Нepatitis C

Nina, da li mozes ikako da pretpostavis na koji nacin ste preneli jedan drugome virus,da li mozes da pretpostavis kako je doslo do toga?
Sto se tice sedativa i ako ih pijes, da te bar malo smire i dovedu u red jer da se nelazemo ipak je to sok koji treba preziveti,ali nemoj da preterujes nedelju dana i batali ih.
Baci se na pametnije stvari koje ce ti pomoci sada i ubuduce i ne ocajavaj sve ce se dovesti u red.

Nina, da li mozes ikako da pretpostavis na koji nacin ste preneli jedan drugome virus,da li mozes da pretpostavis kako je doslo do toga?
Sto se tice sedativa i ako ih pijes, da te bar malo smire i dovedu u red jer da se nelazemo ipak je to sok koji treba preziveti,ali nemoj da preterujes nedelju dana i batali ih.
Baci se na pametnije stvari koje ce ti pomoci sada i ubuduce i ne ocajavaj sve ce se dovesti u red.

stvarno ne mogu. prvo, ne mogu da pretpostavim ni kako smo ga dobili, odnosno ne znam sa sigurnoscu jer mi samo njegova tetovaza i zubar padaju na pamet.drugo,mi smo vec godinama zajedno,zivimo zajedno i ne znajuci za virus ziveli smo potpuno normalno,hocu da kazem da nikakvih mera opreza nije bilo pa tako i nagadjam da je verovatno bilo seksualnim putem, cetkice nismo delili, ali pincete,pribor za nokte jesmo.....normalno je da ne koristis nikakvu zastitu kada si u dugoj vezi a zatim u braku............kada si godinama sa jednom osobom i kada ni u najludjim snovima ne mozes da pretpostavis da ovo moze da te zadesi..........ti si u drugoj situaciji jer znas i zato preuzmi sve mere opreza,koliko sam uspela da procitam to je dovoljno da budes bezbedna....
kako ti je decko, da li je poceo sa terapijom?sta kazu doktori?

Dobro je radi, imao je skoro kontrolu a sledeca mu je u januaru,njemu je uradjena biopsija ima veoma mali broj kopija 190 000 i 0 fibrozu tako da jos nije za terapiju,odmara ,vodi racuna sta jede i to je to...
Da li je moguce da je priborom za higijenu , ne mogu da verujem, mada navode to kao moguci put prenosa kao i pedikir,ne znam nisam pametna.

Dobro je radi, imao je skoro kontrolu a sledeca mu je u januaru,njemu je uradjena biopsija ima veoma mali broj kopija 190 000 i 0 fibrozu tako da jos nije za terapiju,odmara ,vodi racuna sta jede i to je to...
Da li je moguce da je priborom za higijenu , ne mogu da verujem, mada navode to kao moguci put prenosa kao i pedikir,ne znam nisam pametna.

bas tako.....ni ja nisam pametna....mi smo mnogo putovali,radila sam pedikir i depilaciju na raznim mestima.....i to mi pada na pamet.....
veruj mi,razbijam glavu na sve moguce nacine ali ne vredi....ne mogu da pojmim kako i kada....uzas...:confused:
kako je dobio tvoj decko?

Tetovaza u nesterilisanim uslovima,i jedna vece intervencija kod zubara,mada sam ja 100% ubedjena da je od tetovaze i sigurno je tako,kako jedna toliko glupa stvar koja ti nesluzi nicemu moze da utice na zivot...........

Ja sam se uvek uzasavala tog pedikira , ne znam zasto to se kod nas radi u takvim uslovima da je to uzasno nikada u zivotu nisam zelela da odem na taj pedikir,sama uzmem i odradim to,kao sto mi se uvek gadilo da idem u solarijum.

ljudi, pa gde ste svi???smorio se forum ili....?
ima li neko informacije sta je sa iseljenickim vizama za kanadu,australiju i novi zeland ukoliko bolujete od hepatitisa c?
da li se rade testovi?verovatno pitaju na lekarskom o bolestima?
kakve su sanse da se dobije viza u tom slucaju???????????????
mi ispunjavamo sve ostale uslove....
pozdrav svima i hvala:think:

ima li neko informacije sta je sa iseljenickim vizama za kanadu,australiju i novi zeland ukoliko bolujete od hepatitisa c?

