Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@dobro_je

Pamet u glavu, i ne zaboravi, sve se može kad se hoće. Što kaže ona izreka: ko hoće-nađe način, ko neće-nađe opravdanje....Dakle, nemoj tražiti opravdanja za svoju želju da zapališ!!!! Nemoj da poklekneš, strpljenje je najvažnije....Ako treba vrišti, plači, udaraj glavom u zid...Sve će to proći, i ti ćeš biti osoba koja nije u tom užasnom zatvoru zavisnosti od glupe smrdljive cigare. Ja ti držim palčeve! Pozz!

Ines1864:
@dobro_je

Pamet u glavu, i ne zaboravi, sve se može kad se hoće. Što kaže ona izreka: ko hoće-nađe način, ko neće-nađe opravdanje....Dakle, nemoj tražiti opravdanja za svoju želju da zapališ!!!! Nemoj da poklekneš, strpljenje je najvažnije....Ako treba vrišti, plači, udaraj glavom u zid...Sve će to proći, i ti ćeš biti osoba koja nije u tom užasnom zatvoru zavisnosti od glupe smrdljive cigare. Ja ti držim palčeve! Pozz!
hvala tebi na ovoj divnoj podrsci....trudim se bas bas i nadam se da ce biti ok.

dobro_je:
Izgleda kao vecnost a u stvari samo 7 :D
To sam cekala da cujem.
Najgora, prva faza traje 7 dana ;)
Od sutra nastupa laksi period :D
Ko pregura tih prvih 7 stvarno ima velike sanse da ne poklekne.
g042.gif

dobro_je:
Izgleda kao vecnost a u stvari samo 7 :D
ma samo opushteno
kad to pregrmish,
taj prvobitni 'shok' da vishe ne drzis nesto u ruci, i ne uvlacis dim
u stvari bude lakshe nego sto se misli

nadji josh neki dodatni motiv...tipa, pocni da vezbash, istripuj se totalno na 'zdrav zivot'
barem sam ja prvih mesec dana se tako tripovao...khm...sto je i krajnje korisno

posle i ako se smorish i batalish, barem si batalila i pljuge
;)

ajd ajd, budi jaka
i obavestavaj nas

da se pridruzim harmony,
best wishes,

tvoji navijachi:D
g042.gif

Ej moji navijaci( i sa jedne i sa druge tribine)
Hvala na podrsci.Evo za sada je sve ok. 8-)
Ponekad poludim na 5 min,ali bas poludim. :evil: ..
jedno 3 puta na dan ali nedam im se ja tako lako.
Uspesno kontrolisem moje emocije.Mislim tesko je ali sta da se radi
kad resih da ostavim to s.ranje.
Ljudi moji ja sam znala da je to otrov ali da je to teska droga nisam..
Znam da nikad necu biti narkoman,jedino da se drogiram do smrti a da se ja tu nesto skidam sa droge sanse nema...
Javljam vam kako napredujem...
Uzdravlje i molim navijace da budu strpljivi jer ova sezona ce izuzetno biti
teska za mene. :)

dobro_je:
Navijaci moji, zao mi je ali ja izneverila i sebe i vas :-( :sad: :-( :sad: :-( :sad:
Bili ste stvarno divni i hvala vam! Pokusacu opet sta da radim.. :wink:
Nemoj to da shvatiš kao ''idemo opet'', nego ''idemo dalje, sledeći korak''....jbg, kriza bila malo jača, šta sad.....bori se i dalje, samo budi uvek uz svoju odluku....ne dozvoli onom malom crviću u glavi da te nagovori na ''samo jednu cigaretu''.

Ines1864:
Nemoj to da shvatiš kao ''idemo opet'', nego ''idemo dalje, sledeći korak''....jbg, kriza bila malo jača, šta sad.....bori se i dalje, samo budi uvek uz svoju odluku....ne dozvoli onom malom crviću u glavi da te nagovori na ''samo jednu cigaretu''.
Ma naravno da idem dalje,sad se bas lose osecam zbog toga..savest me ubija.Xasto sam to uradila,kako sam mogla i slicna pitanja sebi postavljam..preguram najgore i onda sve zajebem... :-x Sjajni ste...

UPOMOC!!!
Ali stvarno...
Cao svima, svecano izjavljuejm da imam ozbiljan problem.
Ovako... 28.-og maja ja sam ponosno ostavila cigarete posle skoro 8 godina pusackog staza. Sve je bilo krasno. Bez znacajnijih kriza, za mene iznenadjujuce lako. U svakom slucaju mislila sam da ce biti neizmerno teze. Bila vrlo srecna i jako ponosna, bas sam verovala da sam faca! Razloga za ostavljanja je bilo vise, sada vec ni ne znam, izgleda da sam potisnula... :?... ?
I mesec ipo sam ja bila carica-nepusacica. I ni ne znam kako i zasto je doslo do toga da sam onda jednu zapalila. Pa jos jednu i jos jednu i tako do danas. Vazno je reci da sam jako daleko od strasnog pusaca kakva sam nekad bila. Ali od te famozne prve cigarete posle odvikavanja ja svakodnevno (ili barem skoro svakodnevno) popusim jednu-dve-3-4, najvise pet. I uzasno me lupa krivica po glavi. I vise ni ne znam sta sam, konfuzija identiteta ...Jer ja ne bih htela da pusim!!! Meni se jako dopalo kao nepusacu. Svaki dan ustanem sa zeljom da vise ne zapalim, i uvek posustanem. Stvarno je neprijatno misliti da sam luzer!!!
Problem je u tome da sam negde zaturila tu moju slavnu motivaciju, pa sad ne mogu da je nadjem. Imate li savet kako da ocelicim svoju volju i da istrajem u svojoj odluci?
Mislim da je problem i u tome da sam nekako utripovala da kada se iznerviram ja MORAM da zapalim. I stvarno, u zadnjih par nedelja ja zapalim "samo" kada se iznerviram. Ali!!! Bas se trudim da se iznerviram :twisted: !!! I onda ceo ovaj zacarani krug se komplikuje time da sam pored depresivnog raspolozenja, gubitka samopouzdanja i sl. vrlo cesto i neizmerno besna!!! A ponekad se to poprilicno lose odrazava na moje medjuljudske odnose...
E, bas sam se nakukala. Sory ako sam smorila, odmah u prvoj poruci.
U svakom slucaju, hajmo iz pocetka, danas jos nisam pusila. Da li bih sada mogla i da izdrzim!!! Molim vas da mi pomognete u tome da istrajem. Stvarno mi je potrebna podrska
Hvala unapred svim divnim ljudima dobre volje sa ovog foruma :) !!!

Ja opet sa onim mojim...Ko hoće- nađe način, ko neće- nađe opravdanje...Pa ti razmisli da li hoćeš ili naćeš i da li ćeš nalaziti sebi opravdanja (''moram'' kad se iznerviram)....A je l'? A što moraš? Šta će biti ako ne zapališ? Najlakše je posustati i odustati od svog cilja....Najlakše je reći ''ne mogu''. Mislim, ja razumem i krize, sve je to meni jasno...ali baš u tim momentima mozak treba da bude na ''on'', a ne na ''off'', tada treba sebi da kažeš da neće ta užasna navika biti jača od tvoje volje...Imaj svoj cilj uvek u glavi, nemoj da budeš lenja da ga ostvariš.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back