Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro narode nepušački:heart:
Nadam se da ste svi dobri i zdravi i bez ijednog dima.
I ja sam mnogo osetljiva, a i skočio mi je pritisak, nema stalnog sedativa u vidu cigarete-pijem persen pa preguravam krize...Biće bolje:ok:

ma kakav sedativ, cigareta ti samo ublazavala apstinencijalnu krizu koju je sama stvarala. zato si bila smirenija kad bi je zapalila... sad, hvala bogu, nemas vise takve krize, proslo je to, zar zivot nije divan? :klap: (makar i uz persen :manikir:)

procitala sam jedan interesantan clanak (za zene), evo citiram:

11. Rešili ste da ostavite pušenje? Počnite sa sprovođenjem ove odluke dve nedelje pre menstrualnog ciklusa. Tada je nivo estrogena, hormona koji je zadužen za uživanje u svemu, pa i duvanskom dimu, niži nego inače, tako da će vam biti lakše da se odreknete svojih poroka

potonu nam tema.... nema vise pusaca? svi presli u nepusace? :)

ja gazim treci mesec i super mi je :)
nista mi ne nedostaje i nista mi ne fali. znaci, sve ono u sta nisam mogla da poverujem dok sam nesrecno palila cigaretu za cigaretom misleci da ja nikad necu moci da prestanem, ispostavilo se kao tacno. ima zivota posle cigareta, itekako! :)

evo i ja da vam se javim, slabo dolazim ovde da se ispovedam jer iskreno jako slabo i pomislim na njih, okrenuo sam zivot za 180 stepeni... Sve stare i lose navike izbacio, zadovoljan sobom u potpunosti, odmoran se budim, podocnjaci nestali, sve u svemu jako sam srecan sto sam ostavio cigarete... pregurao sam prostorije pune dima, 2 rodjendana za ovaj kratki period, diskoteke, kafici, nikakva zavisnost po meni vise ne postoji prema cigaretama, e sada jedino da psiha ne popusti u nekome trenutku, to pricam generalno jer takvih simptoma zapravo nema...
Uh koliko novih ljudi, koliko starih nikova, sve u svemu, mislim da svakako nismo pogresili jer smo ovde gde jesmo... :super:
proslo je 15 dana, valjda ;)
Za zivot bez duvanskog dima, xixixixi :bye:

prošlo je dosta meseci, više ih ni ne brojim. Od tog dana nisam zapalio više ni jednu cigaretu... Sada sam samo bivši pušač :mrgreen:

Ostavite se raznih pomagala tipa nikotinskih žvaka ili flastera koje itekako mogu da škode želucu i srcu.Ja ne pušim vec 8 godina,a pre nego sam prestala,pusila sam oko 50 cigareta dnevno.Moraš sebe da ubediš da si sada i zauvek nepušač,i da obratiš pažnju na to da kriza traje SVEGA 2 do 3 minuta,a toliko se može izdržati.Meni je to saznanje veoma pomagalo.Koristila sam obične žvake,mentol bombone,jabuke.Žvake pomalo ublaže nemir.Kad nastupi kriza,trljala sam zube najljućom pastom,a i tuširanje i to više puta dnevno koristi.Nemoj da popustiš pred DOBRONAMERNIM prijateljima kada te nude cigaretom...NIKAD ne moj da priznaješ da si u krizi(bar dok ne prestanu sasvim),meni se lično dešavalo da kada se požalim jednoj osobi,ili me ista ponudi cigaretom,budem celog dana uznemirena,a krze su mi tada dolazile na svakih pola sata.Zaposli ruke,zaposli um.Nadam se da će ti makar jedan savet biti od pomoći,budi jaka,istraj,zaista se isplati.

