Нepatitis C

Doktori jednostavno nemaju ni vremena ni odgovore na sva ta pitanja koja bi im postavili.Vec mesec ipo dana cekam rezultate pcr testa a bez njega nema terapije tek posle sledi biopsija pa komisija pa terapija a mora da se zivi i radi pa ti sve to uklopi bem ti drzavu mozda dobijem cirozu pre nego sto krenem na terapiju sve to predugo traje.

Jeste morn u ovoj državi je sve presipanje iz šupljeg u prazno...meni je moj infektolog ovako rekao; ako imaš 7000eu ti ne moraš da čekaš,možeš odmah početi da se lečiš!!! Nije mislio na to da njega potkupim,ali ako sam dobro pročitaO IZMEDJU REDOVA to znači da je za keš sve odmah izvodljivo,kako je to moguće da u bolnicama se čekaju toliki redovi a sa druge strane isti on radi privatno u jednoj klinici pored kcv-a i naravno da je mislio da on može da me leči za tih 7 glava,al kako god,čuo sam već od pojedinih lekara da se konkretno ide na to da se državno zdrastvene usluge totalno ugase,što već možemo videti na primer državne apoteke nemaju ništa od lekova a izdaju se plavi recepti...ovo sve lagano ide u beskraj totalnog ludila,postavljaju nam se zakoni kao da smo u švajcarskoj a nemamo za najmizerniji život..daleko je neki najmanji evro standard od nas...i gde smo svi? Na FB odemo ispraznimo se u komentarima,il ovde il na nekom drugom forumu ili ti na nekoj društvenoj mreži...a od toga nema ništa.toga smo svi svensni ..nego da se vratim na temu-morn neće ti početi ciroza od čekanja,po nekim statistikama počinje nakon 15-20 god u hroničnom hepatitisu. Da je gnjavaža...jeste brt.

Dobro znam da virus nije galopirajuci i da se ciroza ne dobija tako brzo to sam ja vise onako figurativno,znas onu foru bas steta sto je umro bio je dobar coveg,a od cega je umro ne zna se tek za mesec dana mu je bio zakazan pregled:hahaha: tragi komedija.A to nakon koliko godina ce virus uzimati danak to zavisi od toga kako zivis nije zagarantovano za 15-20 god.moze i mnogo krace,a mozda i nikada to je problem kod hcv a nista se nezna konkretno.
Evo ja sam jutros primio trecu zadnju vakcinu protih hepatitisa b.
U ponedeljak pocinjem da radim ne mogu vise da cekam rezultate,zivim sam i treba mi lova,i cim pocnem da radim zvace me iz hepatologije tako je bilo i prosli put.
To sa tvojim lekarom mi nije naj jasnija situacija,ako mozes snimi razgovor.Postoje lekovi za hcv sovaldi...koji se koriste u americi 90 tableta ti treba da se izlecis znaci samo se tablete piju nema injekcija i vakcina daleko manje nus efekata ima i izlecivost je skoro 100%,ali jedna tableta je skoro 1000dolara,e sad ti lekovi se po licenci prave i u zemljama treceg sveta Indija,Pakistan,Egipat...LJudi iz Srbije putuju tamo i donose lekove moze da se nadje ov de 15000e.kostaju.Pitao sam mog infetologa inace veoma cenjenog on mi je rekao da zna za to i da ima toga...ali da on ne sme da ucestvuje u tome i da prati moju terapiju sa tim ;lekom jer nije registrovan kod nas i p[rosao tu proceduru.
Sve u svemu ZAJEBANO.Nk se javi neko sa bilo kakvim informacijama koje mogu da znace i pomognu nama inficiranima,a one koji zele da kritikuju i mudruju porucujem da ima puno drugih tema za takve stvari.
Pozz svima:heart:

- - - - - - - - - -

Nije 15000e.nego 1500e.je cena tog leka kod nas sory,ali ne znam nista dalje o tome jedino mogu dsa vas povezem sa likom u Beogradu pa vidite sa njim oko sdaljih informacijama ako nekoga zanima.

