Nepravda u gradskom prevozu

Licnu kartu sme i moze da ti trazi jedino policija [komunalna i obicna], to treba svako da zna.
Policajac NEMA PRAVO da tvoje licne podatke ustupi trecem licu [u ovom slucaju kontroloru] jer ako se to desi mozete da ga prijavite i da mu napisete krivicnu prijavu zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja - NE prekrsajnu nego KRIVICNU prijavu i ako ste pametni to policajcu predocite pri davanju licnih podataka a i uradite ako se oglusi na upozorenje.
Tako kaze zakon :super:

Licnu kartu sme i moze da ti trazi jedino policija [komunalna i obicna], to treba svako da zna.
Policajac NEMA PRAVO da tvoje licne podatke ustupi trecem licu [u ovom slucaju kontroloru] jer ako se to desi mozete da ga prijavite i da mu napisete krivicnu prijavu zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja - NE prekrsajnu nego KRIVICNU prijavu i ako ste pametni to policajcu predocite pri davanju licnih podataka a i uradite ako se oglusi na upozorenje.
Tako kaze zakon :super:
Mukica ne poznaje zakon. A ja se nisam setio na vreme da mu kažem da ne pruža ličnu kartu. Još pričaju: Mi svuda imamo kamere, sve se vidi...

Ja se lepo zahvalim i kazem silazim na sledecoj hvalaa.

Ako to ne pomogne onda kazem mozete nastaviti sa vasim aktivnostima i okrenem glavu.

Ako ni to ne pomogne onda lepo kazem nadji posten posao ne brukaj familiju torbicu i pravac plavi most bolja lova.

Samo jednom sam morao da kazem celavom nabildovanom kontroloru da se ne kurci da ga ne bi skupljali po trotoaru.

I jos mozda jednom dva puta da sam krenuo da ih driblam ali drugari stalno nemoj deki, a ja kao sta bre nemoj. 😂

Sa kontrolorkama se ne raspravljam. Ako mi trazi kartu ja krenem da joj diktiram moj broj tel da izadjemo na kafu posle radnog vrenena.

Ja se lepo zahvalim i kazem silazim na sledecoj hvalaa.

Ako to ne pomogne onda kazem mozete nastaviti sa vasim aktivnostima i okrenem glavu.

Ako ni to ne pomogne onda lepo kazem nadji posten posao ne brukaj familiju torbicu i pravac plavi most bolja lova.

Samo jednom sam morao da kazem celavom nabildovanom kontroloru da se ne kurci da ga ne bi skupljali po trotoaru.

I jos mozda jednom dva puta da sam krenuo da ih driblam ali drugari stalno nemoj deki, a ja kao sta bre nemoj. 😂

Sa kontrolorkama se ne raspravljam. Ako mi trazi kartu ja krenem da joj diktiram moj broj tel da izadjemo na kafu posle radnog vrenena.
Pišite deco beleške.

Dolazi kontrola u tramvaju br.9 (iako je nebitno) i dečko čeka da siđe na sledeće stajalište. Ne beži od kontrole, prosto čeka da siđe. Prilazi kontrola i kreće ono gde je karta. Kako on nije iz Beograda, nema bus plus kartu, a nije platio za tu vožnju. I naravno, dečko objašnjava da nije odavde, jedna drugarica isto govori. I kaže da silaze na sledećem stajalištu.

Jedino što kontrola može da uradi je da izađe iz tramvaja i da zovu komunalnu policiju. Žao mi je što se nisam setio u trenutku da reagujem. Pošto se većina Beograđana snalažljivo vadi na te gluposti. Plus azilantie ignorišu. Mnogo mi je krivo što sam se kasno setio da ga sprečim da im pokaže ličnu kartu.

i ovo je kljucno
i ja se svercujem u beogradu ali kad sam se u unutrasnjosti vozio gradskim prevozom, redovno sam kupovao kartu.
trebao je i on da je kupi kad je bio na "tudjem" terenu.

Sto jednostavno ne postave aparate za provlacenje karti u buseve kao u svakom modernom vecem gradu? Em sto bi se lepo napravio red bez guranja, em sto oni koji nemaju kartu ne bi pretrpavali bus, em sto bi ae tako povecao budzet, em sto ne bi bilo potrebe za placanjem kontrolora.
Resen problem. Mozes da budes migrant, ucveljena devojka, predsednik drzave al sa rampom nema svadje.

Sto jednostavno ne postave aparate za provlacenje karti u buseve kao u svakom modernom vecem gradu? Em sto bi se lepo napravio red bez guranja, em sto oni koji nemaju kartu ne bi pretrpavali bus, em sto bi ae tako povecao budzet, em sto ne bi bilo potrebe za placanjem kontrolora.
Resen problem. Mozes da budes migrant, ucveljena devojka, predsednik drzave al sa rampom nema svadje.
To je postojalo pre bus plusa a bilo je i kontrole samo 100 puta manje nego sad. Isto si mogao da udjes sednes i ne platis.

