Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh kako ovo strasno zvuci... mislim onako trenerski.:lol: Hiljadu puta me pitali sto ne ostavim, pa i nisam bas neki pusac (nekad za ceo dan ispusim pet cigareta), da batalim na vreme itd. uvek sam odgovarala da necu zato sto ne mogu. I jednom mi uspe... da ne racunam trudnocu tad nisam pusila zato sto je to drugo stanje, i evo sad al posrcem. Ne zelim tu sad da lazem kao uspevam i nisam zapalila... u drustvu zapalim (eto jednu cu). Nervira me to sto ispada sad da nisam bas tako cvrsta i jaka, nervira me sto osudjujem narkomane koji se bodu a ja to isto radim. Nadam se samo da ce vremenom zelja za cigarom slabiti a dotle ja se trudim... i necu da kazem necu vise nikad, trudim se danas za danas, sutra za sutra.... pa i ako padnem idem ispocetka.
Skoro svi smo posrtali, padali, ponovo ustajali i onda je na kraju uspelo :)
Bitno je da ne odustajes, da si sa nama ovde,a to znaci da su ti stalno pred ocima razlozi zasto treba da ostavis cigarete. Jednom ces uspeti.
PS:izuzetno cenim sto iskreno proznajes da ne ide jer ako lazes onda zmuris pred cinjenicama, a ovako ces sigurno doci do uspeha.

Pozdrav svima. Prvi put se javljam na forumu i ispricacu vam jednu :eek: pricu. Pusac sam oko deset godina. Pusim oko dve kutije dnevno. Pokusavam vec dosta vremena da batalim bezuspesno. Koristio sam zyban, nikorete zvake, citao knjigu Alena Kara, ali ne vredi. Izgleda da mi nema pomoci :). Najduze sto sam izdrzao bez cigarete je, verovali ili ne, malo vise od 24h (kada sam koristio zyban). Inace od zybana sam imao jake vrtoglavice pa sam morao da prestanem da ga uzimam. Mada mi se knjiga Alena Kara izuzetno svidja i svima koji pokusavaju da ostave cigarete bih prvo to preporucio. Jer ipak je psihologija veci problem od fizicke zavisnosti. Nemam pojma sta da radim. Pokusacu ponovo sigurno, ali me ubija u pojam sto ni tri dana ne mogu da sastavim bez cigare. Ali znate kako je, odgovoran, stresan posao, pa porodica,... :dash: :dash: :dash:
Podrska svim bivsim pusacima i onima koji to nameravaju da postanu.

Uzela dim, pa posle svako jutro i pala sam...Entuzijazam, autosugestije, sve živo palo u vodu...Samo zato što sam otputovala i odlepila se od kompa-foruma:sad2:

To mi je pokazalo da je bila iluzija da mogu potpuno sama. A bila u planinama, na terasi, gledam brda i zalazak sunca i ....Kad mi je bilo najlepše- ja sam zapalila.

Javiću se opet, sigurna sam. Biću nepušač, i nastaviću.

Izvinjavam se svima, puno ste mi pomogli, a i ja sam nekako baš bila sigurna, al eto stvarno kad pomoslimo da smo se rešili i da nam niša ne može poremetiti, mi sami upadnemo u zamku.

Pozz svima

Evo i ja da se javim....sa negativnim vestima.
Pre dva dana sam uzela dim...prokleti dim,bio neki rodjendan i kao zapali sta ce ti biti,svi oko mene navalili,ja kao''ma samo cu dim'',posle pola sata druga cigara,tokom veceri jos 2:dash:
Juce cela pakla sa uzitkom je otisla,Sto je najgore uzivala sam kao nikada pre.Sednem na terasu,pusim i tako mi je bilo lepo:dash:
Na kraju dana sam dosla sebi i dobro se isplakala,krivo mi je sto sam sve upropastila.
Jos me vise nerviraju svi ti na veselju sto su me navlacili,i vino je ucinilo svoje:dash::dash
Danas opet ne pusim,,,i osecam se kao smece jer sam zapalila...

