Нepatitis C

Znam čoveka koji je radio test,u bolnici nisu imali test pa su ga poslali da kupi o svom trošku...? Tako da se nemoj iznenaditi ako i tebe pošalju u apoteku.Biopsiju još nisam radio,za komisiju imam papire al su mi zadnji rezultati bili kao buket ruža pa me infektolog produžio na tri meseca kontrolni. wenchun ti je na terapiji,kada ga vidiš ovde il mu ostavi poruku i pitaj ga sve šta te interesuje i on će ti reći kako je njemu,stim da on radi svo ovo vreme kako je na terapiji.

- - - - - - - - - -

Zeolit je dobra stvar,al nemoj piti više od 1-2 čaše na dan zato sto orgarinzam od njega dehidrira pa moraš da piješ malo veće količine vode da ti organizam ne bude suv

- - - - - - - - - -

Ne brini se oko terapije jer je nisi počeo i neznaš kako ćeš podnositi,možda podneseš bolje nego neko drugi,o tome misli dok do toga dođeš :)

Znam čoveka koji je radio test,u bolnici nisu imali test pa su ga poslali da kupi o svom trošku...? Tako da se nemoj iznenaditi ako i tebe pošalju u apoteku.Biopsiju još nisam radio,za komisiju imam papire al su mi zadnji rezultati bili kao buket ruža pa me infektolog produžio na tri meseca kontrolni. wenchun ti je na terapiji,kada ga vidiš ovde il mu ostavi poruku i pitaj ga sve šta te interesuje i on će ti reći kako je njemu,stim da on radi svo ovo vreme kako je na terapiji.

- - - - - - - - - -

Zeolit je dobra stvar,al nemoj piti više od 1-2 čaše na dan zato sto orgarinzam od njega dehidrira pa moraš da piješ malo veće količine vode da ti organizam ne bude suv

- - - - - - - - - -

Ne brini se oko terapije jer je nisi počeo i neznaš kako ćeš podnositi,možda podneseš bolje nego neko drugi,o tome misli dok do toga dođeš :)

Zeolit je najveca glupost koju uvaljuju sarlatani nadri-lekari i lekari neznalice koji nemaju etiku i zaradjuju na svojim tesko obolelim pacijentima......

Ne kupujte to sranje i ne bacajte novac.

Zeolit nikako nije "dobra stvar".

Posto ce sarlatani i neobavesteni, kao i teoreticari zavera da me napadnu, evo vam link naseg profesora biohemije, sa Hemijskog fakulteta u Beogradu sta kaze o njemu, informisite se i naucite od autoriteta nauke i od ljudi koji nesto znaju, a ne od sarlatanskih prodavaca koji velicaju gluposti koje prodaju, jer im je cilj da se bogate na vasoj nesreci:

Čudesni zeolit – čudesno leči samo u Srbiji

"Zeolit je prirodni mineral koji se najviše koristi u industriji detergenata za pranje veša. Ako ste primetili poboljšanje zdravlja vaše “perilice” upravo sam vam otkrio razlog. Po hemijskom sastavu je natrijum-alumo-silikat (ups a strah se širi od prehrambene sode bikarbone koja NAVODNO sadrži aluminijum). Sva merenja sposobnosti adsorpcije ili jonske izmene se rade u staklenim sudovima, pri optimalnom mešanju i najčešće na 20 C. Kanda ni moj, a ni organizam drugih ljudi ne liči na to. Ali da vidimo šta se to sa zeolitom zbiva.....".....nastavak u linku

Zeolit je najveca glupost koju uvaljuju sarlatani nadri-lekari i lekari neznalice koji nemaju etiku i zaradjuju na svojim tesko obolelim pacijentima......

Ne kupujte to sranje i ne bacajte novac.

Zeolit nikako nije "dobra stvar".

