Нepatitis C

Verovatno je otpusten.Taj nikom dobro nije zeleo sto je mogao da zakljuci svaki pacijent koj je bio kod njega na makar 1 kontroli.Ako nekim slucajem nije nameravam da se pobrinem za njega.Tokom razgovora upotrebljavao je one kavgadzijske fore:trzne rukom i kaze sa je bilo sta me gledas narkomane...Dali je to lekar?Odakle mu diploma?Jel tako i sa profesorom svoim razgovarao?

Hello svima:)

I mene zanima kada je sledeca komisija,koliko sam cula trebalo bi da je sada krajem maja pa ako neko nesto zna neka javi:D.Inace,ja sam otkrila hcv pre godinu dana,otisla u BG,uradjena je biopsija i potvrdjena lako stepena fibroza sto doktori smatraju idealnim rezultatom za komisiju.E,sad...ja jos uvek ne znam genotip,uradjeno je milion analiza koje su kod njih i sad se samo ceka komisija:lol:

Pozdrav svima sa slicnim problemom i ako neko zna vise neka pise:D

Evo mog slucaja:lecio sam se pegazisom godinu dana,posle prvih sest mececi bio sam negativan sobzirom na to stanje morao sam da nastavim terapiju jos sest meseci posto je takva procedura.Ali posle godinu dana opet sam postao pozitivan jednostavno organizam je odbacio lek i virus se vratio.Napravio sam pauzu i opet iskukao da dobijem besplatno pegazis i pokusao ponovo posle vise od sedam meseci.Ponovo sam primao pegazis i posle tri meseca otisao na pisi-ap i nista opet pozitivan tako da definitivno meni pegazis nepomaze.Pricao sam sa doktorima posle svega rekli su mi da jednostavno organizam je odbacio lek i bezobzira sto si bio negativan virus se vratio.Moj zakljucak je posle svega da pegazis nemora da bude uspesan kod svih zato pokusaj te da ga dobijete preko drzave posto je jako skup oko 1500 evra mesecno a nije siguno da deluje kod svih.Nisam jedinstven slucaj nazalost i moj kum je tako prosao bio negativan,pa posle pozitivan.Vec duze vreme se borim sa ovim pa sam saznao dosta o hepatiticu c ako mogu nekako da pomognem slobodno pitajte.mij meil je milankaja@yahoo.com

Ja sam primao pegazis godinu dana,glavna stvar je pored svega da treba da imas bas povecan broj kopija virusa i bar fibrozu jetre da bi proso na komisiju.Ako nespadas u ovu grupu ljudi smatraju te ne rizicnim tako da najverovatnije neces dobiti terapiju.Ako te interesuje jos nesto pitaj ja se vec dugo borim sa ovim hepatitisom nazalost jos uvek neuspesno.Moj mejl je milankaja@yahoo.com

Drago mi je sto si uspeo,ali nazalost moram ti reci da budes oprezan i ja sam primao pegazis i bio negativan ali se virus vratio posle godinu dana.Tako da bez obzira na sve nema opustanja ako ostanes negativan a to t stvarno zelim moras voditi racuna ceo zivot pogotovo o ishrani postoji mogucnost da se virus vrati bez novog kontakta.Nazalost ja sam to doziveo.Zelim ti puno srece u buducnosti

(qoute) Carobnjak...

Biopsija nije toliko strashna chak shta vishe je bezbolna intervencija i ne dobijaju svi pegazis:)...i sve je individualno od organizma do organizma.

