Nepravda u gradskom prevozu

Pa to nisu normalni gradjani , to su romi , migranti i zene.....Jel ti gledas nekad skupstinu i nedeljno popodne i uopste neke javne emisije na TV...
To su nedodirive kategorije...
Ti si sad uhvatio za žene. Kontrolori hoće da kazne ženu kad vide da je jadna, bedna, neugledna, sa margine društva ali neće one krupne, lepe, lepo obučene, bahate i slične koje imaju samopouzdanja.

Ti si sad uhvatio za žene. Kontrolori hoće da kazne ženu kad vide da je jadna, bedna, neugledna, sa margine društva ali neće one krupne, lepe, lepo obučene, bahate i slične koje imaju samopouzdanja.
Odakle vama to?Nekoliko puta sam video da su provervali sve po redu osim ovih 'migranata'.I rome,i zene,i djake,i napucane studentkinje...Cak i nabildovane osisane na opasno.

''Nije odavde.'', pa odakle je? Verujem da se na Marsu ne plaća vožnja autobusom, vozom, tramvajem, taksijem... Nekad je morao dolaziti u civilizaciju odakle god da je. Taj zbunjeni momak sigurno bez problema barata TV upravljačem, mobilnim telefonom, kompjuterom, sto čuda zna, jok ne zna, moguće i da je forumaš Krstarice, ali nije znao da za pokretnu limenu kutiju u koju svi ti ljudi ulaze treba karta. :bravo:
Mislim, svakako nisam za to da ti specijalci legitimišu ljude, ali nemoj da se foliramo-zbunjen dečko, nema pojma ni šta je autobus, uveli ga po prvi put u životu u Beogradu i prosto se našao u čudu da se to plaća.
Što mene niko nije legitimisao za 5-6 godina cirkulisanja po toj ludoj kući?
Neka legitimišu, neka kažnjavaju... i zapravo, kako sam i ja nekakva devojka koja gleda kroz prozor, a bilo je još ovakvih, nisam primetila da nekog prođu samo jer je devojka i bleji kroz prozor.
Desi se da se na nekom mestu smore i na pola busa izađu, ali to nije zbog zamišljenih devojaka. :zcepanje:
Da nije zbunjen napusio bi ih kurcem

Uistinu, svi ti koji palamude poštuj zakon ovo ono su ... U banana državi koja desetkuje i uništava, koja krade od naroda, gde je nepravda svuda oko nas, gde se lukavi provlače i bogate, a pošteni postaju siromašniji i siromašniji.

Bukvalno, bez preterivanja, pred mojim očima nisu tražili kartu od devojaka, a od baba jesu. I svaki Beograđanin je rekao: Silazim na sledećoj. Kontroler opet traži kartu, ovaj ponavlja silazim na sledećoj jer zna da mu ništa ne može. Osim što se malo bruka pred svima. Onog momenta kada taj isti zakon važe za svakog pojedinca, onda je to dobar zakon. Ovako ne vidim pravdu.

A to što je indigo naivna i misli da svako može doći do vozača da kupi kartu je... Zimi su krcati autobusi i tramvaji, posebno autobusi. Kao ose smo slepljeni. I ko će tu da se probija? Kakvo logičko zaključivanje.

Stvarno nisam za apsolutno naplacivanje karata za prevoz iz vise razloga....
A kad bi znali koliko sam za striktno postovanje propisa i reda , kucnog reda i slicnog, verujem da bi se cudili...
Ali nije to u suprotnosti, jedino je sustina u suprotnosti kod ljudi...

Moze se svakom sistemu prici sa vise uglova...iz sustine..
Npr meni kao glavnom odgovornom moze biti
-apsolutno ciste ruke a zabole me tuki za sustinu
-sustina koja moze biti A ili B ili C

Svi znate kako funkcionise sistem apsolutno ciste ruke, nasi politicari su primer za to , zvanicno su ciste ruke, a nema nijednog, citaj nijednog posla a da nije umesana korupcija, ama bas nijednog...ups, izvinite, mito...a i korupcija...ali mito obavezno...od 60% do 500%...
I narod nije nista bolji ,pa majku mu odakle su politicari , nisu uvozni...

