Нepatitis C

E bas mi je drago da postoji jos neko. Da, pa jeste radjen radi uvodjenja terapije, ali nisam ni jednom ispunjavala sve uslove, pa su me vracali sa komisije uz odgovor za pracenje, i eto sad posle dve godine opet PCR, da bi se proverilo i negativan. :) Videcemo sta ce biti na sledecem testu za 6 meseci... :) :) :)

Znaci,niste koristili terapiju nikako??? (Ne znam da li treba da vas persiram) ..... Drago mi je zbog toga zaista,i,koliko znam,pcr testovi su jedni od najvalidnijih. Uglavnom,sigurno ste negativni,nema sumnje u to. Svaka cast,HCV je zaista veliki problem,ali bez obzira,da li se izlijeci ili zalijeci samim imunim sistemom ili terapijom(iako je velika razlika kada ga organizam izbaci,a kada terapija),bitno je da se izbaci. Svako dobro zelim svima sa ovim problemom.

Zaboravih: Koliko sam se ja informisao ,ako je izbacen prirodno,imunim sistemom,kao sto je slucaj kod vas,mene,i jos mnogih ,nije to tolika rijetkost,20% je ipak neki postotak,za 6 mjeseci bi "morao-trebao", pcr test opet biti negativan(iako se moze vratiti ponovo,jer ne moze se postati imun na HCV).
U svakom slucaju,jedan mali savjet,nece skoditi: Pozitiva,pozitiva i samo pozitiva,ne "povrsinska",vec "dubinska",u dubini dushe.

Poslednja izmena:
takodje i ja pozdravljam sve na forumu,Da kazem i ja nesto o svojoj terapiji,Danas sam primio 28.pegintron i mogu vam reci da je sve teze i teze,krvna slika mi non stop varira tako da cesto neprimam punu dozu ali gura se nekako.Kako napreduju vase terapije,sta je sa onima koji su zavrsili terapiju kako se osecate posle terapije,ima li novih negativaca,pozdrav i pisite

Pozdrav,

Moj muz je skoro saznao da je HCV pozitivan kada je otisao dobrovoljno da da krv. Potvrdio je testovima na Infektivnoj klinici. Primio ga je nacelnik i odmah ga je poslao na biopsiju. Doktorka koja je radila biopsiju makroskopski je odmah rekla: "Pa ovo je ciroza."
Kontrolu su mu zakazali tek za dva meseca i tad ce biti i rezultati.
Uplasilo nas je to sto je ona na oko "vec videla da nesto nije u redu". Koje su sanse da to nije to u pitanju nego nesto drugo?
Inace transaminaze su mu bile mirne kada ih je vadio.

takodje i ja pozdravljam sve na forumu,Da kazem i ja nesto o svojoj terapiji,Danas sam primio 28.pegintron i mogu vam reci da je sve teze i teze,krvna slika mi non stop varira tako da cesto neprimam punu dozu ali gura se nekako.Kako napreduju vase terapije,sta je sa onima koji su zavrsili terapiju kako se osecate posle terapije,ima li novih negativaca,pozdrav i pisite
Pozdrav.Drzi se ne daj se,jer meni je doktorica pricala za terapiju,da sto teze djeluje na pacijenta,vece su sanse za izlijecenje(zalijecenje),jer se organizam "bas bori",tako da je bolje da sto teze podnosis terapiju,budi siguran u to,iako ja,na svu srecu(hvala Bogu Svemogucem), nisam nikada nikakve terapije primao,ali jako puno toga znam o tom virusu.Pozdrav i guraj dalje,ni slucajno da se nisi predao.

Pozz ljudi,
U petak ponovo idem na kliniku, rutinsko testiranje. Nego zanima me da li se biopsija moze uraditi negde privatno? Ili mozda neka druga klinika to radi?
Iskreno, ja nema sanse da bi se mogla odvojiti od bebice i za dve godine na par dana. Jedan dan i u redu ali par dana....nema sanse a i ona je jaaako vezana za mene.
Neko mi rece na forumu da slatko ne valja? Ja nisam bas ljubitelj cokolade ali veliki sam guraman volim da sama pravim kolace. Przeno odavno ne jedem (prija mi i zbog linije, hehe), svinjteinu sam izbacila. Mi uglavnom klopamo curetinu i piletinu.
Na pijacu idem svakog dana tako da uvek imamo sveze namirnice.
Surutku sam se zeznula pa kupila onu u prahu...meni je ono uzasnog ukusa. Ne znam uopste vredi li piti tu u prahu, da se ne mucim dzabe?
Silimarin pijem i dalje, nisam sigurna smem li taj LIV da pijem jer dojim bebu?
Pijem sveze cedjen sok od cvekle, sargarepe i jabuke, to ne moze da skodi sigurno

