Нepatitis C

Zelim da pitam Sofiju posto vidim da je ona to ucila na faksu,da li muskarac koji ima Hcv moze imati decu, a da naravno bude sve u redu sa bebom i majkom koja nema Hcv,cula sam misljenje da to nema veze jedno sa drugim ali mi to nekako nije jasno i uopste se ne poklapaju misljenja lekara u vezi te tema,o tome sam pricala sa ginekologom i infektologom,ja zelim da znam tacno sve u vezi toga bez onoga toliko i toliko posto, jer to nije stvar sa kojom bih se salila, znaci konkretno da li postoji odgovor na to pitanje,ja ga jos uvek nisam dobila?

Jako su slabe šanse da se majka sexom zarazi od oca, automatski dete je OK...gore je kad je majka zaražena, znači eto...0.5% i manje su šanse da se bilo ko sexom sarazi. Rizik je znači zanemarljivo mali. Ima mnogo takvih brakova sa decom, gde su svi apsolutno zdravi sem oca. to ćeš od mnogih čuti, ali ti naravno niko neće dati pisanu garanciju...dešava se da se dete koje rađa zaražena majka inficira njenom krvlju tkom porođaja (naročito carskim rezom, krv dospeva u oči) ... ali to bi bilo sve što ja znam o tome...vidiš, zvuči čudno, ali taj virus možeš čak i da progutaš - i ništa, stomačna kiselina ga ubije...jednostavno mora da dospe u krvotok da bi bilo govora o infekciji...postoje čak tvrdje da ni varijanta `rana na ranu´ ne ide...ali treba znati da je sam virus jako teško ubiti, po 28 dana opstaje u spoljnoj sredini, recimo u krvavom ispljuvku na ulici...ljudi se kod zubara ili tetoviranjem ili na hemodijalizi i operacionom stolu najviše inficiraju ali moderna medicina to teško priznaje...čim je neko mlad/mladolik-automatski je narkoman ili ga isprevrću tražeći tetovaže...da, naravno, i IV narkomani čine dobar deo HCV populacije... nemam diplomu ali sam mnogo čitao o tome...malo toga ne znam. Ginekolog i infektolog nije isto a i infektolozi nisu svi isti...preporučujem ti Dr. Delića sa Inf. klinike, čovek je izvanredan lekar i jedan od vodećih stručnjaka kod nas ako ne i vodeći. Pozdrav

to sto on toliko dugo zivi je bas lose jer se svuda pljuje ,izgleda da je jako lako dobiti ga i ti zubari isto ,su veoma opasni ,ko zna na koji nacin sterilisu instrumente
Jako su slabe šanse da se majka sexom zarazi od oca, automatski dete je OK...gore je kad je majka zaražena, znači eto...0.5% i manje su šanse da se bilo ko sexom sarazi. Rizik je znači zanemarljivo mali. Ima mnogo takvih brakova sa decom, gde su svi apsolutno zdravi sem oca. to ćeš od mnogih čuti, ali ti naravno niko neće dati pisanu garanciju...dešava se da se dete koje rađa zaražena majka inficira njenom krvlju tkom porođaja (naročito carskim rezom, krv dospeva u oči) ... ali to bi bilo sve što ja znam o tome...vidiš, zvuči čudno, ali taj virus možeš čak i da progutaš - i ništa, stomačna kiselina ga ubije...jednostavno mora da dospe u krvotok da bi bilo govora o infekciji...postoje čak tvrdje da ni varijanta `rana na ranu´ ne ide...ali treba znati da je sam virus jako teško ubiti, po 28 dana opstaje u spoljnoj sredini, recimo u krvavom ispljuvku na ulici...ljudi se kod zubara ili tetoviranjem ili na hemodijalizi i operacionom stolu najviše inficiraju ali moderna medicina to teško priznaje...čim je neko mlad/mladolik-automatski je narkoman ili ga isprevrću tražeći tetovaže...da, naravno, i IV narkomani čine dobar deo HCV populacije... nemam diplomu ali sam mnogo čitao o tome...malo toga ne znam. Ginekolog i infektolog nije isto a i infektolozi nisu svi isti...preporučujem ti Dr. Delića sa Inf. klinike, čovek je izvanredan lekar i jedan od vodećih stručnjaka kod nas ako ne i vodeći. Pozdrav

pa koliko cesto se radi biopsija kad postoji virus?kako pratis da li se nesto menja i da li recimo magnetna rezonanca moze da vidi sta je sa jetrom?

