Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste!
Znam kako se ostavlja i imam volje, al za sad mi ne uspeva :-( Problem je što u stanu imam dva pušača, a onda ih nisam imao...
Evo sad pijem kafu sa jednim i naravno tu su te proklete cigare.

Ume biti tezze sa ukuchanima koji pushe, ali moguche je i pored toga ostaviti. Ja sam ostavila bez obzira na to, ali moram ti priznati da su me par puta povukli da zapalim. Onda sam napravila stratergiju, odluchila da to shto ja pushim ili ne pushim nema nikakve veze s tim shta drugi rade, objasnila da prestajem i zamolila za saradnju, koju sam i dobila. Da ti ne pricham da na moje radno mesto ljudi dolaze zato da bi zapalili uz kafu :mrgreen:
Ukinula sam druzzenje uz jutarnju kafu privremeno i zamolila sve koji pushe u mom prisustvu da ne drzze cigarete i upaljache na stolu. Pomoglo je.

....Ja znam da imate volju i snage da istrajete,...
vi to umete, vi to možete,...

niste vi valjda ovakvi?
Ima tome vremena,......a bio sam svedok,....
U porodicu, gde je bila mala beba, došao veoma bliski rođak,....
I pita on u prisustvu iste,....MOGU ZAPALITI, NEĆE VAM SMETATI???
Ovde sam bez teksta, tamo nisam bio!!!:rtfm:

Kod mene u stanu se ne pusi,nisam ni ja pusio u stanu nepusaca dok sam bio pusac.Nikad.Moze da pita ko god hoce,nema pusenja i tacka.Imam jako komforan hol,namesteno,zasticeno,nije hladno,nije vruce,milina da se trujes koliko hoces.Truj se,nije me briga,ali ne moras da trujes druge oko sebe.I tu nema kompromisa,moj stan je jedino mesto gde sam ja CAR i mogu da se ponasam kako mi odgovara,ne dozvoljavam da mi iko narusava to jedino mesto intime.
:whistling::whistling::whistling:

Poslednja izmena:
Mirko je potpuno u pravu! Ja sam skoro pisala ovde da imam problem jer moj muz jos uvek pusi u stanu "pored prozora" (kao da to drasticno menja stvar). Ja sam ostavila cigarete pored njega koji nikada nije prestajao. Prijatelji sa kojima se druzimo, svi su pusaci, prema tome, to je samo izgovor. Jaka volja i sto rece Pipi, ne interesuje te sta oni rade, ti jednostavno neces da se trujes i tacka. :bye:

allen_10.jpg

Download: https://rs290tl.rapidshare.com/#!download|290cg|167399117|Carr.Allen-Lako.Je.Prestati.Pusiti.rar|7643|R~EA7D871B00E6249472384D56D2436C22

opet mi se puši, a ugazio u treći mesec
jedino što nemam želju da uvučem dim, bar mi se tako čini
razmišljam da uzmem cigarilos, pa da pućkam

Prestani da razmishljash! :lol:
Vidish, nemash vishe fizichku krizu, sad imash psihichku. Nikotin ti vishe ne treba, ali oshtecheni receptori mozga shalju poruke kako da zaobidjesh sopstvenu odluku. Ne nasedaj. Daj tom glasichu koji ti servira tako iznenada razloge i nachine da ponovo propushish ime osobe koju ne mozzesh da smislish. Odvoji je od sebe. To nisu tvoje misli, to su poruke pushachkog pamchenja. Svaki put odluchno reci da to nije ono shto ti hochesh, da ti hochesh da budesh nepushach. Analiziraj situacije kada se te "misli" pojavljuju. Neshto iz okoline ti inicira "pushachko pamchenje" pa taj dogadjaj, sitnicu ( video si reklamu, neki deja vu, itd) iznesi u svesni deo i obradi, anuliraj.