Zato,hrabro napred:)

Poslednja izmena:
prilikom redovnog periodicnog pregleda pronadjeni su poviseni alt 109.ast 38,gama gt 197...isao sam kod hepatologa na snimanje jetre i celog stomacnok abdomena i nalaz je bio da imam izgleda masnocu u krvi( ugojio sam se 19 kg za godinu dana i stvarno preterujem sa masnom hranom) i da samo treba da drzim dijetu.Uskoro treba da idem na kliniku za infektivne bolesti da radim tes na hepatitis itd.E,sada da bi povezali pricu i pitanje koje sledi...bio sam dugogodisnji zavisnik na heroinu,intravenski...u malom drustvu i nismo narocito pazili na koriscenje igala...sada posle najmanje 2 god saznajem da su dvojca HCV,kada su postali-ne znam i nisu mi dostupni da ih pitam...uzasna me panika uhvatila!sve sto vise guglujem sve mi je gore...a sada pitanja!
Da li na osnovu rezultata alt,ast,gama gt,moze da se nasluti HCV?
Da li moze da me ohrabri to sto hepatolog nije nasao nikakvo vece ostecenje jetre?
(ovo me i sramota sto pitam i samog sebe)Posle godinu i po apstinencije od pre nedelju dana poceo sam sa uzimanjem heroina, na foliju! Da li pri testovima na klinici za infektivne bolesti na hepatitis mogu da pokazu i da sam pozitivan na opijat???Od prekljuce kada sam saznao da moram da radim i te testove i ne pomisljam sa nastavljanjem uzimanja heroina i naravno da cu za koji dan kada se ocistim da "zabodem" nalorex...Da li da sacekam da iz mene izadju otrovi ili da idem u ponedeljak na vadjenje krvi???

Ne, na osnovu povisenih vrednosti enzima ne moze se naslutiti da li je hcv u pitanju.
Mora se uraditi test, a tebi topli savet da svom lekaru kazes da si narkoman jer ti ne moze pomoci ako ne zna sve o tebi.

Da li na osnovu rezultata alt,ast,gama gt,moze da se nasluti HCV?
Da li moze da me ohrabri to sto hepatolog nije nasao nikakvo vece ostecenje jetre?
(ovo me i sramota sto pitam i samog sebe)Posle godinu i po apstinencije od pre nedelju dana poceo sam sa uzimanjem heroina, na foliju! Da li pri testovima na klinici za infektivne bolesti na hepatitis mogu da pokazu i da sam pozitivan na opijat???Od prekljuce kada sam saznao da moram da radim i te testove i ne pomisljam sa nastavljanjem uzimanja heroina i naravno da cu za koji dan kada se ocistim da "zabodem" nalorex...Da li da sacekam da iz mene izadju otrovi ili da idem u ponedeljak na vadjenje krvi???

Na osnovu rezultata moze da se posumnja na HCV, a transaminaze ti mogu biti povisene i od masne jetre. Ti svakako spadas u rizicnu grupu, zbog intravenskog uzimanja
droge, tako da,spremi se i na najgore. A opet,imaj na umu da to nije kraj sveta i da nije ni jako strasno. Ima mnogo gorih stvari nego sto je HCV. Po meni je gore uzimati drogu nego biti HCV +. Glupo je poredjenje ali ja ti najiskrenije kazem svoje misljenje.
Idi slobodno u ponedeljak da vadis krv, nemas sta da cekas, oni ti sigurno nece raditi test na opijate a u slucaju da budes pozitivan(mada ti zelim da ne bude tako) pitace te da li mozes da pretpostavis otkud ti to, da li koristis droge... Najvaznije ti je da budes iskren, niko te tamo nece osudjivati.
Srecno!

(qoute)megi...
Hvala ti sestrice na recima utehe.Bas si pazljiva.
(qoute)biaggi...
Sta god da je na infektivnoj ce ti reci da si se zarazio tim putem zato bez brige sto se toga tice.Testiraj se jer ako imas zacin-c bolje je da to sto pre saznas i zapocnes da zivis sa tim(u smislu bice ti objasnjeno kako da se hranis itome slicno)i stavice te na cekanje za pegazis.Sto se gudre tice reci sve sam doktoru pa te nece testirati.I odapstiniraj to dok nebude opet ko pre...
(qoute)djumiiv...
Ej pozdravljam te.De si bre!Creirao sam accaunt na onom forumu i eto me cim se uhodam(shvatim)kako shljakaju.Ovde je konacno malo zivnulo.