mislim da o iseljeničkim vizama nema govora u tom slučaju..:confused:

Zdravo Aftermathh,
Iskreno da ti kazem, da si ipak te srece da su ti dali Roferon kao terapiju. Ipak je ona bolja od dostupnih terapija u Srbiji. Ali bi bilo lepo kada bi uz Roferon koristio i Zeffix.
Na prvo pitanje ti ne mogu odgovoriti, jer o tome ne znam bas puno, jer od kada sam prestao sa svim PAS-ovima, prestao sam i sa marihuanom, ali ipak svaka PAS ima nekog svog udela u ovim pricama. Neka manje, neka vise.
Da hepatitis B se moze preneti pljuvackom kao i drugim telesnim tecnostima, a obavezna vakcinacije DECE je pocela 2006. godine, dok za odrasle nije obavezna, mada je pozeljna. Ja sam se tri puta vakcinisao da bih stvorio antitela, da bih treci put dobijao doze kao ljudi na dijalizi 4 puta po dve vakcine. I tek nakon druge revakcinacije, ja sam stvorio antitela.
A o hepatitiu B, mozes mnogo vise saznati u brosuri koju mozes skinuti sa sledeceg linka. Pa je mogu i preuzeti i svi koje zanima nesto vise o tome!
http://www.megaupload.com/?d=IVYIE1C3

Kako li je meni promakako ovaj tvoj odgovor do sada...
Pijem i zeffix, a primao sam neko vreme i neke infuzije "heposol" ako se ne varam.
Marihuanu sam sveo na minimum (verovatno cu i prestati), jer ne utice bas povoljno na transaminaze. Sa rezultata biopsije je utvrdjeno da nemam ni fibrozu jetre i tek sam skoro cuo da postoji sansa da se skroz izlecim (zato sam i doneo odluku da trava ide out). Alkohol nisam nikad nesto narocito pio, tako da sa tim nemam neki problem, jedino me muci ishrana, jer volim ljutu, zacinjenu hranu, svinjsko meso i tako to :) ali valjda cu i to izdrzati...
Hvala ti za link, pogledacu sta ima

Pozdrav svima.
Zanima me sta mislite o novom gripu i kako bi mogao da utice na ljude koji su vec zarazeni HCV-om, jer kako se prica stanje moze da se zakomplikuje kod ljudi koji vec imaju zdravstvene probleme ?

Pozdrav svima.
Zanima me sta mislite o novom gripu i kako bi mogao da utice na ljude koji su vec zarazeni HCV-om, jer kako se prica stanje moze da se zakomplikuje kod ljudi koji vec imaju zdravstvene probleme ?

POzz Licno sam Prof.Dr. Delica pitao to pitanje,rekao mi je da za sve koji su na terapiji Pegasys-om postoji manja verovatnoca,jer je on deluje jako anti-virusno,a na pitanje da li bi trebalo da se vakcinisemo,rekao je ovu prvu vakcinu koja stize nikako,ovu sledecu obavezno! Verovatno Pegasys stiti do neke mere,ali cim mi je rekao "drugu obavezno" nema tu sta...ako neko zna,on zna....

Pozz svima

POzz Licno sam Prof.Dr. Delica pitao to pitanje,rekao mi je da za sve koji su na terapiji Pegasys-om postoji manja verovatnoca,jer je on deluje jako anti-virusno,a na pitanje da li bi trebalo da se vakcinisemo,rekao je ovu prvu vakcinu koja stize nikako,ovu sledecu obavezno! Verovatno Pegasys stiti do neke mere,ali cim mi je rekao "drugu obavezno" nema tu sta...ako neko zna,on zna....

