Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pobogu,zasto bi te neko OTERAO . Ne vidim sta hoces na ovoj temi kad uzivas u pusenju,ovde pisu oni koji se trude da prestanu.I fini su ljudi,niko se ne svadja,to znam zato sto ovde pisem 6 godina.Koliko i ne pusim.

Bravo za tebe. Pa da ti objasnim, saveti su isti kada smanjujes sa 10 na 2, mada ne vidim da ikome treba da objasnjavam ista.

A pojeo ovcicu,a oglodjoi koskicu...isto ti se hvata.

Nije isto, nije isto:ne:ovca bre=100 kg u budućnosti a košcica garantuje linijicu bajnu:p
ali...to vazi za hranu, za otrovnjače jok jerbo 2 i 20 znace navučenost.Znam sve fore
smanjivanja,uspem nekoliko dana a izbije frka odma kontrola ode dodjavola za njih
zaista vazi NI DIM,NI JEDNA!

Marian_Kamensky1.jpg

Prešla na nikotin0,1 +muštikla sa filterom za pročišćavanje
uspeh donekle, slaba veza se i dalje odrzava...ne pušim više
nego inače ali manje se trujem...dakle pripreme, pripreme a rez
videćemo...

Sve je bolje od cigareta,ali nema nista lako,ako hoces bilo kakav uspeh,u bilo cemu,moras da se pomucis malo.
Bez muke,nema nauke.
Bez muke se duvan ne ostavlja.

Sve je bolje od cigareta,ali nema nista lako,ako hoces bilo kakav uspeh,u bilo cemu,moras da se pomucis malo.
Bez muke,nema nauke.
Bez muke se duvan ne ostavlja.
Jok ovo su i dalje cigarete, tako sam prošli put ostavila
postepenim smanjenjem nikotina on je glavni u čitavoj priči...zasad,a kad ostavim onda cu biti ja
msm znam sve smicalice a ovo je moj način:)

Pusacki dani mi se cine kao da se nikad nisu desili, divan osecaj. Mada, sad treba biti na oprezu, po iskustvima iskusnijih forumasa, mnogi su propusili oko desete godine nepusenja. Dakle, valja se spremiti na neku " krizu" tipa " a sto ne bih samo jednu" Pa da se u to ime podsetimo:Nikad, nijednu, ni dim, ni pregovori oko ideje, nista, zato sto mi tako HOĆEMO, Inače, sad se skidam sa svih šećera, dakle nista slatko, nista skrob i čitam sve sastojke u posluzi... Jer to je druga fora kojom nas drže u zavisnosti.

Pusacki dani mi se cine kao da se nikad nisu desili, divan osecaj. Mada, sad treba biti na oprezu, po iskustvima iskusnijih forumasa, mnogi su propusili oko desete godine nepusenja. Dakle, valja se spremiti na neku " krizu" tipa " a sto ne bih samo jednu" Pa da se u to ime podsetimo:Nikad, nijednu, ni dim, ni pregovori oko ideje, nista, zato sto mi tako HOĆEMO, Inače, sad se skidam sa svih šećera, dakle nista slatko, nista skrob i čitam sve sastojke u posluzi... Jer to je druga fora kojom nas drže u zavisnosti.

To ti je dobro,o tome vec dugo ozbiljno razmisljam.Secer mogu da zamenim vocem i tu sam vec na pola puta.Sa ugljenim hidratima nisam jos poceo da se obracunavam,ali moracu,nikako kilazu da skinem jos za desetak kg.Skinuo sam nekih 5,treba jos desetak,makar pet ako ne vise.Stoji na stotki,pa 98,pa 99,pa 100,pa 98...

E, Mirko, ako ne mozes da skines kilograme, treba da se obracunas sa svim secerima, ugljenim hidratima i voćem, da bi telo pocelo da ti sagoreva masti a ne glukozu za energiju. Ne samo da se brzo smrsa, neko su i ogromne prednosti po zdravlje. Pogledaj na netu dijete "low carb" ili "keto", pa da vec posle nedelju dana imas snagu i zdravlje
definicja otrova glasi da su to supstance koje se preradjuju samo u jetri. Secer se metabolise iskljucivo u jetri, sto ga cini otrovom. A secer sad dodaju u sve, jeftinije je od heroina, a unistavaju mozak velikoj populaciji pocev od dece. Efikasno sredstvo za drzanje ljudi u zavisnosti!

jesi li znao da su dodali šećer u vegetu? Kukuruzni gmo skrob u mnoge jogurte i pavlake? Moramo citati sitna slova...

Poslednja izmena:
E, Mirko, ako ne mozes da skines kilograme, treba da se obracunas sa svim secerima, ugljenim hidratima i voćem, da bi telo pocelo da ti sagoreva masti a ne glukozu za energiju. Ne samo da se brzo smrsa, neko su i ogromne prednosti po zdravlje. Pogledaj na netu dijete "low carb" ili "keto", pa da vec posle nedelju dana imas snagu i zdravlje
definicja otrova glasi da su to supstance koje se preradjuju samo u jetri. Secer se metabolise iskljucivo u jetri, sto ga cini otrovom. A secer sad dodaju u sve, jeftinije je od heroina, a unistavaju mozak velikoj populaciji pocev od dece. Efikasno sredstvo za drzanje ljudi u zavisnosti!

jesi li znao da su dodali šećer u vegetu? Kukuruzni gmo skrob u mnoge jogurte i pavlake? Moramo citati sitna slova...

