Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako ostati nepushach?

1. Ne postoji "samo jedan dim"
2. Zaboravljene cigarete odmah bacati iz kuche!
3. skloniti sve pepeljare i upaljace sa vidika
4. uvek imati vodu pri sebi
5. u trenucima krize (odmah cete je prepoznati), preduzeti nesto sto ce vas opustiti ili vam okupirati misli (vi najbolje znate sta je to)
6. imati spreman negativan odgovor za slucaj da vas neko ponudi cigaretama
7. stalno se podsecati zasto je dobro sto ste nepusac (ili obrnuto)
8. smisliti uteshnu radnju za posebno teshke trenutke (smrtni sluchajevi, bolesti itd) koja smiruje
9. Nastaviti uchestvovanje na ovoj temi.
10 Uvek biti načisto sa tim da nisi nepušač,već bivši pušač.Razlika je ogromna,ali ko nam je kriv?
11. Krenuti na yogu,aerobik,pilates...bilo sta
12. shvatiti da je cigara jak igrac i da ne treba odmeravati snage s njom po sistemu "ko ce koga"

Zdravo svima, ja novi clan..
Od danas sam prestala da pusim!!! :) po 3 put.. nadam se ovaj put konacno! Idem danas sa drugaricom inace koja je prestala da pusi 2 meseca na put, pa mislim da ce mi to pomoci da izdrzim.
Kupila sam Tabex tablete... videcemo.... kako ide onima koji ih koriste?
Inace koristila sam pre Zyban ali sam dobila alergiju jaku tako da sam prestala...
Evo sad skinuh knjigu pa idemo daljeee....

Cao drugari!!! Gde si nestala Alexsis? Ja sam pila Tabex i svima bi preporucila. Uopste nisam imala nikotinske krize sto mnogo znaci posto je dovoljno tesko izboriti se sa onim vecim neprijateljem a to je psiholoska zavisnost i tu ne mogu nikakve tablete da pomognu. U svakom slucaju nisam ni popila celu kutiju ali ti nemoj da prekidas dok ne osetis da si spremna. I evo vec 3 meseca sam bivsi pusac!!!

Cao drugari!!! Gde si nestala Alexsis? Ja sam pila Tabex i svima bi preporucila. Uopste nisam imala nikotinske krize sto mnogo znaci posto je dovoljno tesko izboriti se sa onim vecim neprijateljem a to je psiholoska zavisnost i tu ne mogu nikakve tablete da pomognu. U svakom slucaju nisam ni popila celu kutiju ali ti nemoj da prekidas dok ne osetis da si spremna. I evo vec 3 meseca sam bivsi pusac!!!

Zar vec ima tri meseca? :eek:

Bravo u svakom slucaju :lol: :super: :klap:

Hvala, hvala!!! Ni ja ne mogu da verujem da je tako proletelo. Mada ponekad imam osećaj kao da su prošle godine. Više uopšte ne osećam potrebu. U jako retkim slučajevima mi padnu na pamet ali brzo me prođe. Obično u nekim situacijama u kojima sam imala običaj da zapalim, a nisu mi baš svakodnevne situacije nego ih tek sada proživljavam prvu put posle toliko godina BEZ cigara.

LJUDI BACAJTE CIGARE!!! Mnogo je lepo bez njih.

Ljudi, ne mogu da nadjem onu jabuku sto sjaji sto je Harmony imala obicaj da ostavlja, znate na sta mislim?
c020.gif
(odavde http://www.cheesebuerger.de/smilie.php?wahl=13&ziel=nahrung) ;)

Evo ulazim u 8mi dan. Ali juce mi se pusilooo, sreca bila sam na aerodoromu gde ima samo onaj uzasan box za pusace a i nisam imala cigarete a nisam htela da se ponizavam da pitam nekog, i posle gledam one ljude koji stoje u prostoriji metar sa metar i puse i kad su izasli smrdee katastrofa..

Ovih dana mi je pomoglo sto sam bila na putu sa nepusacima:) I usla sam kuci ono fino mirise sveze, a ne ko pre na dim. Pijem Tabex i dalje, pomaze. Ja nemam problem sa tim sta cu sa rukama, pijem i kafu sedim onako opusteno, mada nisam jos pila tursku ali svejedno, nemam napade da jedem nesto. Negde sam procitala da treba disati tj jak udah i izdah jer to smiruje a isti je efekat i kad se zapali cigara ali nije stetno naravno :)

Krenula sam na jogu pre nego sto sam prestala i svima bih preporucila zato sto se dosta dise, ciste se pluca, smiruje skroz i posle nemas zelju za zapalis cigaretu.

Inace forum je odlican, daje super podrsku. A i knjiga ... posle 20 strana mi je stvarno dala puno snage da nastavim dalje....

O, o... Pipi postala agilni borac za prava nepusača! :ok:

I za prava pushacha. Najlicemernije su mi zabrane pushenja na javnim mestima, dokle god drzzava lepo zaradjuje prodajuchi otrov deci...jer to je nova ciljna grupa duvanske industrije.
Otprilike kao kad vam pauk odnese kola ispred zgrade opshtine koja nema svoj parking.

