Нepatitis C

To je najgori genotip? Bar koliko sam ja prelistao neke studije...Sa srećom za mesec,dva! Što se tiče tih godina ja znam da sam ga pokupio one lude `99-te,tetovaža..jbg..Ja sam u KCV,skupio sam tu gomilu papira da odnesem posle sedmog januara za tu BG komisiju i onda se nadam u martu mesecu da ću početi terapiju. Još ne znam koji sam genotip!? Meni je sve to počelo prošle godine,promenio sam par lekara koji nisu znali šta je u pitanju lečili mi svašta nešto bzvz,pa sam na kraju popizdeo i jedva silom dobio uput za bolničko ispitivanje gde su mi i našli problem. Zdrastvene ustanove su nam bruka.. i sramota!! Čast pojedinim lekarima koji su nam danas prava retkost u državi.

Kako mislis nije pronadjen lek??
Aj ne lupaj i ne plasi ljude pronadjeni su lekovi za sidu i rak a da nije pronadjen za Hepatitis,ima vise vrste lekova koji lece Hepatitis samo sto su skupi i nemaju nasu licencu ne prodaju se legalno kod nas i nasi lekari ne smeju da se bave njima.
\Lece hepatitis 99% za 3 nedelje kostaju 1500e.moze da se kupi u Beogradu na crno.

Nubiru tacno je da je genotip 1 najtezi navodno mada je sve to slicno razlika je u tome sto se on leci godinu dana a genotip dva 6 meseci.
Nazalost tacno je da je nase zdravstvo u banani kao i sve ostalo u jebenoj Srbiji ali sta ces drugu zedmljui lekare nemamo tako da samo guraj ne obaziri se na negativne komentare moras na terapiju pa sta ti bog da.
Jako je bitno da podjes sto pre sto je virus duze u organizmu teze ga je izbaciti,nemoj da se razocaras ako si ghenotip 1 kazem ti preko 80%ljudi je taj genotip.
Svaki put kad odem na virusologiju upoznam ljude koji su proswli terapiju dolaze na kontrolu i ok su.
E sad April 23 je u pravu u jednoj stvari ako je na to mislio,do kraja zivotra ce mo imati anti tela virusa u sebi.Znaci ako terapija bude uspesna krvna slika ce ti biti normalna PCR negativan ali obican test na HCV pozitivan:zroll:

Morn samo opušteno... Ne sekiram se,a i ne obazirem na svakakve komentare,hmm,malo sam više prelistao stranih studija...Mada je tacno da ne postoji vakcina za HCV,al isto tako sa Aprilom23(mada sam ja rodjen 1 dan ranije:zelenko: ) se nebih složio po pitanju da nije nadjen lek za HCV ,kod nas se na žalost koristi prva generacija lekova,dok napolju se koristi četvrta generacija koja je 90% uspešna sa genotipovima 1,3,5,tablete su u pitanju,ne koriste više ovo smeće od interferona. Mada lečenje je bez nus pojava i košta oko 80,000 evrića. Sretna Svima Nova GODINA i pozz do daljnjega kuckanja... :zskace:

pozdrav svima..počeo sam da čitam postove ovde na forumu od početka..ali je stvarno previše toga...tako da se uključujem odavde..
kod mene je situacija da sam primio 19-tu injekciju pegazisa što još nije ni polovina terapije... ovo je beskrajno

pozdrav svima..počeo sam da čitam postove ovde na forumu od početka..ali je stvarno previše toga...tako da se uključujem odavde..
kod mene je situacija da sam primio 19-tu injekciju pegazisa što još nije ni polovina terapije... ovo je beskrajno

Kako to misliš beskrajno? Teško podnosiš ili šta? Ja treba da počnem u martu pa me interesuje svako mišljenje.P.S. Mir Božji HRISTOS SE RODI!!!