Pre dva dana sam uzela dim...prokleti dim,bio neki rodjendan i kao zapali sta ce ti biti,svi oko mene navalili,ja kao''ma samo cu dim'',posle pola sata druga cigara,tokom veceri jos 2:dash:
Juce cela pakla sa uzitkom je otisla,Sto je najgore uzivala sam kao nikada pre.Sednem na terasu,pusim i tako mi je bilo lepo:dash:
Na kraju dana sam dosla sebi i dobro se isplakala,krivo mi je sto sam sve upropastila.
Jos me vise nerviraju svi ti na veselju sto su me navlacili,i vino je ucinilo svoje:dash::dash

Uh i meni doslo nesto tesko. Jer znam kako je. Znam jer sam i ja kroz sve to prosla.
A volela sam tu pomisao da si postala nepusac. Kao: evo jos jedna osoba resila i ostavila, mi joj malo pomogli, pomogla i ja malcice, sve ide u dobrom pravcu....

A koliko i kako se pusi posle neke pauze ma kolika ona bila, to je stvarno cudo. Pusi se MNOGO VISE, svaka cigara je MNOGO SLADJA, i tako, koliko god puta ostavis i ponovo pocnes sve ces vise pusiti, bice vece uzivanje, i sve ce ti teze biti da ostavis. Tako je barem bilo samnom. Prosto sam ih GUTALA.
Na kraju je ipak morao Ziban da odradi svoje. I hvala mu DO NEBA :worth::worth::worth:

Koliko sam ljuta i besna na te koji su ti nudili cigarete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ma ja ne mogu da shvatim. Ma kakvi su to prijatelji, poznanici, ma kakvi su to bre ljudi.!!!!!!!!!! Stvarno, ja se izvinjavam, ali stoka obicna. Dno.
Mada to tebe ne opravdava. Oni su to sto su, a ti si ti.
Pomisli samo kako bi se danas osecala da si odolela...:think:
Ovako.... :dash:

Sada se sredi, razmisli o svemu ponovo, i kad odlucis potrudi se svom snagom da istrajes
Ja cu o tebi misliti kao o nekome ko je samo trenutno, kako se ovde obicno kaze, posrnuo.

PS

"Sto ne promeni kanal zeno, sto ne promeni kanal"
Odnosno sto se ne baci na hranu na toj proslavi!!!

Uzela dim, pa posle svako jutro i pala sam...Entuzijazam, autosugestije, sve živo palo u vodu...Samo zato što sam otputovala i odlepila se od kompa-foruma:sad2:

To mi je pokazalo da je bila iluzija da mogu potpuno sama. A bila u planinama, na terasi, gledam brda i zalazak sunca i ....Kad mi je bilo najlepše- ja sam zapalila.

Izvinjavam se svima, puno ste mi pomogli, a i ja sam nekako baš bila sigurna, al eto stvarno kad pomoslimo da smo se rešili i da nam niša ne može poremetiti, mi sami upadnemo u zamku.

Pozz svima

Tako Ti je kada ne voliš sebe, pa se truješ umesto da uživaš u svom zdravlju. Al neka, kako meriš, tako će ti se i meriti. :confused:

Napisano je: vi što ste sada siti, ogladnećete. Ogladneće i Tvoja duša za zdravljem koga ubijaš, a o efektu smrada osoba koje puše i podsećaju na čađavi odžak da i ne trošim reči. :confused:

Koliko sam ljuta i besna na te koji su ti nudili cigarete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ma ja ne mogu da shvatim. Ma kakvi su to prijatelji, poznanici, ma kakvi su to bre ljudi.!!!!!!!!!! Stvarno, ja se izvinjavam, ali stoka obicna. Dno.
Pomisli samo kako bi se danas osecala da si odolela...:think:
Ovako.... :dash:

Je l kriva jabuka što u vrtu raste ili je kriv čovek koji uzbere jabuku?