[♥]Dragi moji, ja sam nedavno završila terapiju od 48 (hepatitis C, genotip je,ciroza) Pegintron od 100 i Rebetol 2 ujutru , tri uveče. Bilo je teško, prilično teško, ali sada to vidim drugačije. Dok sam bila u tome mislila sam to se ne može izdržati, ali može, naravno, i fantastičan je osećaj kada se završi. Upravo čekam PCR i nadam se iskreno da je 0 (ovo ne zavisi od mene, već ako je ostao jedan virus u limfocitu on se kasnije može razmnožiti).Zato se radi kontrola posle 6 meseci i ako je i tada 0, izlečena sam, mogu da se opustim, ali ne i u hrani i piću. Alkohol i gazirano ne pijem odavno samo prirodnu limunadu i čajeve od biljaka iz mojeg dvorišta(kopriva,žalfija,maslačak,bokvica,menta ,rosopas) Ja se osećam odlično, dobila sam snagu, vozim bicikl 6 kilometara, jedem (jer izgubla sam 10 kg u terapiji), dosta povrća i voća, ali i ribe i mesa, sira, jaja i puno salate,Tri meseca pred kraj terapije pojavilo mi se u nogama , izgleda da to zovu Nemirne noge. I sada to traje što me zabrinjava, bole me tetive iza kolena , vrti neki nemir u nogama. Uglavnom je uveče i nikako ne mogu da zaspim.Negde sam pročitala da je neko napisao da se godinu dana osećaju posledice terapije, ali pretpostavljam da je to individualno, jer nismo svi isti. Svako onaj ko je na terapiji, kada je već ušao u to neka gura, neka nadje dobru osobu da mu pomaže, neka se posavetuje sa neuropsihijatrom ako mu je teško (daje se lek Citaleks i Rivotril uz ovu terapiju, meni je to jako pomoglo u smislu da sam dobila volju za život, da su mi snovi postali lepi). Ovo je moje iskustvo, ako nekoga nešto zanima neka se javi, a ja dragi moji idem da uživam u životu.Bleky,

Vjera,Nada slažem se sa vama, Samo pozitivno razmišljanje, fizika aktivnost, kvalitetna ishrana i sve će biti u redu. Ja sam pre terapije imala hepatitis C 30 godina, koji sam dobila preko krvi na jednoj teškoj operaciji. I trideset godina sam živela skroz kvalitetno i hiperaktivno. Virus je proradio kada sam doživela nekoliko težih stresova a zadnji me sredio. Obavila sam terapiju, čekam PCR, zaista verujem da sam uspela jer se osećam odlično i sretna sam, uživam u životu. Tako je divno biti zdrav i moći uživati. Svako dobro svima želim.Bleky.

:klap:Bravo NikO18, samo guraj napred, nekada će biti dobro a nekada loše, Ja sam nedavno završila terapiju od 48 nedelja, Pegintron od 100 i Rebetol 2x3. Smršala sam deset kg, ali evo polako se vraća. Dobila sam apetit, odlično se osećam, sretna sam što se završilo, čekam rezultate PCR i verujem da će biti 0 virusa. Dva meseca pred kraj terapije udarilo mi nešto u noge (sindrom nemirnih nogu). Uhvati uveče pa boli, vrti nešto kroz noge, trnu prsti, i ne mogu dugo da zaspim. To evo nažalost još traje, ali verujem da će i to vremenom proći.
Vozim bicikli 6 kilometara , idem na kupanje, danas ne jer je hladno, jedem dosta voća,povrća ribe , muzle, salate. Ne pijem već dugo ništa gazirano a alkohol pogotovo, pivo nikako. Terapija kada se završi imaš osećaj da nije bilo tako dugo. Treba se nečim zabaviti i dosta se odmarati.

Vjera,Nada slažem se sa vama, Samo pozitivno razmišljanje, fizika aktivnost, kvalitetna ishrana i sve će biti u redu. Ja sam pre terapije imala hepatitis C 30 godina, koji sam dobila preko krvi na jednoj teškoj operaciji. I trideset godina sam živela skroz kvalitetno i hiperaktivno. Virus je proradio kada sam doživela nekoliko težih stresova a zadnji me sredio. Obavila sam terapiju, čekam PCR, zaista verujem da sam uspela jer se osećam odlično i sretna sam, uživam u životu. Tako je divno biti zdrav i moći uživati. Svako dobro svima želim.Bleky.

Stres je katastrofa za imuni sistem:(
Verovatno bi virus i mirovao da nisi bila izlozena stresu..

Raduje me sto se osecas zdravo ,sretno i sto uzivas u zivotu..

