sad cu ja malo da se prooooooseravam o pravilu kako ostaviti cigarete( ne pushim vec skoro 2 mesc, a pushach sam 10ak god.)
zelim da napomenem da sam do sada vec ostavljala cigarete, 2 puta po pola god.
zelela bih da svoje iskustvo prenesem ovde.
do sada sam ih uglavnom ostavljala tako shto sam smanjivala br. cigareta i preshla sam na slabije. nakon nekog vremena kad se to svede na jednu, lako se moze zameniti nijednom.
jako je bitno ne kupovati cigarete u periodu "skidanja".
nemojte sebe opteretiti "ja moram da ostavim", vec" ok, tu su mi je cigareta, ne moram je bash odmah zapaliti da vidim koliko mogu da izdrzim"
poslednji put kad sam ih ostavila bilo je od 1,5-2 paklice samo sam presekla i prestala. bukvalno su mi se zgadile cigarete. nisam imala krize, jer sam rekla sebi kad budem imala prvu krizu zapalicu, jednostavno ne osecam se kao da sam ih ostavila, vec kao da pravim pauzu od njih. predpostavljam da cu opet propushiti, ali dok ne pushim uzivam u chistom vazduhu.
a da, upisala sam i fizichku aktivnost. manje se zamaram sad kad ne pushim. ostavljanje cigareta povuklo je i drugu pozitivnu stvar, a to je da manje pijem. izoshtrilo mi se chulo ukusa pa sada vishe uzivam u hrani, mozda chak i previshe

. eto to je minus pochela sam vishe da jedem. jedno vreme sam imala uzasnu potrebu za hranom chim izadjem iz kuce, i ako sam sita

))
svaki put kad sam ponovo propushila bilo je upravo ono o cemu je pipi prichala, "samo da povuchem ovaj dim, samo ovu cigaretu, e onda je samo ovu paklu....i to je gotovo".
najbitinije je shvatiti razlog zbog koga pushimo. da li je to smanjivanje nervoze, nedostatak samopouzdanja ili neshto trece,.. e kada se locira problem lakshe ih je ostaviti.
cigarete su psihichka zavisnost i sve je u glavi.
nikad nisam koristila nikakve tablete za odvikavanje niti bilo kakva pomagala.
e boze, kako sam se napravila pametna, samo da ne pogazim ovo.