Nacin br. I

Pre tri godine sam pusila 1,5 kutiju cigareta dnevno (Ili mozda vise?!).
Onda smo moja sestra, ja i nasa zajednicka drugarica pocele (sve tri istog dana) da pijemo tablete Ziban. Posle dve nedelje smo sve tri prestale da pusimo (razlika je bila mozda dan-dva). Ni dan danas ni jedna od nas tri vise nikada nije zapalila, i skoro da nam to nikada i ne pada na pamet.
Bilo je mnooooooogo lakse nego sto sam i pretpostavila. Savetujem svakome (ko to zaista ozbiljno resi) da pokusa na ovaj nacin ako drugi nacini nisu uspeli.
Inace je potrebno popiti 2 kutije (mi smo sve tri tako i ucinile).
E sada. Lek je tada kostao 4 200,00 din. Bilo ga je u svakoj bolje snabdevenoj apoteci.
Tada je (bio je februar) trajala akcija
Saveza Srbije za borbu protiv pusenja
Skerliceva 24 (ili 34 nisam sigurna), Beograd
tel, 2456-652
zvati 10:00-12:00.
Akcija je podrazumevala da jednu kutiju kupite, ponesete je sa sve fiskalnim racunom, i drugu kutiju dobijete od njih besplatno. Mi smo sve tri tako i ucinile.
I evo vec tri godine:
-ne smrdimo na cigarete
-smanjile smo mogucnost raznih oboljenja
-zubi su nam beli
-ten nam je mnooooogoooo sveziji
-glas nam nije kao iz horor filmova
-kuca nam mirise
-reeeeetko peremo zavese
-odeca nam ne smrdi na duvanski dim
-imamo vise para :)
-.......
Neuporedivo je, verujte nam.

Nacin br. II

U Sava Centru se organizuju grupne seanse hipnoze.
Moja drugarica i njen muz su pre godinu dana na ovaj nacin ostavili cigarete. Samo da napomenem da je ona zavrsila sociologiju i da nije neki fijuk koji veruje u svasta.
Ona sama kaze da ta seansa deluje potpuno bez veze. Da je sama sebi delovala smesno i naivno. Ali eto uspelo je.
Ko zeli da proba na ovaj nacin postoji sajt
www.hipnozarausch.com
tel, 063 18 89 837
Tretman je kostao 7 500,00 din. Nije mala stvar, ali eto ko hoce moze da proba.

Nacin br. III

Resite i ostavite!!!!!!!!

Zelim vam svima puno srece.
I vama koji ste u toku ostavljanja, i onima koji to tek nameravaju.

Odgovor za Joiv.

Ja sam od 18.07.2010. na ovoj temi pa iscitaj ovaj post i par sledecih. Mislim da su korisni.
Pozzz :bye:

Pozz svima
Kao sto si vec mnogo puta na ovoj temi videla, desavalo se skoro svima da pokleknu pa je na kraju uspelo.
Nema nikakve potrebe da se izvinjavas. Zar podrsku zasluzujemo samo kada smo savrseni? Pa podrska je bas zato i potrebna sto je tesko i sto se pada. Bez obzira na trenutni neuspeh sigurna sam da je ostavljanje cigareta u nasem drustvu bilo jedno novo iskustvo i sigurna sam da si mnogo naucila i iz uspesnog i iz neuspesnog dela. Sada znas da je za tebe okidac kada ti je lepo i zelis da kompletiras uzivanje cigaretom. Dakle, sad kada ponovo prestanes da pusis znas da su upravo to situacije na koje treba da obratis posebnu paznju.

Dakle, da ponovim, nema izvinjavanja, nema osecaja krivice!!! Jel to jasno?:) Samo ides dalje:)
I naravno, tu smo za tebe uvek!:zag::heart:

Svaka cast na odlucnosti da odmah nastavis dalje!:klap: Mozda bi bilo dobro da alkohol izbegavas dok ne prodje odvikavanje od cigareta, ali sam sigurna da si toliko besna na sebe sto su te nagovorili da vise niko nikada nece uspeti na to da te nagovori.

