Neproblematicno u Bibliji

Da li prihvatas kao cinjenicu da postoji princip neodredjenosti u kvantnoj fizici ?

ne znam tocno na sta se odnosi princip neodredenosti, ali ako mslis na to da se nesto desava bez odredenosti zakona ili "random", ne prihvatam

ako se nesto cini neodrednim to je samo zato sto nevidimo njegov šablon, "teorija haosa"

postoji slobodna volja koja je ogranicena svrhom bica koje ju poseduje

ne znam tocno na sta se odnosi princip neodredenosti, ali ako mslis na to da se nesto desava bez odredenosti zakona ili "random", ne prihvatam

ako se nesto cini neodrednim to je samo zato sto nevidimo njegov šablon, "teorija haosa"

postoji slobodna volja koja je ogranicena svrhom bica koje ju poseduje

Princip neodredjenosti ukazuje da nije moguce istovremeno odrediti polozaj i impuls cestice.

Sto preciznije odredis kod mikrocestice jedno to je drugo neodredjenije.

Kod velikih tela ta neodredjenost postaje zanemarljiva.

Ako posmatras neka naucna otkrica, moze se videti da u vrlo bliskom periodu vise naucnika dolazi do istih ili slicnih resenja nekad su u pitanju dani a nekad meseci ...

Ja bih svakako ostavio mogucnos da mogu postojati fini uticaji koji dovode do nekog resenja, oni nisu apsolutno obavezujuci ali u odredjeoj grupi dovode do resenja.

Postoje i grubi uticaji ma makronivou ali su oni uglavnom u suprotnosti sa slobodnom voljom .

Ako posmatras neka naucna otkrica, moze se videti da u vrlo bliskom periodu vise naucnika dolazi do istih ili slicnih resenja nekad su u pitanju dani a nekad meseci ...

Ja bih svakako ostavio mogucnos da mogu postojati fini uticaji koji dovode do nekog resenja, oni nisu apsolutno obavezujuci ali u odredjeoj grupi dovode do resenja.
Pre će biti da je u pitanju industrijska špijunaža. :)

Ti se svakako lepo zabavljas.

Kad hoces razonodis i druge .

Da li postoji po tebi smisao postojanja vasione, pa i coveka ?

Pa jes... baš se zabavljam. :D

E, al ovo sa smislom postojanja vasione... Imam ti ja tu jednu teoriju, al je malo nastrana, ovaj...

Daklem, ja smatram da globalno ništa ne postoji. U tom smislu svrha vasione bila bi da poništi nekakva druga postojanja. :confused:

To je u smislu da je svaki aspekt mog postojanja pokriven nekim drugim postojanjima koja to moje postojanje poništavaju, tako da u celini "za oko spoljnog posmatrača" ne postojim.

Iz ovoga proizilaze interesantne ideje o mnogim pitanjima. Recimo, taj princip neodređenosti koji si pominjao pokazuje da postojanje našeg univerzuma nije određeno samo samim sobom, već na svaku njegovu česticu deluju druga postojanja koja u celini moraju da održe stanje globalnog nepostojanja. Tek na globalnom nivou postoji potpuna određenost. I ta određenost je stanje nepostojanja. :eek:

Pitanje sudbine i slobodne volje takođe je određeno ovakvim gledištem. Što su tvoje akcije većeg obima, to ćeš više remetiti stanje postojanja i otpor će biti veći. :D

Naravno, ovo je apsolutno divlja špekulacija, pa se neću ljutiti ako mi ne veruješ na reč. :D

Postajem nekako blago alergičan na ovo...mantranje o ljubavi. Po ovom manranju moiže da se kaže da onaj koji dovoljno mrzi sebe, zna da ...ne postoji...

A da li je tako...

Pa dobro ako Zazjavalo smatra da ne postoji, da li ti smatras da i ti ne postojis?

Mada ne volim duge postove u ovom slucaju bih voleo duzi sa potpunim objasnjenjem, koliko se moze uciniti na ovakvim temama.

Pa dobro ako Zazjavalo smatra da ne postoji, da li ti smatras da i ti ne postojis?