detaljni rezultati krvnih analiza i ultrazvuka abdomena donose odluku o biopsiji. Tja rezultat biopsije se kao validan/ažuran uzima tokom sledeće tri godine ako su nalazi krvi stabilni, ako nisu-opet ultrazvuk pa eventualno biopsija...bar ja nisam čuo da je neko radio MR u te svrhe.

hvala,ali meni i dalje tu nesto nije jasno ,cemu ultrazvuk,ako se ne vidi pravo stanje jetre?
detaljni rezultati krvnih analiza i ultrazvuka abdomena donose odluku o biopsiji. Tja rezultat biopsije se kao validan/ažuran uzima tokom sledeće tri godine ako su nalazi krvi stabilni, ako nisu-opet ultrazvuk pa eventualno biopsija...bar ja nisam čuo da je neko radio MR u te svrhe.

hvala,ali meni i dalje tu nesto nije jasno ,cemu ultrazvuk,ako se ne vidi pravo stanje jetre?

Kako misliš da se uopšte vidi to stanje jetre? Hronično ili akutno zapaljenje jetre, što HCV i jeste počinje blago povišenim ALT vrednostima, zatim oticanjem jetre (vidi se na ultrazvuku) fibroza (ako je jetra više otečena i imaš malo žešće transeminaze i gama GT vrednos,t to je MOŽDA razlog za biopsiju. Masna jetra je na ultrazvuku svetlije boje itd...dobar iskusan radiolog koješta iz ultrazvuka može da vidi. Da li se lečiš? Nisam pratio tvoje postove izvini, koji ti je da kažemo status?

pa da i onako nemozes mnogo da uradis ,dr kzau da kako god da zivis moze da se odjednom desi -cap,pa moze bilo sta da se tako desi ,meni izgleda kao da ni oni neznaju bas mnogo o samom virusu
Kako sam prestao da brinem, misliš? Pa lepo jednostavno mi je dojadilo da živim kao neka baba (pričajući o bolesti, živeći bolest umesto života)...eo, samo sam se iznervirao/zainatio, šta znam...

pa da i onako nemozes mnogo da uradis ,dr kzau da kako god da zivis moze da se odjednom desi -cap,pa moze bilo sta da se tako desi ,meni izgleda kao da ni oni neznaju bas mnogo o samom virusu

Pa javna je tajna da je laboratorijski generisan...a npr skoro je potvrđeno da se i posle uspešne terapije virus kao, sakrije u mozak pa opet, kao kad-tad kreće da radi....za to vreme gospoda iz farmaceutske industrije se i dalje bogate...ov novo što se skoro pojavilo u US i Kanadi jr trebalo na tržište da izađe oko 2009. godine, znaš..ali hoće još maaaalko da zarade na Pegasysu...zapate bubašvabe pa idu od vrata do vrata da nude dezinsekciju, ta fora

status mi je - odlican - )0 nasli su mi antitela sasvim slucajno ,a da ideju nemam odakle mi od kada mi sem od zubara, slucajno imam rezuktate od pre koju godinu kada su mi enzimi bili jedva poviseni ,a potom normalni i to posle neke upale jake.Pre koji mesec mi to nadju i opet jako blago povisene te transaminaze, jedva da je duplo uvecano,i opet posle neke upale ,od tada svakog meseca radim te bilirubine ggt i ostalo i sve je potpuno u redu,UZ je ok sve je ok, malo je svetlija jetra,ali neznatno da misli da je mozda i prirodno takva ,a koristila sam veoma velike kolicine svoh gaziranih pica godinama,bas jako mnogo ,po 4 litre .Sad cekam septembar da mi rade tu biopsiju,ali mi je to nekako bezveze jer mozda imam ipak smao antitela,Ha se iosecam odlicno ,nikad umorna, nista me ne svrbi ,nemam groznice ,sve super ,i sad se pitam zasto da me bodu ako moze prvo da se definise da li ja to uopste imam ili ne ,?
Kako misliš da se uopšte vidi to stanje jetre? Hronično ili akutno zapaljenje jetre, što HCV i jeste počinje blago povišenim ALT vrednostima, zatim oticanjem jetre (vidi se na ultrazvuku) fibroza (ako je jetra više otečena i imaš malo žešće transeminaze i gama GT vrednos,t to je MOŽDA razlog za biopsiju. Masna jetra je na ultrazvuku svetlije boje itd...dobar iskusan radiolog koješta iz ultrazvuka može da vidi. Da li se lečiš? Nisam pratio tvoje postove izvini, koji ti je da kažemo status?