U Bg nece da pali auto za 1,5km a start ti je toliki koliko ti platis tu voznju.
Pa i tu je negde poenta... ja sam gospođa koja jedno 7 godina ne zna šta je bus... a i vozač sam ali volim auto-noge što češće za kratke relacije pa sam se potrudila da živim negde gde tako mogu da živim. :mrgreen:
Mislim, u redu mi je da se kao studentkinja smucam po GSP-u jer sam zapela da završim fakultete da dobijem diplome.
Da sad u ovim godinama moram da se tako guram i brukam, jagmim da ugrabim mesto da sednem, da se pijanci prevrću oko mene, da mi prokišnjava za vrat a ja da budem sva srećna jer sam ''uhvatila'' bus, a u Beogradu bih morala, pa ja bih sebi bila jedan veliki promašaj.

Dopunjavala sam bus karticu i očitavala je uredno gde god da sam naumila da se prevezem, time sam možda bila budala u odnosu na nekoga, ali bar nisam zverala da l' ulazi neko sumnjivo lice, ni plaćala porez na pamet.

Pa i tu je negde poenta... ja sam gospođa koja jedno 7 godina ne zna šta je bus... a i vozač sam ali volim auto-noge što češće za kratke relacije pa sam se potrudila da živim negde gde tako mogu da živim. :mrgreen:
Mislim, u redu mi je da se kao studentkinja smucam po GSP-u jer sam zapela da završim fakultete da dobijem diplome.
Da sad u ovim godinama moram da se tako guram i brukam, jagmim da ugrabim mesto da sednem, da se pijanci prevrću oko mene, da mi prokišnjava za vrat a ja da budem sva srećna jer sam ''uhvatila'' bus, a u Beogradu bih morala, pa ja bih sebi bila jedan veliki promašaj.

Dopunjavala sam bus karticu i očitavala je uredno gde god da sam naumila da se prevezem, time sam možda bila budala u odnosu na nekoga, ali bar nisam zverala da l' ulazi neko sumnjivo lice, ni plaćala porez na pamet.
Ne mozes ni svuda kolima jer je parking skup a cesto ga ni nema dovoljno ili nema uopste. Nije bas ni da u svakom autobusu ima pijanica i da svaki prokisnjava ali da ne tupim sad. Ovo za studiranje po meni je bilo nepotrebno ali dobro tvoja stvar.

A i taj problem saobracaja

Ne. Poprilicno brzo. To prisiljava ljude da stanu u red i samo cap. Znaci po sekund za svakoga. Plus ne bi ulazili ono bez karti tako da bi se razredilo. Proveren je to sistem.
Pa kad u Moskvi koja ima preko 20mil. ljudi to ne pravi guzvu,pogotovo u metrou,kod nas sigurno nece.
Ali kako ce onda vlast da zaposljava svoje botove koji nemaju apsolutno nikakvu kvalifikaciju,a nisu dovoljno pametni cak ni za komunalnog policajca?

I plus bi manje vandalizma, vike dreke i ceka vec bilo u busevima. Kad plate za nesto da vidis kako su svi kulturni. I taj ili ta koja bi krenula nesto, rk rucna, telefon i policija.
Glasajte za mene za gradonacelnika da vidite kako cu vam srediti grad. Ima da bude cakum pakum.

Na najprometnijim stanicama metroa imaju patrolu policije koja stoji i jedno tehnicko lice koje je tu ako nekome karta nece da se ocita...A ako se dobro secam dnevno prevezu vise od milion putnika.
Kandiduj se,i vreme je da Beograd dobije nekoga ko ce se boriti za red u gradu.
Ima da ga sredim, kakva Moskva kakav Njujork. Ima da bude raj.

I taksije lepo sredis. Neces da palis za 1.5km? Ne ukljucujes taksimetar? Vrebas po stanicama provincijalce? Gubis licencu. Hoces da imas licencu? Ima da radis u interesu grada.
E zato ja od kako se pojavio Cargo ne zovem taksi ako nisam svojim autom...Iz principa.Taksi je ogledalo grada,a nasi taksisti se potrude da nas svako ko dodje u BG zapamti sa knedlom u grlu.

Причам о нашим људима, не странцима.
Pa ako racunas nase, onda da ti kazem, nije dzaba da Lasta, Nis ekspres i jos neki prevoznici uvode jako jeftine povratne karte....
Npr ja kad se vozim busem, slusajuci konduktera, ispada da je vise od pola busa tog jutra doslo u BG , poslom...
To mu dodju turisti iz ugla teme.....
E sad da li samo Niska relacija ima toliki procenat turista, moguce je , jer npr KS tura ima manje istodnevnih vracanja, koliko sam video u proseku petina putnika je tog jutra kretala za BG pa se vraca busem za KS....to je zato sto Krusevljani vise idu svojim kolima za BG...
Jagodina ti je puna turista za BG....Jagodinci pune buseve i drugih i svojih prevoznika...

Ali dobro sve je to relativno malo , Nis da BG dnevno oko hiljadu turista, mozda hiljadu i po, sad u Koroni ni 10% od toga, tj sad ko ima posla ide kolima ako moze..KS nek da hiljadarku ....Jagodina da hiljadarku sigurno, eto ti mozda deset hiljadarki turista u BG svakog dana...

Cak i u ljutnji treba ostati tih i vladati situacijom. 🙂
e6598efaf04c5947f02f0cef883d88e6.jpg

Back