Zelim ti da vise nikada nemas stresova...:D

pozdrav svima..danas sam primio 21 dozu,punu dozu pegintron 120 i rebetol 3,3..krvna slika mi je odlicna le 4,4..malo se osecam malaksalo,nervozan sam uzasno,samo se svadjam sa svima u kuci...a kakve sam sve simptome dosad imao cini mi se sve one sto pisu u upustvu,mada solidno dobro do sada podnosim terapiju:p ponekad se plasim toliko jake terapije i posledica....ali guram dalje;)stalno me bas boli glava posle terapije jako jako...ako neko ima iskustva neka pise...pozzz

[:whistling::whistling:Hvala ti puno, mladi čoveče. Ja sada vidim da su moji stresovi bili bezvezni u odnosu na ovo što su mi stvorili. Ova terapija je ispala i korisna
jer me je naučila lepšoj strani života. Toliko mi je sve lepo posle terapije, da ne mogu da ti opišem. Bude nekih udara čisto da te podseti da se previše ne opustiš, ali sve u svemu vredi izdržati
i boriti se hrabro do kraja. Fantastičan je osećaj kada se završi terapija. Zabavite se sa nečim, čitanje, rešavanje ukrštenih reči, ko ima dvorište neka sadi biljke, ko svira neka vežba,
a ko ne neka uči note ili sviranje na nekom instrumentu, to jako zabavi i zauzme teritoriju u mozgu. Ja sviram klasičnu gitaru na note sedam godina i to me je izbavilo. Vežbajući, zaboravila sam na
muku, bolove i gde se nalazim. Želim ti da izdržiš, od srca. Blaky.

Pozdrav svima, nije me bilo neko vreme, hteo sam svima koji bi to možda znali da postavim pitanje o fizičkim aktivnostima (teretani-blagoj, kardio vežbama, plivanju, dužim šetnjama).
To mi je jako potrebno jer sam počeo prilično da se gojim a samo od dijete ništa nema...
HepC mi je dijagnostikovan 2003. i do dana današnjeg nemam ama baš nikakve probleme/tegobe, bolest uopšte ne napreduje, ultrazvuk normalan, znači sve osim blago povišenog ALT je u potpunom redu sve ovo vreme (praktično samo nosim virus).
Dr. Delić mi ipak ne preporučuje ništa sem šetnji i eventualno plivanja (išao sam malo u teretanu, ništa naročito i on me odgovorio). Nikad i nisam bio nešto fizički aktivan još manje sportski tip, tako da je moja jetra na to i nenaviknuta. (Znam da bi bilo sve OK da sam bio sportista pa je jetra navikla na naprezanja, onda je u redu nastaviti)
Eto to je situacija oko koje mi treba savet pa ko zna nešto više o tome ili ima neko iskustvo - saveti su dobrodošli, hvala!

Dr. Delić mi ipak ne preporučuje ništa sem šetnji i eventualno plivanja (išao sam malo u teretanu, ništa naročito i on me odgovorio). Nikad i nisam bio nešto fizički aktivan još manje sportski tip, tako da je moja jetra na to i nenaviknuta. (Znam da bi bilo sve OK da sam bio sportista pa je jetra navikla na naprezanja, onda je u redu nastaviti)
Eto to je situacija oko koje mi treba savet pa ko zna nešto više o tome ili ima neko iskustvo - saveti su dobrodošli, hvala!

Krenes sa laganim setnjama i lagano plivanje...
Posebno sada kada smo na pocetku leta, plivanje ce ti biti idealno...
Naravno sve postepeno... dok ne steknes kondiciju...

Naravno,pisao sam ja opsirno o tome,vjerovatno ste procitali.Um,tijelo,duh,vjera i nada cuda cine.Ja sam saznao 2007god,pozitivan na markere,i ove godine uradim pcr-negativan,nikada nista koristio od terapije,osim sto sam pio sirutku,i vjerovao,vjerovao duboko u sebi da me "ta sirutka lijeci",da se super osjecam,i prihvatio sam taj hepatitis kao svog 2prijatelja",i eto sta se desi. Ostala su mi jod 2 testiranja na pcr,svakih 6 mjeseci po 1,i uvjeren sam da ce biti negativnbi,naravno,uz Boziju pomoc. Pozdrav za vas,bit ce sve ok,samo vjerujte u sebe ,javite se ako zelite i privatno.Pozdrav,svako vam dobro.

Pozdravljam sve na forumu.Danas sam primio 34 pegintron,i Dr mije saopstio veoma lose rezultate.Terapiju sam poceo 07.10.2011god,posle 12.nedelja terapije rezultati su bili 20000kopija virusa sto je bilo dovoljno za nastavak terapije jer sam pre pocetka terapije imao jedanestmilionakopijavirusa.Danas su mi stigli rezultati Psr testa koji sam radio posle 25 nedelje terapije rezultati su 348000 kopija virusa.To znaci da mi virus napreduje i da nema nista id izlecenja.Psr cu da radim i posle 36 nedelje ali evidentno je da situacija ide u losem pravcu.Zadnjih 15 nedelja mi krvna slika cesto pada tako da mi stalno ukidaju ribavirin, dosta sam stresna osoba tako da tu vidim problem.Dali neko ima neki savet da mi da,do kraja terapije mi je ostalo jos 13 nedelja terapije.Toliko sam se razocarao da mi dodje da prekinem terapiju.Pozdrav jos jedared za sve na forumu.

Back