Pozz svima

Ja nisam na terapiji,receno mi je da primim vakcinu protiv obicnog gripa

Pozdrav svima,
novi sam član na ovom forumu (učestvujem na par drugih pa sam se možda i susreo sa nekim od vas) ali što se tiče hepatitisa i svega ostalog tu sam već veteran.
Ukratko, 10 godina je već prošlo otkako sam saznao da sam pokačio Hep, genotip 1, biopsija rađena 2003-e godine-nalaz umerena fibroza, sad sam na terapiji 48 nedelja i ostalo mi je još 8 komada do kraja. Zbog loše krvne slike (trombociti, hemoglobin itd...) od početka primam najmanju dozu 90 mcg i ribavirin (copegus) 2+0+2. Ostali nalazi su mi dobri, PCR posle 3 meseca negativan (pre terapije broj kopija bio 7 miliona), tako da lagano čekam kraj pa da vidimo ša će biti.
Pratim dugo ovaj forum, a sad sam odlučio i da se prijavim jer me je zaintrigarala ova diskusija oko aktuelne epidemije gripa.
Ja sam takođe pacijent Dr. Delića i juče sam bio kod njega na kontroli pa sam iskoristio priliku da ga pitam šta misli o vakcinaciji. On mi je rekao da se obavezno vakcinišem jer je mnogo bolje da to uradim nego da rizikujem da pokačim grip i da eventualno imam velike probleme. Po njemu sve ovo što se priča i piše o vakcini, nema blage veze sa pravom situacijom, ona je apsolutno bezbedna i on će sigurno da se vakciniše kao i njegova porodica. Onda mi je ukratko ispričao kakve su muke sa pacijentima koji imaju probleme sa disajnim putevima (jer kako mi je rekao radi i sa tim ljudima) i kako ih teško vraćaju u normalno stanje. Uopšte mi nije pomenuo ni prvu ni drugu vakcinu, ni verovatnoću (ili neverovatnoću) da smo mi na terapiji na neki način zaštićeni itd..
Sad posle čitanja ovog što je naveo ultraH, stvarno ni sam ne znam šta da mislim o tome :dontunderstand:.
Pozdrav svima još jednom,
Gabol001

Evo ja se javljam da ispravim nesporazum.Meni je receno da ja primim vakcinu protiv obicnog gripa.Jer kako kazu kekari ovajH1N1 je virulentiji nego obican pa malo moze pomoci i ova vakcina.Inace ja sam za HCV saznala 2007 god.-teska fibroza ali PSR negativan tako da nisam dobila lecanje.Od tada sam strogo vodila racuna o ishrani i svemu ostalom i kad sam isla na kontrole(ultrazvuk ,krv)doktori (da se nisam predstavila kao HCV pozitivan)nebi predpostavili da imam to oboljenje.Bila sam malo skepticna(kako se to ne moze videti na ultrazvuku)pa sa menjala lekare(privatno ) ali su mi svi to rekli. Konkretno dr.Delic kada sam mu rekla kako se hranim i ostalo mi je rekaonesto u smislu da zivim bezgresno da mogu nekada i da nazdravim?! Jos nisam radila novi PSR neznam na koliko treba da se radi i koliko brzo moze da napreduje HCV. Da li neko ima iskustva?

Pozdrav svima,
novi sam član na ovom forumu (učestvujem na par drugih pa sam se možda i susreo sa nekim od vas) ali što se tiče hepatitisa i svega ostalog tu sam već veteran.
Ukratko, 10 godina je već prošlo otkako sam saznao da sam pokačio Hep, genotip 1, biopsija rađena 2003-e godine-nalaz umerena fibroza, sad sam na terapiji 48 nedelja i ostalo mi je još 8 komada do kraja. Zbog loše krvne slike (trombociti, hemoglobin itd...) od početka primam najmanju dozu 90 mcg i ribavirin (copegus) 2+0+2. Ostali nalazi su mi dobri, PCR posle 3 meseca negativan (pre terapije broj kopija bio 7 miliona), tako da lagano čekam kraj pa da vidimo ša će biti.
Pratim dugo ovaj forum, a sad sam odlučio i da se prijavim jer me je zaintrigarala ova diskusija oko aktuelne epidemije gripa.
Ja sam takođe pacijent Dr. Delića i juče sam bio kod njega na kontroli pa sam iskoristio priliku da ga pitam šta misli o vakcinaciji. On mi je rekao da se obavezno vakcinišem jer je mnogo bolje da to uradim nego da rizikujem da pokačim grip i da eventualno imam velike probleme. Po njemu sve ovo što se priča i piše o vakcini, nema blage veze sa pravom situacijom, ona je apsolutno bezbedna i on će sigurno da se vakciniše kao i njegova porodica. Onda mi je ukratko ispričao kakve su muke sa pacijentima koji imaju probleme sa disajnim putevima (jer kako mi je rekao radi i sa tim ljudima) i kako ih teško vraćaju u normalno stanje. Uopšte mi nije pomenuo ni prvu ni drugu vakcinu, ni verovatnoću (ili neverovatnoću) da smo mi na terapiji na neki način zaštićeni itd..
Sad posle čitanja ovog što je naveo ultraH, stvarno ni sam ne znam šta da mislim o tome :dontunderstand:.
Pozdrav svima još jednom,
Gabol001

