Нepatitis C

Hvala na odgovorima, nadam se da ce terapija biti ok ,prehladio si se ovako ili od ovog novog A1H1.
Takodje i za terapiju ima dosta razlicitih prica ali kapiram da je to razlicito od coveka do coveka.

Evo nisam se javljao neko vreme.Ima godinu i po da sam zavrsio terapiju.Za pocetak mi je trebala potvrda psihijatra,i bio sam dobio terapiju posle 15 god sa hcv om.Ako mogu da nekom pomognem,javite mi se.
Dalje imam mozda par cudnih pitanja za doktora koji je admin.
1. Da li postoji mogucnost ponovnog oboljevanja u slucaju dolaska u kontakt sa virusom,ukoliko je drugi tip npr ja imam verziju 3 a dodjem u kontakt sa virusom 1
2.kako da se u slucaju ljudi koji su bili izlozeni raznim podtipovima ovag virusa nalazi u organizmu samo jedan.Npr.imas tip 3 i dodjes u kontakt sa verzijom 1.Da li ce se naci oba u pcr u
3 koja je mogucnost da dodje do ponovne pojave virusa nakon par godina od zavrsetka terapije sa negativnim pcr om.
Nadam se da za doktore nece biti problem da konkretno odgovore,jer sam ova pitanja postavljao vec doktorima koji su me vodili a nisam dobio KONKRETAN odgovor osim onih treba se paziti
Pitam sve ovo zbog odlaska kod zubara,pedikira i sl,znaci prevencije radi
Ako neko nalazi da su ova pitanja glupa,molim da ne komentarise.Nadam se brzom odgovoru.
Pozdrav za ekipu

Prvo mi u Drajzerovoj rekli da sam pozitivan na HCV pre jedno 5 meseci, nedavno opet tamo testirao krv i kazu mi da sam negativan jer su radili test na novom aparatu. Mislim, ja sam davno prestao da mislim na to zlo, jedem, pijem, ne biram i tako cu da nastavim i ne planiram da idem na bilo kakve vise testove iako mi je lekarka rekla da bi trebao da potvrdim zadnji rezultat. Kad dodje i ako dodje do najgoreg, znam sto mi je ciniti, zesce sam smoren i razocaran u zivot, tako da bilo kakve vesti o bolesti, meni dodju kao blagoslov, sto opet kazu u Medjugorju u Hrvatskoj gde se ukazala Sveta Marija, da svaku bolest treba prihvatiti kao blagoslov jer je to kako kazu -dokaz da te bog gleda-, i naravno ne plasiti se sudnjeg casa. Koliko je to tacno, postoje ljudi koji mogu da posvedoce, valjda nas ceka neki funky voz sa zurezom i alkoholom i veseljem do beskraja. Mozda sam malo opusteniji, al ne zamerite mi, to je samo moje vidjenje stvari, svakome zelim sto brzi oporavak od ovog smora, pozz.

izvinjavam se, stvarno sam zaboravila da je zabranjeno pominjati zvanicnu terapiju....nadam se da rezultati krvi mogu?
e pa.....................:dash: pozitivni oboje.......................................................
transaminaze blago povisene.....doktor predlaze da proverimo iste za 15-ak dana pa da vidimo kako dalje....kaze rano je za pcr sada,jer prate alt i ast......
ishranu prilagodjavam,planiram i neke od alternativnih varijanti da eto kao zastitimo jetru....u principu sve sto je do nas - ucinicemo.....
nisam sigurna sta ciniti - u jednom trenutku mi se cini da je najbolje ODMAH uraditi i PCR i BIOPSIJU i sve moguce pretrage koje postoje,a opet u sledecem da je bolje sacekati da vide te transaminaze, da valjda oni znaju bolje,***....opet sludjenost.....
brine me i taj tupi bol ispod desnog rebra i konstantni umor.......kod supruga je izrazeno znojenje koje je potpuno nenormalno......
opet bezbroj pitanja....ali meni se ipak cini da je sa terapijom bolje krenuti sto pre????
kako da znam da mi vec sada nije ostecena jetra i da virus ne "divlja" po nasim organizmima..................................:dontunderstand::think::(
pozdrav svima
Hehe, e ovo mi je zanimljivo a pomalo i smesno, sta reci osim da PSIHA JE CUDO. Taj trip sam i ja imao, a posto si saznala rezultate, jel imas jos uvek taj "tupi bol" ???

