Kako se na sudu pobija blanko otkaz

Nifont

Domaćin
Poruka
3.318
Oni koji imaju tu srecu da rade kod privatnika razumeju naslov teme. Dakle glavni uslov da neko bude primljen za stalno kod privatnika jeste da potpise parce praznog papira gde je stiklirano. To u prevodu znaci da gazda moze da istera radnika kad oce.

Kako radnik na sudu moze da dokaze da je on unapred potpisao da je kriv za sve?

Ocekujemo da se javi ugljesa 1991.

Oni koji imaju tu srecu da rade kod privatnika razumeju naslov teme. Dakle glavni uslov da neko bude primljen za stalno kod privatnika jeste da potpise parce praznog papira gde je stiklirano. To u prevodu znaci da gazda moze da istera radnika kad oce.

potpises se levom rukom nerazumljivo i na sudu tuzis gazdu za falsifikat potpisa

A što bi gazda držao radnika kojeg ne želi? :think:

I što bi radnik koji je nepoželjan na nekom poslu želeo da pobija otkaz da bi ostao na poslu na kom je nepoželjan? :think:

Dosta je tu stvari nejasno...
Zakonom su predviđene dve situacije kada zaposleni ima pravo na otpremninu od poslodavca:
u slučaju odlaska u starosnu penziju – u skladu sa Pravilnikom o radu, najmanje u visini dve prosečne zarade;
u slučaju otkaza tehnološkom višku.

U svim ostalim slučajevima, poslodavac nema obavezu da isplati otpremninu zaposlenom.

Žena se sudi sa privatnikom promenila se struktura i šutnuli je posle 25 godina.

Ima hiljadu načina u principu treba odabrati pravi! Preporučujem da ljudi uzmu advokata koji se samo time bavi.

Ostavinska isto, samo advokat koji se bavi ostavinama. Krivično samo advokat koji radi krivično.

Kokošare koji rade sve živo i sve može a ne kažu vam koje su posledice - izbegavajte u širokom luku.

A što bi gazda držao radnika kojeg ne želi? :think:

I što bi radnik koji je nepoželjan na nekom poslu želeo da pobija otkaz da bi ostao na poslu na kom je nepoželjan? :think:

Dosta je tu stvari nejasno...
Glavni problem je što u slučaju sporazumnog otkaza, ovde unapred potpisanog, radnik neće ostvariti pravo na novčanu naknadu preko biroa.
Nije neka para ali pošto smo po tom pitanju daleko od socijalnog programa Nemačke ili Francuske u slučaju ostanka bez posla i jeste neki prihod plus imaš zdravstveno osiguranje dok naknada traje.

Po meni toliko nelogiičan zakon

Inače kod mog Gazde nema takvog ucenjivačkog odnosa.

Svojim iskazom i svedocima, ako ih ima.

Žena se sudi sa privatnikom promenila se struktura i šutnuli je posle 25 godina.

Ima hiljadu načina u principu treba odabrati pravi! Preporučujem da ljudi uzmu advokata koji se samo time bavi.

Ostavinska isto, samo advokat koji se bavi ostavinama. Krivično samo advokat koji radi krivično.

Kokošare koji rade sve živo i sve može a ne kažu vam koje su posledice - izbegavajte u širokom luku.
Ne postoje kod nas tako uske specijalizacije, kao u nekim zapadnim zemljama. Ne postoji advokat koji radi samo ostavine ili razvode. Preuske su to oblasti da bi neko samo to radio. Klasična podela je na parničare i krivičare, ili na advokate koji se bavi građanskim, krivičnim, privrednim pravom.

Glavni problem je što u slučaju sporazumnog otkaza, ovde unapred potpisanog, radnik neće ostvariti pravo na novčanu naknadu preko biroa.
Nije neka para ali pošto smo po tom pitanju daleko od socijalnog programa Nemačke ili Francuske u slučaju ostanka bez posla i jeste neki prihod plus imaš zdravstveno osiguranje dok naknada traje.