Draga gospodjo znam da vam nije lako ali panicenje vam nece nimalo pomoci,niti rijesiti problem koji ga je snasao ali u toj jako losoj vijesti se nalazi vazna nada,dobro je da ste odmah u samom pocetku otkrili kakva ga je nesreca snasla jer sto se duze ostavi po strani rijesavati problem to je sve teze i manje sanse da dodje do izljecenja.Vazno je da sa testom odrede koji je genotip hepatitisa c i da se vakcinisete svi protiv hepatitica a,b,c jer i poslije izljecenja opet se nedaj boze mogu pokupiti druge vrste hepatitisa a neke su koliko znam neizljecive,Prije se radila biopsija koja je bila jako bolna pri uzimanju primjerka jetre,neznam kako je jos kod nas prvilo ali ovde na zapadu to vise skoro nikako nerade jer su usavremenili nacin testiranja danas skoro sve saznaju preko uzoraka krvi,ultrazvukova i drugih nacina skaniranja,Imaju vise nacina terapija za hepatitis od ranijih nacina gdje se piju odredjeni ljekovi vibirini i interferoni(hemijska-injekcija)koja se daje u kozu na ljevoj i desnoj strani od pupka na stomaku pa sve do najnovije terapije koja je tek nedavno poceta da se primjenjuje i da je novo cudo za izljecenja od hepatitisa tako da se je sa mozda tek nekih 20/30posto popelo na 70/80posto sanse pri ljecenju najgorih oblika zaraze jetre.Nazvan je cudotvornim ljekom za zuticu.Imena ljeka je tj uzimam dva puta dnevno po tri tablete Rebetol-a vrsta ribavirine i po tabletu Ledipasvir/sofosbuvir a prva terapija sa vibirinima i hemijskom olovkom injekcijama interferona nije uspio to je ta stara vrsta lijecenja koja nekima uspije drugima ne samo je teza i gora jer ima dosta losih popratnih efecata dok ova najnovija skoro nema nikakvih posljedica ni osjetljive koze sa svrabezom do suhe koze sa osjetljivim tabanima koje je jako bolno do oticanja zglobova,kiseline,bolova glave itd.vazno je da odma zapocne ljecenje jer sto duze se ostavi vece sanse za ne uspjehom i ozbiljnim posljedicama ciroza jetre ili raka jetre sve dok se neljeci gore ce se osjecati narocito osjecaj kronicne neizmoglosti itd.Nadam se da sam vam uspijo malo pomoci zelim vama i vasem sinu puno srece.pp.Mario Terzic

Ne razumem Marijo ovo sto si napisao?Nikakve logike mi nema??Mislim to je sve poznato o tome ljudi pisu otpocetka o tome kako je terapija u svetu bolja i kako je nasa drzava bedna i nazadna,a vakcina protiv Hepatitisa c nepostoji.Dobrodosao na forum riomare :bye:

Super je stvar lajkovao sam te:D a sta je sa grupom HIM jel su se raspali?
Devojka mi radila ast i alt vrednosti za jetru ono znas i normalne su joj vrednosti to valjda znaci da nema hcv.
Nemam pojma da li su se raspali. A to za hcv ne mora da znaci,ako su alt I ast normalni treba uraditi test na hcv,bar mislim da je tako? Valjda ako virus miruje ast i alt su normalni?!
:) Hvala za like!

Морн, није доказ ниска вредност функционалних ензима јетре да нема вируса у организму.
Мора да се уради анализа као и обично. :)

Skoro svi koji imaju virus imaju daleko vece vrednosti alt i ast ja sam prvi put imao preko 300,sad odkad ne pijem alkohol su negde oko 100.
Znam da ne znaci 100 posto ali u procentima ako su te vrednosti normalne oda nema virusa 80%.
Nije cvrst dokaz ali je svakako dobra vest

Pozdrav svima na forumu :)Vec dugo vas pratim ali nikako do sad da se reistrujem!Suprug ima hep C,otkriven je u novembru 2015-te,od 22.01 ove godine je na terapiji!Genotip 3 je,utjeha nam je sto se taj genotip kazu,najlakse lijeci :)Problem je sto,otkako prima terapiju,nalazi krvi su mu sve losiji:confused: Jutrosnji nalaz-LE 1,7,trombociti 71...Ne znam da li jos neko ima te probleme,da li je to normalno u toku ove terapije...