Posto ce sarlatani i neobavesteni, kao i teoreticari zavera da me napadnu, evo vam link naseg profesora biohemije, sa Hemijskog fakulteta u Beogradu sta kaze o njemu, informisite se i naucite od autoriteta nauke i od ljudi koji nesto znaju, a ne od sarlatanskih prodavaca koji velicaju gluposti koje prodaju, jer im je cilj da se bogate na vasoj nesreci:

Čudesni zeolit – čudesno leči samo u Srbiji

"Zeolit je prirodni mineral koji se najviše koristi u industriji detergenata za pranje veša. Ako ste primetili poboljšanje zdravlja vaše “perilice” upravo sam vam otkrio razlog. Po hemijskom sastavu je natrijum-alumo-silikat (ups a strah se širi od prehrambene sode bikarbone koja NAVODNO sadrži aluminijum). Sva merenja sposobnosti adsorpcije ili jonske izmene se rade u staklenim sudovima, pri optimalnom mešanju i najčešće na 20 C. Kanda ni moj, a ni organizam drugih ljudi ne liči na to. Ali da vidimo šta se to sa zeolitom zbiva.....".....nastavak u linku
Sve je to nama manje ili više poznato...svima nam je podjednako dostupan ovaj net,ruku na srce ima takvih gluposti a isto tako i mnoštvo pametnih stvari ,e sad zavisi od čoveka kao individue,on čita ono u čemu se pronadje a isto tako na nama je da prihvatimo ili ne ono što se preporučuje ili ti piše...Što se tiče zeolita ,lično sam probao i ne odgovara mi ,dok poznajem ljude koji ga konzumiraju i kažu da se dobro osećaju,nemam negativni stav prema modernoj medicini kao ni prema alternarivi,znao sam na žalost ljude koje je odneo rak pored moderne medicine a isto tako znam i te lečene od šarlatana koji su i danas medju nama...dakle svaki čovek je individua za sebe i potrebno je pronaći se u lečenju i odabrati stranu koja odgovara našem telu,dakle na nama je ipak odluka da li levo da idemo ili desno a možda odaberemo jedno i drugo...od toga mnogima zavise životi. Svaku kritiku prihvatam,ovo je samo neko moje mišljenje,i drago mi je ako neko ima bilo kakav komentar na ovo što pišemo ovde jer zbog toga i postoje avakva mesta kao ovaj forum!!!!

Meni samo i dalje nije jasno da je toliko ljudi proslo groz terapiju ucestvovalo u forumu i da ih nema nigde da li se bolest izleci zacauri da li vredi ici na terapiju.Neka se javi neko ko je zavrsio uspesno sa terapijom pre 3-4 ili vise godina i neka kaze svoje misljenje o terapiji i borbi protiv virusa!Ili se treba samo navici ziveti sa njim???

Poznajem dvojicu ljudi (lično) koji su bili u ciroznom stanju kada su počeli terapiju i izlečili su se,jedan je imao b i cirozu i pijo je samo neke tablete i izlečio se. Dok ovaj drugi je primao interferon imao je c sa cirozom i on se izlečio. Verovatno ljudi ne žele da se prisećaju ove muke kroz koje su prolazili kao mi sada a i izlečeni su pa i stog razloga ne navraćaju više ovde ,bar ja tako mislim.

Dobro pitanje morn i ja se pitam svaki dan da li da idem na terapiju ili ne. I ja sam upoznao par njih kad sam bio na biopsiji,neko kaze da treba da se ide,dosta je uspesna,a par njim mi rekli nikako previse je to hemije. U pravu si nubiru,verovatno nece da se vracaju ostali unazad. Ja cu da probam pa se nadam najboljem .

Превише хемије?

А није превише да цео живот имате у себи вирушчину која нагроза јетру?

Свако ко може да иде на терапију треба да прегризе и да искористи могућност. Хепатитис Ц је излечив и зато не треба одустајати због пар месеци слабијег функционисања, имунитета, мучнина.

Ne bih da se neko uvredi, ali mislim da drugi oboleli od hepatitisa C nisu bas prava adresa za pitanja da li je to previse hemije i da li treba ili ne treba uzimati lekove. Ili za bilo kakva zivotno znacajna pitanja.

Mikelo90 i Sofija su potpuno u pravu,nema se šta izgubiti sem virusa...i Sofija nije samo da virus nagriza jetru nego ode u cirozu i šta onda?? Jedna moja poznanica je kasno otkrila dok je već bila u po-odmakloj cirozi,probali da je leče al nije mogla da izdrzi do kraja jer je na samom početku terapije bila jako slaba,sada ima samo jednu il dve opcije,to je transplatacija jetre ali ipak prvo mora da se oslobodi virusa!! Jer u protivnom bi samo bacili jetru ako joj bog pomogne da nadje donora...Znači ne treba čekati nego samouvereno na terapiju,to je samo moje mišljenje,jer kad dodjem na red ja idem..pa šta bude...

