Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa hvala vam na podrsci :), znaci mnogo!
Nego jedno pitanje, kad ste ostavili cigarete, jel dozvoljavate da se pusi kod vas u stanu, kuci?
Sta sa komsilukom ili ortacima koji dodju na kafu?

Dozvoljavam.

Svi osim mene i moje mame (dete ne racunam) su pusaci. Ne smeta mi osim kada se nakupi previse dima, ali to smeta i pusacima.

Stvar je u tome sto smo porodicno svi pusili . Mama i ja smo bivsi pusaci. Uvek sam se vise druzila sa ljudima koji puse, ne namerno, namestilo se tako, i svesna sam da nema sanse da ikome zabranim osim da ne dolazi kod mene, a i ne zelim da branim.

Jako se dobro secam koliko sam ja bila neuvidjavna prema nepusacima i ne mogu da budem licemerna. :D

Evo meni drugi dan bez cigara!!! Zvuci smesno ali ja sam presrecna:) Znam ja da tebletice nisu igracke i bila mi je frka da li smem da uzimam ali dobro sam se raspitala i kod doktorke i farmaceuta i po forumima i Zyban jeste malo jaci, ali Tabex ukolko niste trudnica, dojilja ili ako nemate visok pritisak nije opasan a stvarno deluje. Prvi put kada sam ostavljala bez pomagala bas sam osecala malaksalost, depresiju..ma uzas!!! A sada skoro uopste ne osecam krizu. Mozda me tri puta dnevno uhvati malo kriza i to je to.Ja preporucujem Tabex svima ali naravno prvo konsultacija sa lekarom da vam uradi krvnu sliku, proveri pritisak itd. A kazite mi kako znate razliku izmedju navike i potrebe za nikotinom?

Evo meni drugi dan bez cigara!!! Zvuci smesno ali ja sam presrecna:) Znam ja da tebletice nisu igracke i bila mi je frka da li smem da uzimam ali dobro sam se raspitala i kod doktorke i farmaceuta i po forumima i Zyban jeste malo jaci, ali Tabex ukolko niste trudnica, dojilja ili ako nemate visok pritisak nije opasan a stvarno deluje. Prvi put kada sam ostavljala bez pomagala bas sam osecala malaksalost, depresiju..ma uzas!!! A sada skoro uopste ne osecam krizu. Mozda me tri puta dnevno uhvati malo kriza i to je to.Ja preporucujem Tabex svima ali naravno prvo konsultacija sa lekarom da vam uradi krvnu sliku, proveri pritisak itd. A kazite mi kako znate razliku izmedju navike i potrebe za nikotinom?

Kao prvo, bravo za drugi dan :klap:

Za ostalo, mogu da kazem samo iz svog iskustva.

Kad kazes navika, verovatno mislis na psiholosku zavisnost. Ona traje dugo i nema veze sa pravim krizama. Ta vrsta krize se desava svaki put kad radis nesto uz sta obavezno ide cigareta. Posle jela, kafa, napet film, sve stresne situacije,sedenje za racunarom, cekanje u redu, ili na stanici, .....i X drugih slucajeva.

Potreba za novom dozom nikotina se javlja jako kratko posle gasenja poslednje cigarete, i javlja se povremeno maksimum 20 dana. Ja jake nikotinske krize nisam imala iako sam pusila mnogo.
Ali su se javljale isto 2 do 3 puta dnevno, i prosle bez problema.

Не знам да ли сте свесни колико мени много значи утеха и подршка да останем снажан и доследан када су у питању цигарете. :rumenko: Хвала, Цруелла :cmok2:

Nema na cemu :cmok2:

Svesni smo jako dobro, svako ima svoje trenutke malodusnosti i svog djavlolcica.

Tu smo da podrzimo jedni druge kad treba;)

Dozvoljavam.

Svi osim mene i moje mame (dete ne racunam) su pusaci. Ne smeta mi osim kada se nakupi previse dima, ali to smeta i pusacima.

