Moj momak je ovaj program zapoceo pocetkom januara,i evo vec dve nedelje nije primio vakcinu,jer vakcina nema. Cak nema ni dovoljno rebetola. Mislim da nije samo problem u Nisu,jer nema ni u BG-u.![]()
nestašica terapije i u NS
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moj momak je ovaj program zapoceo pocetkom januara,i evo vec dve nedelje nije primio vakcinu,jer vakcina nema. Cak nema ni dovoljno rebetola. Mislim da nije samo problem u Nisu,jer nema ni u BG-u.![]()
Sta ti konkretno nije jasno?Izvini, nisam najbolje razumeo, da li bi mogla da mi pojasniš pošto se moj drugar, utučen zbog cele te situacije s HCV-om, nije treznio mesec dana pre poslednje kontrole, pio je lekove protiv glavobolja, a i jeo je dosta masnog, a ipak su mu bili u redu i ALT i AST?
STRASNO MNOGO GLUPOSTI SAM PROCITALA NA OVU TEMU I MORAM DA ODGOVORIM JER SU LJUDI NEOBAVESTENI A SAMIM TIM I PUNI PRERASUDA...
NISAM NIKADA BILA NARKOMANKA,PROSTITUTKA NITI BILO STA SLICNO,TAKODJE NISAM PROMENILA MNOGO PARTNERA.HCV MOZE DA SE DOBIJE I KOD ZUBARA I PRILIKOM TETOVAZA I PIRSINGA KAO I KOD OPERACIJA.PRENOSI SE SAMO I ISKLJUCIVO PREKO KRVI!
BOLUJEM OD HEPATITISA C GENOTIP 1. OTKRILA SAM TO 2009. GODINE KADA SAM DOBROVOLJNO DALA KRV.REZULTATI ZA JETRU SU MI BILI BLAGO POVISENI TAKO DA SU SAMO PRATILI STA SE DESAVA.TAKO JE BILO DO PROSLE GODINE KADA SU MI SE REZULTATI POVECALI 3X VISE NEGO STO JE NORMALNO.RADILI SU MI BIOPSIJU GDE JE ISECAK JETRE BIO RELATIVNO ZDRAV,NISAM IMALA NI FIBROZU NI BILO KAKVO DRUGO OSTECENJE-RAZUMEJU ONI KOJI BOLUJU OD ISTOG.RADILA SAM PCR TEST U BG-U,GDE SAM IMALA 60 000 KOPIJA VIRUSA U NE ZNAM KOLIKO ML KRVI,TO JE BILO PREMALO ZA TERAPIJU...
MOJA DOKTORKA JE IPAK PREDALA ZAHTEV I CEKALI SMO STA CE KOMISIJA ODREDITI,ODOBRILI SU MI TERAPIJU JER SAM TADA IMALA 19 GOD...U JUNU SAM DOBILA LEKOVEEGAZIS 180MG I RIBAVIRIN 3+0+3 TABLETE DNEVNO I OTPOCELA LECENJE KOJE TRAJE 48 NEDELJA...U MOM ORGANIZMU SE VODILA BITKA GDE SAM JA BILA KOLATERALNA STETA...REAKCIJA VIRUSA NA TERAPIJU JE BILA OK I NASTAVILI SMO.OBAVESTENI ZNAJU DA SE GENOTIP 1 LECI U SAMO 30% SLUCAJEVA TAKO DA SAM IMALA SRECE...
DAKLE,NIJE NEIZLECIVA BOLEST!
SADA MI JE OSTALO JOS 8 NEDELJA I BICU ZDRAVA.
U ZAVISNOSTI OD GENOTIPA LECENJE TRAJE OD 6 MESECI DO GODINU I PO DANA...
SRECNO SVIMA KOJI SE BORE PROTIV TOGA I AKO NEKOG NESTO VISE ZANIMA NEKA SLOBODNO PITA...
P.S. ZABORAVITE ALKOHOL I JEDITE NORMALNO...
