Нepatitis C

Draga Sofija,

Prvo da ti se zahvalim na dobrom komentaru!

I ja (moram) ovu temu da pratim, mada tek od 2003...trebalo je da istaknem da među lekarima diplomiranim ili ne ipak IMA izuzetaka...retki su i ne dolaze do izražaja iz opštepoznatih razloga, i ti si ih navela. Moje čestitke na nervima i želucu za rad na patologiji bez klime i još malo pa bez instrumenata..mora da mnooogo miidi...
mrgreen.gif
...

Što se fondova tiče u redu, nije ih Prof. Delić pokrao ali mnogi iznad, pored, ispod i oko njega jesu. Deo je strahovito propalog i korumpiranog sistema i još je na funkciji. Prof. Dr. Milena Božić npr. ako ne znaš kako je (bar umela) da mutlja sa Pegasysom, pitaj bilo kojeg pacijenta koji ima pojma o njoj a hoće da priča, bila je (možda je još uvek) načelnik XI odeljenja na Infektivnoj...Uostalom baš ovde su izjavljivali kako se leče besplatno neki jer su maloletni!? Ja pitam i ništa, tišina...vidi,vidi...

Političari pod jedan. a narod trpi umesto da se digne. Zato više nemam nerava da ovaj Pakistan ovde nazivam "Srbijicom". I jedna moja rođaka završava gastroenterologiju, takođe je polagala kod Delića..znam da ume da bude nezgodan. Čak je i samnom jednom bio ali sam to zaslužio (nebitno sad). A što se vaših generacija tiče i namera sa stokom..sumnjam, umesto da trošite vreme i živce na to, bolje kud koji preko crte, ko god ima uslova za to. Znaš one članke po novinama koji hvale naše mlade naučnike i njihove uspehe po svetu na takmičenjima itd? Moj komentar uvek glasi. "Ne okreći se sine". I treba da zbriše i da zaboravi ovu Trubiju ovde, kakva crna nostalgija...zato, manite se toga, jedino ako baš nemate uslove za inostranstvo.

"Kupovina socijalnog mira" može da bude izraz odgovarajući za neki New York (pošto imaju SVE vrhunsko) a socijalno osiguranje siromašnima i onima iz srednjeg staleža NE POKRIVA NIŠTA.
Ovde je MNOOGO gora situacija, pa bih ja radije rekao "propaganda". A, znaš ono, "kad nisi deo rešenja, deo si problema". Ali je lepo sesti u foteljicu jel'? Po ovom narodu su trebale BOMBE da padaju da bi se opametio što se političara tiče ali eto, opet imamo '90s revival...tako da u našu kolektivnu "nesvest" ne polažem nade. Pošto je beše porođaj?! I svi plaćaju ko majmuni umesto da se sete da imaju socijalno osiguranje i da naprave haos..zato i ne glasam dugo unazad.
Ovaj tzv. protest i nije uperen protiv Delića lično, radi se o ustrojstvu kompletnog zdravstva. Slučajno sam iz prve ruke upućen kako se nameštaju tenderi, i razne "šljakice" odabranima...a Delićeva izjava mi je samo prelila čašu. Mislim OK, nek kradu nek rade šta hoće ali obezbedite ljudima lekove i odgovarajući i dostojanstven tretman..o tome se radi...

Миди, не питај. :lol:
Све се слажем с тобом.
А за одлазак одавде, ех, па то је најлакше. ;) А ми који смо одрастали у овом суморном времену не умемо линијом мањег отпора.
Шта да се ради, истранирани смо и ако нисмо тражили, а ни платили тренинг.

Има једна реченица нашег чувеног нобеловца Андрића коју обожавам да цитирам: ''Кад дођу смутна времена, паметан заћути, будала проговори, а фукара се богати''.
То важи за читав систем у нашој држави, а део тог система су многи, односно већина која седи на шефовско/директорским позицијама. ;)

Пропаганда је јака реч мада морам признати да сам се двоумила између ње и ''куповине соц. мира''. :)

Propaganda, nego šta..tamo negde imaš vrhunske ustanove sa odličnim osobljem a socijalno ti pokriva samo popravku zuba, vađenje jok...ovde je rasulo nema ničega, osoblje užas ali zato socijalno funkcioniše (al' na papiru)....znači nema ništa. Zato je po meni propaganda adekvatniji izraz.

Najlakše otići? Pa ne bih sad bio ovde, svi moji drugari su '90-tih zapalili (ko god je mogao), '75-to sam godište, najgore možda...a ne moram da ti pričam kako lekari specijalisti "prolaze" u Emiratima npr....bukvalno kao bogovi. Ali okej, druga i duga priča.
Moram priznati da bih utčao u avion 'odma sad samo da znam gde, šta i kako (čime)...."pranje sudova" sa nekim robijašima, Kinezima, crncima, nema frke, to su neki tuđi. "novi", uslovno rečeno šljamovi, ne ovi naši. A TV i vesti me ne bi zanimale dok se ne zarati negde...pa onda lepo na miru izdaleka bacam komentare na "Blic"-u...ma imam gotov koncept, razrađen, samo taj avion nikao da sleti...Šumadijski Blues...

