ristob
Veoma poznat
- Poruka
- 12.338
Kako bi to šekspirovski zvučalo?Pusenje ili zdravlje, odlucite sami!
Otrov ili nektar? - pitanje je sad.
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako bi to šekspirovski zvučalo?Pusenje ili zdravlje, odlucite sami!
Kako bi to šekspirovski zvučalo?
Otrov ili nektar? - pitanje je sad.

Pusacu cigareta ide uz svasta.
Uz kafu, posle jela, uz razgovor, uz gledanje televizije, rad na racunaru, kad hoce da se opusti i razmislja, u pauzama od posla, kad je nervozan, kad je na nekoj proslavi, kad se desi neki veseo dogadjaj (rodjenje deteta, svadbeno veselje, ispracaj u vojsku, dolazak iz vojske), kad se desi nesto lose (smrtni slucaj, bolest, ljubavno razocarenje, pad na ispitu, nevolje na poslu), pa i uz pice.
Ovo opet puisem iz iskustva drugih, pa cak i nekih ovde na forumu.
Dakle sve ovo sto sam naveo su razlozi koje sam cuo da su nekom ko je pokusao da prestane da pusi bili povod da pocne ponovo, ili su ga bar dovodili u iskusenje.
Medjutim zivot je takav to svi vi koji zelite prestati da pusite treba da imate u vidu. Ne mozete kad ostavite cigarete da se izolujete i ne idete nigde, niti da natempirate da se nista navedeno ne dogodi. Zivot tece, noseci sa sobom razlicite dogadjaje, a vi treba da budete cvrsti i ne dozvolite da vas bilo sta pokoleba. Gde god idete pored pusaca uvek ima i nepusaca. Uzmite njih kao uzore i recite sebi: Kad mogu oni, mogu i ja!".
Pogresno je da gledate pusace i razmisljate kako eto oni puse, a vi ste sebe kaznili da ne pusite.
Naprotiv, oni sebe kaznjavaju jer su prepusteni vlasti nikotina, a vi ste oni koji pobedjujete tu zavisnost i postajete slobodne licnosti.

Bilo bi dobro da prepises celu knjigu Carr-a i tako pomognes ljudima ili izlecis neke komplekse koje imas.....sta god. Pozdrav od bivseg pusaca
Ako me se sete,sete![]()
Ja ovo nisam niotkud prepisao, a nemam ni komplekse.
Zasto nekog ko iznese nesto pametno smatras iskompleksiranim?

Godinu dana (i malo više)?Bilo bi dobro da prepises celu knjigu Carr-a i tako pomognes ljudima ili izlecis neke komplekse koje imas.....sta god. Pozdrav od bivseg pusaca
Ako me se sete,sete![]()
ako je samo 1 dnevno tebi ce biti lakše nego vežini ovderado bih se pridružila zezanju da ne moram da savladavam potrebu za cigaretom.....uh, ne bih ni vama da kvarim, sorry.......ali bih rado da se resim i ove jedne (grize me savest)..... generalno, bas je teFko
Godinu dana (i malo više)?![]()

Baš tako! Pa, zar nije baš lako ostaviti pushenje?![]()

Ovo sto ti pises je isto kao da si nam rekao "Ja sam izmislio toplu vodu"......i sad ja tebi kazem "Bravo".![]()
), i malo se raspoložio!Ljudi,odredio sam datum
12.9.2008
Bacam pepeljaru u djubre, i trebace mi puno podrske od svih vas koji ste uspeli da istrajete....
Ne zelim vise sebi da stvaram kancerogene ćelije u organizmu i da trosim pare na nastanak bolesti....

