Izvini stari ( mlad) druze, ali ti zapravo i nisi prestao da pusis

Pusenje se ostavlja iz glave, a ti nisi stigao do te lekcije. Ja te savrseno razumem jer i ja pusim i za mene je
nemoguca misija
i sama pomisao da je nesto konacno, da ja vise nikada ne smem ni da pomislim na cigaretu, to jednostavno nije moj stil i nacin zivota.
Jeste ostavljanje pusenja veliki izazov, ali se covek pita zasto bi bio jak karakter kod takvih izazova, onda pristignu neki
sektashi koji ti objasnjavaju da si zavisnik, da je njihova religija jedina prava, a tu su uglavnom vegani, antialkoholicari
i ovi bivsi pushaci. Postavlja se pitanje koji je razlog ( konkretno tvoj slucaj sada) ostavljanja pusenja. Ti si mlad covek, znaci
da zdravlje ne moze da bude motiv, za sada su Srbiji cigarete jako jeftine, pusenje je uglavnom svuda dozvoljeno tako da je
jako komplikovano u tvojoj konkretnoj situaciji i okruzenju naci bas dobar razlog za prestanak.
Ja sam jutros kupila 2 kutije Dunhill-a ( pokusavam, a relativno i uspevam da pusim 5-6 cigareta dnevno), uzese mi 13 evra,
nikada ne znam koliko tacno kosta jer imam utisak da barem 3x godisnje podizu cene. Velike su to pare i za ljude koji ne zive
od 1000 evra mesecno, a narocito ako puse kutiju dnevno.
Znam da ti nista pametno nisam rekla, samo onako, glasno razmisljam.
Usput, duzina pusackog staza ( ono 10 ili 20 godina) ne igra nikakvu ulogu u prestajanju pusenja jer si ti zavisnik vec posle godinu dana pusenja.