Moj suprug ne pije vec 7 godina,ali uopste ne pije,AST 122,ALT 273 GAMA 115,1!Zanimljivoje to sto svaki novi nalaz,oni ne padaju,svaki put su po malo veci,Gama je za godinu dana skocila sa 100 na 115 PCR mu je 6320000 :think:

Skoro svi koji imaju virus imaju daleko vece vrednosti alt i ast ja sam prvi put imao preko 300,sad odkad ne pijem alkohol su negde oko 100.
Znam da ne znaci 100 posto ali u procentima ako su te vrednosti normalne oda nema virusa 80%.
Nije cvrst dokaz ali je svakako dobra vest

Да али постоје форме хепатитиса које зовемо ''здрави носилац'' и ''асимптоматски хепатитис''. Две различите форме.

Мада, хепатитис Ц се преноси искључиво крвљу и њеним дериватима тако да не верујем да ти девојка има.

Dobro nam došli tihiprle73 :)

- - - - - - - - - -

Да али постоје форме хепатитиса које зовемо ''здрави носилац'' и ''асимптоматски хепатитис''. Две различите форме.

Мада, хепатитис Ц се преноси искључиво крвљу и њеним дериватима тако да не верујем да ти девојка има.
Ja mislim da polnim putem u odredjenim okolnostima može lagano da se prenese(mada ne mora da znači).

Dobro nam došli tihiprle73 :)

- - - - - - - - - -

Ja mislim da polnim putem u odredjenim okolnostima može lagano da se prenese(mada ne mora da znači).

Статистика каже у око 0,5% или 0,05%. Али једна од те две вредности сигурно. Давно сам то учила. Сад се бавим дијагностиком и имала сам прилике и да гледам јетре оболелих од хепатитиса Ц. Он није агресиван као Б. Мирнији је, мање активан.

- - - - - - - - - -

Али шта је била поента мог поста о здравим носиоцима и асимптоматској болести?

Поента је била да код обе форме имамо мирне функционалне ензиме јетре. Значи, у јетри нема некрозе али вирус је ту и плива организмом.

Статистика каже у око 0,5% или 0,05%. Али једна од те две вредности сигурно. Давно сам то учила. Сад се бавим дијагностиком и имала сам прилике и да гледам јетре оболелих од хепатитиса Ц. Он није агресиван као Б. Мирнији је, мање активан.

- - - - - - - - - -

Али шта је била поента мог поста о здравим носиоцима и асимптоматској болести?

Поента је била да код обе форме имамо мирне функционалне ензиме јетре. Значи, у јетри нема некрозе али вирус је ту и плива организмом.
Ok ,shvatio sam poentu. Nego jedno pitanje: Da li nekim čudom il igrom slučaja virus može biti ponovo zamrznut (neaktivan) ali ne mislim na lečenje,interferon ,bla bla bla.... Nego jednostavno bude aktivan pa ponovo postane neaktivan. Šta kažu studije o tome???

- - - - - - - - - -

Ne lagano, ali moze i seksualnim putem.
Mada i tad se veruje da u vecini slucajeva bude krvlju...
Na to sam I mislio

Не може.
Може само проћи мало времена од заразе до дијагностичког теста па да имунитет не стигне да одреагује, а самим тим нема ни детектабилних анти-тела. Под условом да не говоримо о акутној форми хепатитиса.

Ali zato moze da bude neaktivan pa ponovo aktivan.
Mada sam ja svedok jedne zene sigurno a cuo sam price i za jos mnoge druge ljude koji su se molili i izlecili.
Nauka to ne priznaje doktori isto uglavnom ne ali cuda su moguca,alternativnu medicinu isto treba istrazivati i koristiti.
Ulje kanabisa je primer toga.

Back