Нepatitis C

[:p] Zdravo Nik, ima ti još da guliš zeca, ali izdrži. Uzmi nešto za smirenje, zabavi mozak sa nečim, šetaj ako možeš. Terapija je jedini način da se oporaviš. Biće sve u redu. Rezultati variraju (talasaju kako lekari kažu. Sve će biti u redu, videćeš. Ja sam završila 48, bilo je teško ali sad je odlično. Skroz sam svoja. Izdrži do kraja i svakako si učinio nešto za sebe. Problem jeste što si stresna osoba. Postoje psihijatrijski lekovi koji prate ovu terapiju. Citaleks i Rivotril koji su meni jako pomogli, da vratim raspoloženje i volju za život. Pred kraj terapije sam ih smanjivala postepeno i sasvim sam ih ukinula. Par dana nisam mogla da spavam zbog toga ali evo sad je OK. Izdrži jer malo ko nije izdržao.

Pozdravljam sve na forumu.Danas sam primio 34 pegintron,i Dr mije saopstio veoma lose rezultate.Terapiju sam poceo 07.10.2011god,posle 12.nedelja terapije rezultati su bili 20000kopija virusa sto je bilo dovoljno za nastavak terapije jer sam pre pocetka terapije imao jedanestmilionakopijavirusa.Danas su mi stigli rezultati Psr testa koji sam radio posle 25 nedelje terapije rezultati su 348000 kopija virusa.To znaci da mi virus napreduje i da nema nista id izlecenja.Psr cu da radim i posle 36 nedelje ali evidentno je da situacija ide u losem pravcu.Zadnjih 15 nedelja mi krvna slika cesto pada tako da mi stalno ukidaju ribavirin, dosta sam stresna osoba tako da tu vidim problem.Dali neko ima neki savet da mi da,do kraja terapije mi je ostalo jos 13 nedelja terapije.Toliko sam se razocarao da mi dodje da prekinem terapiju.Pozdrav jos jedared za sve na forumu.

Ne prekidaj terapiju ni u kom slucaju,osim ako doktori ne prekinu,ali na svoju inicijativu,ne.Ne daj se,drzi se,pobijediti se moze,ima primera dosta.Ni mi nismo sigurni 100%,koji smo izbacili imunim sistemom,jer moramo proci 3 pcr testa,ali opet,naglasavam,um cuda cini,naravno,prije svega vjera,um,snaga uma,pozitiva,iako je tesko biti pozitivan na danasnjim vremenima,i meni samome,ali,nadati se.Cuvaj se,vjeruj u sebe,prihvati to kao "nekog gosta u sebi",nemoj ga "mrziti",i na kraju,"savladaj ga" .Barem sam ja "tako cinio,i ucinio.! Jedino od tih nekih kao lijekova sta sam koristio-sirutka,popio sam je litara i litara-svaki dan,ujutro casa,ponekada navecer,i vjerovao sam u tu sirutku kao u lijek koji ce me 100% izlijeciti,imao sam naravno,pozitivan stav prema HCV_u,i evo,bio je "gost2,vidio da nema sta traziti,i "otisao"! Svako dobro od srca.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima!!!Danas sam primio 25 terapiju pegintron 120 i rebetol 3,3..krvna slika malo opala le 2,8...Sad citam ove vase komentare i nije mi jasno sto se tice tih kontrola...RADILI SU MI PSR POSLE 12 TERAPIJE I VISE NE..Sad samo neke analize hormona i bla bla..Ali psr kazu tek na kraju terapije?????ZNA LI NEKO DA LI JE TO NEKA GRESKA???:confused:

PCR se radi posle 12 terapije da bi se videlo da li možeš da nastaviš dalje a tada može i da se ukine terapija ako virusi ne opadaju. Kada se završi terapija odmah se uradi PCR i ako si negativan radi se i posle šest meseci. Ako nisi negativan mislim da se ide ponovo na terapiju ali o tome odlučuju lekari, šta i kako dalje. Ja sam završila 48 terapiju i evo već dva meseca čekam rezultate PCR ali ne stižu. Ja sam dobro, sasvim sam svoje, jedino me uveče zezaju noge (sindrom nemirnih nogu koji sam zapatila pred kraj terapije) . Verujem da će i to uskoro proči. Sada vozim bicikl svaki dan šest kilometara, idem na kupanje, sunčanje, mogu da jedem i skroz sam OK. Terapija nije laka ali se može izgurati, bez obzira na krvnu sliku i ostale rezultate jer na kraju sve to dodje na svoje mesto.:D

pviki izgleda da ćemo se načekati rezultata PCR. Ja čekam već tri meseca, svake nedelje zovem i pitam šta je sa rezultatima. Sada su mi rekli da nema reagensa koji se dobija iz donacije. Obavestila sam HRONOS nevladinu organizaciju za pomoć
obolelima od hepatitisa pa su rekli da će 28 jula 2012, kada je Dan obolelih od hepatitisa ovo pitanje obnarodovati. Ja verujem da će se ovo nekako razrešiti jer bez PCR nema ni terapije.
:super:

