Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a070.gif
Bravo Dragance!
Pisi, kukaj, pitaj, tu smo :D

Da li je normalno ili bolje reći uobičajeno, da se javljaju noćne more (četvrti dan nepušenja)?

Da li je normalno ili bolje reći uobičajeno, da se javljaju noćne more (četvrti dan nepušenja)?

Jeste normalno i uobicajeno ukoliko se previse identifikujes sa samim tripom prestanka pusenja. Nikotinska ''zavisnost'' se javlja samo kod onih koji puse ili su pusili cigarete. A da li je ta zavisnost od nikotina ili neceg drugog, u to necemo ulaziti, kako mi opet ne bi brisali postove.
Imate flastere nikotinske, zvake sa nikotinom i sl, ali nista od toga realno nikome nije pomoglo (cast izuzecima uz pomoc autosugestije). Cak i zvakanje duvana ne pomaze kod ostavljanja cigareta, a cela prica se bazira kako je nikotin zloca, stvara zavisnost...ali koliko god ga unosite u telo, vi i dalje ne mozete bez cigareta, vase telo vapi za cigaretama. E tu se treba zapitati koliko i da li nikotin izaziva zavisnost? Sa druge strane imamo prirodu, coveka u njoj, u coveku nikotinske receptore (koji nastaju kod fetusa u trecem tromesecju trudnoce) i duvan. Zasto je priroda/bog/evolucija/??? stvorila coveka sa organizmom koji je pun nikotinskih receptora sa jedne strane i biljku duvan koja sadrzi nikotin sa druge strane?

Dragi nepusaci u pokusaju, problem uopste nije u vasem telu i njegovim potrebama za nikotinom, vec je problem iskljucivo u glavi. Ako svoje vreme provodite razmisljajuci koliko sekundi, minuta, sati i dana niste pusili, gde ste ili niste bacili paklu cigareta, da li ste je zguzvali ili samo bacili, da li ste je prosledili, poklonili, presekli na pola, ako razmisljate o tome koliko vam je bilo lepo dok ste pusili, a sada nije (jer je tu sad prisutno kondicioniranje od strane drustva) - nista niste postigli. Samo gubite svoje dragoceno vreme, koje daleko kvalitetnije mozete provesti sa detetom, devojkom, deckom, prijateljima, porodicom.
Opustite se i ne kukajte nad svojom sudbinom, ne identifikujte se sa nametnutim problemom.

Aman moderatoru, ja ljude ne diram, niko ih ne tera da odgovaraju na moje postove, ja im samo dajem po koji savet i informaciju, koji se eto sticajem okolnosti razlikuje od onoga na sta su inace navikli, pa su reakcije neminovne. Nikoga se ja nisam uhvatio, a ako ne zelite drugacije misljenje - onda to lepo formulisite i kazite: 'ne zelimo tebe i tvoje komentare/savete, zelimo da ostanemo ograniceni i slepi kod ociju, zelimo da se jos par godina utapamo u svojoj tuzi, bolu i suzama za cigaretama'.

P.S. Ne spamujem nista, mozda to vam izgleda kao spamovanje, jer ne podilazim slabostima nepusaca u pokusaju. Samo mi nije jasno da toliko niste u stanju da prihvatite razlicit pogled, nego zelite da sve tece mirnim tokom, da niko nista ne remeti, da niko ne napise nista sto bi nateralo ljude da se zamisle.
Ako ti je bas tolika zelja da mi das crveni, ti ga daj, ja te ne mogu spreciti, ali ja necu ostaviti ovu temu na miru, jer imam dosta prakticnog iskustva u pomaganju raznoraznim vrstama zavisnika, pa tako i pomaganju zavisnicima od cigareta.

Pozdrav

Vec sam ti odgovorio na ovo pitanje, u onoj obrisanoj turi postova...ne pusim, jer duvan koji se stavlja u cigarete prolazi kroz tretman grupom hemikalija (coveku apsolutno nepotrebnih) koje sluze da 'poboljsaju' ukus i izgled duvana u cigaretama. Isto vazi za sve vrste duvana koje prolaze kroz industrijsku obradu i preradu. To priroda nije za coveka namenila.

Vec sam ti odgovorio na ovo pitanje, u onoj obrisanoj turi postova...ne pusim, jer duvan koji se stavlja u cigarete prolazi kroz tretman grupom hemikalija (coveku apsolutno nepotrebnih) koje sluze da 'poboljsaju' ukus i izgled duvana u cigaretama. Isto vazi za sve vrste duvana koje prolaze kroz industrijsku obradu i preradu. To priroda nije za coveka namenila.

Sorry, obrisano je pre nego što sam videla!
Vidiš ni ja ne želim te hemikalije u organizmu, zato sam prestala, inače, lično, nemam ništa protiv duvana... Tačnije boli me uvo za duvan!

da vas pitam, kako ste izdržavali kada voljeno biće puši?
meni je dim počeo jako da smeta, ali moj dečko i dalje puši, naravno, maksimalno se trudi da mi ne smeta, ali to je dimčina i po... uvela sam sankcije - zabranjeno pušenje u mojoj sobi. ali... šta dalje?

dakle, problem nije što ja želim da pušim, naprotiv, nego što mi dim smeta. čudno ali istinito!
šta da se tad radi?

moj dečko je mene "čekao" da prestanem da pušim malo više od godinu dana .... nije baš pohvalno za mene, ali takva je bila situacija.
dakle, on je prestao, bio je strpljiv, po malo je trpeo dim, nije mi prigovarao (kao što sam sigurna da ja njemu bih :( ), samo po nekad tiho kašljucne, ali sam mu se ja konačno posle 1.2 god. uspešno pridružila.
Moj ti je savet strpljenje i takt, i razumevanje, ako pokušaš na silu - sila stvara otpor i obično negde "puca". Biće najlepše da i on prestane, dogovorite se oko razumnih uslova, tipa da puši samo kad izađete ili samo uz kafu, ili... već nešto što može da prihvati - pregovaraj... i srećno!

Petre, kada si uzimao Zyban, kada su tebi pocele da se gade cigarete? Ja ga pijem (uz lekarsku preporuku) vec sesti dan i ne mogu reci da ista osecam. Pre dva dana mi je prva bila malo gadna, ali posle toga nista. Imam i motiv i volju i sve ostalo, ali me zanimaju ta iskustva sa Zybanom...

e pa nisu pocele da mi se gade.
samo mi se nekako svesno ugasila potreba. al' sam poceo odmah bio i da vezbam, poizbacivao pusache na neko vreme iz okoline....ma imao sam pakleni plan :evil: ;)

kako ti ide?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back