Ja sam samo preneo ono sto mi je Prof.Dr.Delic rekao,a to je ovu prvu nikako nemojte,a ovu drugu obavezno,pa posto se vidjas sa njim pitaj ga slobodno,kao i za to da pegasys u nekoj maloj meri deluje zastitno,i potvrdice ti obe cinjenice,garantujem ti to,jer on (sto verovatno i sam znas jer ides kod njega,a to se odmah primeti kakav je covek,jednostavno fenomenalan za sve,otvoren....) kad nesto kaze on stoji iza toga,tako da slobodno ga pitaj bas recima rekao mi je jedan drug koji je kod Vas na lecenju itd...i reci ce ti isto garantujem ti,mislim krajnje glupo bi bilo da izmislim tako nesto,jesam bolestan sto se jetre tice,ali umno hvala bogu nisam!!! Bez ljutnje,ali molim te pitaj ga to,potvrdice ti sigurno!

A sad o sebi da se predstavim malo,imam C od verovatno pre 24god,kad sam kao mali operisao srce,mada posle toga sam operisao i krajnike i imao 2 povrede (nista pirsing,nista tatoo,nista droge) tako da pitanje je kad i sta....Saznao sam 2003 pri rutinskoj kontroli,i nisam preduzimao nista dok jednog dana nisam resio da probam da izlecim to,i evo sad sam na terapiji,imam geno1,primio sam 4-tu pre par dana,i guram polako....Pijem i caj od koprive i precice,mesam ih zajedno pa tako popijem jedan ujutru jedan uvece,pijem srebrnu vodu,a planiram i konbuhu da ubacim.U utorak radim krvnu sliku pa cemo da vidimo kako reagujem na terapiju,nisam radio od druge vakcine,znaci 3nedelje,tako da cemo videti da li ce biti smanjenja nekog ili ne....Necu da gnjavim vise,pricacemo kasnije o svemu,nadam se da ce biti dosta nas koji su na terapiji da delimo iskustva ovde,i otvaramo se prema nekome ko moze da nas razume,i tako olaksamo sebi...mislim da je forum pravo mesto za ove stvari,i da moze svima nama da puno pomogne....Pozdrav svima,i nadam se dosta aktivnosti na ovom forumu...Ko sta zeli moze slobodno da me pita,ono sto znam pomoci cu Vam,mada najbolje je Delica pitati,jer on nikada nece da vas odbije za razgovor,jednostavno covek je fenomenalan...A ja mogu eto cisto neki savet,onima koji su posle mene poceli,kao i ja da pokupim od onih koji su ispred mene....U NADI DA CEMO SVI IZBACITI ULJEZA UZ POMOC KASPERSKOG,ZELIM VAM SVIMA PUNO SRECE...POZDRAV!!!