Nista drugo,proja,surutka,domaci mlecni proizvodi...i lepa zena :P

Nista drugo,proja,surutka,domaci mlecni proizvodi...i lepa zena :P
plus vezbanje do iznemoglosti i ma da budeš vitkić garantz:shock:zapravo ima odredjene sličnosti u svim zavisnostima.za prestanak pušenja,ne pušiti i izdrzati u tome...za smanjenje kg.ne jesti mnogo(ovaj deo se ne uklapa bas) I trošiti kalorije vezbanjem, ili bilo kakvim rintanjem...zajedničko je u IZDRZATI,aposle predje u naviku.

- - - - - - - - - -

inače se još davim sa muštiklom i jedno dve tri bez...igre bez granice počele

plus vezbanje do iznemoglosti i ma da budeš vitkić garantz:shock:zapravo ima odredjene sličnosti u svim zavisnostima.za prestanak pušenja,ne pušiti i izdrzati u tome...za smanjenje kg.ne jesti mnogo(ovaj deo se ne uklapa bas) I trošiti kalorije vezbanjem, ili bilo kakvim rintanjem...zajedničko je u IZDRZATI,aposle predje u naviku.

- - - - - - - - - -

E sad,
Bolje da precutim,a ti znas sta bih napisao
:zblesav:

- - - - - - - - - -

Da, istrpeti malo neugodnosti zarad većeg cilja se uvek isplati biliostruko. Kad se izbace seceri i skrob a jede vise masnoca, moze se jesti mnogo vise a ne gojiti se. Samo ne sme da bude varanja, kao i kod prestanka pusenja. Nego, Oranz, nije ti ni los ovaj sistem da prvo malo smanjis, da ne bude sok za organizam, samo nemoj da dugo pusis "smanjeno", da ne ojacas psihicku zavisnost. Eto, tek da te podsetim na to.

Da, istrpeti malo neugodnosti zarad većeg cilja se uvek isplati biliostruko. Kad se izbace seceri i skrob a jede vise masnoca, moze se jesti mnogo vise a ne gojiti se. Samo ne sme da bude varanja, kao i kod prestanka pusenja. Nego, Oranz, nije ti ni los ovaj sistem da prvo malo smanjis, da ne bude sok za organizam, samo nemoj da dugo pusis "smanjeno", da ne ojacas psihicku zavisnost. Eto, tek da te podsetim na to.
Ti si srce ko i uvek.Da tako sam smanjivala i ranije i prosto dodje momenat odluke da prestanem.Nadam se da ce i sada tako biti.Uključila opet jabuke, moram i malo suvog grozdza.Tim smanjenjem sam donekle oslabila zavisnost jer sam jedno vreme pušila one 0.3nikotin,ove su sad o,1 dakle skidanje sa o.3 plus mustikla od koje izadju zauske i sasvim malo dimaz:lol:..e to malo sad treba otkaciti!

- - - - - - - - - -

A sto se hrane tice, kod svakog je drugacije.Ipak, neke stvari treba probati, što da ne ako pomazu.Kod mene radi ono što sam napisala,manje klope a više trošenja i odma kg odu dole.Inace ne jedem slatko uopšte, ne volim testeninu ponekad ali me hleb upropasti pošto su to složeni ug. hidrati.Uspem i od njega da se otkačim ali ne dugo jer volim sve vrste hlebova osim belog.

Da, istrpeti malo neugodnosti zarad većeg cilja se uvek isplati biliostruko. Kad se izbace seceri i skrob a jede vise masnoca, moze se jesti mnogo vise a ne gojiti se.

Ovo je malo teži slučaj. Sve što uneseš, a ne potrošiš ide u zalihe. Da bi se smanjila telesna masa mora da postoji kalorijski deficit, bez obzira iz čega te kalorije dolaze.

Ovo je malo teži slučaj. Sve što uneseš, a ne potrošiš ide u zalihe. Da bi se smanjila telesna masa mora da postoji kalorijski deficit, bez obzira iz čega te kalorije dolaze.
Da, mora da postoji kalorijski deficit. Nisam obrazlozila do kraja ovo, jer ipak nije tema ishrana nego prestanak pusenja, pa nisam htela biti opsirna. Uglavnom, ukratko, kada se dodje u stanje insulinske rezistentnosti, sto je kod vecine punijih ljudi, koji iako vode racuna o ishrani i malo jedu, slucaj, onda prelaskom na keto ishranu mogu da mrsave drasticno a da ne gladuju. Preporucujem. Koga zanima podrobnije, neka pogleda youtube kanale dr Eric Berg i Ketoevangelist.

Poslednja izmena:
Zelim da ostavim cigare, ali kad god kazem da zelim, ja pusim sve vise.Ostavljala sam nekoliko puta ali posle par meseci se uvek vratim....pila i razne tablete za odvikavanje ali nista tj nisam se nikad npridrzavala pravila oko tih tableta...Sta mi je ciniti, sta uraditi da vec jednom ostavim za sva vremena.Pusim vec 20 godina 1 kutiju a nekad i jace

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back