Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gde ima u NS, da se kupi ta knjiga?

Razmisljam da kupim drugaru na poklon. Uskoro ce njegov rodjendan.

EDIT: E, zaboravio sam da napisem, prvi put sam sanjao da pusim. Iako vec nekoliko dana uopste ne razmisljam da zapalim. Nisam u snu uzivao u cigaretama, iako se tada ne oseca dim i ne grebe grlo, vec sam poklekao pritisku u drustvu. Ali feeling kako sam sve bacio niz vodu mi se cinio jako stvarnim. Toliko jakim da sam posle par dima bacio cigaretu. Mrzim te snove gde si ubedjen da je sve stvarno.
Ne znam zasto sam ovo napisao, ali nekome mozda pomogne.

Poslednja izmena:
Jao ja sam bila u nekoliko knjizara u NS u petak i videla sam je. Sad u kojoj tacno... :confused: Mislim (ne drzi me za rec) u jednoj od onih knjizara u Jevrejskoj (sa leve strane kada se dolazi iz centra).

U Beogradu sam kupila jednu u Platou u Knezu a jednu u knjizari u Gospodskoj (ne znam kako se zove) ali odmah sa leve strane kada se udje iz Glavne.

EDIT: E, zaboravio sam da napisem, prvi put sam sanjao da pusim. Iako vec nekoliko dana uopste ne razmisljam da zapalim. Nisam u snu uzivao u cigaretama, iako se tada ne oseca dim i ne grebe grlo, vec sam poklekao pritisku u drustvu. Ali feeling kako sam sve bacio niz vodu mi se cinio jako stvarnim. Toliko jakim da sam posle par dima bacio cigaretu. Mrzim te snove gde si ubedjen da je sve stvarno.

Ja sam je danas narucila preko sajta www.allencarr.rs jer u gradu u kome zivim ( Nis) nisam mopgla da je nadjem.Dok ne stigne citam je sa komp. udjes na Google ukucas "Yugomedia Allen Carr"i tu imas tekst cele knjige.Pozdrav:bye:

N Dre, nista ne brini, sanjali smo svi i to vise puta. I svi smo se nervirali u snu zato sto smo upropastili stvar.

To je normalan proces kod prestanka pusenja:D Na dobrom si putu

Mi smo tu da vam kazemo da je to nesto sto je u domenu moguceg.
I to vrlo. Evo da ponovim jos jednom za sve nove.
Ja ne pusim vec 3,5 godine i super mi je.
I ni ne pomisljam odaaaavnoooo vise na to.
I vise ne smrdim na cigarete!

Ja sam skoro shvatio da 90% devojaka sa kojima sam bio nisu pušile cigarete. Znači shvatio sam to vrlo skoro. Izgleda da je to neka čudna slučajnost ili preferencija... :)

Sto se tice knjige Allan Carr ja sam je procitala i ostavila cigarete na mesec dana pa ponovo propusila. Ne kazem da knjiga nije dobra, odlicna je ali tu treba jos jaci faktor a to je volja. Evo sada sam ostavila bez flastera sa kojima sam isto pokusavala, zvaka, knjiga elektronskih cigareta i ostalih pomagala. Ovaj put potpuno na suvo uz dosta povrca i malo voca( jer voce ne volim). Dosta pijem caja i vode, vezbam i to je to. Pokusajte i vi. Srecno!

Ranije sam pokušavao da ostavim cigarete na veliki broj načina naravno i nikotin tablete i žvake..
A sve je tako jednostavno,pre svega najveći finansiski i zdrastveni neprijatelj je duvan,kada to shvatite lakoćete ostaviti cigarete.
Jednostavno ih treba zamrzeti,pa pobogu to vam je najveći neprijatelj.

Tako je Cvetko! I jeste najveci neprijatelj, samo jaka volja moze da ga pobedi. Ne kazem da knjiga, zvaake, flasteri i slicna "pomagala" nisu od koristi, ali prvenstveno svi mi treba da otkacimo to u svojoj glavi.Pozdrav za sve! :klap:

Htela bih jos nesto da vam kazem.
Postoji jedna bolest, zove se emfizem. Od svih obolelih 90% su pusaci ili bivsi pusaci. Bolest se ne leci, ne moze se zustaviti, samo se promenom nacina zivota (pod br. jedan ostvljanje pusenja), moze usporiti njen tok. Sporo se i neprimetno razvija, pa je dijagnostikovanje obicno u poodmakloj fazi. Po smrtnosti je cetvrta po redu. Inace se svodi na veoma otezano disanje, nedostatak kiseonika, i lagano odumiranje vitalnih organa zbog nedostatka tog istog kiseonika. Na kraju covek ne moze vise sam da obavlja ni najosnovnije potrebe, poput licne higijene ili ustajanja i kretanja.
To vam je moja slobodna interpretacija. Mozete vrlo lako na netu da se detaljnije i tacnije informisete o tome.
Dakle nisam otkrila Ameriku, samo sam htela da vam kazem da je moj otac zbog cigareta ostao bez jednog plucnog krila (karcinom), a na ovom preostalom jadnicku ima taj emfizem. Kako ce se sve zavrsiti plasim se da mislim.

A vama cu ostaviti da razmislite o sebi.
Ko ce ako vi necete?

Sve je pitanje volje i mentalne jačine - ako to nedostaje, džaba sve...pušač sam već nekoliko godina,ali verovatno zbog toga što sam to bio i dok sam se profesionalno bavio sportom,imam tu mogućnost da iskuliram cigarete kad god poželim i nije mi problem i da ne zapalim veći deo dana i da prvu cigaru zapalim tek negde pred veče.Isto tako nije problem ni ubiti celu paklu cigareta za 2h:) ,ovisno od prilike...nešto bih vam preporučio što su moji prijatelji pili,ali bojim se da me admin opet ne optuži za epp,tako da ako nekog zanima neka pita na pp,daću mu info.Pije se 20tak dana i ne može da ne odradi svoj posao,naravno ako ste dosledni onome što želite...
Pozz.

Danas mi je 21 dan. Ide nekako i krize su sve manje i krace traju. Dogodi se da preko celog dana ne pomislim na ceigaretu, a onda uvece hm... ali do sada sam uspela da iskuliram. Njgore od svega je sto nikako ne mogu muza da ubedim da ostavi, pije kafu u mom prisustvu, naravno sa cigaretom i pusi sve vreme u stanu. Pokusala sam na sto nacina i uvek je bio isti odgovor da nema dovoljno motiva itd. Cudno mi je to da do samo pre neku nedelju dok ja nisam ostavila on je tvrdio da moze da ih baci kad god hoce, a sada kada mu to ponovim okrece glavu. Ne znam vise sta da radim plasim se da me ponovo ne pokoleba kao proslih nekoliko puta kada sam ja pokusavala da ostavim. Da li ima neko neku ideju kako da izadjem sa njim na kraj!? Pozdrav!

Na žalost,nikako.Odvikavanje je tvoja odluka,a on je za sebe još nije doneo i pitanje je da li uopšte želi. Teorijski, bilo bi idealno da ste zajednički doneli tu odluku,ali to je samo puka teorija. Možeš jedino da pokušaš da ga ubediš da sklanja cigarete iz tvog vidokruga i da izmenite možda neke navike (ritual zajedničkog ispijanja kafe,na neko duže vreme). Dakle, zahtevaj da ti nekim manjim korekcijama u navikama bude podrška i to je sve. Ako budeš insistirala na nečemu što on ne želi, lako bi se moglo desiti da ti to još jednom bude razlog vraćanja neželjenim navikama.
Znaš dooobro,kao i svi mi, koliko razloga za ,, samo još jednu,, može da se nađe. Mi smo zato ovde, sa tobom,a on ako se predomisli- dobrodošao :)

Danas mi je 21 dan. Ide nekako i krize su sve manje i krace traju. Dogodi se da preko celog dana ne pomislim na ceigaretu, a onda uvece hm... ali do sada sam uspela da iskuliram. Njgore od svega je sto nikako ne mogu muza da ubedim da ostavi, pije kafu u mom prisustvu, naravno sa cigaretom i pusi sve vreme u stanu. Pokusala sam na sto nacina i uvek je bio isti odgovor da nema dovoljno motiva itd. Cudno mi je to da do samo pre neku nedelju dok ja nisam ostavila on je tvrdio da moze da ih baci kad god hoce, a sada kada mu to ponovim okrece glavu. Ne znam vise sta da radim plasim se da me ponovo ne pokoleba kao proslih nekoliko puta kada sam ja pokusavala da ostavim. Da li ima neko neku ideju kako da izadjem sa njim na kraj!? Pozdrav!