Stvar je u tome sto smo porodicno svi pusili . Mama i ja smo bivsi pusaci. Uvek sam se vise druzila sa ljudima koji puse, ne namerno, namestilo se tako, i svesna sam da nema sanse da ikome zabranim osim da ne dolazi kod mene, a i ne zelim da branim.

Jako se dobro secam koliko sam ja bila neuvidjavna prema nepusacima i ne mogu da budem licemerna. :D

I ja sam bio jako netolerantan prema nepusacima! Posto ja zivim sam u stanu (psa ne racunamo), a i pobacao sam sve upaljace, pepeljare, sibice i sve prebrisao i oprao prozore i zavese i sve uklonio sto podseca na cigarete i duvanski dim necu dozvoliti da se pusi u stanu,bar u pocetku , na terasi moze i neka ponesu svoje pepeljare i neka ih posle nose kuci!

I ja sam bio jako netolerantan prema nepusacima! Posto ja zivim sam u stanu (psa ne racunamo), a i pobacao sam sve upaljace, pepeljare, sibice i sve prebrisao i oprao prozore i zavese i sve uklonio sto podseca na cigarete i duvanski dim necu dozvoliti da se pusi u stanu,bar u pocetku , na terasi moze i neka ponesu svoje pepeljare i neka ih posle nose kuci!

I najokoreliji pushachi reaguju pozitivno na molbu onog ko prestaje

meni je sve ok dok nekom ne padne na pamet da "testira karakter" pa nudi cigarete....e tu bih odmah lupala shamare, brate, testiraj svoj karakter nemoj da minirash druge...:evil:

Ja ne branim da pushe, ali ih zamolim da ih drzze u dzepu a ne aranzzirano na stolu i to mi pomazze

I najokoreliji pushachi reaguju pozitivno na molbu onog ko prestaje

meni je sve ok dok nekom ne padne na pamet da "testira karakter" pa nudi cigarete....e tu bih odmah lupala shamare, brate, testiraj svoj karakter nemoj da minirash druge...:evil:

Ja ne branim da pushe, ali ih zamolim da ih drzze u dzepu a ne aranzzirano na stolu i to mi pomazze

Vidis, a mene su nudili i jos uvek me nude, ali ne iz pakosti nego iz neznanja. I svima je i dalje nezamislivo da sam JA prestala da pusim:lol::lol::lol:

Moja sestra je naludja. Ona iima naviku da zaboravlja da sam prestala da pusim, pa mi priblizi pikslu, cigare i upaljac, ili krene da me ubedjuje da su to moje cigare...a ukapira tek kad pocnem da se smejem.

Meni ne smeta. I podrzavaju me svi. Znam nekad im trazim cigaru, sa sve onim: Dajmi, dajmi, dajmiiiii!!! (zezam se naravno, al oni to ne znaju)

A oni me gledaju i odmahuju glavom kao da sam im iglu i heroin trazila, u najmanju ruku:lol::lol::lol:

E sad sta jos hocu da podelim sa vama u mom nepusakom stazu, koje traje 6 dana! E na svim forumima pisu da ne treba piti kafu i alkohol. Danas je predivan dan i sve baste na keju u NS su otvorene i grehota je ne sesti u bastu i uzivati u ovom divnom vremenu, zar ne?! bio sam u tri kafane tj baste i popio 5 piva i dve kafe :), al nisam zapalio nema sanse da meni cigareta odredjuje da li cu piti pivo ili kafu,nemam ja problem sa alkoholom ili kafom, sa cigaretama imam ali sa cigaretama sam zavrsio za sva vremena!!!!!!!!!!!!!