beskrajno kao subjektivni doživljaj..to umnogome zavisi gde živiš tj. odakle dolaziš na terapiju.. ako si u BG verovatno je mnogo lakše.. zatim verovatno je mnogo lakše ako ne radiš i možeš da odmaraš ili ako nemaš porodicu tj. decu.. ribavirin prilično oslabi telo a interferon značajno pojača nadražljivost.. ako se baviš spotom, zaboravi

beskrajno kao subjektivni doživljaj..to umnogome zavisi gde živiš tj. odakle dolaziš na terapiju.. ako si u BG verovatno je mnogo lakše.. zatim verovatno je mnogo lakše ako ne radiš i možeš da odmaraš ili ako nemaš porodicu tj. decu.. ribavirin prilično oslabi telo a interferon značajno pojača nadražljivost.. ako se baviš spotom, zaboravi

Porodicu imam,ne radim mada ne mogu baš ni da se odmaram jer žena radi pa sam sa sinom koji ima 3 godine i 5 meseci i turbo je aktivan,huh... Inače putujem u NS u KCV sam,a ovo sranje sam zaradio one lude `99 na tetovaži,tek sam prošle godine prvi put imao simptome do tada ništa nisam osoćao. Inače sam aktivan sezonski radnik,ranije sam se više bavio sportom,amaterski. Tako da trenutno stanje je kod mene baš zajebano što se tiče bolesti,već sada ga jedva podnosim a do marta ima još...dosta...

Meni je otrkriven hronični HCV kada sam pošao da dam krv u Zavod za transfuziju.. rekli su mi da se javim na Infektivnu..

Pošao sam nakon nekoliko godina.. 2010... nakon biopsije i sl, ustanovljen je genotip 1, bez fibroze, PCR oko 60 000 kopija...tada se za ispod 100 000 kopija nije odobravala terapija, te nisam ni predao dokumentaciju, jer je bilo potrebno raditi još analiza (štitna žlezda, AMA, ASMA itd)...

Početkom 2015. sam ponovo radio PCR, ovog puta 600 000 kopija, bez fibroze, i odobreno mi je...

Terapiju sam započeo krajem avgusta...

Mogu da pohvalim sestre i osoblje sa odeljenja Xll... u kakvim uslovima rade, izuzetno su ljubazni..

Meni je otrkriven hronični HCV kada sam pošao da dam krv u Zavod za transfuziju.. rekli su mi da se javim na Infektivnu..

Pošao sam nakon nekoliko godina.. 2010... nakon biopsije i sl, ustanovljen je genotip 1, bez fibroze, PCR oko 60 000 kopija...tada se za ispod 100 000 kopija nije odobravala terapija, te nisam ni predao dokumentaciju, jer je bilo potrebno raditi još analiza (štitna žlezda, AMA, ASMA itd)...

Početkom 2015. sam ponovo radio PCR, ovog puta 600 000 kopija, bez fibroze, i odobreno mi je...

Terapiju sam započeo krajem avgusta...

Mogu da pohvalim sestre i osoblje sa odeljenja Xll... u kakvim uslovima rade, izuzetno su ljubazni..

Zar nije zakon zatupljen ovde kod nas? Da hronični virus neće da počnu da leče pre 6 meseci isto kao i akutni,dok kod akutnog taj zakon i ima nekog smisla zato što navodno organizam može sam da ga eliminiše u tih 6 m. Dok hronični je gotovo. Treba početi lečenje što pre. Pišem ovo jer ja tako prolazim,meni je nadjen hronični i već mi je voda u ušima al moram da čekam 6 meseci...kakva glupost,nema smisla ama baš ni malo. Al eto prošlo mi je 4,da ako izdržim još do početka marta...Nisam radio ni biopsiju ni PCR. Možeš li mi reći koliko je podnošljiva biopsija i kako to ide ,Pošto sad iza srpske nove treba da idem u KCV, na kontrolu.