Porodila sam se pre 3 meseca. Posto sam imala viska mleka a dojila sam, prijavila sam se da doniram u banku himanog mleka, medjutim zvala me je neka doktorka i tek tako, ko grom iz vedra neba saopstila mi da sam HCV pozitivna. Razgovor je trajao oko minut, nista mi nije objasnila, osecala sam se da mi se ceo svet rusi pod nogama. Kako, kad, odakjle to meni...sve su to pitanja koja su ostala bez odgovora. Ipak, najvise me je strah zbog bebice. Kako su mi objasnili, ona sad najverovatnije ima ta antitela u sebi ali to ne znaci da je i ona HCV pozitivna, moze se znati tek posle godinu dana i da nastavim sa dojenjem. Da preskocim moju unutrasnju dramu, otisla sam u Infektivnu kliniku, tamo me je primio DR. Mitrovic koji mi je takodje posvetilo par minuta. Nije kriv covek, vidim da ima 100 knjizica na stolu ali niko ni da mi objasni odakle to meni, da li uopste mogu da udjem na taj program. Samo mi je prepisao silimarin kapsule 2x1 i rekao da vodim racuna o ishrani. Inace nisam imala nikakve tegobe, umorna jesam ali ipak imam malu bebu to je veliki posao pa sam mozda zbog toga umorna a ne zbog bolesti.
Vidim da se u temi pominju nekakve kopija, ja ne znam sta je to.
AST mi je 94
ALT 174
lakat dehidrogenaza 408
kreatin genaza 71
Znacilo bi mi da cujem vase misljenje.
Hvala
TO JE BILO PREMALO ZA TERAPIJU...
MOJA DOKTORKA JE IPAK PREDALA ZAHTEV I CEKALI SMO STA CE KOMISIJA ODREDITI,ODOBRILI SU MI TERAPIJU
Kako bre nema leka? Gde se lecis ti uopste, ja ne znam, gledala dr Delica bas pre neko jutro na tvu i on kaze svega ima sve u redu, cak kao gledaju da smanje kriterijume da bi se vise ljudi lecilo. Oo
Nakon mesec dana, rezultati su mi bili dosta bolji, AST 40 i ALT 66, mada ja nista drasticno nisam promenila u svom zivotu osim sto sam pocela da uzimam te silimarin kapsule. Uvek sam vodila racuna o ishrani i jos u trudnoci sam izbacila masno i zacinjeno.
Deltoid, napisala sam u postu da su videla da sam pozitivna na HCV kada sam donirala mleko i to je potvrdjeno u Infektivnoj.
Mene zanima da li je neko probao alternativno lecenje, kao sto su cajevi, ishrana sirovom hranom ili tako nesto?
Jer koliko ja shvatam, na program koji finansira drzava mozes da udjes jedino ako ti je poprilicno ostecena jetra, a meni nije hvala Bogu.
Malo cu da se "ubacim." Vise slatka,jetra zadovoljnija-jetra voli slatko,pogotovo med.
Naravno,pravi med,domaci,i ja sam se mnogo informisao,sta ,kako,i dan danas sve to radim,informisem se,i,naravno,treba paziti,sta,kako,koliko....Med ok ali pravi a slatko (ugljeni hidrati uopšte) ne, teški su joj![]()
Nemoguce da ti PCR test bude pogresan,jer to su najosetljviji testovi,koji pronalaze samo 200 kopija u ml krvi,ako ih ima(nikada nisam upoznao,vidio,cuo,procitao,da je neko imao 200,300 kopija u ml krvi,jer svatko tko ima problem sa ovim virusom,minimalno ima 1000-10 000 kopija,u naj,najboljem slucaju),sto znaci,da si 100% negativna.Prvi PCR test mi je radjen 2010 i tada je bilo oko 400.000 kopija, genotip jedan. Transaminaze mi nikad nisu bile uvecane. I sad mi je radjen opet PCR - NEGATIVAN. Receno kontrola za 6 meseci. Koje su sanse da PCR bude pogresan i da li je moguce da, to sto kaze doktor, svojim imunitetom, izbacis virus iz krvi? Isuvise dobra vest da se poveruje odmah zar ne, daj Boze da je tako i da ostane tako...))