A kad se gleda sustina, e onda ti je cilj da polako formiras interesne grupe, ili ako vam je lakse, ciljne grupe...
Sami ce se oni izabrati ko ce u koju grupu...
I menjace grupe ako mogu...
Ako ih logicno zamislis...

Znaci svaki student neplatisa ce postati platisa mesecne karte cim mu malo skoci iznos u novcaniku , a redovno vidi ulazak kontrola u vozila GSP.
Nece vise da se zaebava da silazi i da ulazi , silazi ulazi, a to je minimum nezgodacije koja moze biti
Slicno vazi i za raju, procenjuje za i protiv i prilagodice se nekom od ponudjenih statusa....Nekad im treba neko vreme, nekad eksperimentisu , nekad mesaju ovo i ono...

Rigoroznost je tu neprirodna....a za razliku od opsteg misljenja ne stvara disciplinu niti stvara naviku, vise je diktatorski cin potcinjavanja volji i autoritetu...

Ono sto je karakteristika Srbije i Srba nije sustina, nego ili gledanje svog dupeta kroz bukvalno ponasanje i ciste ruke ili prikaz moci , tj forsiranje rigoroznog da bi subjekt osetio svoju moc a laze i sebe i druge da je zbog propisa...Ako se pogleda njegova trenutna lista ponasanja, videce se koliko je to laz....
Posebna prica su puritanci i njihovo samokaznjavanje jer nisu uspeli da se uglave u neki funkcionalni drustveni model ponasanja...

Dakle Srbi po uobicajenom ne rade na sustini niti ih zanima, nego na svom licnom emo dozivljaju i licnoj koristi...
Otud nista da se pomera na bolje i ka stvarnom i iskrenom nego je sve nategnuto i cim nisu oci na necemu to nestane....tj lopovluk je srz nacionalnog bica , ali ne kao lopovluk nego kao posledica ovakvog psihickog dresiranja i vaspitanja..

Cisto me zanima dali bi neko od vas seo u taksi i rekao necu da ti platim?Ili da odes do frizera,on te osisa, ti se obuces i izadjes?
Na stranu kome se placa prevoz, ali je licemerna tvrdnja da se ne placa prevoz u BG zato sto je BusPlus naplacivac.Svercovali su se ljudi i pre Busplusa,i pre zutih,crnih,crvenih. To je samo zvaka kojom se pravda ta licemernost.

Pa, to su sami hteli, to im je bio san snova-da žive u metropoli i uživaju u panoramama iz sedišta gradskog prevoza.
A mogu ti reći, i ja taksi platim kad žurim ili nosim nešto teško za 1,5 km 170din pa izračunaj koliko li je to beogradskih stanica.
I čoveče, uvek platim. :eek:
U Bg nece da pali auto za 1,5km a start ti je toliki koliko ti platis tu voznju.

Pa ja ne tučem nikoga i nisam visok 2 metra. snažan i glup. Samo nikad ne reagujem kad me niko ništa ne pita. Nije dobro napadati ljude bez veze, ima naoružanih i opasnih psihopata koji će začas da izvade oružje i upotrebe ga.
U busu ulazi moja devojka i seda negde, i ulazim ja i sedam negde blizu ali ne pored....I grupa mladih a napaljenih i vidim em merkaju em hoce da je napadnu...
Imali su carku i slusam pricu , onaj koji je ponizen u carki ima noz skakavac kod sebe, ali ide kuci da uzme pistolj...koji takodje ima , bez dozvole...
Ova moja je malo neposlusna, ali nije losa, voli da se igra i udara male kontre...ne velike...

