Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neobicno me raduje kada vidim tvoj post ovakvog sadrzaja :)
Uvek se radujem kada nekome... eto ide.
Tesko, lako, manje tesko... nebitno, ali ide :D

PS. Istrosila sam reci pisuci na ovoj temi vec duze vreme.
Sada mogu samo da pruzim podrsku na ovaj nacin.
Nekim kracim postom.
Ali nadam se da to ne umanjuje moju istinsku podrsku svakom novom ili starom clanu :)

PS. Kasno je, malo sam knfuzna :roll:
:lol:

hvala, hvala
skoro da ni ja ne verujem da sam ovoliko bez cigara
za 22 godine pušenja nikad nisam izdržao više od 10 dana

hvala i ostalima, a spešeli pipi

Mnogo mi je drago sto vam ide ljudi! Samo tako nastavite i opet ponavljam ne mislite na krize, sve je u glavi! Istovremeno mi je zao jer ne mogu mog brata da ubedim da prestane sa cigaretama. Poceo je kada je imao oko 17 godina, i nije prestao do dana danasnjeg, a ima 36. Imao je i operaciju, ali nito ga nije opametilo! U svakom slucaju ponavljam drago mi je da ima i kome je uspelo! :klap::klap::klap::bye::bye::bye::bye:

ja se držim još
20. dan sutra, ako se nisam zabrojao
a i nebitno je koji je

ne znam...
dok se nisam udubljivao u materiju, mislio sam da posle izvesnog vremena jednostavno prođe potreba za cigaretama
sad kapiram da mi nikad više nećemo biti nepušači, već samo bivši pušači, više ili manje uspešni
zato i mislim da u onim raznim motivacionim tekstovima za prestanak pušenja ne treba lagati ljude rečima: ti si sad nepušač
možda to lepo zvuči, ali jednostavno nije istina

bolje ljudima otvoreno reći šta ih čeka, a motivisati ih na druge načine, a ne mažući im oči rečima da je lako prestati pušiti
verujem da je zato i veliki procenat onih koji ponovo propuše, jer ulaze u to verujući da je lako ostaviti cigarete
a realno nije

Ovako:
Celog svog zivota mi smo robovi navika,nismo toga ni svesni ali je tako.Jedna od tih losih navika je i pusenje.pa ne mozes da zaboravis da si bio pusac,kao sto ne mozesa da zaboravis da si bio strastveni pecaros,ali sada vise nisi.
Pusio sam preko 40 godina,i sad treba da se osecam kao nepusac? kako bre brate,pa to nije normalno,nema logike.Naravno da cu se uvek secati tog svog pusackog staza.ali sada sam nepusac.I jako mi je drago zbog toga,jako se dobro osecam,malo vbiska kila ali ***. ne moze sve da bude idealno.:) Iluzorno je ocekivati da bilo koju losu naviku iz svog zivota zaboravimo,naravno da bi mi to hteli,ali to nije realno,nemoguce je,jedino da zamenimo mozak za neki drugi:)
Nama pusenje nije bila samo losa navika,bili smo robovi te lose navike.Sad nisi rob.pa budi zadovoljan makar zbog toga,oslobodio si se ropstva u XXI veku,uspeh i te kakav.:)

koja kriza danas i juče!
još mi nije jasno kako sam se suzdržao da ne zapalim
baš me lomi

Nadam se da si dobro i da si pregurao. Krize su rezultat tvog verovanja da ti cigarete trebaju. oprichaj sam sa sobom na tu temu. Zashto imash krizu? Zashto mislish da ti treba? Kako mozzesh reshiti taj problem BEZ cigarete?
Primer: "nervozan sam" Reshenje: kupish persen ili valerijana kapi, dishesh duboko radish neshto shto te smiruje, trchanje
"treba mi da se opustim" casha do dve vode, duboko disanje, tush, chasha toplog mleka ili chaja
"dosadno mi je" operi sudove, popravi neshto, trchanje
"video sam nekoga kako pali i sad mi radi refleks" naglas kazzi da ti ne zzelish da pushish i zashto, izbroj dane od kad ne pushish, prerachunaj koliko si novca ushtedeo, napishi bar deset razloga zashto ti je dobro otkako ne pushish.

Proslo je PET meseci!!!

E pa stvarno, svaka cast :D
smilie_flag_338.gif

PS. Ja sam ova u sredini, a ti biraj :D

Tražeći knjigu A. Kara naišla sam na ovaj forum, te odlučih da se pridružim...
Zovem se Jelena, počela sam da konzumiram cigarete sa 18, prosek mi je oko pakle dnevno.
Posle više neuspešnih pokušaja ostavljanja duvana, stalno sam mu se vraćala.
Bliži mi se 40. rođendan, pa se mislim ... mogla bih pokloniti život bez cigareta.
Samo još da odlučim...

jao, brate....
napio se skoro ko letva, a nisam zapalio, niti bio u iskušenju...
znači, nema pravila

Tek bez duvana mozes da osetis pravi ukus pica.Ali da pijes dobar alkohol,ne nekakve brlje.kako piju oni koji nikad nisu pusili?! Taj smrdljivi duvan nam otruje sva cula,nit sta osecamo,nit u cemu uzivamo.Sad je prava stvar da uzivas osecajuci sva cula.Smrt smrdljivoj i djavoljoj travki.Fuuuuuuuuuuuuuuuuj.:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back