Vidim da dugo vec niko ne pise nista. Procitah celu temu od pocetka do kraja.
U septembru idem na kontrolu ali necu ici na biopsiju. Prvo ja NIKADA ne bih mogla da budem odvojena od svog deteta tri dana a pogotovo sto mi to nije nikakva garancija da cu uci na program. A posto ne spadam u rizicnu grupu (narkoman,alkoholicar) i ne pijem nikakav toksticne lekove pretpostavljam da mi ni jetra nije ostecena, tako da ne verujem ni da bi usla u program. A i kad bi usla to bi znacilo da moram 7-10 dana da lezim u bolnici, opet bez deteta. Zene koje su to izdrzale svaka im cast. Ja ne mogu. Novac toliko takodje nemam, tako da je za mene to zavrsena prica. Mene vise zanima da mi beba nije zarazena. Koliko citam male su sanse.
A na poslednju kontrolu me je primila doktorka koja ko da nije zena. Imala je takve stavove, Boze sacuvaj.
Piota me zasto dojim dete? Ja joj kazem da mi je njen kolega rekao da smem a ona mi kaze: Pa dobro, ali zasto da dojite godinu dana??? 6 meseci i dosta. A mozete i do 15. godine ko mog druga u osnovnoj skoli sto je dojila majka.
Aj da ne duzim stvar ta ista doktorka mi je rekla da silimarni ne pomaze obnovi jetre i da je to samo jos jedan farmakoloski trik, da surutku ne treba da pijem i da hrana takodje ne utice mnogo na tok bolesti. Znaci sve suprotno od onoga sto su mi drugi govorili.

Da, i pitala sam je da li je tacno da su sanse da organizam sam izbaci virus oko 20% a ona mi je rekla da u njenoj karijeri to nije dozivela. Ja surutku pijem pola litra svakog dana, kupila sam i kombuhu pa cu poceti i sama da je pravim, objasnio mi je prodavac kako. Sve se nadam da ta doktorka gresi da cu jednog dana da se testiram i budem negativna. Eto, iskreno verujem da se cuda desavaju ako verujes dovoljno jako.

pviki izgleda da ćemo se načekati rezultata PCR. Ja čekam već tri meseca, svake nedelje zovem i pitam šta je sa rezultatima. Sada su mi rekli da nema reagensa koji se dobija iz donacije. Obavestila sam HRONOS nevladinu organizaciju za pomoć
obolelima od hepatitisa pa su rekli da će 28 jula 2012, kada je Dan obolelih od hepatitisa ovo pitanje obnarodovati. Ja verujem da će se ovo nekako razrešiti jer bez PCR nema ni terapije.
:super:

vadili mi ponovo krv....zašto, niko ne govori....sad opet ispočetka.... :sad2:
možda sad dobijem nalaz...

Samo da vas pozdravim,nisam dugo navracao ovde,vidim da je sve slicno,moja situacija ista-negativan,2_i pcr radim u augustu,i naravno,biti cu negativan! ;-) posto sam,kao i pojedinci ovde,izbacio imunoloskim sistemom hep c iz organizma,bez terapije,nikada se nisam pazio hrane,ne pazim se ni sada,ali i dan danas pijem po 1L sirutke dnevno(valjda navika) :-) Svako vam dobro,nedajte se!

Poslednja izmena:
Da, i pitala sam je da li je tacno da su sanse da organizam sam izbaci virus oko 20% a ona mi je rekla da u njenoj karijeri to nije dozivela. Ja surutku pijem pola litra svakog dana, kupila sam i kombuhu pa cu poceti i sama da je pravim, objasnio mi je prodavac kako. Sve se nadam da ta doktorka gresi da cu jednog dana da se testiram i budem negativna. Eto, iskreno verujem da se cuda desavaju ako verujes dovoljno jako.
Slobodno ti "nogiraj " tu doktoricu,ona pojma nema!

