Нepatitis C

Koliko vremena ce proci od biopsije jetre do primanja prve doze antivirusne terapije?U drzavnoj instituciji sve po redu...

Sve zavisi sta pokaze biopsija i koliko kopijas imas, od prilike jednom mesecno je komisija, pa kad dodjes na red.

Svima koji nisu na terapiji ja toplo preporucujem da se vakcinisu protiv obicnog sezonskog gripa, a neka ovu novu vakcinu prvi primi onaj ko mora... ja ne bih, iskreno.

za hepdecko81,druze ovde samo konfuzni odgovori,i koliko vidis 80% odgovora kao i na svim formumima se zasniva na subjektivnom misljenju izlagaca,a inace to je i namena ovih foruma,da se razmenjuju subjektivna misljenja,i naravno-ako svako od nas skupi sa razlicitih mesta razlicite informacije,sagledavajuci ih sve moze se doci do nekih zakljucaka (e sada pogresnih ili ne,to je pitanje...;((,ali u svakom slucaju svi koji cuju nesto neka to priloze ovde,a na nama je da to ne shvatamo previse ozbiljno,vec u razgovoru jedni sa drugima olaksamo ovo nelako stanje u kojem smo se zatekli.....tako da iskoristimo ovaj forum da razmenimo iskusktva i informacije i da sa "srodnim dusama" (da se nazalost tako izrazim.ccc.) podelimo iskustva stecena u toku saznanja o bolesti,u toku pripreme lecenje,i u toku samog lecenja,pa kao i posle toga,naravno.Ja evo imam C duzi nis godina,i primio sam 6 terapiju kod Prof.Dr.Delica o kome sve sve sve najbolje,i krenulo je da ide na bolje,u samom startu sam bas bio depresivan,i to oko nebitnih stvari sam upadao u down,sto mi sada vec dodje i smesno.Sto se fizickih promena tice nisam ih imao nesto preterano osim temperature 37.1-37.2 u prvih 2-3 dana posle terapije,ali posle sve bude ok,potpuno sam bio sposoban za posao.Da ne duzim previse,zelim da kazem svima koji su iza mene po pitanju terapije,ili na pripremi za terapiju,mogu da odgovorim na koje god pitanje hocete,bilo javno,bilo na priv.poruku.,necu i ne smem izigravati doktora niti bi to bilo ko smeo raditi,jer moze imati vrlo lose konsekvence tako da ovaj forum bi trebalo iskoristiti kao razmenu iskustva i jedan vid utehe,koja nam je svima sada preko potrebna.....Svima veliki pozdrav...cao...

Koliko vremena ce proci od biopsije jetre do primanja prve doze antivirusne terapije?U drzavnoj instituciji sve po redu...

Evo i mog misljenja,biopsija-rezultati ti stizu za nekih 14-20 dana (mada oni kazu zovite za 10dana),i tada kad pozoves i odes po rezultate izvade ti krv i tu vide genotip(verziju virusa) i broj kopija,i tu cekas rezultate jedno 10-14 dana,i posle toga ides na dogovor,gde ti daju listu rezultata koje treba da povadis da bi bio kompletan sto se tice papira za komisiju (hormoni stitne zlezde,tsh-1..blablaba),a to sve mozes vrlo blizu instituta,kada podjes prema slaviji,bas pre okretnice mislim da se zove BEOMEDIKA ili nesto sl,nema sanse da promasis,i to ce te jedino kostati oko 6.000din,ali si sve zavrsio na jednom mestu,i posle toga nosis to kod tvog doktora,i on to nosi na komisiju i cekas rezultate jedno 3-4 dana posle komisije,a komisija je sada jednom u 40ak dana po novom,tako da bude to brzo.Evo jos jednom sumirano kako ides i sta treba da uradis

1.Biopsija jetre (rezultati posle 15ak dana) (lezis ako je sve u redu 2noci u bolnici)

2.PCR i Genotip (to kad odes po rezultate)i na to cekas jedno 10ak-15 dana(ne lezis u bolnici,to je samo vadjenje krvi,usput kad odes po rezultate biopsije)

3.Ides po rezultate PCR i biopsije i tada ti daje spisak sta da sakupis za komisiju i to je to,kad odradis sve te analize nosis i cekas...najverovatnije prolazis,u poslednje vreme ne poznajem nikoga da nije prosao za C

4.Zovu te da primis prvu terapiju,primas je isto vece,pa za nedelju dana opet,i tih 8 noci lezis u bolnici da vide kako podnosis terapiju,i onda cepas kuci,i dolazis jednom nedeljno da primas vakcinu,a ujutru i uvece pijes lekove koje ti oni daju,copegus...

Tako da to bi bilo skraceno objasnjenje celog toka od pocetka analiza do pocetka terapije,mozda sam negde zbrzao ali iskreno smorilo me kucanje,tako da pisacu jos ako nekom treba,kao sto rekoh...pozzz svima i samo vedro....

I kao sto u filmu nasem starom rekose ....slavko stimac cini mi se ako me dobro secanje drzi,kad ponavlja SVAKOGA DANA U SVAKOME POGLEDU SVE VISE I VISE NAPREDUJEM!!!!
.