Pa pre je bio samo interferon,pre 10 god.Plus nisam hteo da radim biopsiju,pravo da ti kazem nije se znalo mnogo o virusu.Tek kasnije kad sam video da mora nesto da se radi,pocnem sa biljnim kapima Dresevica.Pre 2 godine moja opste prakse nadje da ja to vucem mnogo i da pod hitno mora ceo postupak.Tako sam usao u program,a valjda zbog dugog staza dali su mi brzo.

Nisam bas razumeo ovo poslednje,oko dece i stava lekara.Da se ne ponavljam,imam poruku o lecenju na nekoj od prethodnih stranica.Imam 35 god,od 19te znam za virus.Sto se tice dece,nisam pitao lekare da li mogu da imam odnose i kakve nakon negativnog pcr a.

Mislila sam na to da li si mozda u medjuvremenu dobio decu.Ne znam zasto ne bih mogao da imas odnose posle lecenja,mogu ljudi da imaju odnose i dok su zarazeni ali moraju da vode racuna,kazu kondom je sasvim dovoljna zastita.

Nisam bas razumeo ovo poslednje,oko dece i stava lekara.Da se ne ponavljam,imam poruku o lecenju na nekoj od prethodnih stranica.Imam 35 god,od 19te znam za virus.Sto se tice dece,nisam pitao lekare da li mogu da imam odnose i kakve nakon negativnog pcr a.

Sto se tice odnosa,mislio sam na planiranje potomstva,a ne seks.Svakako se treba zastititi,ali za "pravljenje" dece nisam siguran da li je bezbedno.

Ne znam, puno lekara kaze da jeste, barem ovaj nas lekar meni je malo nelogicno,a i dosta ljudi mi je ovde reklo da ne treba brinuti o tome,prosto ne mogu da verujem da ljudi toliko nemaju informacija oko toga.

Ne znam, puno lekara kaze da jeste, barem ovaj nas lekar meni je malo nelogicno,a i dosta ljudi mi je ovde reklo da ne treba brinuti o tome,prosto ne mogu da verujem da ljudi toliko nemaju informacija oko toga.

Josh jednom,OPUSTENO SKROZ....stvarno,ali stvarno nemas razloga za brigu....ako si nesigurna izguglaj malo vise o tome ali ponavljam,OPUSTENO....GO AHEAD....

Nije lose...skoci mi temp. na 37.2 pa sibnem 2-3 caja na ex i vrati se u normalu,izbegavam paracet.da pijem iako bas prosli put sam pitao sestru i rekla mi je mozes slobodno....ali ajde gledam bez lekova max.koliko mogu...sad su slave inace,padam u iskusenje za alkohol mada necu da se igram,casica dve mi nista ne znace,tako da sam strogo na sokovima...i cajevima,narawno....tamanim onu kombinaciju precica+kopriva,i ukus je super,tako da popijem po litar litar ipo dnevno sigurno....ajd da pomognemo organizmu maksimalno u ovoj borbi sa uljezom...ccc..pozz za sve....

@ultraH
Brate tako sam i ja u pocetku izbegavao max lekove, na to 37 naviknesh se, jer si stalno slomljen kao da imash 37, ako mi verujesh ja nisam popio do sad ni jedan febricet ili ti paracetamol, ali zato pivo jesam :)Ono nisam preterivao, ali popijem. U poslednje vreme cepam samo antidepresive i josh neke lekice za smirenje, jer sam bash depresivan :( nije mi do piva u opshte