Ne postoji "samo jedan dim", ali to ti je sada jasno pa da ti ne solim ranu ;)

Kako si danas?:)

Iz nekog razloga svi nude cigarete svezem nepusacu :roll:. Niko ne zna zasto, ali je tako :neutral:

evo, nasla sam :)

piv975
Moram da podelim sa vama sta se desilo u mojoj porodici.
Otac i brat su ostavili ******* za 3 dana posle pusackog iskustva od 40 odnosno 17 godina. Pili su neke tablete zyban.
Hvala bogu

BriznaJa sam probala, pre nekoliko god. Imala sam "srecu " da udjem u tzv propagandnu probnu grupu...
Ne zelim nikog da plasim, ali, ja sam imala uzasnu reakciju na lek, sve vreme vrlo jake depresivne epizode, krvni pritisak mi je bio jako nizak. Nisam mogla da funkcionisem, ali uopste Dr koja nas je pratila, za farmaceutsku kompaniju koja ga je plasirala, rekla mi je da spadam u grupu onih sa "negativnim odgovorom" i iskljucili su me iz programa posle 7. dana.
Posle toga vise ne bih isprobavala na sebi nista slicno.
Samo jaka volja i cvrsta odluka
ninjans
Ja koristim Zyban. Proslo je oko 30 dana kako ne pusim. Prvih 6 dana sam uzimao po jednu tabletu, sedmi dan sam uzeo 2 a osmi sam prestao da pusim, znaci ja sma prestao posle 8 tableta ali ja sam pusio po 3 kutije na dan, strastveni pusac, okruzenje mi jos uvek ne veruje da sam prestao, prilicno su sigurni da cu opet propusiti, ipak sam ja vazio za nejstrastvenijeg pusaca u drustvu ALI NEMAJU POJMA KOLIKO SE VARAJU ja to smece u usta vise ne stavim.

Sto se tice kriza. Uz pomoc Zybana su te krize bas blage i lako je izboriti se sa njima. Meni je ostalo jos pola kutije do kraja terapije i onda cu moci da se smatram konacno izlecenim.

azelejas
ZYBAN, kupljen u apoteci ,,kod Londona,,........ original stvar, ali unutra lepo pise da moze da ima raznorazne kontraindikacije......pa ko voli, nek izvoli.......... Ja sam bila spremna da rizikujem........... i nije mi zao sto sam dala 5000 din, ako..............posluzio je.........taman i kao ,,staka,, u prvih nekoliko dana, ne smatram te pare bacenim.
Ja sam izbacila ZYBAN.... 5 dan.... pocelo mi neko ludilo u od plakanja i promena raspolozenja..... i resim se hemije..... ali ja postepeno idem ... i sve mi je lakse
1.dan 4 kom
2.dan 3-4 kom
3 dan 5 kom
4dan 3
5dan 2
.... i mogu vam reci meni je to bio jedini nacin..... nije bilo sanse da samo presecem......

bubibg
Pozdrav svima na forumu i Srecna Nova Godina i ostali praznici...E sad, i ja sam pokusavao nebrojeno puta da ostavim te proklete cigare... sve bude super 2-3 dana i ponovo zapalim...ode mas u propas od 1 januara sam poceo sa zibanom i do sada nisam ni jednu zapalio...(mislim da ce mi ovaj put uspeti)!?

IcaM
ovih dana sam resila da ostavim pusenje, pa sam citala i ovaj forum kao i neke druge. U svakom slucaju, resila sam da pokusam sa ZIBANOM, rezultat - prosle noci mi je bila hitna pomoc u kuci posto sam imala reakciju na isti... S obzirom da na mnogim forumima ima glasova za i protiv ZIBANA i posto sam samo na jednom mestu nasla da se nekome desilo isto sto i meni, zelim samo da upozorim ljude da ga ne piju bez konsultatice sa doktorm (kao sto sam to ja uradila) jer definitivno moze biti opasno... I jos nesto, jesam smanjila sa pakle i po na 2-3 cigarete dnevno, a i njih sam gasila posle dva dima posto su mi bile gadne, ali ... dozivela sam i ono sinoc