E bas vam hvala.Ja vec bio na biopsiji i sad se oporavljam(ludim od sedenja)pa me zanima kada mogu da nastavim sa sportsko rekreativnim aktivnostima i izlascima.Pitam jer vidim da sve znate...u bolnici me drzali pet dana 3 cekao i 2 od uboda,a nista mi nisu objasnili u otpusnoj listi sve najcrnje-"kad prdnes ko da si se usro".Nafilovali me bruka kome sad da pokazem to. Poznanici su pominjali mi nekakav svrab i nervozu da necu biti normalan od te terapije,dali je to istina?

POzz Licno sam Prof.Dr. Delica pitao to pitanje,rekao mi je da za sve koji su na terapiji Pegasys-om postoji manja verovatnoca,jer je on deluje jako anti-virusno,a na pitanje da li bi trebalo da se vakcinisemo,rekao je ovu prvu vakcinu koja stize nikako,ovu sledecu obavezno! Verovatno Pegasys stiti do neke mere,ali cim mi je rekao "drugu obavezno" nema tu sta...ako neko zna,on zna....

Pozz svima

On je jedan od najboljih lekara - ali mu se desava da pogresi ponekada.

E bas vam hvala.Ja vec bio na biopsiji i sad se oporavljam(ludim od sedenja)pa me zanima kada mogu da nastavim sa sportsko rekreativnim aktivnostima i izlascima.Pitam jer vidim da sve znate...u bolnici me drzali pet dana 3 cekao i 2 od uboda,a nista mi nisu objasnili u otpusnoj listi sve najcrnje-"kad prdnes ko da si se usro".Nafilovali me bruka kome sad da pokazem to. Poznanici su pominjali mi nekakav svrab i nervozu da necu biti normalan od te terapije,dali je to istina?

E pa carobnjak,uglavnom tako bude iz bolnice kad te puste,retko ko sa osmehom ide,osim onog osmeha sto napokon ides kuci!!!
To sto si cekao verovatno si dzaba cekao jer Dr.Simonovic nije mogla sve da postigne,pa si cekao da odradi one pre tebe.A posle biopsije 2-3 dana nema naprezanja,mada ja sam posle 3 dana isao na plivanje,ne mnogo zestoko ali ipak preplivao dosta.Najbitniji su rezultati biopsije,ti kad budu javi,pa cemo onda dalje....ovako nemas mnogo razloga za panikom....sta otpr.pise na otpusnoj listi,nema spajedrolikih pojava i sl.?
pozzz

Jetra je lako uvecana,ap dijametra desnog lobusa 13,5 ccm,sitnozrnaste gradje,svetlijeg izgleda.Pankreas je hiperehogen,slezina je lako uvecana,12,0 ccm,homogena,bubrezi normalnog izgleda

Pitao sam lika jel sve uredu,valja li to?Klimnuo je glavom levo-desno i rekao nevalja,nije dobro!

Jetra je lako uvecana,ap dijametra desnog lobusa 13,5 ccm,sitnozrnaste gradje,svetlijeg izgleda.Pankreas je hiperehogen,slezina je lako uvecana,12,0 ccm,homogena,bubrezi normalnog izgleda

Pitao sam lika jel sve uredu,valja li to?Klimnuo je glavom levo-desno i rekao nevalja,nije dobro!

Niko ti nece reci da valja,nemoj to da te tishti....ali nije toliko opasno....imas vremena za lecenje bez brige i samo pozitiwne misli ISKLJUCIVO!!! SVAKOG DANA U SVAKOM POLEDU SVE VISE I VISE NAPREDUJEM.....uglavnom sada kako sam video posle biopsije jedno 45dana i kreces na program ako si azuran i narawno ispunjavas ostale uslove,tipa stitna zlezda ok,broj kopija virusa u 1ml krvi preko 100.000 (a to uvek jeste,i to preko milion...)...tako da bice to ubrzo....ja sam sredom pa ako je jos neko verovatno se srecemo....

@ultraH
shto se tiche pegija, mene pocheo da razbija tek posle dvadesete

Evo mene jucherasnja bas rastavila,i to uvece kad sam legao oko 22h pocelo da me trese,nisam pio paracet.nisam imao,jutros sam kupio,jedva naterah sebe da sednem za komp i napisem red na forumu,nego kazi mi 123 koliko dugo te tako cepao kad je bio poceo,jer to prolaznog karaktera ili nece valjda da cepa stalno ovako...a bash sam se ponadao posle par prvih bice ovo lako...;(((

NEshto se utishao ovaj forum??? Slabo ima ljudi?? Koliko vidim od poslednjih 10poruka ja sam 7-8 pisao...glupo je vise...dobro hepdecko81 je na odeljenju prima prvu terapiju....bice veselije kad se vrati....pozz svima.....narawno ako ima nekog uopste....

@ultraH
brate rekoh ti, mene posle dvadesete tek pocheo da razbija, ali ne taj fason drhtavica i bolovi, to sam imao i pre, ali ne uvek. Posle je krenula kosa da mi opada, da dobijam osipe kad primim pegi, zivci napeti ko strune, svrab ubija. I ne znash kad ce da te zvekne :) nema pravila

Back