Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh, ovo je tako dobro otkriche
zapravo sva zadovoljstva koja smo imali smo pripisivali cigaretama
zadovoljstvo jutarnje kafe, druzzenja u kafichu, uzzivanja u hrani, seksu, odmoru
pa se pitamo da li se odrichemo tih zadovoljstava onda kada se ratosiljamo cigarete
zato je tako "teshko" odluchiti se

A istina je sledecha:

Sva zadovoljstva koja smo povezivali sa pushenjem su zapravo mnogo vecha zadovoljstva kada ne pushimo i mozzemo mnogo bolje da osetimo te lepote zzivota i iskoristimo vreme do maksimuma.

Gledam neke strastvene pushache: ne mogu da odgledaju film u bioskopu do kraja. Ne mogu u shoping jer moraju da izlaze napolje da zapale smotuljak otrova. Hranu gutaju ubrzano a neki chak i prekidaju obrok da bi zapalili cigaretu. Ne mogu da na miru lezze pored voljene osobe, moraju da ustanu i pushe.
MORAJU, a ne kao shto misle - da zzele. :confused:

Lepo rečeno :)
Ovo (ne)zadovoljstvo je zaista najveci problem svima koji prestaju da puše.

Ако смо оставили цигарете не би требали сад да егоистично размишљамо као... победио сам цигарете и ствар је готова. Наша мисија треба да буде да помогнемо другим људима да оставе цигарете. Будимо мали мисионари. :) Наше искуство, савет некоме може да помогне.

BRAVO DRINJACA POTPUNO SI U PRAVU! I TREBA DA POMAZEMO DRUGIM LJUDIMA. :ok:

Evo mene opet:D Ima vec sedam i vise dana kako ne pusim...ustvari odlucila sam vise i ne brojati dane, nema potrebe jel :super:

Proteklih dana sam imala dosta stresan zivot zbog privatnih problema. Sekirancija, nervoza, plakanje, nespavanje...htela sam uzeti cigarete i nastaviti jer sam bila u fazonu da su mi sve ladje potonule i da mi nije bitno sta ce biti sa mnom. Svima nam se desi ovakva situacija u zivotu zar ne...
Ali kazem sebi NE! Ti problemi ce proci i mozda vec sutra ili nekoliko dana ces prestati plakati i vracati se u normalu...a cigareta ce ti biti u rukama..i sta si postigla? Nista! Opet jovo na novo. Dokazi sebi da se mozes izboriti sa problemima i svim situacijama mirno, savesno, zdravog i cistog razuma. Dokazi sebi da ne ovisis o tom smecu i da te to cupa iz blata. I mogla bih nabrajati jos hehe, koliko sam sebe ubedjivala i kritikovala, ali da ne smaram.
Uglavnom sam pregurala sve to jakom voljom i svakim danom kako odmicem sam sve srecnija i kako rece @Pipi mnogo vise uzivam u stvarima za koje sam ranije mislila da je cigareta zasluzna za to.
Neka ovaj post posluzi drugima za podrsku koji misle da ne mogu, a nisu ni svesni koliko su jaki. Ja posle ovoga sam sigurna da ih vise uzeti necu, jer je ovo bio veliki izazov za mene, slaba tacka...i sve u cemu sam istrajala i ostala dosledna sebi.
Ponosna sam na sebe :zaljubljena:

BRAVO!!! Drago mi je zbog vas sto ste izdrzale. Ja sam izgurala moj prvi izlazak. Svi su pusili,a u mom drustvu sest pusaca. Ali uopste mi nije palo na pamet da zapalim. Lepo sam se izigrala i pevala iz sve snage a nije mi na pola pesme nestalo vazduha sto se ne moze reci za moje drugarice koje puse. Ne mogu da verujem koliko imam energije!!! Malo sam imala problem kada sednem sta sa prstima, ali i to je resio komadic papira koji sam vrtela po rukama i problem resen. Jupi!!! POZDRAV!!!

Јел ви сањате цигарете? Ја доста пута. :( Ђаволчић не да мирне снове. :pop2:

Hvala bogu ne sanjam ih :D
Samo sam jednom sanjala da sam u prodavnici i da su puni rafovi kutija fantastichnog dizajna, pa sam u snu zakljuchila da je shteta shto ne pushim kad su sad ovako lepe kutije :lol:
Ponekad mislim o prestanku pushenja kao o razvodu iz veoma losheg braka. :zper:

Zdravo drugari.Mislim da ja nisam za ovaj forum jer vam nisam nikakva podrska niti vam dajem neki dobar savet. A sada da vam kazem o cemu je rec: vec sam ranije pisala da sam pusila 17 god po 1,5 kutiju dnevno. Prestala u septembru i ponovo pocela sada sa 4-5 cigareta na dan. Taman sam pomislila da cu uz pomoc vas kojima se divim ostaviti cigarete i sada mi se javlja isti problem. Da li sam ja beznadezan slucaj, a imam zelju i to ogromnu da ih ostavim, ali kada me uhvati kriza tu sam veoma slaba. Ima li nade za mene da se resim ovog zla zato sto pokusavam vec koliko puta i ne ide. POMOZITE MOLIM VAS!!!

