Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Daj mu primer da je moguće ostaviti. Deca nas ipak kopiraju i kao stariji. I ništa ne govori, samo prestani, i on će se ugledati na tebe, opet.
Ja sad vidim da sam bila sebični skot dok sam pusila, nikotin zaista menja karakter...koliko je mojima bilo teško sto pusim, kasljem, unistavam se, a mene nije bilo briga, samo da ne bih morala da istrpim nedelju dana krizice. Besmisleno skroz.

I razmisli... Kome unistavamo život i padamo na teret kada se razbolimo od, recimo, raka pluca ili slicnog? Ko mora da brine i o nama umesto da živi svoj život a mi da pomognemo koliko možemo kao pravi roditelj? Razbole se i oni koji nisu pusili, jeste. Ali svesno tako nešto prirediti svom detetu je zaista zločin. Meni je to bilo presudno. Koliko sam patila kada sam gubila clanove porodice, pušače, gledala kako pate...i pomisim, sestro slatka, ajd sad zapali jednu da i tvoje dete ima taj užitak.

Zar i ti sine Brute:worth:
Ja sam u dva maha prestajala ( nisam pusila po pet godina) i posto sam iskusna u prestajanju ( nazalost u pocinjanju takodje)
garantujem ti da ces za 3-4 dana biti totalno clean i srecan.

Danas je peti dan, i za sada je ok ( tek se probudio ) ali juce popodne, na poslu, sam hteo za doope da se ujedem.

Brine me da ne bude ovako:

42. dan nepusenja! Ljudi, je li i vama posle toliko vremena i dalje bilo kriza? Nije da mi ponekad padne na pamet nego je bas cesto... Znam da je individualno ali kad mogu da ocekujem da malo popusti?

Kolega, koliko godina si purnjao i koliko cigareta dnevno ?

Danas je peti dan, i za sada je ok ( tek se probudio ) ali juce popodne, na poslu, sam hteo za doope da se ujedem.

Izvini stari ( mlad) druze, ali ti zapravo i nisi prestao da pusis;)
Pusenje se ostavlja iz glave, a ti nisi stigao do te lekcije. Ja te savrseno razumem jer i ja pusim i za mene je nemoguca misija
i sama pomisao da je nesto konacno, da ja vise nikada ne smem ni da pomislim na cigaretu, to jednostavno nije moj stil i nacin zivota.

Jeste ostavljanje pusenja veliki izazov, ali se covek pita zasto bi bio jak karakter kod takvih izazova, onda pristignu neki
sektashi koji ti objasnjavaju da si zavisnik, da je njihova religija jedina prava, a tu su uglavnom vegani, antialkoholicari
i ovi bivsi pushaci. Postavlja se pitanje koji je razlog ( konkretno tvoj slucaj sada) ostavljanja pusenja. Ti si mlad covek, znaci
da zdravlje ne moze da bude motiv, za sada su Srbiji cigarete jako jeftine, pusenje je uglavnom svuda dozvoljeno tako da je
jako komplikovano u tvojoj konkretnoj situaciji i okruzenju naci bas dobar razlog za prestanak.

Ja sam jutros kupila 2 kutije Dunhill-a ( pokusavam, a relativno i uspevam da pusim 5-6 cigareta dnevno), uzese mi 13 evra,
nikada ne znam koliko tacno kosta jer imam utisak da barem 3x godisnje podizu cene. Velike su to pare i za ljude koji ne zive
od 1000 evra mesecno, a narocito ako puse kutiju dnevno.

Znam da ti nista pametno nisam rekla, samo onako, glasno razmisljam.
Usput, duzina pusackog staza ( ono 10 ili 20 godina) ne igra nikakvu ulogu u prestajanju pusenja jer si ti zavisnik vec posle godinu dana pusenja.

Izvini stari ( mlad) druze, ali ti zapravo i nisi prestao da pusis;)
Pusenje se ostavlja iz glave, a ti nisi stigao do te lekcije. Ja te savrseno razumem jer i ja pusim i za mene je nemoguca misija
i sama pomisao da je nesto konacno, da ja vise nikada ne smem ni da pomislim na cigaretu, to jednostavno nije moj stil i nacin zivota.