21 dan je potrebno da se stvori bilo koja navika. Sad imash naviku da ne pushish! Nepushachu jedan! :D

Pusti muzza da pushi. To nema nikakve veze s tobom. Niti on snosi odgovornost za to shto si proshli put kiksnula. Ako ga pritiskash, i zahtevash da i on prestane, desiche se par loshih stvari: on nikad neche hteti da prestane, taj "inat-mehanizam" je razvijen kod svih pushacha, drugo, gledache neblagonaklono na to shto si ti prestala i tim gore po tebe.
Chuti i gledaj svoja posla. Povremeno mozzesh da istaknesh kako ti je dobro.
Oko nas ima puno pushacha. Ne mozzemo da zahtevamo od svih da prestanu da pushe kako bi mi bili sigurniji u nashem naumu.
Nash prestanak mora da ima jako uporishte u nama samima.

Poslednja izmena:
Na žalost,nikako.Odvikavanje je tvoja odluka,a on je za sebe još nije doneo i pitanje je da li uopšte želi. Teorijski, bilo bi idealno da ste zajednički doneli tu odluku,ali to je samo puka teorija. Možeš jedino da pokušaš da ga ubediš da sklanja cigarete iz tvog vidokruga i da izmenite možda neke navike (ritual zajedničkog ispijanja kafe,na neko duže vreme). Dakle, zahtevaj da ti nekim manjim korekcijama u navikama bude podrška i to je sve. Ako budeš insistirala na nečemu što on ne želi, lako bi se moglo desiti da ti to još jednom bude razlog vraćanja neželjenim navikama.
Znaš dooobro,kao i svi mi, koliko razloga za ,, samo još jednu,, može da se nađe. Mi smo zato ovde, sa tobom,a on ako se predomisli- dobrodošao :)

Hvala mnogo na savetu.Sve sto si rekla u pravu si, ali ja ni sama ne znam koliko cu ovako izdrzati. Najgore od svega je sto ja u tome vidim da nemam nikakvu podrsku, a podrska porodice i sama znas mnogo znaci. Osecam se kako bih rekla sama u svemu ovome, i kao da mu je sve jedno da li ja konzumiram cigarete ili ne. Ni jedne reci podrske od kada sam ostavila cigarete. Nije ovde forum za kuknjavu na nedokazane muzeve, ali znas sta hocu da kazem. Svesna sam da je to samo moja odluka, ali ipak prija po koja rec hvale.Izvinite svi, ali danas sam malo lose volje! Necu da pokleknem! :hvala:

Vendika, mene ne cudi njegova reakcija ni malo.

Dobro je dok cuti.

Secam se dok sam pusila cesto sam sa mojim muzem tada razgovarala o tome da bi trebalo da prestanemo (sa gomilom izgovora zasto ne ).

Elem, uvek me je strasno plasila pomisao da on prestane, jer ce onda meni "da zvoca da se pravi pametan i da me tera da prestanem i ja" ...ovo pisem doslovno kako sam razmisljala......... toliko o podrsci sa moje strane :roll:

Jednostavno nisam bila spremna na to. Cak sam mislila da ako ja prestanem necu imati podrsku od njega, tako da "i nema svrhe".

Na kraju balade, razvela sam se, prestala sam da pusim odmah posle razvoda, u "najgore vreme", i gle cuda, svi meni bliski (pusaci) su izrazili nevericu u moj uspeh, jer sam bila klasicni narkoman..varila jednu na drugu, a jedino mi je on rekao da ce mi uspeti 100% :eek:

Tako da ne ocekuj podrsku od pusaca, dok cute, to je dovoljna podrska. Ako je ima jos bolje, ako ne, nikom nista. To sto ti uspevas nijh bode u oci, jer im dokazujes svojim uspehom da su oni ti koji su slabi a ti jaka....nije potpuna istina, al tako njima izgleda

Vendika, necu da ponavljam Pipijeve i Stepijeve (ha ha sto sam se izrazila) reci.
Dakle one su potpuno u svemu i uvek u pravu! :)
Nego, iako te razumem, nemoj da se ljutis na muza.
Verovatno mu tesko pada sto ti uspevas u necemu u cemu on nije siguran da bi uspeo.
ON, muskarac a mozda bi bio neuspesan. Hm, hm... To su ti tipicno muska posla.
Samo ti furaj svoj fazon i trudi se da se usredsredis na sebe i svoju odluku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back