Poslednja izmena:
biopsija nije ništa strašno...njome se, koliko znam, ustanovljuje genotip.. budeš 3 dana na klinici, prvi dan si s osmehom jer si primljen, drugi dan su ti uradili biopsiju pa ne smeš da se smeješ..treći dan ideš kući.. sama biopsija je prilično neosetna, ubodu te dugačkom šupljom iglom i to traje oko nepun minut +/- nekoliko sekundi... zatim bar pola sata ležiš nepomičan na boku.. moj savet je da ne budeš u sobi ili na tom ležanju sa nekim ko priča viceve (što je bio moj slučaj) jer je smeh bolan.. misli o virusu pa ti neće biti smešno.... uglavnom, nemaš brige za biopsiju, opušteno...

koliko se čeka na početak terapije, mislim da zavisi kada i koliko puta zaseda lekarska komisija.. ako predaš dokumentaciju tik pošto su zasedali, verovatno se duže čeka.. ja sam predao u aprilu i odobreno mi je u julu..pošto sam bio na moru kada su mi javili, dogovorili smo se za početak terapije krajem avgusta... ako imaš hronični C, koji mesec gore-dole te ne vadi....

za PCR u beogradu trenutno nemaju testova i ne rade ga dok ne dobiju... iako se pri terapiji radi nakon 12. injekcije... testovi mogu da se kupe,ako želim baš sad da znam prolaznu fazu terapije i kako su mi rekli koštaju oko 17000 din... ne želim baš toliko da znam..

otprilike, nakon 4 nedelje terapije, očekivani pad broja kopija virusa u krvi (PCR) je da bude 100 puta manji od pre terapije.. u slučaju da je manje od 100 puta, terapija se obustavlja

sada dok čekaš na terapiju... daj sve od sebe da imaš što bolju krvnu sliku, odmaraj i hrani se što ispravnije...skupljaj snagu...

čuo sam da su mnogi uz terapiju izgubili prilično kilograma, oslabila im kosa zubi itd... ja za sada nemam tih problema.. npr: ne osećam ukuse baš najbolje pa je to super kad piješ sok od cvekle i rotkve..baš dobra stvar

Eee ovo mi je trebalo,da mi neko da ovakav opis i uput u ono šta me čeka.Hvala! Ja ću tek sada kada odem u KCV predati papire,mada kako sam shvatio infektologa rekao je predam sada papire i u martu se vidimo za pegas...? Stvarno je PCR preskup! Eee sad još jedno pitanje? Kažeš terapija se obustavljja ako nije uspešna,nešto sam načuo da se ponovo radi nakon nekog vremena pa me interesuje da li je to tačno ili se potpuno prekida?

Meni je veliki problem ishrana,zbog velike tezine u stomaku..imam osećaj jakog pojasnog pritiska...kod mene je ozbiljno stanje,nisam još otekao al mi trans amilaze skaču skoro po duplo u zadnje vreme...

Znaci biopsija jetre se radi bez totalne anestezije??
Ja sam radio PCR ali nisu imali tamo nesto tako da su mi samo genotip uradili a sl nedelje idem ponovo da dam krv da mi urade i kvalitativni tj.koliko imam kopija u krvi pa onda biopsija i nadam se da cu krenuti sda terapijom do proleca.Terapija ova sto se daje kod nas jeste najlosija al sta ces bolje ista nego nista...
Mene najvise plasi sto se desava cesto da se nakon uspesne terapije posle nekoliko godina ponovo povrati virus **** bash.

- Doktore, šta ako nakon 4 nedelje terapije, broj kopija ne bude manji od 100 puta?
- U tom slučaju se terapija obustavlja. To znači da je organizam ne prima. Ne treba bespotrebno opteretiti pacijenta i terapija je prilično skupa. Tada je verovatnoća uspešnosti terapije 2%, što je neučinkovito.
- A u slučaju da se terapija privede kraju a ne bude uspešna, da li se može ponoviti?
- Ne. To znači da organizam je nije primio i nema svrhe ponavljati je.
- I šta onda?
- Onda bi primenili neku drugu terapiju.