- - - - - - - - - -

Dobro pitanje morn i ja se pitam svaki dan da li da idem na terapiju ili ne. I ja sam upoznao par njih kad sam bio na biopsiji,neko kaze da treba da se ide,dosta je uspesna,a par njim mi rekli nikako previse je to hemije. U pravu si nubiru,verovatno nece da se vracaju ostali unazad. Ja cu da probam pa se nadam najboljem .

Samo hrabro!!!!!!!!!!!!!

Под ''нагриза јетру'' сам мислила на све промене које индукује вирус па и цирозу. :)
Хепатитис Ц је слабије активности у односу на Б. Цироза се спорије развија али је извесна.
И самим тим вероватноћа за хепатоцелуларни карцином јетре већа неко код Б.

Dobro Sofija delujes bas ubedljivo.
Verovatno je da ljudi ne zele da se vracaju kroz isto ali bas svi nema sanse.Ja cu ici na terapiju sigurno hemije se ne olasim,na protiv:),plasim se samo toga da mi od terapije ne bude jos gore cinjenica je da je ova terapija sto se daje kod nas jako losa i opasna i da postoji cak treca generacija lekova koji se koriste u svetu a ova kod nas je jos uvek prva.
Mikelo90 da nije glupo bilo bi smesno bez uvrede:rumenko:

Превише хемије?

А није превише да цео живот имате у себи вирушчину која нагроза јетру?

Свако ко може да иде на терапију треба да прегризе и да искористи могућност. Хепатитис Ц је излечив и зато не треба одустајати због пар месеци слабијег функционисања, имунитета, мучнина.

Izleciv? Ono, full 100% ?

Samo par meseci da "slabije funkcionise, da padne imunitet i malo mucnine" ?

Sounds like a marketing for Coca-Cola.

Nisam pesimista, nego skeptik... Draza mi je istina umesto utesnog nadanja... Volim da znam tacno do kraja kategoricki kako je nesto 100% tacno... Da l je to sad za nekog pesimisticno ili optimisticno, realno, mene i ne zanima puno. Realnost nazalost nije uvek optimisticna, i optimizam bi trebalo da primenjuju samo emotivno nestabilniji ljudi koji se tesko mire sa realnoscu, ostali koji su dovoljno mentalno jaki traze realnost i istinu po svaku cenu.

Dobro dzeki cen ajde ti nam reci sta je prava istina o terapiji kod nas za hcv o pegazisu i ribavarinu,bas bi voleo da cujem tvoje misljenje o tome i treba li ici na terapiju ili ne.
Mikele pa to da kazes da ljude sa hcv e infekcijom koji su prosli terapiju ili nisu ti si rekao generalno da od njih ne treba traziti savet nizasta u zivotu.
Zbog cega zato sto su bili mladi upali u svet narkomanije i zakacili virus,ne verujem da jos pitas zasto??
Tvoja izjava je ponizavajuca,omalovazavajuca prema ljudima koji su inficirani,Bar sam je ja tako shvatio.
Ako ti se nesvidja tema na forumu nemoj ni da ucestvujes.
Ono kao da odes na sajt crkve i omalovazavas boga,tako nesto...

Mikele pa to da kazes da ljude sa hcv e infekcijom koji su prosli terapiju ili nisu ti si rekao generalno da od njih ne treba traziti savet nizasta u zivotu.
Zbog cega zato sto su bili mladi upali u svet narkomanije i zakacili virus,ne verujem da jos pitas zasto??
Tvoja izjava je ponizavajuca,omalovazavajuca prema ljudima koji su inficirani,Bar sam je ja tako shvatio.
Ako ti se nesvidja tema na forumu nemoj ni da ucestvujes.
Ono kao da odes na sajt crkve i omalovazavas boga,tako nesto...

Da citam moram, posto kao moderator moram da predjem povremeno teme.
Pogresno si protumacio moju izjavu, ili bar delimicno pogresno. Naime, to sto neko boluje od neke bolesti nikako ga ne cini ekspertom za istu. Ako zelis da napravis dobru i pametnu odluku o svom lecenju, onda treba da pitas nekoga ko se za to skolovao.
Nisam rekao "ni za sta u zivotu", nego "ni za kakva zivotno znacajna pitanja". I ostajem pri tome. Prihvatam da se ne slazemo, ali ako zelis da diskutujemo o tome, onda mozes argumentovano, a ne tako ostrasceno.
Recimo, moras i o ovome da razmislis, koliko god delovalo kontroverzno: predrasude su lose, ali nisu sve neopravdane. Kada udjes u ordinaciju kao pacijent, zasluzujes maksimalno postovanje, bez obzira na to od cega bolujes ili na svoje zanimanje ili bilo sta trece. O tome nema diskusije.
Ali, kada se nadjes u situaciji da o necemu tako vaznom treba da odlucis, onda treba da budes objektivan. Objektivno gledano, covek koji je donosio tako lose odluke za sebe, tesko moze da pruzi dobar savet nekom drugom.
Svet narkomanije nije rupa u mraku, pa da se u njega tek tako upadne.

