Нepatitis C

Кад кажеш ''активност'', то за мене има један , вероватно, другачији смисао него за тебе.
Ми под активношћу подразумевамо интензитет запаљења у јетри који је вирус узроковао.
Она се градира као: минимална, лака, умерена и јака активност.
И чињеница је да она може да се мења али кад знамо да је неко хепатитис Ц позитиван, никад нећемо рећи да нема активности. Увек је макар минимална. ;)

Ali zato moze da bude neaktivan pa ponovo aktivan.
Mada sam ja svedok jedne zene sigurno a cuo sam price i za jos mnoge druge ljude koji su se molili i izlecili.
Nauka to ne priznaje doktori isto uglavnom ne ali cuda su moguca,alternativnu medicinu isto treba istrazivati i koristiti.
Ulje kanabisa je primer toga.
E upravo me to interersuje ,da li ga čovek može održati ponovo neaktivnim(kako bi neki koji su to uspeli,nazivali zamrznutim) ??? Kako je to moguće,ako je to tačno??? Da li je u pitanju imuni factor ili šta drugo? :rtfm: Mislim da sam ovde negde pročitao tako nešto,čini mi se da je žena pisala u vezi muža,imao je takvo iskustvo da mu se virus začaurio -odnosno infektolog mu je rekao da je prisutan u organizmu ali zamrznut I neaktivan! Znači da je moguće,i verovatno je neka alternative u pitanju koju moderna medicina ne priznaje!Samo da se zna ,ja cenim narodne lekove kao I medicine,mislim da ispravna kombinacija jednog I drugog ponekada može dovesti do ekstra rezultata. Ali ro je samo moje mišljenje!!!

Кад кажеш ''активност'', то за мене има један , вероватно, другачији смисао него за тебе.
Ми под активношћу подразумевамо интензитет запаљења у јетри који је вирус узроковао.
Она се градира као: минимална, лака, умерена и јака активност.
И чињеница је да она може да се мења али кад знамо да је неко хепатитис Ц позитиван, никад нећемо рећи да нема активности. Увек је макар минимална. ;)
Sofija vi ste lekar/infektolog ili... ?

Gledaj ovako prodje terapija pcr test pokaze da virusa vise nema znaci negativan si terapija uspesna.OK anti tela su tu ali pcr kaze negativan na hcv test i nakon nekoliko godina uradis pcr test ponovo na redovnoj kontroli kad ono ponovo pozitivan??
Kako to objasnjavas Sofija?Kapiram kad pricas o aktivnosti virusa,ali kako objasnjavas ovo pozitivan pa negativan pa ponovo pozitivan na pcr testu a znamo da je on jedini i najmerodavniji.
Naravno pod uslovom da osobaba nikako nije mogla ponovo da dobije hcv infekciju.
I jos jedno pitanje sto me zanima cisto ovako da cujem tvoje misljenje oi vakcini protiv hepatitisa b ja sam primio sve tri komplet acitao sam da se tim osobama pojavi na testu da su pozitivni na neku vrstu hepatitisa nisam siguran na koji tacno.Da li je dobro primiti vakcinu protiv hepatitisa b ili ne?Moj lekar je rekao da i svi ostali ali...

@Nubiru, Хвала, такође. :)

@morn
Не знам за такве случајеве, што не значи да их нема.
Не радим тај део посла.
Али ми није немогуће јер ни један од тестова није апсолутно прецизан. Увек постоји могућност грешке.

E ovako braco i sestre po muci a i drugi koji prate.
Stigao rezultat kvantitativnog pcr testa imam 248 000 kopija virusa u krvi,znam da je uslov za terapiju da bude vise od 100 000 bar je tako bilo,medicincka sestra nije htela da ihg tumaci a doktor nije bio tu
zna li neko jel to puno lose ili neka sredina??
Zakazana mi je biopsija jetre za 24 ti,23 ceg u 9 ujutru da odem tamo 24 tog biopsija i 25 izlazim,a taman sam krenuo da radim fin poslic nasao...moracu nekako sda se uklopim za dva slobodna dana najgore je sto moram da lazem ne smem da kazem istinu zasta ce mi.
Nek se javi neko ko zna nesto o ovom rezultatu.
Pozz svima a damama srecan 8 mart