Ma nije ni teshko, doggy....jedini tezzi deo je posle pobediti sebe. mislim da mozzemo sebi da ugradimo "programiramo" isto tako automatsku poruku koja odbacuje te "zzelje" za pushenjem i tako se trajno sachuvamo. Ono shto sam primetila kod sebe, to je da kada pomislim "mogla bih sad da zapalim jednu" (sinoch na terasi gde sam chesto palila) automatski sledi misao "ma jok, glupost" Nisam morala ni da specialno radim na tome, i jedna i druga misao su samo proletele u delichu sekunde i ja sam bila dobro. Dodushe, odmah sam promenila pozu na terasi, vishe nije bilo logichno da mi u ruci bude cigareta. Tj. moj mozak mi je poslao sliku mene iz proshlosti, prepoznao je situaciju, ali me vidi sa cigaretom. sad sam promenila tu sliku i zapamtila sebe kako stojim na terasi naslonjena na ogradu BEZ cigarete. Pushachko pamchenje, to je.

Prestani da razmishljash! :lol:
Vidish, nemash vishe fizichku krizu, sad imash psihichku. Nikotin ti vishe ne treba, ali oshtecheni receptori mozga shalju poruke kako da zaobidjesh sopstvenu odluku. Ne nasedaj. Daj tom glasichu koji ti servira tako iznenada razloge i nachine da ponovo propushish ime osobe koju ne mozzesh da smislish. Odvoji je od sebe. To nisu tvoje misli, to su poruke pushachkog pamchenja. Svaki put odluchno reci da to nije ono shto ti hochesh, da ti hochesh da budesh nepushach. Analiziraj situacije kada se te "misli" pojavljuju. Neshto iz okoline ti inicira "pushachko pamchenje" pa taj dogadjaj, sitnicu ( video si reklamu, neki deja vu, itd) iznesi u svesni deo i obradi, anuliraj.

uh, bre, pipi
ko bi ovo sve zapamtio
moraću da odštampam

uh, bre, pipi
ko bi ovo sve zapamtio
moraću da odštampam

Nemoj bre da se bavish nepotrebnim intelektualnim radom, neg o vezzbaj. To je autodresura. Sedi i pomisli jao zapalio bih, pa onda odmah kratku rechenicu ili rech koja tebi radi, npr jok more, i tako se treniraj svesno pa che da ti predje u podsvesno i automatsko i eto.
Za svaku naviku treba 21 dan.

Nemoj bre da se bavish nepotrebnim intelektualnim radom, neg o vezzbaj. To je autodresura. Sedi i pomisli jao zapalio bih, pa onda odmah kratku rechenicu ili rech koja tebi radi, npr jok more, i tako se treniraj svesno pa che da ti predje u podsvesno i automatsko i eto.
Za svaku naviku treba 21 dan.

ma dobro, nije mi toliko na mišiće poblem da ne pušim, guram ja to nekako i ne verujem da ću otići na trafiku da kupim cigarete (eventualno taj cigarilos)
nego bih da se vratim na period kad mi se nije pušilo uopšte

btw, da te pitam: osetim kao neki blag bol u plućima, kad je oko mene dim cigareta, mislim ne istog trena, nego posle izvesnog vremena....
da li se tebi to deševalo posle nekoliko meseci nepušenja? pitanje važi i za ostale

Da, tako je ispalo po ovom postu koji sam napisala.
Medjutim, to je samo vreme koje sa sigurnoscu mogu da navedem.
Davno je bilo, ali mislim da mi se mnogo pre isteka te prve godine vise nije pusilo.

Sta zapravo hocu da kazem.
Dakle ono sto zapravo hocu da kazem je, da ostatak zivota posle ostavljanja cigareta, nije ceo u nekakvom trpljenju i odricanju.
Boze sacuvaj. Posle izvesnog vremena, kod svakog je to verovatno individulano, dolazi vreme kada je cigareta proslost.

Dodje po nekada nekakav... milisekund kada ti to padne na pamet, ali brze prodje nego sto dodje. Toliko brzo da ne bih ni stigla da zapalim. To sam zapravo htela da vam kazem. Samo kad pisem na brzinu onda ispadne nejasno.
Pardoniram :hvala: :D

PS. Ko zna da li sam i sada bila jasna :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back