Jeste ostavljanje pusenja veliki izazov, ali se covek pita zasto bi bio jak karakter kod takvih izazova, onda pristignu neki
sektashi koji ti objasnjavaju da si zavisnik, da je njihova religija jedina prava, a tu su uglavnom vegani, antialkoholicari
i ovi bivsi pushaci. Postavlja se pitanje koji je razlog ( konkretno tvoj slucaj sada) ostavljanja pusenja. Ti si mlad covek, znaci
da zdravlje ne moze da bude motiv, za sada su Srbiji cigarete jako jeftine, pusenje je uglavnom svuda dozvoljeno tako da je
jako komplikovano u tvojoj konkretnoj situaciji i okruzenju naci bas dobar razlog za prestanak.

Ja sam jutros kupila 2 kutije Dunhill-a ( pokusavam, a relativno i uspevam da pusim 5-6 cigareta dnevno), uzese mi 13 evra,
nikada ne znam koliko tacno kosta jer imam utisak da barem 3x godisnje podizu cene. Velike su to pare i za ljude koji ne zive
od 1000 evra mesecno, a narocito ako puse kutiju dnevno.

Znam da ti nista pametno nisam rekla, samo onako, glasno razmisljam.
Usput, duzina pusackog staza ( ono 10 ili 20 godina) ne igra nikakvu ulogu u prestajanju pusenja jer si ti zavisnik vec posle godinu dana pusenja.

Pa i nisi :lol: osim sto me demoralises ( po obicaju :p ) ali necu se zahebati. Cigare jesam ostavio samo jos da i one ostave mene...

Pa i nisi :lol: osim sto me demoralises ( po obicaju :p ) ali necu se zahebati. Cigare jesam ostavio samo jos da i one ostave mene...

Ne, ne demoralishem te nikako. Nego aj budi ti karakter pa izdrzi jos desetak dana ( posle toga si i tako bivsi pusac), onda se ovde pohvali pa cu onda i ja
da podjem tvojim stopama. U Srbiji ce i tako uskoro cigarete poskupiti, a i bice zabranjeno pusenje na javnim mestima ( kafici, restorani) tako da obrni, okreni
vise i nema gde da se pusi. A da se smrzavas ili kisnes ispred nekih vrata i zustro uvlacis dimove zaista je nekako bas ponizavajuce.

Obecavam:)
Muka mi je bre od same sebe i tih cigareta, panike da li imam upaljac, da li imam dovoljno cigareta, a stvarno pusim samo napolju,
svet me gleda zacudjeno, a primecujem zadnjih godina da puse samo neki asocijalni likovi pa mi dodje nekako bez veze da budem u toj grupi
jer sam socijalna i previse:D

Ti si mi sada dosao kao kec na jedanaest da lepo prestanem.

Meni nije bilo mnogo tesko prvih 10-tak dana, jer se super osjecas sto ne pusis, nosi te ta euforija, zadovoljan si sobom sto si uspio. Opet kazem da je individualno, nadam se da ti sad prolazis kroz najgori period i da ce ti biti sve lakse. Naravno da nije neizdrzivo i da se sve moze pobijediti.

Oko 12 prva:sad2: ali tako sam talasala i prošli put nekoliko dana i onda jedno jutro ustala i rekla ok.dosta je...videcemo kako ce sad biti...

- - - - - - - - - -

Meni nije bilo mnogo tesko prvih 10-tak dana, jer se super osjecas sto ne pusis, nosi te ta euforija, zadovoljan si sobom sto si uspio. Opet kazem da je individualno, nadam se da ti sad prolazis kroz najgori period i da ce ti biti sve lakse. Naravno da nije neizdrzivo i da se sve moze pobijediti.
Tako je merni bilo prošli put potpuna euforija,doduše sa malo bleskastom glavom od priliva kiseonika:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back