Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja, bre, imam toliku glad otkad sam smanjila cigare da je to nenormalno. Popušim u vr' glave pet, ali 5, 25 isto ti se 'vata. Pušač si. Samo da mi nije tolikog apetita, imam utisak da bi ih momentalno ostavila.

I ovako imam neki kg. viška koji moram skinuti, samo mi to još fali da se projedem i onda sam se udesila načisto.

Pet cigareta dnevno ne šteti organizmu. Problem je kako zaobići šestu? Ja sam jedno vreme pisala reckice na kutiji...sa deset na osam, pa na pet...i opet sam neprimetno prešla na 25...

Kad smo kod tih komada cigareta, znam čoveka koji je stari pušać i samo ****** 1-2 pred spavanje ! E, to je karakter.

I ovako imam neki kg. viška koji moram skinuti, samo mi to još fali da se projedem i onda sam se udesila načisto.

Pet cigareta dnevno ne šteti organizmu. Problem je kako zaobići šestu? Ja sam jedno vreme pisala reckice na kutiji...sa deset na osam, pa na pet...i opet sam neprimetno prešla na 25...

Kad smo kod tih komada cigareta, znam čoveka koji je stari pušać i samo ****** 1-2 pred spavanje ! E, to je karakter.
Pa, skupi se to... 5 X 365, pa ti vidi koliko je to. Nije malo ni para ni dima.
Neki mi rekoše da pijem vodu ili čaj kad sam gladna. Ali, šta vredi kad ti se traži hrana i dalje.
A i taj, mogao bi onda da baci skroz. Šta će mu to? Ne kažem da nije pametan što puši tako malo, ali opet je PUŠAČ. A fora je u tome da baciš skroz.

Pa, skupi se to... 5 X 365, pa ti vidi koliko je to. Nije malo ni para ni dima.
Neki mi rekoše da pijem vodu ili čaj kad sam gladna. Ali, šta vredi kad ti se traži hrana i dalje.
A i taj, mogao bi onda da baci skroz. Šta će mu to? Ne kažem da nije pametan što puši tako malo, ali opet je PUŠAČ. A fora je u tome da baciš skroz.

Tacno tako :ok:

Pusac si i ako pusis jednu dnevno....i mnogo jaci psiholoski zavisnik od onog sto pusi 2 pakle dnevno....jer je ta jedna taaako dragocena

Skroz si u pravu. Šta nam je činiti?

Pa pazi, to je individualno. Mogu da probam da objasnim..

Jednostavno, treba prestati. Znam da je lako reci...

Ja sam prestala u momentu kada vise nisam videla nijedan razlog ni svrhu zasto zapaliti a ipak sam palila...i psovala sebe za svaku koju upalim. Tu je pocelo sazrevanje odluke.

Moze se ziveti bez cigareta, nismo rodjeni sa tom potrebom. Moramo da disemo, jedemo i pijemo. Ne da pusimo. Ziveli smo savrseno i bez toga sve dok nismo poceli da se trujemo.

Ne treba dozvoliti da nas cigarete definisu. Ja sam ja (ispravno)...ja sam pusac (neispravno).

Treba shvatiti da smo samo dobrovoljni robovi, a zadovoljstva nema. Trenutno olaksanje koje osetimo, je samo reakcija na nahranjeno nikotinsko cudoviste (krizu).

Pusenje nema prednosti, ima samo mane.

Sjajno je sto to vise ne moram da radim....
Ova recenica meni prodje kroz glavu svaki put kad vidim da neko zuri da zapali

sad cu ja malo da se prooooooseravam o pravilu kako ostaviti cigarete( ne pushim vec skoro 2 mesc, a pushach sam 10ak god.)
zelim da napomenem da sam do sada vec ostavljala cigarete, 2 puta po pola god.
zelela bih da svoje iskustvo prenesem ovde.
do sada sam ih uglavnom ostavljala tako shto sam smanjivala br. cigareta i preshla sam na slabije. nakon nekog vremena kad se to svede na jednu, lako se moze zameniti nijednom.
jako je bitno ne kupovati cigarete u periodu "skidanja".
nemojte sebe opteretiti "ja moram da ostavim", vec" ok, tu su mi je cigareta, ne moram je bash odmah zapaliti da vidim koliko mogu da izdrzim"
poslednji put kad sam ih ostavila bilo je od 1,5-2 paklice samo sam presekla i prestala. bukvalno su mi se zgadile cigarete. nisam imala krize, jer sam rekla sebi kad budem imala prvu krizu zapalicu, jednostavno ne osecam se kao da sam ih ostavila, vec kao da pravim pauzu od njih. predpostavljam da cu opet propushiti, ali dok ne pushim uzivam u chistom vazduhu.
a da, upisala sam i fizichku aktivnost. manje se zamaram sad kad ne pushim. ostavljanje cigareta povuklo je i drugu pozitivnu stvar, a to je da manje pijem. izoshtrilo mi se chulo ukusa pa sada vishe uzivam u hrani, mozda chak i previshe :D. eto to je minus pochela sam vishe da jedem. jedno vreme sam imala uzasnu potrebu za hranom chim izadjem iz kuce, i ako sam sita :)))

svaki put kad sam ponovo propushila bilo je upravo ono o cemu je pipi prichala, "samo da povuchem ovaj dim, samo ovu cigaretu, e onda je samo ovu paklu....i to je gotovo".
najbitinije je shvatiti razlog zbog koga pushimo. da li je to smanjivanje nervoze, nedostatak samopouzdanja ili neshto trece,.. e kada se locira problem lakshe ih je ostaviti.