Propaganda, nego šta..tamo negde imaš vrhunske ustanove sa odličnim osobljem a socijalno ti pokriva samo popravku zuba, vađenje jok...ovde je rasulo nema ničega, osoblje užas ali zato socijalno funkcioniše (al' na papiru)....znači nema ništa. Zato je po meni propaganda adekvatniji izraz.

Najlakše otići? Pa ne bih sad bio ovde, svi moji drugari su '90-tih zapalili (ko god je mogao), '75-to sam godište, najgore možda...a ne moram da ti pričam kako lekari specijalisti "prolaze" u Emiratima npr....bukvalno kao bogovi. Ali okej, druga i duga priča.
Moram priznati da bih utčao u avion 'odma sad samo da znam gde, šta i kako (čime)...."pranje sudova" sa nekim robijašima, Kinezima, crncima, nema frke, to su neki tuđi. "novi", uslovno rečeno šljamovi, ne ovi naši. A TV i vesti me ne bi zanimale dok se ne zarati negde...pa onda lepo na miru izdaleka bacam komentare na "Blic"-u...ma imam gotov koncept, razrađen, samo taj avion nikao da sleti...Šumadijski Blues...

Можемо лако да одемо сад, где год (лекари) али шта знам, није поента побећи кад је најгушће.
Фора је борити се. :lol:
Мада ко зна, можда и мој ентузијазам спласне за коју годину.
Умем ја, кад ме ухвати малодушност и пошизим да кажем да ћу да побегнем чим завршим специјализацију али брзо ме то прође.
Ево, и сад сам у некој мирној фази.
А рецимо, у недељу (пре два дана), сам беснела и сиктала...цикслуси незадоцољства...

Što ne pobeći kad je najgušće? :whistling:Pa tad se i pali :mrgreen:...niko ti neće reći hvala, ako si oko 30-te, (ili manje) videćeš kako za koju godinicu svi oko tebe samo i isključivo svoje d*** gledaju. Istina.:dash:
Ali OK, neće da ti razbijam iluzije i uništavam entuzijazam, (nemam ni pravo, ne znamo se) lepo ga je imati. Bitno je biti dobar u svom poslu, širiti krug prijatelja/poznanika iz branše pa...nešto se usput valjda iskristališe..što da ne...?
Sve najbolje u svakom slučaju:super:
I...piši kad stigneš :bye:

Имам равно 30 год. :)
Знам како људи функционишу и на жалост често су најнезахвалнији према онима који им највише учине.
Ту сам ја, пишемо се. ;) :bye:

Litar surutke??? A ja do sad pila samo po casu, reko to je dovoljno
Lijep pozdrav! Tek sada ugledah-moja greska! Izvinjavam se zaista-NE 1 LITAR dnevno,ni slucajno,mislim nije preporucljivo!-vec 1 do 2 case slobodno! Znaci,to sto sam ja napisao da i dan danas pijem 1 litar dnevno,moja greska,izvinjavam se! Nisam nikada pio 1 litar dnevno,niti je preporucljivo! 1 do 2 case!

Ne mogu taj post gde sam napisao za 1 litar dnevno sirutke da editujem,pa sam ponovo i napisao i ujedno odgvorio!

Poslednja izmena:
Drugari imam nekoliko pitanja. Obzirom da sam na terapiji vec 3 mes, interesuje me da li se pod gubitkom kose u toku terapije podrazumeva potpuni gubitak kose ili delimican. [ pocela je da mi opada kosa pa se plasim]. I da li ova vrtoglavica, malaksalost i losa krvna slika traje do kraja terapije ili postoji sansa i da stane vec jednom. Jako se lose osecam. Help!

Draga Jelkice, sve se to podrazumeva, pročitaj uputstvo o leku u kutiji za inekcije ili u kutiji sa ribavirinom ako ga piješ. Ja sam završila terapiju pre pet meseci. Odlično sam. Jeste da je to individualno ali kad se završi sasvim terapija odlično se osećaš. Sad je teško. to je sigurno, odmaraj se, kosa neće sva otpasti, kad završiš terapiju sve će živnuti u telu. Treba naći snage i izdržati. Može se. Pij dosta vode. Sušeno belo groždje grickaj zbog leukocita i piti soka od sveže cvekle ili jesti salatu od cvekle, popravlja krvnu sliku sigurno. Piti limunasde, što više C vitamina, jesti šargarepu jer regeneriše tkivo. Meni je to pomoglo. Ja se odlično osećam. .Ja sam SUPER. Izdrži, svi smo izdržali. Malaksalost i slabost je do kraja. Neko podnese teže neko lakše ali svi se malo napatimo. Ja sam uzimala Citaleks od 10mg 1/2 na dan i uveče Rivotril od 2mg 1/4, To mi je pomoglo da bolje spavam, da imam volje za život. Pred kraj terapije sam ove lekove postepeno ostavljala tako da sada ne uzimam nikakve lekove. Veliki pozdrav. Sledeće godine u ovo vreme ćeš zaboraviti na sve ovo.