Stvarno ne znam kako se lece ljudi koji imaju i b i c zajedno znam samo da hepatitis b jos uvek na zalost nije izleciv,ali postoji terapija i za njega naravno da ga drzis pod kontrolom itd.
Znam neke ljude koji imaju i jedan i drugi hepatitis ali ne lece se ono briga ih i nista nesto posebno im ne fali,zamislite koja tuga jednim fiksom ili kako vec mozes dobiti i jedan i drugi i plus hiv tuga opasne igre uff tako sam ja tesio sebe kade sam saznao za c ono kao aj cuti bar kad nemam i b i hiv.
Najbolje ti je da zakazes kod infektologa i pitas sve sto te zanima ili pojuri na netu verovatno postoji neka tema i ako smo mi srbistan i kod nas su to tabu tame probaj na nekom stranom sajtu nzm stvarno sestro jedino ti mogu reci da ne klones duhom da se boris da je najteze kad se zazna posle se malo naviknes i vratis u normalu zelim ti puno uspeha i srece i podeli svoja iskustva sa nama.
Pozzz

Nisam se testirala, samo se informisem zbog poseta zubaru, manikirima i pedikirima. Mozda bi mogla Sofija da nam odgovori kako se leci istovremeno infekcija virusima i b i c. Hvala.

Znam neke ljude koji imaju i jedan i drugi hepatitis ali ne lece se ono briga ih i nista nesto posebno im ne fali

Kako im ne fali. To je nemoguce.

Nisam se testirala, samo se informisem zbog poseta zubaru, manikirima i pedikirima. Mozda bi mogla Sofija da nam odgovori kako se leci istovremeno infekcija virusima i b i c. Hvala.

Kako im ne fali. To je nemoguce.

Ц се лечи као и обично.
За Б још увек нема лека.

Зубари би требали да користе стерилизатор и користе га али се људи , дефинитивно, заразе одласцима.
Не треба се оптерећивати тиме јер постоје бројне студије које дају опречне информације о томе колико вирус може дуго да живи изван организма до тога колико и на шта је осетљив.

Ц се лечи као и обично.
За Б још увек нема лека.

Зубари би требали да користе стерилизатор и користе га али се људи , дефинитивно, заразе одласцима.
Не треба се оптерећивати тиме јер постоје бројне студије које дају опречне информације о томе колико вирус може дуго да живи изван организма до тога колико и на шта је осетљив.

Do 48 h može da opstane na sobnoj temperaturi,sve ispod ili iznad ga ranije ubija?? Jesam li u pravu??

Dog Rose;
P.s. Dobro došla a pod 2. gde pokupi oba tipa???

Da naravno ides kod zubara pa si slucajno naletela na ovu stranicu pa te zanima jos i pedikir i manikir ijaao kakve bre veze ima pedikir i manikir i zubar sa hcv om daj nemojte da vredjate ljudsku inteligenciju ljudi dobro je da nisi rekla da te je ujeo komarac pa si se uplasila da slucajno nemas ili da se raspitujes za drugara.Upoznao sam 100 tinak ljudi koji imaju hcv i svi su ga dobili preko igle i noza dal tranfuzijom,infuzijom,operacijom,fiksom,seksom na ratistu...Znazi mesanje krvi kakvi pedikir i manikir ajde molim te smesna si.
To si procitala negde kako se prenosi pa lupetas manikir je posebno opasan a tek pedikir ijaaao.

Slusaj ovako hepatitis je ozbiljno hronicno oboljenje i nemoj da zaludjujes sa pedikirima i manikirima,ja sam ti napisao gore da si procila negde da je moguce preneti ili dobiti kako vec kod zubara,pedikira,manikira znaci moguce je ako ti zubari itd ne rade po zakonu i moralu i etici pa ne sterilisu pribor posle svakog da kazemo pacijenta nego samo na kraju smene kao npr.u drzavnim ustanovama.Ti seceru idi kod privatnika plati malo vise zakazi reci da hoces iskljucivo sterilan pribor i nema da brigas.
PS.nije Sofija tvoja mama pa da ti odgovara na glupa pitanja koja svi znaju,ovo je sve na dobrovoljnoj bazi i pripada svakom jednako.
Pitas nesto o cemu se pise odavno i mozes da nadjes na svakoj stranici samo zaludjujes.

Pedikir .. manikir ,realnost je da tako preneti hcv apsolutno besmislena...Dok ,hbv može se pokupiti I kod druga na kafi...Ali zubari definitivno mogu najbezbrižnije da ga prenesu ,a prenose ga!!! Ovde na forumu,ima čovek sa kojim se pp dopisujem,kako kaže kada ode kod zubara obavezno kaže da je hcv pozitiv,oni samo klimnu glavom I posle njega sledećem pacijentu sve te iste instrumente strpaju u usta: To je realnost našeg mentaliteta...

Back