Kad bi osvanuo dan sa cenama cigara bar x 2, mislim da bi iz taka prestalo da pusi bar 30% populacije.
A da ne govorimo o poskupljenju x 3.
Dve fabrike (koliko je meni poznato) cigara postoje u Srbiji, ne znam koliko ima zaposlenih ukupno, ali to bi znacilo da bi deo sigurno ostao bez posla.

Secam se da je bio jedan amercki film na temu radnika u fabrikama cigara, mada posto je to tamo pocast br. 1 i posto su tamo cigare skupe ko djavo i sto postoji sveukupan agit prop protiv cigara - covek koji je radio za jendu duvasku kompaniju je imao velike probleme...

Mozda ova digresija nema bas veze s temom, al nema veze

Poslednja izmena:
Kad bi osvanuo dan sa cenama cigara bar x 2, mislim da bi iz taka prestalo da pusi bar 30% populacije.
A da ne govorimo o poskupljenju x 3.
Pa, ne bih se slozila. Za vreme bombardovanja sam kod svercera placala cigarete daleko skuplje od normalne cene i nije mi bilo ni na kraj pameti da prestanem da pusim iako sam zbog tolikih troskova za cigarete morala da odustanem od nekih drugih stvari. Ako nam nije (bilo) dovoljno kao razlog to sto se trujemo, skracujemo sebi zivot, trujemo svoju rodjenu decu, smrdimo...onda ni novac kod vecine nije dovoljan razlog.

Pa, ne bih se slozila. Za vreme bombardovanja sam kod svercera placala cigarete daleko skuplje od normalne cene i nije mi bilo ni na kraj pameti da prestanem da pusim iako sam zbog tolikih troskova za cigarete morala da odustanem od nekih drugih stvari. Ako nam nije (bilo) dovoljno kao razlog to sto se trujemo, skracujemo sebi zivot, trujemo svoju rodjenu decu, smrdimo...onda ni novac kod vecine nije dovoljan razlog.

Da bilo je tacno tako...

I za vreme sankcija su cigarete bile ocajno skupe a para nigde....i niko nije prestao da pusi. Samo se pusilo manje.
Secam se da su na ulicama, posebno na Bulevaru prodavali i na komad.
3 dnevno al si pusac i zavisnik i dalje. Mozda i veci nego da ih imas za dzabe.

Shto se tiche deteta to jako osbiljno shvati....da ja proshli put nisam sebi dozvolila taj nemar da ponovo propushim, moje dete sad ne bi pushilo. A sad sam ja ta koja bespomochno gleda kako mi dete pali jednu pa drugu....ne zzelish da ti se to ikada dogodi, veruj mi.

Nemoj da te grize savest, to nema veze.
Muž i ja smo pušači,a sin ne da ne puši, nego ne dozvoljava nikome da zapali cigaretu u njegovim kolima.
Ulazak u njegovu sobu sa cigaretom ne dolazi u obzir.

Da bilo je tacno tako...

I za vreme sankcija su cigarete bile ocajno skupe a para nigde....i niko nije prestao da pusi. Samo se pusilo manje.
Secam se da su na ulicama, posebno na Bulevaru prodavali i na komad.
3 dnevno al si pusac i zavisnik i dalje. Mozda i veci nego da ih imas za dzabe.

Nisam ja, al jeste moja kuma,na primer.
Pušila ženska "lord", a kada je popila prvu kafu sa "dravom", održala je sebi bukvicu i rekla da prestaje da puši sve dok jednog dana ne bude ponovo mogla da zapali cigaretu koju voli. I tako, evo, već 18 godina ne puši.

Probala sam da prestanem.. Prvi put nisam osećala nikakve probleme i krize preko dana, nikakvu potrebu da zapalim cigaretu i pila sam normalno kafu, ali zato sam uveče imala nesnosne bolove glave. Celu tablu kafetina sam popila i nije popustio bol, sve dok nisam zapalila par cigareta.

Par puta sam izgurala po ceo dan bez cigarete, bude frke.....malo preznojavanja, muvanja po kući al sve podnošljivo......žvaka, voda..i sve što treba....ali je me uplašilo što, na primer, čitam nešto i uopšte ne mislim na cigaretu i samo uleti u mozak - cigara ! Totalno van moje kontrole......e, onda zapalim jednu. i uprskam stvar..

Pipi.... moji roditelji su nepusaci uvek bili, ali ipak ja sam pusila tako da nema veze da li su ti roditelji za primer ili nisu, svako je individua za sebe. Neko imitira roditelje, neko radi bas suprotno od njih... svi smo razliciti.

Nego 10 dan :) Ide super, knjigu sam procitala, juce sam bas izasla u grad, pila alkohol i druzila se sa pusacima, cak me je neko u jednom trenutku iznervirao, ali cigaru nisam zapalila!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back