Pozdrav svima,
novi sam član na ovom forumu (učestvujem na par drugih pa sam se možda i susreo sa nekim od vas) ali što se tiče hepatitisa i svega ostalog tu sam već veteran.
Ukratko, 10 godina je već prošlo otkako sam saznao da sam pokačio Hep, genotip 1, biopsija rađena 2003-e godine-nalaz umerena fibroza, sad sam na terapiji 48 nedelja i ostalo mi je još 8 komada do kraja. Zbog loše krvne slike (trombociti, hemoglobin itd...) od početka primam najmanju dozu 90 mcg i ribavirin (copegus) 2+0+2. Ostali nalazi su mi dobri, PCR posle 3 meseca negativan (pre terapije broj kopija bio 7 miliona), tako da lagano čekam kraj pa da vidimo ša će biti.
Pratim dugo ovaj forum, a sad sam odlučio i da se prijavim jer me je zaintrigarala ova diskusija oko aktuelne epidemije gripa.
Ja sam takođe pacijent Dr. Delića i juče sam bio kod njega na kontroli pa sam iskoristio priliku da ga pitam šta misli o vakcinaciji. On mi je rekao da se obavezno vakcinišem jer je mnogo bolje da to uradim nego da rizikujem da pokačim grip i da eventualno imam velike probleme. Po njemu sve ovo što se priča i piše o vakcini, nema blage veze sa pravom situacijom, ona je apsolutno bezbedna i on će sigurno da se vakciniše kao i njegova porodica. Onda mi je ukratko ispričao kakve su muke sa pacijentima koji imaju probleme sa disajnim putevima (jer kako mi je rekao radi i sa tim ljudima) i kako ih teško vraćaju u normalno stanje. Uopšte mi nije pomenuo ni prvu ni drugu vakcinu, ni verovatnoću (ili neverovatnoću) da smo mi na terapiji na neki način zaštićeni itd..
Sad posle čitanja ovog što je naveo ultraH, stvarno ni sam ne znam šta da mislim o tome

.
Pozdrav svima još jednom,
Gabol001