Ok, ali nije uvek moguce izbeci zlonamerne ljude posto moramo da idemo i van kuce. U svojoj kuci mozemo da odredjujemo sta ce ko da radi, ali treba biti spreman na provokacije jer ih nazalost obavezno bude :roll: To je iskustvo svih nas :neutral:
Za pocetak je najbolje nikome ne govoriti nista, dok se malo ne ojaca (nedelju dana), a onda je lakse odupreti se :aha:

E kad smo vech kod minera:

Josh jedna opasna kategorija po krhkog svezzeg nepushacha ili pushacha koji zzeli da prestane
su agresivni nepushachi, shto bivshi shto prirodni.

Nishta ne unishtava brzze sve nashe napore od teshkih optuzzbi i kuknjave ovih "minera" koji -
da bi sebe istakli kao "bolje" ljude, vredjaju i optuzzuju pushache...

Ako smo dobronamerni, nashu srechu shto smo postali ili oduvek bili nepushachi treba da podelimo i sa pushachima, ali ne treba da njih omalovazzavamo. Mozzemo da istaknemo prednosti nepushenja koje mi dozzivljavamo. Nema potrebe da im ukazujemo na shtetne efekte duvana. Znaju i sami.

E sad sta jos hocu da podelim sa vama u mom nepusakom stazu, koje traje 6 dana! E na svim forumima pisu da ne treba piti kafu i alkohol.
Мислим да то није правило. Све овиси од особе. Знам људе који су престали пушити али и даље циркају пиво, пију кафу. Код мене је један занимљив случај. Ја сам у пакету оставио цигарете, алкохол, кафу, покер апарате, сп. кладионицу.. Значи видео сам себе како пропадам. Дошао сам кући, разгневио се на своје страсти, лупио песницом од сто и рекао ДОСТА:evil:
Читао сам у књизи психологије да постоје две врсте личности. Први падају полако и мало па се уздижу, други морају да падну на дно да би устали. Ја сам изгледа овај други тип.
Данас сам, хвала Богу, сасвим друга, боља особа. Не могу себе да препознам.:)

Мислим да то није правило. Све овиси од особе. Знам људе који су престали пушити али и даље циркају пиво, пију кафу. Код мене је један занимљив случај. Ја сам у пакету оставио цигарете, алкохол, кафу, покер апарате, сп. кладионицу.. Значи видео сам себе како пропадам. Дошао сам кући, разгневио се на своје страсти, лупио песницом од сто и рекао ДОСТА:evil:
Da, i onda se zapitamo svi kako nam to nije bilo ocigledno ranije, ali nije...

Читао сам у књизи психологије да постоје две врсте личности. Први падају полако и мало па се уздижу, други морају да падну на дно да би устали. Ја сам изгледа овај други тип.
I ja...nazalost...:neutral:

Dobra vest je da sve dok smo zivi ima nade da cemo se korigovati :)

Super:super:e znash da si u pravu 100% da smo sasvim bolje osobe i treba da budemo ponosni na to:klap::bye:

pa hvala vam na podrsci :), znaci mnogo!
Nego jedno pitanje, kad ste ostavili cigarete, jel dozvoljavate da se pusi kod vas u stanu, kuci?
Sta sa komsilukom ili ortacima koji dodju na kafu?
Normalno da dozvoljavam, zasto ne bi.
E sad sta jos hocu da podelim sa vama u mom nepusakom stazu, koje traje 6 dana! E na svim forumima pisu da ne treba piti kafu i alkohol. Danas je predivan dan i sve baste na keju u NS su otvorene i grehota je ne sesti u bastu i uzivati u ovom divnom vremenu, zar ne?! bio sam u tri kafane tj baste i popio 5 piva i dve kafe :), al nisam zapalio nema sanse da meni cigareta odredjuje da li cu piti pivo ili kafu,nemam ja problem sa alkoholom ili kafom, sa cigaretama imam ali sa cigaretama sam zavrsio za sva vremena!!!!!!!!!!!!!

ns, uz alkohol popustaju kocnice, tako da nije lose da ipak pripazis :aha:.

Bolje nemoj da isprobavas, jer je tek prva nedelja-ja sam nekoliko puta padao bas zbog toga,opusti se covek zacas i opet sve ispocetka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back