cigarete su psihichka zavisnost i sve je u glavi.
nikad nisam koristila nikakve tablete za odvikavanje niti bilo kakva pomagala.

e boze, kako sam se napravila pametna, samo da ne pogazim ovo.
Dobro je da više ne truješ sebe, a po gotovu, druge! :ok:

E, sad, svi smo mi po nečemu specifični tako da se ništa ne može generalizovati. Siguran sam da je tvoj predlog (primjer) za mnoge ovdje apsolutno nepodoban. Bio bi, u stvari, kotraproduktivan.

Poslednja izmena:
Pa - ne jedi. Pij vodu! Voda je zlatno pravilo za apstinente, bivše pušače. :D
Pijem. :) Non stop sam u WC-u koliko pijem.

Moze se ziveti bez cigareta, nismo rodjeni sa tom potrebom. Moramo da disemo, jedemo i pijemo. Ne da pusimo. Ziveli smo savrseno i bez toga sve dok nismo poceli da se trujemo.

Čula sam jednu super stvar, ne znam ko je to rekao: ,, Da je Bog hteo da čovek bude pušač, stvorio bi ga sa odžakom na glavi". :lol:

Joj, nemoj bonu... Daj cig***. :lol:

:lol:
znaš kad najviše mrzim sebe i kad se osećam robom? kad uveče prebrojim cigarete i vidim da imam recimo 5 komada..i tad me uhvati panika da će mi to biti malo do jutra :eek:
i nema veze da li pada kiša, sekire, sneg....oblačim se i trčim pre zatvaranja radnje da kupim kutiju, da ih ima.....nema veze da li će mi trebati ili ne, samo da budu tu.. zaista, k'o narkoman...težak oblik ovisnosti...:(

Tako je kad se zaboravlja da je jedna muka - navići, a stotinu - odvići.

:cool:

kod mene je još jedan problem prisutan - ja volim da zapalim cigaretu, da ne kažem volim da pušim...primetila sam da mi zaista 5,6 cigareta dnevno prija, sve ostalo je bez veze i bez potrebe......mehanički, bez razmišljanja. kad bih mogla sebe da disciplinujem i zapalim samo onda kad mi zaista prija cigareta, pa ja bih bila na konju.....sada sam samo magarac.

može ti delovati kako god hoćeš...jadnici, mučenici...paćenici...
sve mi priliči...ne bunim se.

Mozda je za tebe isto, za druge nije i moze demoralisati one koji krisom citaju temu u zelji da prestanu....a ima mnogo takvih, veruj mi.

For the record
Bila sam jadnica i pacenica dok sam trcala da zapalim na pola filma u bioskopu...prestala sam to da budem kada sam pocela da se borim protiv cigareta i bacila ih skroz.

:lol:
znaš kad najviše mrzim sebe i kad se osećam robom? kad uveče prebrojim cigarete i vidim da imam recimo 5 komada..i tad me uhvati panika da će mi to biti malo do jutra :eek:
i nema veze da li pada kiša, sekire, sneg....oblačim se i trčim pre zatvaranja radnje da kupim kutiju, da ih ima.....nema veze da li će mi trebati ili ne, samo da budu tu.. zaista, k'o narkoman...težak oblik ovisnosti...:(
Bolje da smo se drogirali. :lol:

primetila sam da mi zaista 5,6 cigareta dnevno prija, sve ostalo je bez veze i bez potrebe......mehanički, bez razmišljanja. kad bih mogla sebe da disciplinujem i zapalim samo onda kad mi zaista prija cigareta, pa ja bih bila na konju.....sada sam samo magarac.

E, sve preko dve mi je uludo popušen novac. Ja pušim zato što vidim drugog da zapali. Zato što mi ruke smetaju i ne znam šta ću s njima. Pušim zato što pada kiša, pa mi gušt da sedim u mraku i slušam kako dobuje po krovu, a ja se smradim.
Pušim kad sam sama, što iz dosade, što zbog toga jer sam se kao manja skrivala, pa mi ostala ta navika.
A uz kafu... mmmm. A kafa bez cigare, ko žena bez dupeta. :)
Posle sexa, naravno.
Posle jela.
Ala pomažem sebi i drugima da prestanu, majko mila... :whistling:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back