Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja licno ne pusim,ali moj kolega koji pusi kaze da njemu cigara ne stvara zavisnost,vec pusi jer mora da nesto drzi u rukama i da vuce :hahaha:
inace,trava kod nekih moze da stvori zavisnost,zavisi kako se ko ophodi prema njoj tj koliko je redovno koristi..
Ja sam ranije vario na svake 2,3 nedelje ali ono iz zezanja..
pa sam prekinuo isto bez veze i nisam ni osetio neku ceznju

Nisam primetio. :) Ali ok, nema veze.

Polako, ima vremena... primeticesh.

Veruj mi.

Posle puno vremena obrne se situacija, nisi chak ni srecan vishe kada duvash, srecniji si str8, a kada se spushish s*****sh se... dzabe bacash kesh, kao i za pljuge... ma, njesra je cuja... mislim, nije, kul je ono kada bi mogao par puta i to je to... al' ne valja ako se zavozash... :)

The rating scale is from 1 to 6. 1 denotes the drug with the strongest addictive tendencies, while 6 denotes the drug with the least addictive tendencies.

HENNINGFIELD RATINGS

Substance Withdrawal Reinforcement Tolerance Dependence Intoxication
Nicotine 3 4 2 1 5

Heroin 2 2 1 2 2

Cocaine 4 1 4 3 3

Alcohol 1 3 3 4 1

Caffeine 5 6 5 5 6

Marijuana 6 5 6 6 4

BENOWITZ RATINGS

Substance Withdrawal Reinforcement Tolerance Dependence Intoxication

Nicotine 3* 4 4 1 6

Heroin 2 2 2 2 2

Cocaine 3* 1 1 3 3

Alcohol 1 3 4 4 1

Caffeine 4 5 3 5 5

Marijuana 5 6 5 6 4

http://www.druglibrary.org/Schaffer/LIBRARY/basicfax5.htm

Hm, izgleda da sam bio prilichno blizu... :) ... samo ne kapiram kako to kofein izaziva vecu zavisnost od trave, mislim pijem kafu i pushim travu, bez kafe znam da bih mogao... :confused:

Zato shto imash dve vrste zavisnosti, prva je od supstance, druga je od aktivnosti
kod pushenja i duvanja su ti obe vrste u akciji istovremeno...

Zato npr ljudi propushe ponovo, reshili su se fizichke zavisnosti, ali ne i psihichke i u tome je kvaka.

Otkad trava izaziva zavisnost?

Although many people assume drugs like marijuana are only "gateway" drugs and aren't actually addictive, some addiction experts estimate that 10 to 14 percent of regular users become dependent. Given certain predisposing risk factors, marijuana can be detrimental to chronic users. Similarly, more "accepted" and widely used drugs like caffeine, alcohol, and nicotine have proven to be some of the most addictive drugs in existence today.
http://www.drugrehabtreatment.com/most-addictive-drugs.html

i to sto kazes :think:
ali to opet zavisi od osobe onda

Tako kazzu, da zavisi...

Some causes of addictions

Genetics. Genes cannot "cause" an addiction; but they can make a person more prone to becoming addicted to certain things.

Environment. Humans can become conditioned; powerful childhood experiences and exposure to chemicals are two of the most potent ways of being conditioned. Conditioning may lead to addiction.
Abuse. Many addictive behaviors start with an attempt to kill physical or psychological pain caused by another person.
Emotional Disorders. Anxiety, depression, stress, frustration, are states of mind that a person tries to escape from. In seeking this escape, people often fall into addictive behaviors.
http://www.selfesteemawareness.com/addictions.htm

evo meni je peti dan bez cigarete, a imam podosta pusackog staza,15-ak godina, i jos nisam osetio neku veliku krizu, mozda je rano, kad osetim potebu za cigaretom ja popijem casu vode ili se istusiram a sada uspeva:)

:super: super! Krize vremenom slabe....ako si proshao 5 dana bez, najgore je proshlo, uskoro chesh biti potpuno oslobodjen fizichke zavisnosti.
Eventualne krize kasnije su psihichke prirode i tako ih i tretiraj. Ako pozzelish cigaretu, to neche biti zato shto ti treba, vech zato shto ti receptori u mozgu prave trikove. Samo se ponashaj kao da taj "glas" pripada nekome koga ne volish i nemoj iz inata :mrgreen:

Зими је лако, али шта када дође лето и врућине. Увече седнем у башту кафића, гледам цице у минићима, пијуцкам кафицу и тада долазе највећа искушења. :sad2: Ако издржим лето, ДЕФИНИТИВНО сам бацио цигарете. Зашто сам ја данас малодушан? :(
---
Јесте ли приметили лица особа који уз цигарете конзумирају и алкохол. Сва су им лица смежурана, исцрпљена, наборана, црна.. бљак...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back