Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za prestanak pušenja najbolje je 'prestati pušiti'

Znanstvenici nakon istraživanja često znaju doći do rezultata koji su "običnim ljudima" logični. Takav je slučaj i sa istraživanjem koje je potaklo savjetnicu njemačkog Centra za istraživanje karcinoma u Heidelbergu Martinu Poetschke-Langer da savjetuje one koji se odvikavaju od pušenja da - ne bi trebali pušiti.

Ona je rekla da je tijekom istraživanja utvrđeno da oni koji tijekom uporabe nikotinskog flastera ili gume za žvakanje nastavljaju pušiti uopće ne doprinose odvikavanju od pušenja. Poetschke-Langer kaže da bi svatko trebao odabrati svoju metodu odvikavanja i savjetovati se sa liječnikom: "Ključ uspjeha je motivacija, a ne nikotnski flaster", rekla je njemačka znanstvenica i dodala da oni pušači koji ne mogu ostaviti cigaretu trebaju potražiti i pomoć psihologa.

Za prestanak pušenja najbolje je 'prestati pušiti'

Znanstvenici nakon istraživanja često znaju doći do rezultata koji su "običnim ljudima" logični. Takav je slučaj i sa istraživanjem koje je potaklo savjetnicu njemačkog Centra za istraživanje karcinoma u Heidelbergu Martinu Poetschke-Langer da savjetuje one koji se odvikavaju od pušenja da - ne bi trebali pušiti.

Ona je rekla da je tijekom istraživanja utvrđeno da oni koji tijekom uporabe nikotinskog flastera ili gume za žvakanje nastavljaju pušiti uopće ne doprinose odvikavanju od pušenja. Poetschke-Langer kaže da bi svatko trebao odabrati svoju metodu odvikavanja i savjetovati se sa liječnikom: "Ključ uspjeha je motivacija, a ne nikotnski flaster", rekla je njemačka znanstvenica i dodala da oni pušači koji ne mogu ostaviti cigaretu trebaju potražiti i pomoć psihologa.

sta reci...vrlo znacajno otkrice...:dash:

Pet jednostavnih dnevnih aktivnosti za duži život

Nova studija, koju je djelomično financirao američki Centar za kontrolu i sprječavanje bolesti, pokazuje kako ljudi mogu na jednostavan način spriječiti mnoge bolesti. Na primjer, studija pokazuje da bi manji broj ljudi umirao od srčanih oboljenja ako bi odrasli uzimali po jedan aspirin dnevno. Studija je isto tako pokazala da manje od polovice odraslih u Americi to i čini.
Zaključak je da ako bi broj onih koji uzimaju aspirin bio povećan na 90 posto, to bi statistički značilo 45.000 smrti od srca manje na godinu. A to je samo u Sjedinjenim Državama.

Drugo, ako prestanete pušiti, to će vam i te kako pomoći. Iako je za mnoge to izuzetno teško učiniti, doktorica Kathleen Tumi u američklom Centru za kontrolu i prevenciju kaže da liječnici igraju veliku ulogu u nagovaranju ljudi da prestanu pušiti. Doktorica Kathleen Tumi, Cenatr za kontrolu i prevenciju bolesti, kaže: "Doktori mogu imati iznenađujuće jak utjecaj na odluku o prestanku pušenja. Na primjer, doktori mogu ponuditi lijekove ili drugu vrstu pomoći da pomognu u odvikavanju".

Studija također preporučuje starijim odraslim osobama da godišnje uzmaju vakcinu protiv gripe te da obave kontrolni pregled debelog crijeva. U Sjedinjenim Državama manje od polovine građana to i čini, a manje od 37 posto ih uzima vakcinu protiv gripe. Mnoge bi žene živjele duže kada ne bi odustajale od godišnjih mamograma. Ukratko rečeno, studija pokazuje da bi ljudi mogli izbjeći mnoge bolesti i živjeti duže uz vrlo jednostavne preventivne mjere.
(VOA)

Uz ovo moje preporuke za dnevne obroke:

Doručak: mleko ili čaj ili sok ili neko voće + kafa (ko želi)

Ručak: jelo po želji ali bez mesa + voće + sok/mleko/vino/pivo

Večera: salata po želji + voće

Nashla sam na netu odlichan software koji pomazze da se odrzzi motivacija.
Broji dane, sate i sekunde koliko niste pushili plus rachuna koliko cigareta NISTE pokushili i koliko ste para ushtedeli.
Prva tri dana broji sate i malo-malo pa vam chestita...kao Chestitam, ne pushite vech 1 day, 7 hours, 18 minutes and 45 seconds (1 dan).

Niste popushili 52 smrdljivih shtapicha, i ushtedeleli ste dinara 313.14.
Spasili ste 4 hours and 20 minutes svog zzivota.

Bash je dobro, pomazze a plus ima odeljak u kom napishete razloge zbog kojih prestajete, pa kad uhvati kriza zaista pomazze kad se to ponovo prochita...
Preporuchujem, program se zove "Quit Counter"

Ne pušim već 20 godina, nisam imala ni krize, ni zdravstvene smetnje, nisam se ugojila... Mislim da moje iskustvo baš i nije korisno za nekog.
Čak mogu i da popušin jednu cigaretu i da me ne "vuče" da nastavim. Ne radim to, ali sam prvih par godina jednom godišnje pripalila cigaretu, da vidim da li će me "povući" želja. Nije.
Jedina posledica koja mi je do danas ostala je ta, da mi smeta duvanski dim, mnogo više, nego ranije, pre nego što sam propušila. Valjda je ostala neka preosetljivost...

E sad posle ove konstatacije stvarno nemaš šta da ponudiš ljudima koji svraćaju ovde.

Zasto?
Jel ovde samo bivsi pusaci imaju sta da ponude?
Kako su bili budale sto su pusili, pa su se onda opametili i prestali da puse?!
Ovo je NEPUSACKI KUTAK, a ne Kutak bivsih pusaca. Dakle i bivsi pusaci su sada nepusaci, ali ne razumem zasto ovde ne bi bilo mesta za one koji nikada nisu ni pusili?!
To su ljudi kojima nije bilo potrebno na naprave gresku, da bi uvideli njenu tezinu, vec su bili dovoljno mudri da to shvate na primeru drugih.
Nikada nisam pusio i ponosan sam na to. Ponosniji sam od onih koji su pusili pa prestali, jer nisam ni pocinjao. Spadam u grupu ljudi koja ne mora na svojoj kozi da oseti nesto sto je lose, da bi uvidela koliko je to zaista lose.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back