Ovako je otprilike tekao dijalog između mene i doktora pre nekih mesecak dana.

biopsija jetre se radi bez anestezije.. jetra nema receptore za bol tako da njome ne osećaš...pre će biti nelagodnost , ali traje jako kratko... samo mesto uboda ti namažu nečim da trenutno utrni i kažu gotovo :) gore je ići kod zubara. kasnije te boli samo mesto uboda, al kao što rekoh, uglavnom kad se smeješ..

nubiru.. vidi šta ti od hrane odgovara.. probiotici rešavaju prilično stvari.. jesi li radio ultrazvuk jetre (donjeg abdomena) ? možeš prilično lepo da je vidiš na monitoru...

jetra ne boli kao ni srce..nemaju receptore za bol... kod jetre je važan stepen fibroze ukoliko ga ima, jer on najčešće prelazi u cirozu....

nubiru.. vidi šta ti od hrane odgovara.. probiotici rešavaju prilično stvari.. jesi li radio ultrazvuk jetre (donjeg abdomena) ? možeš prilično lepo da je vidiš na monitoru...

jetra ne boli kao ni srce..nemaju receptore za bol... kod jetre je važan stepen fibroze ukoliko ga ima, jer on najčešće prelazi u cirozu....

Zadnji put sam snimao jetru pre 5 meseci,a pre toga da ti ne kazem koliko puta,tada zadnji put nije bila uvecana niti je imala na sebi ikakve mini ožiljke a ni tačke a već su ustanovili da imam hcv. Mada od tada se stanje dosta pogoršalo...sadaa možda mi se ne ide ponovo da snimam zbog sebe,ako je lošije stanje neću da se opterećujem do terapije jer svakako ja tu ne mogu ništa da uradim. Znači ako prgaz ne uspe mogu slobodno da se obesim jer drugih lekova ovde nema za dž....a to što ima bolje i da nema...

Znam ženu mada je ne vidim često..ona ima cirozu pegaz nije imao efekta kod nje. Zadnje što sam čuo u vezi nje je da joj je ostala jedina alternativa transplatacija jetre i to ako se nadje i još mora sa nekim drugim lekovima koji su dosta skuplji i nema ih ovde da ubije virus pošto na virus raditi transplataciju nema smisla. A ona para nema...muka je sve to ...

kada slabi funkcija jetre, jedan od simptoma je nedostatak kondicije i hronični umor... ako si se bavio sportom ili fizičkim radom, primetio bi... ja sam prestao s treninzima (amaterski) otkako sam počeo s terapijom... nema šanse i da hoću...

stres je najštetniji za čoveka... a pogotovo negativan stav.... a pogotovo princip odustajanja od bilo čega... a pogotovo istrajne nezdrave navike..

duboko disanje je nešto što smo većinom zaboravili...

Znaci biopsija jetre se radi bez totalne anestezije??
Ja sam radio PCR ali nisu imali tamo nesto tako da su mi samo genotip uradili a sl nedelje idem ponovo da dam krv da mi urade i kvalitativni tj.koliko imam kopija u krvi pa onda biopsija i nadam se da cu krenuti sda terapijom do proleca.Terapija ova sto se daje kod nas jeste najlosija al sta ces bolje ista nego nista...
Mene najvise plasi sto se desava cesto da se nakon uspesne terapije posle nekoliko godina ponovo povrati virus **** bash.

U državnim ustanovama anesteziju jedino koriste za hitne slučajeve tipa operacija! I za ništa drugo! A u privatnim košta 5000 din,radio sam dve anestezije u privatnim klinikama nedavno i cena je bila ista bez obzira što su gradovi na 200 km udaljeni i različite stvari sam uradio. A Vučić hoće da nam pravi novi stadion? Nek se zapita hoće li moći za dve tri decenije da proda par karata za ulaz...

Samo se drži i istraj u terapiji i biće sve ok!!! Mora da bude. Moj Dr.Prm... mi je rekao doći ćeš u mart da počnemo da ga rasturamo,nekako mi je zvučao božanski..ima ih a retki su dobri lekari :)

lepo je sročio tvoj doktor..

čuo sam da je poneko na početku terapije dobio neki list s uputstvima.. npr: šta jesti, ali i kako da se ukućani ophode (imaju razumevanja) prema osobi koja je na terapiji.. ja nisam to dobio ali raspitaću se, mada sad to mu je što mu je...

uz ribavirin (Copegus) u pakovanju imaš dvokilometarski spisak nuspojava.. mislim da je teško da čoveka baš sve zaobiđu...

veoma je važno da ukućani imaju razumevanja..ali veoma

Back