Ja idem redovno na kontrole ali sam.Problem sa zavisnoscu sam davno resio u jednoj od institucija tako da redovno idem i na kontrolu kod N.P.samostalno.Ti verovatno mislis na onog za toreksin.Da imam ga u planu ali zbog monsunskog naleta obaveza nisam jos stigo.
poz.

joj,evo mene opet od smaraca Perunicica!!! Taj covek meni ide toliko na zivce da vam ne mogu opisati...zakaze mi u 10 a na red dodjem u 12...uzas! Rezultati su stigli pre 10 tak dana....HCV+...sta reci?!Sav sam se izgubio ko kuce u liftu i uzasno se osecam...pricao sam naravno sa najblizima i prijateljima i svi su me grlili i ljubili jer sam se iskreno najvise plasio nekakve diskriminacije jer se morate sloziti da smo kao narod totalno neupuceni....Po analizi mi je funkcionalnost jetre ocuvana 100%,bez bakterija i bez masnoca...prosto nisam stigao da loodom doktoru kazem istinu vec mi je setkajuci se tamo-amo zakazao biopsiju 16.6.Ajd sad,budi pametan pa reci da sam bio intraven.ovisnik...kome,kako?oh,boze u kakvu sam se situaciju stavio slusajuci druge?!:dash:"nemoj da im priznajes nikako,boli te uvo!" a ja kao neki klinac ih i saslusao.Ma reci cu pre biopsije nekome pa neka me posle i jeb sto to nisam rekao ranije....bacio sam se na dijetu i sve ostalo sto ide i dosta se informisao o svemu.Sigurno vam zvucim malo sashavo ovako pocetnicki ali sta cu...neverovatno kako sam pao u depresiju kada mi rece da sam hcv,mada sam se i ranije poceo bedaciti jer sam znao da su dvojca iz bivshe ekipe HCV+...nikako da dodjem sebi...samopouzdanje mi je ravno 0 a jos gore sto volim da "provodim vreme sa devojkama" ali uvek uz zastitu....ma batalim ja sve to neko vreme,a?Bice prilika,samo da se ne razbeze,bem im misha njihovog...poceo sam pre 7 dana neku biljnu terapiju od Rifata Dresevica.Mislim,nece nista skoditi a i ne volim samo da sedim i cekam te ovo te ono.Da li je neko cuo za tog lika?Nasao sam ga na netu ali znate da prevaranata ima na hiljade...Uvalili bi i gov i da te ubede da je sladoled...a kada sam video cenu Pegazisa???kuku meni....prestao sam sa konzum heroja i jeb ga ja vise...eto,tako...da i ja olaksam dusu nekome...nikada nisam visio po forumima ali kada vidim odgovor za mene udje mi malo suncevih zraka u dan...hvala vam ljudi i da znate da ste mi od sada psiho terapija:worth: Necete me se tako lako otarasiti!Samo da znate! Cemu vadjenje krvi pri samom dolasku pred biopsiju?pa mislim,imaju analize stare oko 10-12 dana...Svakako da to oni bolje znaju od mene,ucili ljudi skolu bre a nisu se zezali....Veliki pozdrav svima!!!Dosta sam naucio citajuci vas...

Nema tu sta da se shvati, dodjes,pises i to je to.
Carobnjak i biaggi da li ste bili kod dr ?
Puno pozz od Dju

pa ja se nesto bio raspisao ali posle ne mogu da nadjem nigde to sto sam kuckao:rotf:...dobio sam rezultate i HCV je....danas loodom Perunicicu i ne stize da kazem da sam bio intraven ovisnik vec covek nesto bla,bla,bla i zakaza mi biopsiju za 5 dana...reci cu im tada pa sta bude,valjda me nece niko (da prostis)napushiti...slusham ja druge,jbo me mish...

Dobro... polako
Svi smo preziveli taj prvi sok, kako vreme prolazi bice ti lakse da zivis sa tim, vrema je cudo
I ne brini, pitace te jos milion puta da li pretpostavljas kako si to dobio
I za diskriminaciju ne brini... doziveces i to, ima vremena
Cula sam za Rifata... ali nista ja to ne koristim
I da, samopouzdanje ce ti se vratiti kada prihvatis tvoje stanje, samo ne vidim zasto bi batalio devojke?

