Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam prestala da pušim pre 3 meseca. I mogu da prijavim poboljšanja u čulima. Miris, ukus...
Mogu duboko da udahnem a da ne škripim :)
Nisam pušila 10 god i onda me neka budala nagovorila u diskoteci na jedan dim. Sutradan, pakla.
I 2,5 godine sam pušila, dok nisam rešila najzad da ostavim cigarete. Više puta sam ostavljala, pa 3 dana, 5 dana, nedelju... Prilično nedosledno, uz puno kriza. Onda sam jedan dan samo REŠILA da ja više nisam pušač.
Hoće li neko knjigu za lakši prestanak pušenja?
Pdf format, engleski i srpski.

Joj ja sam se pronashla u nazivu teme....
Pushila sam godinu dana kad sam bila mala, i onda sam oterala sve to u .... jer su svi pocheli da pushe iz fazona a to me nerviralo.
I nisam bila pushach, sem eventualno ponekad sam zapalila cigaru kad padne neko napijanje.
I odem u skrnavu Ameriku, i tamo od nervoze i nostalgije pochnem da pushim...
Onda sam prestala, i mislim da sam dva puta po dve nedelje uspela da izdrzim i ne znam zashto (debil) pochnem opet...
I evo ima tome vec godinu i vishe.

Zashto sam se pronashla u naslovu teme?
Zato shto sam poslednjih nedelja osetila da se osecam bash loshe, da me boli glava, ledja, grlo, sve mi je bljak.... a dan uvek pochne lepo.
I onda sam zakljuchila da je sve od cigara.
I odluchih da opet probam da ostavim.
ZANAVEK!
I evo.... danas mi je drugi dan. :lol: :lol:
Josh uvek nema simptoma krize.
Drzite mi fige!!!

Senzacije u grlu posle dužeg nepushačkog staža (preko godine) postaju neverovatno ugodne i apsolutno ne potražuju duvanski dim. Na protiv, toliko su ugodne da se uživa u njima i ne potražuju ništa drugo!
Konstantnim unošenjem otrova u organima, što čovek najviše i namerno čini pushenjem, odbrambeni sisem čoveka ne stiže da izluči te biološki nepotrebne sastojke, pa ceo organizam gubi stanje koje se naziva zdravlje i prelezi u stanje progresivne bolesti. Kancer je samo jedan od nusproizvoda konzumiranja otrova. (Dodatno će pomoći knjiga Ciscenje organizma, Aronovic Boris).

Ja sam prestala da pušim pre 3 meseca. I mogu da prijavim poboljšanja u čulima. Miris, ukus...
Mogu duboko da udahnem a da ne škripim :)
Nisam pušila 10 god i onda me neka budala nagovorila u diskoteci na jedan dim. Sutradan, pakla.
I 2,5 godine sam pušila, dok nisam rešila najzad da ostavim cigarete. Više puta sam ostavljala, pa 3 dana, 5 dana, nedelju... Prilično nedosledno, uz puno kriza. Onda sam jedan dan samo REŠILA da ja više nisam pušač.
Hoće li neko knjigu za lakši prestanak pušenja?
Pdf format, engleski i srpski.

da li je to knjiga od alena kara??? Ako jeste šalji!!! mada i ja sam prestala evo da se pohvalim pre mesec i po dana i dobro mi je, ali.....ponekad mi se pooši......samo kad sam sama,u društvu nikad.....

za neverovati, kad se nadjem u društvu pušača uopšte mi se ne puši, čak štaviše imam osećaj da nikad i nisam bila pušač (a čitavih 17 godina sam purnjala, jaoj majko, kao ciganče počela sam od deteta da pušim), a kad sam sama umirem, samo na cigaretu mislim..........

Jao ja isto tako.... Čak mi u društvu smrdi kad osetim dim. A kad sam sama odlepim, ubija me navika... Šta ću posle ručka, šta ću ujutru, šta ću u pauzi bilo čega :(
Mada nije više tolika frka kao u startu....

s005.gif

Samo da pozdravim nove clanove i da veteranima (od preko mesec dana) cestitam.