Zdravo drugari.Mislim da ja nisam za ovaj forum jer vam nisam nikakva podrska niti vam dajem neki dobar savet. A sada da vam kazem o cemu je rec: vec sam ranije pisala da sam pusila 17 god po 1,5 kutiju dnevno. Prestala u septembru i ponovo pocela sada sa 4-5 cigareta na dan. Taman sam pomislila da cu uz pomoc vas kojima se divim ostaviti cigarete i sada mi se javlja isti problem. Da li sam ja beznadezan slucaj, a imam zelju i to ogromnu da ih ostavim, ali kada me uhvati kriza tu sam veoma slaba. Ima li nade za mene da se resim ovog zla zato sto pokusavam vec koliko puta i ne ide. POMOZITE MOLIM VAS!!!

Naravno da ima nade. NIje bitno sto si ponovo pocela. Ja ne znam kome je uspelo iz prve.

Ako padnes, ustanes, obrises kolena i nastavis dalje:D

Treba samo da promenis svoj odnos prema cigaretama. Nemoj razmisljati da ih ostavljas, nije to voljena osoba, ni najbolji prijatelj. Ti prestajes da pusis.

Nikotinska kriza nije jaka i kratko traje.........jaka je psiholoska kriza. Kada ugasis poslednju cigaretu, treba da vidis sebe kao nepusaca, a ne "pusaca koji se muci" (iz bilo kog razloga).

Ima zena koje nisu pusile za vreme trudnoce i dojenja. Kad je to prestalo, nastavile su da puse iako je nikotonska zavisnost prosla minimum godinu dana pre toga. Ali one su 'u glavi' ostale pusaci. Tu je problem.

Da ne duzim dalje......citaj temu od pocetka, ima mnogo efekta. Ostani sa nama i uskoro ces da se pridruzis klubu nepusaca :zag:

Nisi ni slucajno izgubljeni slucaj, nemoj tako da razmisljas. I moras da razmisljas JA NIKADA VISE NECU DA ZAPALIM CIGARU. Jednostavno ih baci. Ako imas u kuci mnogo je veca sansa da ces zapaliti. A dok bi otisla do trafike prosla bi te zelja. Samo uzmi neki papiric u ruke i igraj se sa njim, grickaj semenke, igraj se sa kosom. Neki recimo crtkaju nesto. Naci nesto sto ce ti odgovarati i ne razmisljaj o cigarama. Nikotinska kriza stvarno traje jako kratko tako da to nije problem. Samo nadji nesto da ti ruke uvek budu zauzete. Sta god sa se desi u zivotu moras da razmisljas da ti cigara nece resiti problem, samo ces da bacis pare i upropastis svoje zdravlje.

Potpuno te razumem ali daleko od toga da si beznadezan sluchaj. Kako ovde znaju da kazu padnesh pa ustanesh(ta njihova rech podrshke mi je mnogo pomogla) :worth: i ja sam imala krize i imam ih josh sad ce 5 aprila mesec dana kako ne pushim:super: ali chim osetim krizu hvatam se nekog posla ili izadem napolje proshetam znachi bili shta samo da skrenem misli na neshto drugo.Zelim ti puno srece i dobre volje :cmok2: uz tebe sam:super:

Hvala vam svima mnooogo na lepim recima podrske! Pokusacu da uradim tako, i verujem da rezultati nece izostati. Pogotovo sto imam zdravstvenih problema i svi lekari mi savetuju da bas zbog toga trebam da ostavim duvan. Ali oko mene su tako negativne osobe koje mi stalno pune glavu da ne trebam toliko da se mucim da prestanem skroz i da te 2-3 cigarete dnevno nece moci da mi naskode. Ali ja ipak mislim ako palim te 2-3 pocecu ponovo da pojacavam "dozu". U svakom slucaju hvala i mnogo mi znace vasi komentari. Pisite mi molim vas!!!

Samo nastavi...Ja sam prestajala x puta...ne psuhim po dve godine, godinu dana i onda opet...ALI... nikad nisam predala borbu. Nakon shto sam ponovo propushila nakon dve godine nepushenja, godinu dana sam se muchila na svakih mesec dana sam padala i sve ponovo...ali nisam odustala. Sad znam da je gotovo zauvek. Kliknulo je u "stomaku" Nisam vishe pushach, niti chu to ikada vishe biti.
Uvek sam birala najpovoljniji trenutak da prestanem, pa onda padala kod nekih nepogodnih momenata. Sada sam prestala u najgorem moguchem momentu. Mozze se i to :super: I onda znash da si pobednik.

Dakle, KOLIKO GOD PUTA DA TREBA a ti prestani. Prestani sad ponovo, lakshe je nego kad se vratish na kutiju i po. A chovek se vrati nevidjenom brzinom, a nekad i premashi prethodnu "normu"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back