A zamisli jos smo pusili i aceton...posto i njega ima u malim kolicinamaEto, taman! Posveti vikend sebi, ako treba šetnja - šetaj, ako treba kupka - puni kadu... ugađaj sebi par dana (ali par dana) samo da skreneš misli sa cigara.
A ovo za kancerogene ćelije... kad sam već ostavila pušenje sasvim slučajno pročitam članak u novinama o tome koliko dodataka stavljaju u duvan i najgore mi je bilo kad sam pročitala - kadmijum (to je ono iz baterija!) ... e to mi je baš baš bilo gadno! I recimo da jedna i po popušena pakla zrači kao da ste par stotina puta (neću da lupim) rendgenski snimili grudni koš! Ne znam da li bi mi ove informacije ostale u glavi da sam pušač, ali pošto sam bivša...![]()

Ljudi,odredio sam datum
12.9.2008
Bacam pepeljaru u djubre, i trebace mi puno podrske od svih vas koji ste uspeli da istrajete....
Ne zelim vise sebi da stvaram kancerogene ćelije u organizmu i da trosim pare na nastanak bolesti....
Bice to sve ok......veruj mi na rec'Ajd' nemoj ga sad obeshrabrivati, taman je postao pozitivan (mislim ne na sidu), i malo se raspoložio!

Djavle sve pamtis......tu sam ja uvek po maloNemoj opet da nam odeš. Potrebna si budućim nepušačima.
Čestitam na dosadašnjoj istrajnosti![]()

Ljudi,odredio sam datum
12.9.2008

Dotle pripremi plan operacije: npr. ako neces piti kafu nabavi neki caj, nabavi grickalice, zvake, voce, mentol bombone... znas vec uz sta tebi nije bas najbolje isla cigareta; pa forsiraj situacije u kojima ti cigareta nije neophodna, a izbegavaj one koje su ti jako vezane za njih.
Ja sam npr. stalno grickala voce ili mentol bombone - uz njih mi cigareta nije prijala ni u najgorim zavisnickim danima; a komp mi je bio neraskidivo vezan za duvan - to sam resila tako sto sam prvih dana na desktop postavila najodvratnije slike prepunih pepeljara, poluizgorelih tastatura, zutih pusackih prstiju... a na mestu na stolu gde su mi stajale cigare i pepeljara su obavezno bile neke grickalice
znači već osećam kako smrdi 

to sigurnoPusacu cigareta ide uz svasta.
Uz kafu, posle jela, uz razgovor, uz gledanje televizije, rad na racunaru, kad hoce da se opusti i razmislja, u pauzama od posla, kad je nervozan, kad je na nekoj proslavi, kad se desi neki veseo dogadjaj (rodjenje deteta, svadbeno veselje, ispracaj u vojsku, dolazak iz vojske), kad se desi nesto lose (smrtni slucaj, bolest, ljubavno razocarenje, pad na ispitu, nevolje na poslu), pa i uz pice.
Ovo opet puisem iz iskustva drugih, pa cak i nekih ovde na forumu.
Dakle sve ovo sto sam naveo su razlozi koje sam cuo da su nekom ko je pokusao da prestane da pusi bili povod da pocne ponovo, ili su ga bar dovodili u iskusenje.
Medjutim zivot je takav to svi vi koji zelite prestati da pusite treba da imate u vidu. Ne mozete kad ostavite cigarete da se izolujete i ne idete nigde, niti da natempirate da se nista navedeno ne dogodi. Zivot tece, noseci sa sobom razlicite dogadjaje, a vi treba da budete cvrsti i ne dozvolite da vas bilo sta pokoleba. Gde god idete pored pusaca uvek ima i nepusaca. Uzmite njih kao uzore i recite sebi: Kad mogu oni, mogu i ja!".
Pogresno je da gledate pusace i razmisljate kako eto oni puse, a vi ste sebe kaznili da ne pusite.
Naprotiv, oni sebe kaznjavaju jer su prepusteni vlasti nikotina, a vi ste oni koji pobedjujete tu zavisnost i postajete slobodne licnosti.
Tu smo za tebeLjudi,odredio sam datum
12.9.2008