protheus
Uf ljudi mesec dana je proslo, pusio sam 2 kutije dnevno, na poslu 8 sati jednu kutiju przio. Koristio sam zyban jednu kutiju i stvarno mi je pomoglo. Nema kriza, jednostavno pratio sam terapiju i jedan dan samo rekao e zelim da zapalim i nisam. Cekao sam krizu ali je nije bilo i lepo sam se osecao
Ana_S
Evo ja sam pila Zyban, i nosila flaster prva tri dana kada sam prestala da pusim, i nista mi nije bilo..
Prestala sam da pusim sa manje stresa, i presla u zdraviji zivot bez velike drame.
Hocu da kazem kolegama nepusacima da budu odmereni u davanju misljenja. Ima ljudi koji nisu sigurni da ce izdrzati, ili koji ne zele da trpe, ili imaju poverenja u preparate..
Ne vidim nista lose u Zybanu, ili flasterima, jer sam licno probala, uspela da prestanem sa pusenjem i stojim iza ovoga sto govorim. Ne treba osudjivati nesto na osnovu bapskih prica. Stotine hiljada ljudi su isto prosli kao i ja.
Treba dati Nobelovu nagradu onome ko je Zyban izmislio i spasio milione ljudi.
lazycat
Ja nisam koristila, ali znam da je to bas lek, nije dobro tako ga samo kupiti u apoteci i sam dozirati, nego idi kod lekara da ti kaze tacno kako i koliko i da prati kako reagujes i napredujes.
Donqihote
Tu su oni opisivali kako ziban deluje. On popunjava te receptore u mozgu i dugo se zadržava u njima. Tako se stvara veštački osećaj zadovoljstva, odnosno mozak je prevaren, jer ima osećaj da je dobio dozu opojnih sredstava iz cigareta. Zato ljudi koji pokušaju da puše uz ziban uglavnom gase cigaretu čim je zapale, jer im ne prija. Imaju osećaj kao da su prepušili, pa onda na to ponovo zapalili. Sigurno vam se to nekad desilo, pa ugasite cigaretu posle dva-tri dima.

Jedino što lekari preporučuju da se za vreme terapije zibanom ne konzumira kafa, jer ona uveliko smanjuje njegovo dejstvo.

To je ono što sam ja isčačkao sa interneta. Sad mi još preostaje da uštekam koju hiljadarku i kupim ziban, pa ćemo da vidimo...
Aleksej od Arlekina
Ovo mi je treci put da ostavljam (sad je 4 . mesec
)i moram reci da mi je zyban dosta pomogao.Prva dva puta sam popio samo po kutiju ,jer imas osecaj da je sve proslo pa ti bude bezveze da dajes 50€ za drugu kutiju koja se preporučuje.
Ovaj put sam popio i drugu kutiju i mislim da mi je pomoglo.
Smetnje izaziva i to najvise nesanicu i opstipaciju,ali sama apstinencija je kod mene svaki put izazivala probleme...mozak mi gotovo da nije radio,jednostavno stane i kao da se nista ne desava,tesko mi je bilo da se krecem,pamtim,bilo mi je tesko da govorim ....ne znam vec sam i zaboravio ,ali mi je zyban pomogao da se ugojim manje.
Prvi put sam se ugojio 25kg ohooo ,za ova gotovo 4 meseca oko 3kg(ali se povecava i to me jedino brine)...Zyban je ok
Drzim ti fige ,a ti se drzi ovog foruma..najvise od svega pomaze
bars
Procitah za Ziban i podjoh u apoteku ,pljunem 55 eura za tablete ,18 eura za flastere i 7 eura za zvake.
Opremih se max za okrsaj sa cigaretama. Odmah sam bacio cigare ,popio tabletu i uzeo zvaku. Znaci svaki dan pijem ujutro po jednu tabletu ,a zvaku uzmem samo kada mi se cini da kriza nailazi. Iskreno ,krize nema , za ne vjerovati. Ziban je zakon. Jedino mi smeta sto mi je san poremecen ,tj. slabo spavam ,ali citao sam da je i to "normalno" prvih 10-ak dana.
Sada cu sigurno ovo izgurati do kraja,
~Petar~
ja kupio ziban

