to ti se i desilo da bi se preispitao dobro i da malo bolje vidis sta radis i to uopste nije lose,a hep nisi dpobio sigurno jer si onda baksuz kakvog svet jos nije video.Prema tome samo baci te bensedine i sve te otrove i bice sve u redu,ovo ti je samo mala opomena.Pi nesto da ojacas imunitet ,ne alkohol i ne lekove vec neki med,mlec i te stvari u slucaju a treba organizam sa necim da ti se bori ,mada za mir ti je potrebno nesto drugo ,tu pcelice nemogu nista.
ako su transaminaze normalne ,svi ostali rezultati takodje normalni ,dakle sve u okviru referentnih vrednosti vec tri puta za redom,ako ultrazvuk jetre kaze da nema nikakvih promena sem sto je jetra neznatno svetlija sto moze biti i prirodna boja ,da li to znaci da nije neophodna biopsija iako je skener test pokazao prisustvo antitela na hcv?Da li se prvo radi PCR pa potom bipsija ili obratno?hvala
nerazuemm vezu izmedju ishrane i virusa?da li bi sofija ili ko moze mogao da objasni zasto nesme da se jede i pije? Jasno mi je da jetri i bez virusa steti sto sta ,ali kakve veze ima jetra koja ima virus ,sa ishranom?virus napada jetru i,na koji nacin se virusu ishranom odmaze da je manje uneredjuje?
i jos jedn pitanje,koliko vidim po sajtovima na ovu temu ,nigde nisam naisla na nekoga kome se virus nije vratio ,odnosno probudio i opet napao ,pa me zanima da li uopste ima smisla izlagati se tolikom riziku ako se virus opet povampoiri jer ta terapija je veoma agresivna i unistava i zdrave celije i napada sto sta drugo,a ne zna se ni da li osoba moze uopste i da je izdrzi.nekad mislim da smo mali jadni hrcki ,da se na nama cine pokusi jer eto citam i novi se lek pojavio..kako znaju da je bolji od ovog i slicno kada ni za ovaj pojma nemamo sta se desava sa ljudima nakon deset godina?
Prvo se radi biopsija jetre, da se odredi u kakvom je stanju, a onda PCR, barem kod nas je tako.
Pogresno mislis da se virus svima vraca, procitaj samo ovaj forum videces koliko ljudi se izlecilo, a procitaj i statistike na internetu. Virus Hep C se leci u oko 80 % slucajeva, u zavisnosti od genotipa manje ili vise i lecenje traje krace ili duze. Imam poznanicu koja se lecila pre 13 godina i nije joj se vratio virus, sve ostalo joj je u redu i nema nikakve posledice od terapije. Tako da, ima puno predrasuda, samo hrabro! Nema alternative zvanicnoj terapiji.