PS Svaki dan na vagu!!!

zatvor me ubi............poludeću,za mesec i po dana koliko ne purnjam imala sam samo nekoliko???? stolica i to uglavnom izazvanih lekićima ili čepićima, užas, ako ovako nastavi ne znam šta da radim, lekar mi ne gine. Voće i povrće sam uvek jela i to baš ali tečnost nikad nisam unosila, sad napunim flašicu od pola litra i stavim ispred sebe i non stop pijem, sigurno popijem 4-5 flašica u toku dana ali džaba ni to mi ne pomaže da se praznim, krenula sam i na pilates, planiram i na velnes da krenem, sad možda i imam idealnu težinu ali da sve to lepo raspodelim i zategnem. Ja se možda ne bi toliko ugojila nego sam baš 01.januara prestala, nova godina, božić slave nakon toga, januar je baš u znaku praznika i hrane a prestanak pušenja sam po sebi usporava metabolizam.... a i grickala sam semenke a one goje, i pila toplu čokoladu i nes 3 u 1 a to je sve puno veštačkih šećera i aditiva i eto kila čas......a da je lep osećaj, jeste, nema šta, već mi je proradilo čulo mirisa i ukusi su drugačiji (jedva se navikoh na neku hranu!?) i otkucaji srca sa preko 100 se spustili na 70, ma nema šta...........

s005.gif

Samo da pozdravim nove clanove i da veteranima (od preko mesec dana) cestitam.

PS Svaki dan na vagu!!!

hvala,hvala,hvala, htela ja od prvog dana da se javnem i pohvalim ali me mrzelo, a inače sam tu non stop, pratim temu od početka, čak sam se jednom i upisivala na listu nepušača ali trajalo je samo jedan (nepun) dan hahahaha.
a na vagu i idem svakodnevno, dok sam pušač bila bila sam anoreksična sad mi ovih 5-6 kila dodje kao naučna fantastika, valjda sam kako reče koleginica mog muža navikla da se oblačim u dečjim radnjama pa mi sad ovo teško palo, a kažu da bi mi još koje kilo dobrodošlo, ali neka ima vremena, sad će doći trudnoća pa će biti viška!

Zamisli tek kako je meni sad sa čulom mirisa, pijem kontraceptivne pilule i od tad imam osećaj da jače osećam mirise, ili mi više smetaju, ne znam. I sad kad sam prestala da pušim to se udvostručilo.... Otprilike osetim kad nekom u autobusu smrde noge kad bi se izuo :D
A moj drugi problem je što mi svaki gram ide isključivo u stomak i ako ne pazim počnem da ličim na dete iz Afrike... I sve mi postane tesno i bude mi mučno kad treba da se sagnem, obujem itd.

pa o stomaku ja i pričam, to me ubija, zato i idem na sport da sve to lepo raspodelim ako je moguće, izgledam kao trudnica u petom mesecu a navikla sam na ravan stomak, baš mi je grozan osećaj......no dobro, i to me teši jer sam čiitala da je nadutost a samim tim i zatvor normalna pojava jedno vreme kod prestanka pušenja......valjda nas nisu slagali!

pa o stomaku ja i pričam, to me ubija, zato i idem na sport da sve to lepo raspodelim ako je moguće, izgledam kao trudnica u petom mesecu a navikla sam na ravan stomak, baš mi je grozan osećaj......no dobro, i to me teši jer sam čiitala da je nadutost a samim tim i zatvor normalna pojava jedno vreme kod prestanka pušenja......valjda nas nisu slagali!