@nina9 pozdrav evo da ti odgovorim na neka pitanja shto se tiche ishrane to zavisi od organizma, naprimer mom organizmu nije prijala dijetalna ishrana. Transaminaze su mi i dalje bile povishene, smrshao sam 15kg i tako posle nekish 5 6 meseci mi se smuchilo i nastavio sam sa normalnom ishranom, izbacio chaj za jetru surutku, i sve ostalo... posle mesec dana krvna slika mi se skoro duplo popravila, za tri meseca sam vratio 10kg i popravio transaminaze.Morash sama testirati svoj organizam.
@deltoid Sto se tiche zashtite u sex u kondom je sasvim dovoljna zashtita, i ne koristiti isti pribor za lichnu higijenu. To koliko je virus otporan nema veze sa prenosheljem, i besnilo i hiv se mnogo lakshe prenose od hcv a. ne bi trebali toliku frku dizati oko toga, mislim mi shto imamo hcv ne bi trebalo da imamo normalan zivot? Samo treba povesti malo vishe rachuna i to je sasvim dovoljno. U spermi se nalazi virus, ali ne mora da znachi da je dovoljan da se prenese. Mislim da nije pametno rizikovati, bolje je sachekati terapijicu i videti kako ce da deluje
E sada poshto je ovo Srbija treba se ponashati kao srbin. Mislim oko dobijanja terapije. ako znate shta traze, to im i dajte, svako ko malo duze ima hcv ima i lako fibrozu, to je dovoljno za dobijanje terapije, 100 000 kopija je dovoljno... za biopsiju traze da je jetra malo uvecana na ultrazvuku i da su transaminaze povishene, to se lako moze postici, malo alkohola dva tri dana pred davanje krvi i to je dovoljno. Mislim ja sad ispadam prevarant br1 ali morash se snaci poshto je ovo SRBIJA.
Uglavnom ja sam terapiju dobio posle malo vishe od godinu dana chekanja i to sam morao da chekam godinu dana da dobijem potvrdu od psihica da sam chist, tek posle toga sam krenuo na spremanje za terapiju. Znachi od predavanja sve potrebne dokumentacije chekao sam 2meseca max
Pozdrav svima, i samo lagano, postoje i gore stvari i bolesti... nije neka uteha, ali je istina

123.83. Hvala na tvom misljenju, zanima me sta su vam doktori rekli u vezi dobijanja dece,kako muskarac koji je hcv pozitivan moze da ima decu i da li je to uopste moguce,razna su misljenja ja sam od doktora dobila odgovor da hcv nema veza sa decom,toliko.

A na partnerku? Znaci mozes da odlucis da imas dete, ali bog sami zna sta ce se desiti,to je veoma,veoma uzasno i traumaticno iskustvo, ne znam kako covek onda uopste moze da odluci da ima decu sa tom osobom.

Zaista sam se potresla citajuci neke od tvojih postova, vratili su mi se sva bolna secanja vezana za hepatitis, od onog dana kada sam uzela rezultate testa na antitela, kada mi se svet okrenuo naopacke. I sada mi se okrece u zelucu...
Ja sam pozitivna na antitela i uvek cu biti, trebala bih se poroditi za 18 dana, moj sin ce se roditi zdrav, i u slucaju da poseduje antitela, sto je mala verovatnoca, njegov ce ih organizam odbaciti za 4,5,6 meseci.
Ja zaista, bez uvrede, ne razumem taj beogradski nacin lecenja, na jugu je drugacije, cim sam uzela te testove na antitela odmah su me uputili na kliniku u Nisu, uradili mi biopsiju, zatim me poslali na psr test za Beograd i onda sam samo cekala rezultate, kada su rezultati bili gotovi, doktor me je pozvao telefonom, i saopsito mi najdivnije vesti koje sam ikad cula, da ne posedujem virus, sto znaci da mi je sa jetrom sve u redu, vec da imam ta antitela, koja znam kako sam dobila. U to vreme sam i ostala trudna i ubijala se od plakanja, nervoze, pomisljala na sve i svasta, kada sam na kraju sa svojim deckom odlucila da uprkos svemu zadrzimo bebu, stigle su mi vesti od doktora, plakala sam ceo dan od srece, nisam mogla da verujem koliko mi je vera u Boga pomogla, jer ni u jednom trenutku nisam prestala da se molim Bogu.
Preporucila bih ti da ako vas doktor nije uputio na psr test ili biopsiju, sami trazite od njega, ja ne razumem zasto vas odmah nije uputio, stvarno mi nije jasno, sta imate vi od toga sto cete proveravati te transeminaze i bla, bla...pa to je najjednostavnije raditi, to mozes u svakoj ambolanti proveriti kada god hoces.

Back