Dobro veče. Pratim ovu temu unazad 10 meseci. Trenutno sam na Pegazisu oko 2 mes. Krvna slika mi je opala Le 2.0, Ne 0.9 i ostalo. Molim za pomoć ovih veterana u ovoj oblasti. Inače početak terapije sa 230.000 kopija virusa. Nisam ovisnik pa ne mogu da shvatim šta me snašlo. Počinjem i psihički da padam. Veliki pozdrav za sve moje drugare.

@Pison Sandy
Pozdrav...kažeš da si pročitala sve ovo od početka do kraja - onda si shvatila da ti je Dr. idiot...sve najbolje ti želim i nadam se da neće doći do nekog ozbiljnog razvoja situacije u kome ćeš morati da ostaviš dete na neko vreme, razumem to...pozdrav!

Pozdrav svima...

Pošto je ovo nažalost jedini forum/udruženje za podršku ljudima obolelim od HCV, (sem Hronosa), čudno je kako slabo je posećen s obzirom koliko nas ima...svejedno, u ovom postu sam hteo da izrazim svoj protest o nedavno snimljenoj (a danas emitovanoj-prvi put, valjda), reportaži televizije Studio B. Reportaža je bila edukativnog tipa, prilično iscrpna, pojavljivala se i predsednica ovog udruženja a i gospodin Prof. Dr. D. Delić, načelnik hepatologije Infektivne klinike u Beogradu.
Dakle, mnogi znaju iz priče a mnogi se i "vode" kod njega, ja takođe, čovek je izuzetan stručnjak na tom polju, verovatno najbolji u Srbiji. Njegov, nadasve "ljudski", gotovo prijateljski odnos, bez ikakve arogancija ga čini vrhunskim lekarom. Ovo navodim jer želim da naglasim da jako cenim čoveka.
Međutim, njegove izjave u gore navedenoj reportaži su tema ovog malog protesta.
Verovatno je, nakon skupa povodom svetskog dana borbe protiv HepC i novinskih članaka koji su ga ispratili (iako je bio sramno malobrojan), Dr. Delić, kao načelnik hepatološke ambulante inf. klinike u Beogradu i kao čovek koji je najviše eksponiran oko ove teme po medijima, od ministarstva zdravlja dobio neki nalog, da ne kažem naređenje, da malo ublaži, zataška stvari i pretstavi ih lepšim.

Naime izjavio je, citiram. "Trudimo se da bolest otkrijemo i tretiramo još u ranoj fazi, dok je još uvek akutna i pacijentu odmah dajemo interferonsku terapiju u trajanju od 6 meseci. Na taj način je 80% pacijenata kod kojih je virus otkriven izbacilo virus..."
Još je i javnu statistiku o broju obolelih umanjio za nekih 50%?!?!

O tome se radi. Ovde svi znaju da je "terapija" od godinu dana (za genotip 1) 12 000 EUR.
Svi znaju da ne mogu da se nadaju besplatnoj terapiji o trošku zdravstvenog osiguranja sve dok ne "razviju" minimum fibrozu bar I ili II stepena, ako ne i III, ili pak cirozu. Svi ovi stadijumi bolesti podrzumevaju hronično oboljenje.
Pre ovog stadijuma bolesti, besplatno lečenje dobijaju eventualno maloletni pacijenti. (a i to je malo poznato i bar ja nemam konkretne dokaze)
Prema tome čovek je na jednom od najgledanijih TV kanala slagao. Pa da li to znači da nam je zdravstvo toliko puklo da treba javno iznositi laži o jednoj od najpodmuklijih bolesti na planeti? Zašto se nije tim povodom oglasilo samo ministarstvo zdravlja i slagalo nego podmeće jednog međunarodno cenjenog stručnjaka?
Znamo da nam je zdravstvo u tragičnom stanju ali ovo je ipak previše...nije prvi put da Dr. Delić u svojim javnim nastupima svaki put priča drugu priču što se terapije tiče, a kada popričate sa njim u ordinaciji u četiri oka, saznate gore navedenu istinu.

