Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zao mi je bas kad vidim koliko mi ljudi pusaci ne cenimo ljubav onih koji nas vole. Strast? Nije to strast vec teska ovisnost. Jaca od zivota, ljubavi ma svega. Nije ni problem umreti, ali je problem obogaljiti se i pasti drugima na teret. Deci kojoj se tako useoeemo u zivot, roditeljima koji bi trebali nasu pomoc a ne da ih smaramo do starosti, partnera koji nije birao da nepotrebno bude zrtva
ali dobro, da ne sudim, svako ima svoje prioritete u zivotu. Hvala Lu9 za podrsku i zelim i tebi puno srece. :hvala:

Zao mi je bas kad vidim koliko mi ljudi pusaci ne cenimo ljubav onih koji nas vole. Strast? Nije to strast vec teska ovisnost. Jaca od zivota, ljubavi ma svega. Nije ni problem umreti, ali je problem obogaljiti se i pasti drugima na teret. Deci kojoj se tako useoeemo u zivot, roditeljima koji bi trebali nasu pomoc a ne da ih smaramo do starosti, partnera koji nije birao da nepotrebno bude zrtva
ali dobro, da ne sudim, svako ima svoje prioritete u zivotu. Hvala Lu9 za podrsku i zelim i tebi puno srece. :hvala:

ja nemam kome da budem na teretu, td ne prihvatam tvoju kritiku kao osudu vec budjenje strasti za zivotom i odgovornosti

Odvratan je miris dima a jos gori zadah.

Nikad to sranje ne bih koristio. A i nije lako ostaviti cigare, razumem ja pusace ali ako imaju veliku zelju onda je to lakse, jednostavno bacite zadnju cigaru i drzite se svog karaktera, jeste da ce da bude tesko sigurno ali trudite se, i kada jednostavno probijete led i izgubite zelju za cigarom, jedan savet. "Nikad vise ne pali, zato sto cete se opet vratiti ispocetka"

Pisem ovde sedam godina,koliko i ne pusim.Treba vise da pisu oni koji sada prestaju,njima je ovaj pdf jako potreban.Mogu da pomognem nekim savetom,ali ne ocekujte da vas pipika i ja oslobodimo pusenja.To morate SAMI. Bolest zavisnosti,a to je pusenje,mozes da pobedis jedino SAM.Ostali mogu da pomognu,ali ne mogu umesto tebe da ,npr. ne pse.Ustvari moze,evo ja necu da pusim umesto vas. :super::whistling::bye:

Da Mirko, pokušala sam da budem malo šaljiva na račun svežih bivših pušača što ne svraćaju i na ovu TEMU (da me dlakocepi ne bi ispravljali viknula sam ovu reč ;) ).

Treba da se pise,ovo jej jedna od retkih tema koja moze da ljudima koristi.Ali stvarno da koristi,ovo nije mesto gde se vreme gubi uzalud.
Ili pomazes sebi,ili drugima,ili oba.:)

tema ima 784 strana i koliko nas dočekala i ispratila ...mnogo toga ispravnog i mudrog je rečeno i sad da sve to žvaćemo ponovo , ja ne volim da se ponavljam a nekad ima utisak da nemam kome pisati ... Kada sam prvi put došla na temu prvo sam sve poruke pročitala od početka i onda nastavila dalje da pratim .
mislim da dosta njih ne svraća jer su propušili ponovo , pa im glupo da pogledaju sebi (temi) u oči ....
neki neće jer im smor da čitaju izjave pojedinih : kako će dobiti rak pluća ali želi da živi istim tim pljućima ali punim (dima)
ja svratim povremeno , nepušač sam više od četiri godine . Ni jednu nisam zapalila onda kada sam sebi rekla : Ja više neću zapaliti ni jednu cigaru. A pre toga provela nekolik godina u "pokušajima" , "smanjivanjima" , "povremenim" itd ... znate vi svi te faze .
Nema leba od toga ni uspeha . Prvo da se shvati da u tom sranju nema niakkvog zadovoljstva što je suštinsi izmena stanja mozga (i to je najteže) , kad se to uspešno pređe sledeći nivo je lakši

tema ima 784 strana i koliko nas dočekala i ispratila ...mnogo toga ispravnog i mudrog je rečeno i sad da sve to žvaćemo ponovo , ja ne volim da se ponavljam a nekad ima utisak da nemam kome pisati ... Kada sam prvi put došla na temu prvo sam sve poruke pročitala od početka i onda nastavila dalje da pratim .
mislim da dosta njih ne svraća jer su propušili ponovo , pa im glupo da pogledaju sebi (temi) u oči ....
neki neće jer im smor da čitaju izjave pojedinih : kako će dobiti rak pluća ali želi da živi istim tim pljućima ali punim (dima)
ja svratim povremeno , nepušač sam više od četiri godine . Ni jednu nisam zapalila onda kada sam sebi rekla : Ja više neću zapaliti ni jednu cigaru. A pre toga provela nekolik godina u "pokušajima" , "smanjivanjima" , "povremenim" itd ... znate vi svi te faze .
Nema leba od toga ni uspeha . Prvo da se shvati da u tom sranju nema niakkvog zadovoljstva što je suštinsi izmena stanja mozga (i to je najteže) , kad se to uspešno pređe sledeći nivo je lakši