Poslednja izmena:
Ostavite se raznih pomagala tipa nikotinskih žvaka ili flastera koje itekako mogu da škode želucu i srcu.Ja ne pušim vec 8 godina,a pre nego sam prestala,pusila sam oko 50 cigareta dnevno.Moraš sebe da ubediš da si sada i zauvek nepušač,i da obratiš pažnju na to da kriza traje SVEGA 2 do 3 minuta,a toliko se može izdržati.Meni je to saznanje veoma pomagalo.Koristila sam obične žvake,mentol bombone,jabuke.Žvake pomalo ublaže nemir.Kad nastupi kriza,trljala sam zube najljućom pastom,a i tuširanje i to više puta dnevno koristi.Nemoj da popustiš pred DOBRONAMERNIM prijateljima kada te nude cigaretom...NIKAD ne moj da priznaješ da si u krizi(bar dok ne prestanu sasvim),meni se lično dešavalo da kada se požalim jednoj osobi,ili me ista ponudi cigaretom,budem celog dana uznemirena,a krze su mi tada dolazile na svakih pola sata.Zaposli ruke,zaposli um.Nadam se da će ti makar jedan savet biti od pomoći,budi jaka,istraj,zaista se isplati.

Potpisujem!!!:ok::ok::ok:
Sve je apsolutno tačno.
Kad ubediš sebe da si nepušač, ubedio si ceo svet i više ti niko ništa ne može.
A krize se najbolje rešavaju upošljavanjem ruku i uma-sredila sam i kuću i kancelariju tip.top za ova nepuna tri meseca:zcepanje::zcepanje:

Neverovatna tema, moram da priznam

Ja evo i sada dok kucam ovaj tekst, i chitam drzim cigaru u ruci.....:rumenko:

I svesni smo svega i rizika i ne-zdravlja, .....:dash:

Sad i j krecem u Kampanju (with big K) da batalim duhan.....
Trebaju mi saveti, ne opsteg tipa ...nije zdravo,.....ruzno je....ect.....vec prakticni sta kad pritisne kriza :worth:, sta sa mislima,...sa rukama,....sa nogama, sa glavom,.....

Sta raditi da ne dodje do :gace:!!!

Krecem pa se javljam redovno :rtfm:

A bice sigurno "Hilfe Camarad, Hilfe Gur, gur"

Neverovatna tema, moram da priznam

Ja evo i sada dok kucam ovaj tekst, i chitam drzim cigaru u ruci.....:rumenko:

I svesni smo svega i rizika i ne-zdravlja, .....:dash:

Sad i j krecem u Kampanju (with big K) da batalim duhan.....
Trebaju mi saveti, ne opsteg tipa ...nije zdravo,.....ruzno je....ect.....vec prakticni sta kad pritisne kriza :worth:, sta sa mislima,...sa rukama,....sa nogama, sa glavom,.....

Sta raditi da ne dodje do :gace:!!!

Krecem pa se javljam redovno :rtfm:

A bice sigurno "Hilfe Camarad, Hilfe Gur, gur"

Citaj temu od prve strane, sve ti vec pise. Ponavljam stalno-procitaj Carr-a (Lako je prestati pusiti), shvatices da kriza nije nista strasno, videces, uspeli smo svi, uspeces i ti sigurno. :) Drzim ti palceve! Javljaj kako ide. :ok:

Ja samo da se srculencu zahvalim na podrsci, pocinjem da citam , ali odmah : )
Inace, drzim se nekih 8 kom. sto je napredak ( mera mi je bila 30 ak cigareta na dan)
Ocu i ja da NE PUSIM

Ne treba ti ni tih 8, veruj mi. To smanjivanje je samo mucenje bez veze jer ti onda cigareta postaje nesto dragoceno i jedva cekas kad ces "smeti" da zapalis sledecu. Cigarete nisu dragocene, upravo suprotno. Procitaj i ti Alana Carr-a, bice ti jasno o cemu pricam. Nadam se da ces nam se uskoro pridruziti. :)
:cao:

Zanima me da li je neko od Vas probao da ostavi pušenje pomoću ZYBAN-a i kako se on pokazao?
Pozdrav svima!
Ja sam probala, pre nekoliko god. Imala sam "srecu " da udjem u tzv propagandnu probnu grupu...
Ne zelim nikog da plasim, ali, ja sam imala uzasnu reakciju na lek, sve vreme vrlo jake depresivne epizode, krvni pritisak mi je bio jako nizak. Nisam mogla da funkcionisem, ali uopste :sad2: Dr koja nas je pratila, za farmaceutsku kompaniju koja ga je plasirala, rekla mi je da spadam u grupu onih sa "negativnim odgovorom" :dontunderstand: i iskljucili su me iz programa posle 7. dana.
Posle toga vise ne bih isprobavala na sebi nista slicno.
Samo jaka volja i cvrsta odluka

Brizna, evo da dodamo i tvoje iskustvo o Zibanu :)
BriznaJa sam probala, pre nekoliko god. Imala sam "srecu " da udjem u tzv propagandnu probnu grupu...
Ne zelim nikog da plasim, ali, ja sam imala uzasnu reakciju na lek, sve vreme vrlo jake depresivne epizode, krvni pritisak mi je bio jako nizak. Nisam mogla da funkcionisem, ali uopste :sad2: Dr koja nas je pratila, za farmaceutsku kompaniju koja ga je plasirala, rekla mi je da spadam u grupu onih sa "negativnim odgovorom" :dontunderstand: i iskljucili su me iz programa posle 7. dana.
Posle toga vise ne bih isprobavala na sebi nista slicno.
Samo jaka volja i cvrsta odluka

bubibg
Pozdrav svima na forumu i Srecna Nova Godina i ostali praznici...E sad, i ja sam pokusavao nebrojeno puta da ostavim te proklete cigare... sve bude super 2-3 dana i ponovo zapalim...ode mas u propas od 1 januara sam poceo sa zibanom i do sada nisam ni jednu zapalio...(mislim da ce mi ovaj put uspeti)!? da li je neko koristio ziban i kakva su iskustva ?

IcaM
ovih dana sam resila da ostavim pusenje, pa sam citala i ovaj forum kao i neke druge. U svakom slucaju, resila sam da pokusam sa ZIBANOM, rezultat - prosle noci mi je bila hitna pomoc u kuci posto sam imala reakciju na isti... S obzirom da na mnogim forumima ima glasova za i protiv ZIBANA i posto sam samo na jednom mestu nasla da se nekome desilo isto sto i meni, zelim samo da upozorim ljude da ga ne piju bez konsultatice sa doktorm (kao sto sam to ja uradila) jer definitivno moze biti opasno... I jos nesto, jesam smanjila sa pakle i po na 2-3 cigarete dnevno, a i njih sam gasila posle dva dima posto su mi bile gadne, ali ... dozivela sam i ono sinoc

lazycat
Ja nisam koristila, ali znam da je to bas lek, nije dobro tako ga samo kupiti u apoteci i sam dozirati, nego idi kod lekara da ti kaze tacno kako i koliko i da prati kako reagujes i napredujes.

Donqihote
Tu su oni opisivali kako ziban deluje. On popunjava te receptore u mozgu i dugo se zadržava u njima. Tako se stvara veštački osećaj zadovoljstva, odnosno mozak je prevaren, jer ima osećaj da je dobio dozu opojnih sredstava iz cigareta. Zato ljudi koji pokušaju da puše uz ziban uglavnom gase cigaretu čim je zapale, jer im ne prija. Imaju osećaj kao da su prepušili, pa onda na to ponovo zapalili. Sigurno vam se to nekad desilo, pa ugasite cigaretu posle dva-tri dima.

Jedino što lekari preporučuju da se za vreme terapije zibanom ne konzumira kafa, jer ona uveliko smanjuje njegovo dejstvo.

To je ono što sam ja isčačkao sa interneta. Sad mi još preostaje da uštekam koju hiljadarku i kupim ziban, pa ćemo da vidimo...