Hvala vam na odgovoru. Jako se lose osecam. Nemam peoblem sa spavanjem, niti sa apetitom ni nervozom. Jedino mi smetaju neke unutrasnje temperature, vrtoglavice i malaksalost. Leukociti su mi 2,2 a neutrofili 1,2. Ostalo je malo ispod granice. Treba mi makar ovakva podrska jer inace osim sa mojim ukucanima ne smem ni sa kim da pricam o ovome. Sada cekam rezultate sa kontrolnog pcr. Hvala jos jednom. :heart:

Draga Jelkice,to su sve normalne nuspojave. Kada završiš terapiju sve će proći. Kadgod ti je teško pomisli na to da nije dugo i da će biti dobro kada se završi. Ako imaš bilo kakva pitanja, pitaj ovde ili se javi na Hronosov forum, oni su jako ljubazni sa odgovorima a i dosta su u toku svega što se dešava vezano za ovu bolest. Kada na Googlu ukucaš terapiju koju piješ i tražiš nus pojave, biće ti sve jasno. Srdačno te pozdravljam. Bleky.

Pozdrav svima :)
od skoro mi je dijadnostikovan hepatitis c i to sasvim slucajno.Radili su mi biopsiju jetre i PSR test u Nisu.Nista mi niko konkretno nije rekao koj tip imam ,niti kolike su mi jedinice samo da sam"zreo za terapiju" i da su sve nalaze poslali pred komisiju koja je trebalo da bude 15.09..Da li neko zna kada ce stvarno biti komisija i ukoliko mi odobre terapiju ,da li se odmah krece sa primanjem ili se ceka?Koliko ja u stvari mogu da cekam dok mi ne odobre terapiju? Hvala vam/

Komisija je svakog drugog utorka u mesecu,a dali i kada ces dobiti terapiju to zavisi od rezultata biopsije i broja kopija virusa u krvi,Pitaj doktora koji tevodi za rezultat biopsije od 0-4 i za broj kopija koji imas i napisi nam na forumu.pozz

rekli su mi da ce komisija biti 10 .11.i da mi je jetra u redu ali broj kopija je toliko veliki da cu je sigurmo dobiti.Znacu sutra vise kada s vidim sa doktorom ali milionsk je u svakom licaju.da li su 3 miliona kopija mnogo//?

Danas sam bio kod svog lekara i znam potpune informacije. Imam tip 3 ,i receno mi je da je lečenje kraće , a broj kopija mi je 3.700.000, jetra mi nije oštećena i nema fibroze.To je to.Moze li neko da mi objasni u kakvom sam stanju otprilike? Rekli su mi da cu zbog broja kopija dobiti terapiju.Toliko .ne znam nsta vise da vam kazem,i ja znam toliko.

Pozdrav svima koji ovo citaju..

dogodila se sjajna stvar pa sam zelela da je podelim sa sto vise ljudiii..ko zna, mozda cu pomoci nekom ko ovo procita..
moj brat je 2008 oboleo od hepatitisa C..i to na najgluplji moguci nacin preko transfuzije krvi..i to se desava u ovoj nasoj zemlji..i odmah smo svi krenuli u akciju izlecenja..sta je najbolje, gde ici..da li se prepustiti lekarima ili alternativnoj medicini. I dosli smo do coveka koji se zove Rifat Dresevic, iz Crne Gore, koji od pravi kapi od prirodnih biljaka koje gaji na svom polju..koje lece sve oblike hepatitisa, ukljucujuci i najtezi hepatitis c, kao i cirozu jetre. Ono sto nas je odmah privuklo jeste to sto se u njegovoj porodici ova receptura prenosi 200 godina sa kolena na koleno i preko zene koja je njegov distributer za Srbiju uzeli smo kapi. Posle pola godine koriscenja, rezultati su vec bili daleko bolji i tako iz meseca u mesec..iz godine u godinu. U svakom slucaju, moj brat izbacio je virus pre mesec dana, posle 4 godine..samo i jedino uzimanja tih kapi..dakle virus nije ostao ucauren u organizmu nego je izbacen..postoje svi lekarski dokazi..presrecni smo..i ne mozemo da zahvalimo divnom Rifatu...
zelela sam da ovo kazem i vama, mozda i vi imate iste probleme sa kojima smo se mi suocili pre 4 godine. nismo pristali na klasicno lecenje..koje je preskupo, vec smo odmah pokusali sa ovim alternativnim lekom, cija cena je toliko simbolicna..tek da pokrije potrebe slanja leka na godisnjem nivou..
pa ako vas zaplase da nema resenja, i da je ovo ozbiljna bolest..ne verujte..evo moj brat je cist primer da je izlecenje moguce i to popuno prirodnim putem..

Cao, ja sam nov na forumu, znam za HCV jos od 2000-te, genotip I, 251.000U/ml. FN po sistemima organa uredan. Laboratorisjski nalaz bez anemije uz miran inflamatorni sindrom. Juce sam primio prvu dozu Pegasys-a i Copegus-a tri ujutru tri uvece po 200mg tableta. Ima li neko iskustva i koliko ishrana utice na sve ovo?

Back