A moja mama ne puši već 1.5 god i uopšte nije imala problema sa probavom!
Nego pročitala sam negde da ako ujutru na prazan stomak popiješ kašiku meda i kašičicu cimeta razmućenu u provreloj vodi (kao čaj) nećeš imati problema sa zatvorom... Ja još nisam probala.

hvala,hvala,hvala, htela ja od prvog dana da se javnem i pohvalim ali me mrzelo, a inače sam tu non stop, pratim temu od početka, čak sam se jednom i upisivala na listu nepušača ali trajalo je samo jedan (nepun) dan hahahaha.
a na vagu i idem svakodnevno, dok sam pušač bila bila sam anoreksična sad mi ovih 5-6 kila dodje kao naučna fantastika, valjda sam kako reče koleginica mog muža navikla da se oblačim u dečjim radnjama pa mi sad ovo teško palo, a kažu da bi mi još koje kilo dobrodošlo, ali neka ima vremena, sad će doći trudnoća pa će biti viška!
Ako si pratila temu od početka, onda je nisi ozbiljno tumačila, inače ne bi sebi dozvolila nepotrebni višak kilograma. U temi je lepo apsolvirano da je najveća opasnost kod odvikavanja od poošenja stvarnaje druge loše navike kojom se u usta trpa sve i svašta. Lako se da zaključiti da zamena jedne loše navike drugom nije nikakvo rešenje.
Da ponovim: ništa kalorično ne trpati u usta van redovnih obroka (najbolje dva). Samo čajevi, sokovi i sveže voće. Može i pomalo obične vode.
Savet za tvoje probavne probleme: sve će biti ok ako se za nedelju dana budeš hranila samo povrćem, svežim ili kuvanim samo u ulju, blago začinjenim, sa hlebom ili bez njega i svežim voćem. Osim ulja nikakvih drugih masnoća! To će ujedno biti najbolja i najzdravija dijeta koja će odstraniti suvišne kilograme.

i ja sam imao problem sa stomakom....ogroman mi stomak bio...pa sam isao kod doktora..dala mi neke tabletice za nadimanje i to mi je pomoglo...sad se sve sredilo

Ako si pratila temu od početka, onda je nisi ozbiljno tumačila, inače ne bi sebi dozvolila nepotrebni višak kilograma. U temi je lepo apsolvirano da je najveća opasnost kod odvikavanja od poošenja stvarnaje druge loše navike kojom se u usta trpa sve i svašta. Lako se da zaključiti da zamena jedne loše navike drugom nije nikakvo rešenje.
Da ponovim: ništa kalorično ne trpati u usta van redovnih obroka (najbolje dva). Samo čajevi, sokovi i sveže voće. Može i pomalo obične vode.
Savet za tvoje probavne probleme: sve će biti ok ako se za nedelju dana budeš hranila samo povrćem, svežim ili kuvanim samo u ulju, blago začinjenim, sa hlebom ili bez njega i svežim voćem. Osim ulja nikakvih drugih masnoća! To će ujedno biti najbolja i najzdravija dijeta koja će odstraniti suvišne kilograme.

Risto pretera ga sad!
Kilograme će skinuti, bitno je da je ostavila cigare!
A nemoj da te vide nutricionisti da savetuješ DVA obroka dnevno pošto i ptičice na grani znaju da je najzdravije imati 5 (3 obroka i 2 užine). Takođe mi je čudno što predlažeš prvenstveno čajeve i sokove a ‚‚može i pomalo obične vode‚‚???? Valjda treba da pije puuunoooo obične vode, a sve ostalo je stvar njenih afiniteta.

Rostob, cemu ovaj nadobudni stav? Nije dobro ugojiti se? Stvarno?

Nadam se da imas toliko samokontrole u svom zivotu koliko je preporucujes drugima. Lepo je to i svaka ti cast, ali nismo svi savrseni. Da jesmo ne bismo ni pocinjali da p.usimo, pa ni ovde ne bi bilo nikoga, medjutim, poruke koje ovde stizu vec se broje hiljadama.

Stvarno nema smisla objasnjavati nikome ko je straiji od 5 godina da je duvan stetan i nikome starijem od 7 godina da ne treba da bude debeo. Nije dakle problem u nepoznavanju cinjenica vec u manjku samokontrole. Ovde smo upravo zato sto smo (bili) slabi.

Nije nam cilj da demoralisemo ljude tako sto cemo im objasniti da su debili sto pusili/puse ili sto se goje vec da im pomognemo ako je i koliko je moguce.

Ne bih zelela da me pogresno shvatis i da se ljutis jer mi je jasno da je tvoja namera pozitivna, ali mislim da gubis iz vida kontekst cele ove price.

Pozdrav!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back