Aleksej od Arlekina
Ovo mi je treci put da ostavljam (sad je 4 . mesec
)i moram reci da mi je zyban dosta pomogao.Prva dva puta sam popio samo po kutiju ,jer imas osecaj da je sve proslo pa ti bude bezveze da dajes 50€ za drugu kutiju koja se preporučuje.
Ovaj put sam popio i drugu kutiju i mislim da mi je pomoglo.
Smetnje izaziva i to najvise nesanicu i opstipaciju,ali sama apstinencija je kod mene svaki put izazivala probleme...mozak mi gotovo da nije radio,jednostavno stane i kao da se nista ne desava,tesko mi je bilo da se krecem,pamtim,bilo mi je tesko da govorim ....ne znam vec sam i zaboravio ,ali mi je zyban pomogao da se ugojim manje.
Prvi put sam se ugojio 25kg ohooo ,za ova gotovo 4 meseca oko 3kg(ali se povecava i to me jedino brine)...Zyban je ok
Drzim ti fige ,a ti se drzi ovog foruma..najvise od svega pomaze

bars
Procitah za Ziban i podjoh u apoteku ,pljunem 55 eura za tablete ,18 eura za flastere i 7 eura za zvake.
Opremih se max za okrsaj sa cigaretama. Odmah sam bacio cigare ,popio tabletu i uzeo zvaku. Znaci svaki dan pijem ujutro po jednu tabletu ,a zvaku uzmem samo kada mi se cini da kriza nailazi. Iskreno ,krize nema , za ne vjerovati. Ziban je zakon. Jedino mi smeta sto mi je san poremecen ,tj. slabo spavam ,ali citao sam da je i to "normalno" prvih 10-ak dana.
Sada cu sigurno ovo izgurati do kraja,

~Petar~
ja kupio ziban

trebalo je kao da se popiju 2 kutije, medjutim
ja ispio malo jache od jedne table, i batalio
kao, ajd' da vidim dal' mogu bez zibana ovo, video moze ako imash motiv, i eto...
mada se i dalje kunem u ziban, iako sam sve blizi tome da je u principu placebo, malo smiri antidepresiv...
anyway, mozda i greshim. znam da je mnogima bas on pomogao, kako god da deluje

sandra1962
Cao, ja sam Sandra, imam 45 god. i 30 god. pusackog staza !!! Kupila sam Ziban pre 15 dana i krenula ali...jos uvek nista. Cini mi se da pusim jos vise, verovatno je to psihicki faktor-od straha sto cu da ostavim pa da se doziram dok jos mogu. .

A posebnu paznju obrati na sledece, posto je rec o strucnom misljenju
WithdrawnWater
Pa to sa Zibanom nije bas najpametnije (posebno me brine ova recenica 'uvek cu imati tablu Zibana u kuci..." Ne znam zasto svi zive u laznom ubedjenju da je Ziban bezopasna bombona koja sluzi za odvikavanje od pusenja? Ziban je antidepresiv, ozbiljan lek, koji moze daima ozbiljne nezeljene efee, koji bi trebalo kriticno upotrebljavati po preporuci lekara a ne na svoju ruku..i svakako ne tako na po tabletu, tablu, na dan, par nedelja, povremeno i 'po potrebi'.....

Javljanje I

Krenulo je :per: sa srecom. Nisam zapalio vec citavih 19 Sati.

Joj, blago onima sto je nisu tri, shest i td. meseci:klap:

I ko to kaze da krize traju od 2 do 5 minuta, Kod mene pochinju na svakih 5 minuta, i traju po chetiri sata...... svaka.....:roll:

Ili mozda to nije kriza.......Glava: kao da je malo povece zapremine (a nije, proverio na mirrorr-u), Grlo stegnuto kao kod novih mladih pevachica na koje kakvim Pinkovima, koje bi a ne umeju, .... a stvarno bi...:manikir:, Pogled malo nastavi sam od sebe u stranu, kada se Glava (i dalje u porastu - fiktivnom:confused:) okrene, pa se onda vrati i zumira.....Vikao bih na nekoga :histericna:, pa trenutno bezim od svojih ljudi na poslu kako ne bih nekoga maltretirao na verbalnoj, psihichkoj, partizanskoj i ostalim bazama

Ako je to Kriza, onda je kod mene 30x5min or 100x2min. A ako nije, sta li me ceka kad naidje ....

Hilfe camarads, Hilfe, Gurrr Gur:sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back