Evo da se i ja javim mozda nekome pomognem. Hepatitis C su mi otkrili nakon lecenja u Drakzerovoj,i to ne na prvu,vec mi je jasno bilo lose. Bila sam intravenozni zavisnik svega god dana,no kazu da se u prvih godinu dana i dobije ili ne. Moj decko takodje ima,imamo razlicite genotipe,sto znaci nismo preneli jedno drugome. Ja vise sumnjam na tetovazu nego na iglu verujte mi. Sto se tice terapije,2god sam prvo redobno isla na preglede kod psihijatra i radila testove,te sa potvrdom da sam u apstinenciji I paihicki stabilna(a pijem zoloft i rivotril) sam mogla da zapocnem primpreme,dakle otisla na biopsiju,utvrdila genotip,cekala meseci jer PSR testova nema i pocela terapiju od 48nedelja. Trenutno sam na 22oj vakcini. Mogu vam reci da iz mog iskustva zene lakse pidnose terapiju jer bolovi su ajde da kazem slicni menstrualnim mukama,i je l te uvek ima neka tableta protiv bolova. Mnogo gore je to sto nema izlaska na Sunce sve vreme,ja sam izgubila 10kg za 2meseca,nemam sta da obucem i decije stvari su mi velike. Inace sam mlada i jak organizam! Kosa mi je opadala izasno te sam je osisala na keca.Imam nesanice,umor je veliki cak je i ustati veliki napor. Javljaju se problemi sa kozom,pritiskom,raspolozenjem obavezno konsultujte paihijatra za neki lek,i najvaznije je da jedete. Psr test mi je radjen samo nakon 12e nedelje Utvrdjeno je da je negativan dakle terapija deluje,ukoliko bi bio pozitivan terapija se zaustavlja na neko vreme. Sledeci se radi na kraju terapije i 6 meseci nakon zavrsetka. Sta da vam kazem,nije strasno,ali imajte na umu da ste samo na to fokusirani,terapija ne daje prostora ni za sta drugo.