Evo ti jedan link www.hepatitiscforum.forumakers.com , mozda ti zatreba drustvo

Dobro... polako
Svi smo preziveli taj prvi sok, kako vreme prolazi bice ti lakse da zivis sa tim, vrema je cudo
I ne brini, pitace te jos milion puta da li pretpostavljas kako si to dobio
I za diskriminaciju ne brini... doziveces i to, ima vremena
Cula sam za Rifata... ali nista ja to ne koristim
I da, samopouzdanje ce ti se vratiti kada prihvatis tvoje stanje, samo ne vidim zasto bi batalio devojke?

Evo ti jedan link www.hepatitiscforum.forumakers.com , mozda ti zatreba drustvo

pa brate...SAMOPUZDANJE=DEVOJKE...ma shamaracu ih ja sam kas de dozovem sebi.Treba li svakoj objasnjavati vec samo kondor u udri MArko,udri jako...jel ima na IX masina za kafu?

Ja sa m za HCV saznala pre dve godine.Jetra mi je bila u OCAJNOM stanju.Drzali su me u bolnici 15 dana davali albumine i ko zna sta jos samo da me izvuku iz mrtvih.Dijagnoza(bez biopsije) je bila ciroza i doktorka je samo odmahivala glavom.Izasla sam iz bolnice i promenila nacin ishrane kojeg se i dalje drzim:dosta svezeg voca i povrca,nikako zaprske,przena mesa-samo kuvano bez trunke masnoce.alkohol i ostale otrove nikako.Svez vazduh bar ponekad.POsle 3 meseca takvog zivota na kontroli zapanjujuca promena,transaminaze i bilirubini u granici normale ultrazvuk OK.Tek posle 3 meseca uradila mi je biopsiju dr Simonovic i ustanovili su fibrozu.Uradili su mi sve analize na infektivnom i misam dobila pegazis zbog malog broja virusaTo mi je rekao pr Delic.Oprostila sam se od pegazisa jer je mnogo skup i nastavila da zdravo da zivim i usput pijem neki caj(neznam kako se zove,kao od nekih grancica crvenkasto-braon boje).Zadnji put sam bila na kontroli pre mesec dana i po rezultatima krvi i ultrazvuku nijedan doktor ne bi rekao da imam ijedan problemcic sa jetrom.Da li je to zahvaljujuci zdravom zivotu,caju (mada njega jedno vreme nisam imala a stanje mi se nije pogorsalo) i koliko ce to da traje i da li ce da traje neznam.Bojim se i stalno se pitam sta AKO SE STANJE ODJEDNOM POGORSA?Da li neko zna da li se moze odjednom pogorsati stanje bez razloga(bez uzimanja alkoh. nezdrave hrane...)?

Svaka bolest pa tako i hepatitis c ima svoje periode poboljsanja i pogorsanja.
Nemoj se opterecivati time sta ce biti i kada ce biti i da li ce uopste biti vec se trudi da zivis zdravo i normalno.
I naravno redovno idi na kontrolu.
Inace prvih deset poruka se posebno odobrava, budi malo strpljiva.

Bojim se i stalno se pitam sta AKO SE STANJE ODJEDNOM POGORSA?Da li neko zna da li se moze odjednom pogorsati stanje bez razloga(bez uzimanja alkoh. nezdrave hrane...)?

Pa, nema sanse da vam se zdravlje pogorsa samo tako, iz cista mira, osim ako se Bog na vas nesto ne naljuti ;).
A ono sta moze da vam se desi je da strahom pokrenete neki drugi niz bolesti koje nemaju vezu sa perthodnom, i koje se malo teze lece zdravom ishranom. Ako je bolest prosla, pozelite joj srecan put i uzivajte u blagodati zdravog zivota, a ako naide jos po koja bolest, procice i ona zar ne?

:)

Back