april23
Primećen član
- Poruka
- 564
..I jos uvek nije pronadjen lek za hepatitis C ...
..a nema ni vakcine ...
..a nema ni vakcine ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pozdrav svima..počeo sam da čitam postove ovde na forumu od početka..ali je stvarno previše toga...tako da se uključujem odavde..
kod mene je situacija da sam primio 19-tu injekciju pegazisa što još nije ni polovina terapije... ovo je beskrajno
beskrajno kao subjektivni doživljaj..to umnogome zavisi gde živiš tj. odakle dolaziš na terapiju.. ako si u BG verovatno je mnogo lakše.. zatim verovatno je mnogo lakše ako ne radiš i možeš da odmaraš ili ako nemaš porodicu tj. decu.. ribavirin prilično oslabi telo a interferon značajno pojača nadražljivost.. ako se baviš spotom, zaboravi
Meni je otrkriven hronični HCV kada sam pošao da dam krv u Zavod za transfuziju.. rekli su mi da se javim na Infektivnu..
Pošao sam nakon nekoliko godina.. 2010... nakon biopsije i sl, ustanovljen je genotip 1, bez fibroze, PCR oko 60 000 kopija...tada se za ispod 100 000 kopija nije odobravala terapija, te nisam ni predao dokumentaciju, jer je bilo potrebno raditi još analiza (štitna žlezda, AMA, ASMA itd)...
Početkom 2015. sam ponovo radio PCR, ovog puta 600 000 kopija, bez fibroze, i odobreno mi je...
Terapiju sam započeo krajem avgusta...
Mogu da pohvalim sestre i osoblje sa odeljenja Xll... u kakvim uslovima rade, izuzetno su ljubazni..
nubiru.. vidi šta ti od hrane odgovara.. probiotici rešavaju prilično stvari.. jesi li radio ultrazvuk jetre (donjeg abdomena) ? možeš prilično lepo da je vidiš na monitoru...
jetra ne boli kao ni srce..nemaju receptore za bol... kod jetre je važan stepen fibroze ukoliko ga ima, jer on najčešće prelazi u cirozu....
Znaci biopsija jetre se radi bez totalne anestezije??
Ja sam radio PCR ali nisu imali tamo nesto tako da su mi samo genotip uradili a sl nedelje idem ponovo da dam krv da mi urade i kvalitativni tj.koliko imam kopija u krvi pa onda biopsija i nadam se da cu krenuti sda terapijom do proleca.Terapija ova sto se daje kod nas jeste najlosija al sta ces bolje ista nego nista...
Mene najvise plasi sto se desava cesto da se nakon uspesne terapije posle nekoliko godina ponovo povrati virus **** bash.