@hepdecko81
Brate moram i ja da dodam za taj par... ok nisu bili i.v. zavisnici, ali ne znachi da ona nije uzela nekada njegov brijac ili cetkicu za zube ili suprotno... mislim to je glupost, oni znaju da su bash seksualnim putem preneli virus jedan drugom. Mozda analnim seksom :S
Moje lichno iskustvo nije takvo, od kad sam saznao za virus promenio sam tri partnerke i nijednu nisam zarazio, josh sa prvom i nisam vodio toliko racuna dok nisam saznao za virus, pa ono bogu hvala nije joj nishta.
A to sevanje ispod desnog rebra moze biti ako ti se jetra uvecala. ono kao tup bol? Mene je bolelo par puta tako i pitao cika docu on mi tako rekao. Ma nije to nishta brate, izdrzacemo :)

@123.82 A jer kasnije ti je prestajao taj osecaj ili ga sve vreme vuces? Ako je sve vreme onda je bas bezveze...mada to verovatno zavisi i od organizma,neki pricaju da nisu imali te pojave,mada ja mislim da bez toga tesko....i ja sam ukljucio antidepresive,za smirenje izbegavam za sad,a videcemo ako bude trebalo ubacicu i to...a i ovo vreme ubi,verovatno na prolece bice lakse....a lepo si reko ono "nije mi ni do piva uopste" i ja sam izgubio zelju za bilo cim,malo sam se obezvoljio mada radim na tome da pojacam svoju psihu...jer ovo priznajem me ubija....

@hepdecko Jer te bas zaboli ili je mozda vise iz glave,znas da ima i toga?? Ako te boli mozda je nesto drugo...ne mora da znaci da je vezano za to,nadam se samo da nisu smor mnogo ti bolovi....

Kao sto kaze 123 IZDRZACEMO!!!

Saznala za HCV u septembru 2009. Odradjena biopsija, cekam rezultate. Uzeta krv za PCR (tri bocice), cekam rezultate.
Neki lik koji je dosao na XIV mi je rekao da, da bi dobio terapiju, moras biti potpuno "cist" bar godinu dana, i da oni to vide iz rezultata biopsije i krvi. Imam mali problem jer sam lekarima rekla da nisam koristila ... a nakon sto sam saznala, morala sam da probam (ionako ce me proglasiti narkomanom, pa, da bar vidim kako je), a to nisam prijavila lekarima.
Ono sto me zanima jeste - sta ustv. biopsija i PCR govore lekaru? Hocu li biti provaljena i samim tim diskvalifikovana za citav zivot?
Hvala unapred na odgovorima.

Saznala za HCV u septembru 2009. Odradjena biopsija, cekam rezultate. Uzeta krv za PCR (tri bocice), cekam rezultate.
Neki lik koji je dosao na XIV mi je rekao da, da bi dobio terapiju, moras biti potpuno "cist" bar godinu dana, i da oni to vide iz rezultata biopsije i krvi. Imam mali problem jer sam lekarima rekla da nisam koristila ... a nakon sto sam saznala, morala sam da probam (ionako ce me proglasiti narkomanom, pa, da bar vidim kako je), a to nisam prijavila lekarima.
Ono sto me zanima jeste - sta ustv. biopsija i PCR govore lekaru? Hocu li biti provaljena i samim tim diskvalifikovana za citav zivot?
Hvala unapred na odgovorima.

Pazi,ako si navela da si se drogirala u zivotu treba ti izvestaj psihijatra ili klinike gde si lecena (ako si lecena-narawno) da si cista godinu dana,a ako nisi rekla onda ne.Skoro sam siguran da ti nece raditi nikakve testove po tom pitanju jer sam video svakakve tamo koji sigurno nisu cisti,od onih koji dolaze na terapiju,mada to je mozda i moje subjektivno misljenje.Sve zavisi sta si im rekla....

@hep-c
Iz biopsije gledaju u kakvom ti je stanju jetra, a pcr koliko imash virusa u sebi i koji je genotip.
Tako ne moj da brigash, necesh biti provaljena 100% samo ne moj da nastavish da probash tako, shta ce ti to. I da ako se nisi lechila, a iz tvog posta koliko sam ja zakljucio nisi koristila pas, ne moj ni da pominjesh. ako jesi trebace ti potvrda od psihica koji te lecio da si u min. jednogodishnjoj pauzi
pozdrav pa se kuckamo

Back