trebalo je kao da se popiju 2 kutije, medjutim
ja ispio malo jache od jedne table, i batalio
kao, ajd' da vidim dal' mogu bez zibana ovo, video moze ako imash motiv, i eto...
mada se i dalje kunem u ziban, iako sam sve blizi tome da je u principu placebo, malo smiri antidepresiv...
anyway, mozda i greshim. znam da je mnogima bas on pomogao, kako god da deluje
sandra1962
Cao, ja sam Sandra, imam 45 god. i 30 god. pusackog staza !!! Kupila sam Ziban pre 15 dana i krenula ali...jos uvek nista. Cini mi se da pusim jos vise, verovatno je to psihicki faktor-od straha sto cu da ostavim pa da se doziram dok jos mogu. .
avramira
Pa najveca fora je u tvojoj zelji,a mnogo mogu da ti pomognu tablete Zyban.Ja i suprug ih trenutno(danas 4.dan) pijemo i mogu ti reci da smo drasticno smanjili cigarete,
jednostavno nam se ne trazii kad zapalimo ne prija jer ima neki odvratan miris.
Alexsis
Lek ima prilicno jake sastojke, a svi koji smo ga koristili na kraju nismo ostavili pusenje uz pomoc Zybana.
Ja sam dobila tako jaku alergiju, po celom telu, nadule su mi se ruke, da sam morala da pijem kortikosteriode. Oporavila sam se posle 15 dana. Sto je najgore to mi se desilo na putu, uzas. Inace, uopste nisam sklona alergijama, tako da sam bila u soku kako je to uopste moglo da se desi.

Tako da vam preporucujem da se prvo konsultujete sa lekarom oko uzimanja Zybana.
lamar
Da, ja sam pusila oko 20 godina. I pokusavala sam da ostavim cigarete vise puta.
saznam za Ziban
Znaci nije bilo lako. Niti moze biti. Ali je u mom slucaju samo na ovaj nacin uspelo. I to bas uspelo.
Dilema je bila: Trovati se dva meseca ili do kraja zivota. Pa za sta bi se svaki razuman covek opredelio
tehduduk
I tada je Ziban bio popularan antidepresiv, ali ja sam nekako odrasla da zazirem od hemije ... ne pijem nista ako bas ne moram
Pipi Langstrumpf
Razmishljanja da je Zyban jak lek stoje, mada sam daljim razmishljanjem doshla do ovog zakljuchka: popichu kutiju-dve Zybana u zzivotu i bichu nepushach. Ili, ostanem pushach do kraja zzivota? VAga nedvosmisleno pretezze u korist Zybana.
Zyban me je spasao, njemu HVALA!

Strucno misljenje:
WithdrawnWater
Pa to sa Zibanom nije bas najpametnije (posebno me brine ova recenica 'uvek cu imati tablu Zibana u kuci..." Ne znam zasto svi zive u laznom ubedjenju da je Ziban bezopasna bombona koja sluzi za odvikavanje od pusenja? Ziban je antidepresiv, ozbiljan lek, koji moze daima ozbiljne nezeljene efee, koji bi trebalo kriticno upotrebljavati po preporuci lekara a ne na svoju ruku..i svakako ne tako na po tabletu, tablu, na dan, par nedelja, povremeno i 'po potrebi'..... Koliko znam Zyban nije na aktuelnoj listi lekova koji idu na recept, cak ni uz participaciju.
Nemojte koristiti Zyban na svoju ruku i be z konslutacije sa psihijatrom, ovo nije bezopasan preparat.

Evo, osvezila sam opet bazu podataka :)
Ako nadjete jos neko misljenje o Zibanu bilo bi dobro da ga dodate da imaju oni koje zanima sve na jednom mestu :)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back