Potpuno se slažem s tobom... nažalost, mislim da si u pravu kada kažeš da se mnogi ovde ne vraćaju jer su propušili ponovo.
Ja sam nepušač skoro 3 godine i kao ti, nisam od tada zapalio ni jednu cigaru, a jedina razlika je što je ovo bio moj prvi pokušaj da ih ostavim... jesam razmišljao o tome par godina, alli se nisam usudio ni da pokušam, čak sam i 2x pročitao Alana Kara i odmah nakon toga zapalio... :roll:
Mislim da je sve u promeni stanja svesti... dokle god sam razmišljao o tome kako treba da ostavim pušenje zbog zdravlja ili zbog uštede, nisam uspevao ni da pokušam, već mi je jednog dana samo kliknulo i potpuno promenilo moj pogled na pušenje i neophodnost istog u pojedinim situacijama (uz kafu, posle jela, uz piće isl.).
I evo nakon skoro tri godine bez bilo kakvih kriza (osim možda malo u prvih 48h od ostavljanja) ne vidim kako bi neko mogao da me natera da ikada više stavim cigaretu u usta, iako sam bio pušač 25 godina.

Potpuno se slažem s tobom... nažalost, mislim da si u pravu kada kažeš da se mnogi ovde ne vraćaju jer su propušili ponovo.
Ja sam nepušač skoro 3 godine i kao ti, nisam od tada zapalio ni jednu cigaru, a jedina razlika je što je ovo bio moj prvi pokušaj da ih ostavim... jesam razmišljao o tome par godina, alli se nisam usudio ni da pokušam, čak sam i 2x pročitao Alana Kara i odmah nakon toga zapalio... :roll:
Mislim da je sve u promeni stanja svesti... dokle god sam razmišljao o tome kako treba da ostavim pušenje zbog zdravlja ili zbog uštede, nisam uspevao ni da pokušam, već mi je jednog dana samo kliknulo i potpuno promenilo moj pogled na pušenje i neophodnost istog u pojedinim situacijama (uz kafu, posle jela, uz piće isl.).
I evo nakon skoro tri godine bez bilo kakvih kriza (osim možda malo u prvih 48h od ostavljanja) ne vidim kako bi neko mogao da me natera da ikada više stavim cigaretu u usta, iako sam bio pušač 25 godina.
Mislim da niko nije ponovo propusio, nas nekolicina je presla na elektronsku cigaretu, a ovi ( izuzev Mirka i Pipi koji tu i tamo svrate) zaista su definitivno
ostavili cigarete.

Ja uopste uzev zaista retko udjem na Krstu,dosadilo mi valjda.Ali kad udjem obavezno dodjem na temu.Nema postova ,dosadilo mi da pisem sam,verujem i pipiki.Stvar je u tome da dolaze osobe koje zele da prestanu sa pusenjem.Ako dodju i traze savet,od mene ce dobiti uvek zato sto ja znam koliko je duvan zlo.Ali ne mogu ja nekoga da ubedjujem da ne treba da pusi,to je licna odluka.Ja sam rekao sebi: Sve moze,ali duvan ne,i jedva sam uspeo,na suvo,nista elektronika ,zvake,kvake i ostale drangulije.necu bre da pusim pa da padne atomska bomba.Tacka.
I tako je to evo vec sedam godina skoro.

Pusac vec 17 godina. Imam 34, dakle pola zivota. Pusim izmedju jedne i dve pakle dnevno, uglavnom jakih cigareta. Nikada nisam pokusavao, niti planirao ostavljanje cigareta. Oduvek sam razmisljao da cu od toga i umreti, i to sam, zaista, i prihvatio kao cinjenicu, bez namere da ista promenim. Ovim tempom svakako je i izvesno :D Nisam citao knjige o odvikavanju od pusenja. Skeptican sam po pitanju bilo kakvih pomagala, tipa zvaka, flaster i slicno. Iako nisam imao zelju i nameru prestati, oduvek sam racunao da je ostavljanje cigareta neka promena zivota. U najmanju ruku promena navika. Ipak, pre izvesnog vremena sve se promenilo. Ozenio se, dobio bebu i sada niposto ne smem umreti, ni od raka ni od icega drugog. Vise ne prihvatam to i odlucio sam prestati. Ovo malo stvorenje volim vise od sebe, a nekmoli od svog nacina zivota i cigareta. Kazu mi teska je kafa bez cigarete, ok, ostavicu kafu. Kazu tesko je kada se dobro najedes ne upaliti, ok, necu se prejedati.Kazu mi kakav je sex bez cigarete posle...hm, realno, nikada je nisam ni upalio odmah posle, a sex je bio dobar :D Sve su to izgovori, ali ne dam da budu moji, nema izgovora, za ono malo bi i umro, a nekmoli ostavio cigarete. Odredio sam datum....za 12 dana dolazim sa mora, a sam put cu iskoristiti jer ne palim u kolima pred bebom ...drzite mi palceve...trenutno sam apsolutno siguran da cu uspeti...ali...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back