Nije poenta mog posta u vezi sa zazijevim mišljenjem. Pitao sam te da li o naj koji dovoljno mrzi sebe zna da ne postoji a to apropo onom tvom da ako zazi dovoljno voli sebe postoji.
Kapiraš...
Mada ne volim duge postove u ovom slucaju bih voleo duzi sa potpunim objasnjenjem, koliko se moze uciniti na ovakvim temama.
Ovo je tema o neproblematičnom u bibliji pa ne bih ovde duže u vezi mog mišljenja u vezi sa tim.

Nije poenta mog posta u vezi sa zazijevim mišljenjem. Pitao sam te da li o naj koji dovoljno mrzi sebe zna da ne postoji a to apropo onom tvom da ako zazi dovoljno voli sebe postoji.
Kapiraš...

Ovo je tema o neproblematičnom u bibliji pa ne bih ovde duže u vezi mog mišljenja u vezi sa tim.

"Nije poenta mog posta u vezi sa zazijevim mišljenjem. Pitao sam te da li onaj koji dovoljno mrzi sebe zna da ne postoji a to apropo onom tvom da ako zazi dovoljno voli sebe postoji."

Onaj koji voli nije objektivan, onaj koji mrzi nije objektivan. Obojica znaju da postoje.

Ne samo da nisi dao dug odgovor, nisi uopste dao odgovor.

Uskoro cu pokusati da konstruktivno pokrenem pitanje gvozdenih kolica, nadovezujuci se na ovde u okviru teme receno. Znajuci ranije diskusije koje ste ti i drugi vodili ocekujem da ce to biti problematicno ... ali da pokusamo .

Nije ograničena svrhom nego konstrukcijom. :eek:

a cime je ogranicena konstrukcija, svrhom

Uostalom, koja bi to bila svrha ljudskog bića? :lol:

o ovome ima vise temi,a moje misljenje je, reprodukcija i opstanak radi toga da ima slobodnih tela u kojima mozes da igras ovu igru koju nazivamo zivot, a zivis da bi nesto naucio i unapredivao se

to ti je nesto kao, sadis paradajz da bi izvukao neku korist, iz nekoliko njih izvadi seme opet posadis itd.

Onaj koji voli nije objektivan, onaj koji mrzi nije objektivan. Obojica znaju da postoje.

Upravo sam ti na to i ukazao. Sada se seti one apsurdne rečenice tipa da onaj koji voli sebe zna da postoji...Shvataš li sada poentu...Kada hočeš da napiše i najbezazleniju rečenicu...razmisli o njoj...

Ne samo da nisi dao dug odgovor, nisi uopste dao odgovor.

Nisam i objasnio sam zašto nisam.

Uskoro cu pokusati da konstruktivno pokrenem pitanje gvozdenih kolica, nadovezujuci se na ovde u okviru teme receno. Znajuci ranije diskusije koje ste ti i drugi vodili ocekujem da ce to biti problematicno ... ali da pokusamo .

Zar nismo razjasnili to o gvozdenim kolicima...To je kontradiktorno u bibliji i tu priče nema...

Pogledaj u ova dva stiha...

Ima toga u bibliji. I to zanimljivo.

Kola nisu uništena. Kao prvo ima obećanje da će biti uništena a što nije isto kao da su već uništena.

Isus Navin 17:18...

''Nego gora neka bude tvoja; ako je šuma, iseci je, pa ćeš imati međe njene; jer ćeš izagnati Hananeje, ako i imaju gvozdena kola, ako i jesu jaki.''

Jasno je da se radi o obećanju da će to biti....ALI...da li je bilo...

Opet biblija...

Sudije 1:19...

''Jer Gospod beše s Judom, te osvoji goru; ali ne izagna one koji življahu u dolini, jer imahu gvozdena kola. ''

a cime je ogranicena konstrukcija, svrhom
Konstrukcija je ograničena raspoloživim materijalima i tehnologijama.
Postoje konstrukcije bez svrhe. :eek:

o ovome ima vise temi,a moje misljenje je, reprodukcija i opstanak radi toga da ima slobodnih tela u kojima mozes da igras ovu igru koju nazivamo zivot, a zivis da bi nesto naucio i unapredivao se

to ti je nesto kao, sadis paradajz da bi izvukao neku korist, iz nekoliko njih izvadi seme opet posadis itd.
Pa sad... možeš da živiš, a da ne napreduješ. Možeš i da propadaš, pa opet živiš.
Niko nije dokazao da postoji ikakva svrha ljudi izvan samih ljudi.

Back