Po meni toliko nelogiičan zakon

Inače kod mog Gazde nema takvog ucenjivačkog odnosa.
Ne može biti logično da dobijaš naknadu sa biroa kada svojevoljno napuštaš posao.

Ja sam cuo da postoji jos jedan nacin ali ne znam koliko je to tacno? Da se radi vestacenje potpisa da se utvrdi starost. Ako sam recimo ja potpisao nesto 2020 a poslodavac to aktivira 2025, da moze da se utvrdi starost potpisa i da poslodavac moze krivicno da odgovara.
Nikada nisam sreo to u praksi, a iskreno, malo mi deluje nadrealno, ali ne tvrdim stoprocentno da ne može. Sva grafološka vestačenja su bila sa zadatkom sa se utvrdi autentičnost potpisa.

Radila sam kod privatnika, prijatelja u jednoj galeriji slika. Nikada nisam imala probleme sa njim. Napustila sam posao jer je galerija loše radila i morao je da zatvori.

Posle toga, sve vreme sam radila u jednom državnom organu. Doživela i preživela mobing, ali nisam želela da tužim tu šefovicu,

Moja sestra već godinama radi za jednu privatnu kompaniju koja se bavi trgovinom. Nikada nije spomenula da se potpisala na nekom blanko papiru.

Priča da joj je tamo super, i imaju s vremena na vreme team building.

Zato sam zapanjena jer prvi put čujem-čitam da neki privatnici traže da se potpiše blanko papir na kome može da se otkuca otkaz.

O još kako traže i da potpišeš kako nećeš ostati u drugom stanju.

Mobing kod nas ne važi.

Verujem, samo navodim primer za koji znam, za tu privatnu firmu, kompaniju.
Sestra se hvali da dobijaju bonus kao najbolji radnici meseca, najbolja radnja meseca.. Dobijaju bonus za Novu godinu i Božić.
Imaju pravo i na bolovanje, zimski i letnji godišnji odmor.

Možda sve zavisi od vlasnika.

Radila sam kod privatnika, prijatelja u jednoj galeriji slika. Nikada nisam imala probleme sa njim. Napustila sam posao jer je galerija loše radila i morao je da zatvori.

Posle toga, sve vreme sam radila u jednom državnom organu. Doživela i preživela mobing, ali nisam želela da tužim tu šefovicu,

Moja sestra već godinama radi za jednu privatnu kompaniju koja se bavi trgovinom. Nikada nije spomenula da se potpisala na nekom blanko papiru.

Priča da joj je tamo super, i imaju s vremena na vreme team building.

Zato sam zapanjena jer prvi put čujem-čitam da neki privatnici traže da se potpiše blanko papir na kome može da se otkuca otkaz.
Ne traze samo to nego I ovlascenje na tvoj racun jednom recju svedu te na nivo potrosnoga materijala

Zato sto otkaz mora da bude osnovan. I zato sto taj radnik mozda ide direktno na ulicu.

Meni je osnovano kad te neko ne želi negde. Što bi poslodavac držao ranika sa kojim nije zadovoljan ili radnik radio na mestu gde nije poželjan?

A to što radnik ide na ulicu, nije briga poslodavca. Kompanije nisu socijalne službe, njihov zadatak je pravljenje profita.

Nikako da izađemo iz mentaliteta socijalizma.

Meni je osnovano kad te neko ne želi negde. Što bi poslodavac držao ranika sa kojim nije zadovoljan ili radnik radio na mestu gde nije poželjan?

A to što radnik ide na ulicu, nije briga poslodavca. Kompanije nisu socijalne službe, njihov zadatak je pravljenje profita.

Nikako da izađemo iz mentaliteta socijalizma.
Vidi u indiji radnici kada nisu zadovoljni spale fabriku. Ako nema za radnike nema ni za gazdu. Prosto i jednostavno funkcioniše.

Život se planira i postoje zakoni koji to uređuju. Prvo na određeno a onda na neodređeno ako ti odgovara gde i radniku i gazdi odgovara pouzdan čovek.

Ti zagovaraš anarhiju i robovlasništvo što se uvek završi loše za onog ko ima pare.

Back