Ovo se mene lično slabo tiče jer je meni postojeća terapija kontraindikovana i bez obzira na sve, nikada je neću primiti, radi se o ljudima kojima treba i iščekuju je.
Zbog te neke solidarnosti sa njima ovo pišem.
Čak i ja, dok sam bio u toj akutnoj fazi (testiran sam nekoliko puta, ne bi li pouzdano utvrdili da sam zaista pozitivan) sam mogao da izdržim tih famoznih 6 meseci terapije u akutnoj fazi pa bih danas živeo i osećao se mnogo drugačije...da je tako nešto ikada postojalo.
Emisije i javna okupljanja su u redu, sve to podržavam, ponovo sve čestitke osnivačima "Hronosa" i ljudima koji ovde svojim postovima doprinose nečemu dobrom po celom pitanju ali bi bilo lepo zaustaviti laži. Čovek ume toliko da se nalupa na TV da mi dođe da mu sručim to u lice na prvoj sledećoj kontroli, a sve kao nešto oklevam tipa "pa nije on kriv što su mu naredili da lupeta"...ali nije u redu. Zbog takvih izjava ljudi i misle da je HepC redak ovde, da toga i nema sem među narkomanima itd...a onde sam kritikuje needukovanost i nemar ljudi oko svog zdravlja.

Pozdrav svima...

Pošto je ovo nažalost jedini forum/udruženje za podršku ljudima obolelim od HCV, (sem Hronosa), čudno je kako slabo je posećen s obzirom koliko nas ima...svejedno, u ovom postu sam hteo da izrazim svoj protest o nedavno snimljenoj (a danas emitovanoj-prvi put, valjda), reportaži televizije Studio B. Reportaža je bila edukativnog tipa, prilično iscrpna, pojavljivala se i predsednica ovog udruženja a i gospodin Prof. Dr. D. Delić, načelnik hepatologije Infektivne klinike u Beogradu.
Dakle, mnogi znaju iz priče a mnogi se i "vode" kod njega, ja takođe, čovek je izuzetan stručnjak na tom polju, verovatno najbolji u Srbiji. Njegov, nadasve "ljudski", gotovo prijateljski odnos, bez ikakve arogancija ga čini vrhunskim lekarom. Ovo navodim jer želim da naglasim da jako cenim čoveka.
Međutim, njegove izjave u gore navedenoj reportaži su tema ovog malog protesta.
Verovatno je, nakon skupa povodom svetskog dana borbe protiv HepC i novinskih članaka koji su ga ispratili (iako je bio sramno malobrojan), Dr. Delić, kao načelnik hepatološke ambulante inf. klinike u Beogradu i kao čovek koji je najviše eksponiran oko ove teme po medijima, od ministarstva zdravlja dobio neki nalog, da ne kažem naređenje, da malo ublaži, zataška stvari i pretstavi ih lepšim.

Naime izjavio je, citiram. "Trudimo se da bolest otkrijemo i tretiramo još u ranoj fazi, dok je još uvek akutna i pacijentu odmah dajemo interferonsku terapiju u trajanju od 6 meseci. Na taj način je 80% pacijenata kod kojih je virus otkriven izbacilo virus..."
Još je i javnu statistiku o broju obolelih umanjio za nekih 50%?!?!

O tome se radi. Ovde svi znaju da je "terapija" od godinu dana (za genotip 1) 12 000 EUR.
Svi znaju da ne mogu da se nadaju besplatnoj terapiji o trošku zdravstvenog osiguranja sve dok ne "razviju" minimum fibrozu bar I ili II stepena, ako ne i III, ili pak cirozu. Svi ovi stadijumi bolesti podrzumevaju hronično oboljenje.
Pre ovog stadijuma bolesti, besplatno lečenje dobijaju eventualno maloletni pacijenti. (a i to je malo poznato i bar ja nemam konkretne dokaze)
Prema tome čovek je na jednom od najgledanijih TV kanala slagao. Pa da li to znači da nam je zdravstvo toliko puklo da treba javno iznositi laži o jednoj od najpodmuklijih bolesti na planeti? Zašto se nije tim povodom oglasilo samo ministarstvo zdravlja i slagalo nego podmeće jednog međunarodno cenjenog stručnjaka?
Znamo da nam je zdravstvo u tragičnom stanju ali ovo je ipak previše...nije prvi put da Dr. Delić u svojim javnim nastupima svaki put priča drugu priču što se terapije tiče, a kada popričate sa njim u ordinaciji u četiri oka, saznate gore navedenu istinu.

Ovo se mene lično slabo tiče jer je meni postojeća terapija kontraindikovana i bez obzira na sve, nikada je neću primiti, radi se o ljudima kojima treba i iščekuju je.
Zbog te neke solidarnosti sa njima ovo pišem.
Čak i ja, dok sam bio u toj akutnoj fazi (testiran sam nekoliko puta, ne bi li pouzdano utvrdili da sam zaista pozitivan) sam mogao da izdržim tih famoznih 6 meseci terapije u akutnoj fazi pa bih danas živeo i osećao se mnogo drugačije...da je tako nešto ikada postojalo.
Emisije i javna okupljanja su u redu, sve to podržavam, ponovo sve čestitke osnivačima "Hronosa" i ljudima koji ovde svojim postovima doprinose nečemu dobrom po celom pitanju ali bi bilo lepo zaustaviti laži. Čovek ume toliko da se nalupa na TV da mi dođe da mu sručim to u lice na prvoj sledećoj kontroli, a sve kao nešto oklevam tipa "pa nije on kriv što su mu naredili da lupeta"...ali nije u redu. Zbog takvih izjava ljudi i misle da je HepC redak ovde, da toga i nema sem među narkomanima itd...a onde sam kritikuje needukovanost i nemar ljudi oko svog zdravlja.