Poslednja izmena:
Upada se prijatelju veruj mi i uvek ce biti poroka i hedonizma,nebitno.Ti ne razumes jednu stvar u svemu ovome,nije stvar u lecenju naravno da svako zeli da se izleci stvar je u terapiji o tome se ovde diskutuje o terapiji i posledicama.Mi imamo strucnjake tu si u pravu ali nemamo uslove,tehniku i lekove.
Zato i smatram da je najpravednije,pouzdanije i posteno da se jave neki ljudi koji su prosli sve to pa ovo je anonimno i nije krivicno delo nema razloga da se ne pomogne savetovanjem, zdravlje nema cenu ne treba biti sebican.Ova terapija traje preko 10-15 godina hiljade ljudi su je odradili.To mi je jako cudno i zanima mene a verujem i sve druge jer sam procitao masu stvari nigde nisam video kratko i jasno ja taj i taj bio sam na terapiji pre 5 godina resio sam se bolesti osecam se odlicno i svima preporucujem da idu i tako dalje...
Mikelo jesi li ti modernator samo ove teme ili?
Kod hcva je sve moze al ne mora da znaci,zato me najvise zanimaju licna iskustva,psiha tu igra glavnu ulogu.Mnogi od nas koriste redovno i druge terapije sto dodatno otezava situaciju.
Ne mozes ti da pises i komentarises o narkomaniji i hcv u ako nisi prosao kroz to,mislim naravno da mozes fizicki ali nama neces pomoci kao i onaj cikica gore sto kaze sta ce vam to deco...To se desilo sta je tu je jedino nam ostaje sada da se cupamo iz tog zla i novonastale situacije,narkomani su druga stvar da bi uopste krenuo na terapiju ja vec godinu dana idem svakog meseca u bolnicu i radim test na opijate i negativan tj.cist sam vise od god dana zvanicno a nezvanicno i duze.Nije tacno kad se kaze jednom narkoman uvek narkoman to je netacna predrasuda.Ja sam se iznenadio kad sam saznao za virus i krenuo u borbu vise od pola ljudi nikada nije imalo kontakt sa drogama a zakacili su virus,i ja sam sam mislio da je to cisto pajdomanska bolest ali i to je jos jedna netacna predrasuda.
Skrecemo sa teme...
Tvoji komentari su osudjujuci i strogi ono razmisljas sami ste krivi jel tako,sami smo to trazili to hoces da kazes?Ja u svoje ime mogu reci koliko god to zvucalo neobicno da odkada sam saznao za virus da mi se zivot promenio za 100 stepeni na bolje u sekundi sam sazreo i uozbiljio se.Dokle ste takvi kao ti doveli ovaj narod da se stide i da ne smeju ni da kazu istinu kako su se zarazili nego izmisljaju razloge zubar,tetovaza,tranfuzija...Ja nemam problem sa tim da kazem da sam ubrizgavao hors i tako dobijo virus,to je moj zivot i zivim i radim kako znam i umem mnogo tu drugih okolnosti ima nije to sve tako crno ili belo kako ti mislis.Ako ne mozes da nam pomognes nemoj da nam odmazes.Peace

Poslednja izmena:
Ocigledno me nista nisi razumeo. Ne kazem "sami ste krivi" nego "niste kompetentni". Dobije covek infekciju, na ovaj ili onaj nacin, pa mu se treba pomoci bez dileme. Ali, to sto je oboleo ne znaci da je strucan da kaze drugome da li da se leci. Neodgovorno je.
I ja vozim auto, pa to ne znaci da umem da ga popravim.

Doktori jednostavno nemaju ni vremena ni odgovore na sva ta pitanja koja bi im postavili.Vec mesec ipo dana cekam rezultate pcr testa a bez njega nema terapije tek posle sledi biopsija pa komisija pa terapija a mora da se zivi i radi pa ti sve to uklopi bem ti drzavu mozda dobijem cirozu pre nego sto krenem na terapiju sve to predugo traje.

Back