Prodje par stanica, kako se ponizenje smanjuje tako im se paznja usmerava ka ovoj mojoj...
Vidim da vide da im pokazujem da je to moje vlasnistvo pogledom, ali im nije jasno da li je nesporazum tj da ne razumem sta pricam ocima ili je stvarno posto ne sedimo blizu a i ne govorimo medjusobno , tako se pogodilo, nije svadja , nego prazan bus pa se sirimo...a imacemo da pricamo tamo gde idemo i previse...

I posle jos stanice ili dve, vidim da mora da potvrdim ono sto im pricam ocima jer se ozbiljno loze da probaju , a kad vec krenu da probaju, onda nije isto kao u preventivi , jer ovako ja mogu da kazem to je moje cibe, a onako moram bez tog cibe, ne mogu javno da budem tako jasno animalno dominantan.
I tek onda vidim da je i devojka osetila da je predmet pozude, nije od juce, namazana je i ona za tu MZ pozudu stranu...i cim sam je pogledao i cimnuo je da dodje kod mene, odmah je bez reci dosla, samo na pogled...

Potencijalni sukob resen u 2 sekunde...
Da li treba da kazem sta bi se desilo kontroloru koji bi nepazljivo usao i trazio kartu od tih momaka?

Cisto me zanima dali bi neko od vas seo u taksi i rekao necu da ti platim?Ili da odes do frizera,on te osisa, ti se obuces i izadjes?
Na stranu kome se placa prevoz, ali je licemerna tvrdnja da se ne placa prevoz u BG zato sto je BusPlus naplacivac.Svercovali su se ljudi i pre Busplusa,i pre zutih,crnih,crvenih. To je samo zvaka kojom se pravda ta licemernost.
Bez obzira što plaćam kartu svakog meseca (mesečna), uvek me iznervira što kontrolori preskaču neke iznova i iznova. Ali ovo je jedna od retkih slučajeva kada oni žele da pecaju i pohvalno objave kako su nešto uspeli. Čak ni sa turistima im ovo ne pali.

zar nije jedna stanica besplatno?

cini mi se da sam nekada to cuo

u autobus udjem jednom u 4-5 god , sad ima i vise

tako da stvarno ne znam nacine ocitavanja i ostalog
Nije ali ne placa se kazna ni za ne nosenje maske za jednu stanicu....isti princip , po slovu zakona bi trebalo da se plati kazna, ali ni za kartu ni za masku se ne placa kazna a i ne treba, moj licni stav...

Plaćanje gradskog prevoza je obično izivljavanje nad narodom. Veliki je grad. A država hoće da uzme čiste pare. Čoveče živim u BG-u, i želim da obiđem grad i da odem od tačke A do tačke B koja je 40 minuta vožnje! Jesam li ja kriv što je sve tako udaljeno i što sam prinuđen da putujem gradskim. Lopovsko uzimanje novca od naroda.

Bez obzira što plaćam kartu svakog meseca (mesečna), uvek me iznervira što kontrolori preskaču neke iznova i iznova. Ali ovo je jedna od retkih slučajeva kada oni žele da pecaju i pohvalno objave kako su nešto uspeli. Čak ni sa turistima im ovo ne pali.
Ako ti je do sujete, onda se svercuj jedan mesec, cisto da ti ne bude krivo....
Posle svercovanja jedan mesec, verovatno ti nece biti toliko krivo....Nije ni to neki zivot svercera....

Plaćanje gradskog prevoza je obično izivljavanje nad narodom. Veliki je grad. A država hoće da uzme čiste pare. Čoveče živim u BG-u, i želim da obiđem grad i da odem od tačke A do tačke B koja je 40 minuta vožnje! Jesam li ja kriv što je sve tako udaljeno i što sam prinuđen da putujem gradskim. Lopovsko uzimanje novca od naroda.
Isto kao i parking i svaka druga pljacka naroda

Back