Potpuno si u pravu,ali apsolutno od reci do reci si u pravi,ja nemam komentar a sve ovo jednostavno neshvatljivo mi je...Postavljala sam pitanje ljudima ovde da mi kazu kako su uopste dobili terapiju i u kom su stadijumu bolesti,slabo ko je odgovorio ali sam posle ovih 4 godine shvatila da je stanje ovakvo kako si ti napisao i potpuno se slazem sa tobom,katastrofalne su to stvari,ne znam sta covek moze uraditi povodom toga.
Pozdrav.

Paaaa znamo svi da sam u pravu ali tu se ama baš nšta ne može...vole ljudi da trpe da ih jašu i to je to...ovde je skoro pisao neko da je kao maloletnik dobio terapiju o trošku socijalnog, kada sam pitao za detalje - muk...sve je jasno...
Isto ovo sam postovao na forumu Hronosa, ima ih tamo koji se žale da nisu mogli ni terapiju neko vreme da dobijaju (imali su prekide dok se lopovi dogovore ko će da distribuira lek za Srbiju) pa opet nikoga nije našla za neku peticiju, anonimni intervju....moram da konstatujem da se ljudi plaše ne znam ni ja čega i da su stoka koja voli da trpi dok je jašu. I sve dok je tako ne može se ništa, mogu ja to da prezirem koliko god hoću ne vredi...to je ono znaš "plaćamo prevoz iako je užasan jer se kao mora, trpimo nemar lekara i zdravstva uopšte, ljudi i deca umiru i opet ništa, beli mantili su bogovi sa apsolutnim pravima i imunitetom..čekamo saaaatima po čekaonicama, ako, to je normalno..." Sve dok se trpi i biće ovako

Meni je interferon kontraindkovan, ponavljam, zato ipak neću ništa da mu govorim, ali ako se nakupi ljudi, ako bude nekih peticija ikad, mada debelo sumnjam u to, ja sam tu. Iako ne mogu da primam taj "lek" kao što sam već rekao, ali da su navodi Dr. Delića tačni, tih 6 meseci bih pregurao i sad bih možda, možda bio zdrav. Ali kako neko reče ne može on da pljuje u bunar iz koga pije, da nije "politički korektan" ne bi ni bio na funkciji. A biti na funkciji očigledno uključuje i malo prljavštine...

Драги Блек Ед,

Пратим ову тему годинама, модеришем здравље и лекар сам на специјализацији. Знам професора Делића, полагала испит код њега и имала непријатно искуство, замисли, са тако финим човеком :lol: , али морам да га браним у том смислу што он није крив што је републички фонд покраден. Није га он покрао него огавни политичари који тарлахају деценијама овом јадном напаћеном Србијицом. На жалост, не само да нема новца за рибаварин, нема га за сируп бруфен за децу.
Ето, дотле су довели државу. А траба да захвалимо и онима који су им здушно давали глас сваку пут, од почетка па до њиховог краја. На жалост, унаказили су све што су могли и што су дохватили.
Примера ради, бавим се патологијом. Сваки дан сам у обдукционој сали и немам инструменте за рад- немам оштре ножеве, маказе, скалпеле. Ножеви су нам толико тупи да њиме не може ткиво да се зареже. Немамо климу у обдукционој сали, на 40 степени под пуном опреном радим и надам се да нећу пасти мртва од врућине...
Моје генерације су савршено свесне да или ћемо разје*ати ту стоку која системски уништава државу или ћемо сви заједно пропасти. А та стока је присутна у свим порама друштва!
Ето, знај да се полако формира фронт. Неће бити ни брзо ни лако али немамо шта да изгубимо.
Извињавам се на псовки али о таквим стварима се не може бираним речником. ;)

А то што Делић једно прича између четири зида, а друго у јавности, зове се куповином социјалног мира.
И то јесте једна врста колаборације са онима који су државу довели у ово стање.

Poslednja izmena:

Back