vidim da su zabranili i da se prodaju preparati na bazi bilja u EU , a ti kako si to dobio?imas bubasvabe?- )
Pa javna je tajna da je laboratorijski generisan...a npr skoro je potvrđeno da se i posle uspešne terapije virus kao, sakrije u mozak pa opet, kao kad-tad kreće da radi....za to vreme gospoda iz farmaceutske industrije se i dalje bogate...ov novo što se skoro pojavilo u US i Kanadi jr trebalo na tržište da izađe oko 2009. godine, znaš..ali hoće još maaaalko da zarade na Pegasysu...zapate bubašvabe pa idu od vrata do vrata da nude dezinsekciju, ta fora

to sto on toliko dugo zivi je bas lose jer se svuda pljuje ,izgleda da je jako lako dobiti ga i ti zubari isto ,su veoma opasni ,ko zna na koji nacin sterilisu instrumente

Da..inače i frizerski saloni i saloni lepte uopšte (koji rade pedikir) su po zakonu obacezni da imaju sterilizatore, ako ih uopšte i imaju, kupuju polovne...ma mnogi poooojma nemaju kako su to ukačili i to važi i za beli svet, kamoli za nas...skoro sam baš od jednog stomatologa čuo komentar da je to zubarska bolest...ma to su sve jalova razmišljanja

Pa javna je tajna da je laboratorijski generisan...a npr skoro je potvrđeno da se i posle uspešne terapije virus kao, sakrije u mozak pa opet, kao kad-tad kreće da radi....za to vreme gospoda iz farmaceutske industrije se i dalje bogate...ov novo što se skoro pojavilo u US i Kanadi jr trebalo na tržište da izađe oko 2009. godine, znaš..ali hoće još malo li im je svaki 300 covek ima taj virus pa ti racunaj - ))maaaalko da zarade na Pegasysu...zapate bubašvabe pa idu od vrata do vrata da nude dezinsekciju, ta fora
u mozak? dakle sta tamo radi ?

imaju sterilizatore koji nemogu da ga ubiju o tome s eradi dakle svaki odlazak kod zubara je potencijalna opasnost za svakoga da se zarazi pa to je mnogo mnogo lose
Da..inače i frizerski saloni i saloni lepte uopšte (koji rade pedikir) su po zakonu obacezni da imaju sterilizatore, ako ih uopšte i imaju, kupuju polovne...ma mnogi poooojma nemaju kako su to ukačili i to važi i za beli svet, kamoli za nas...skoro sam baš od jednog stomatologa čuo komentar da je to zubarska bolest...ma to su sve jalova razmišljanja

vidim da su zabranili i da se prodaju preparati na bazi bilja u EU , a ti kako si to dobio?imas bubasvabe?- )

Pa Todoxin-preparate npr su uspešno išutirali iz Hrvatske, moderna medicina teško i sporo prihvata homeopatiju...ja kako sam dobio hep, misliš? Besplatno keve mi, da ne veruješ....oćeš malo?
A ti? Recimo da sam ga zaslužio, bar ja volim tako damislim,mada nikad svarno neću znati.

sad se pitam zasto da me bodu ako moze prvo da se definise da li ja to uopste imam ili ne ,?

Pa da te bodu, jasno, ako nisu sugurni da ga imaš, to je neuporedivo jeftinije. Ume test da laže malo, znaš, jer detektuje antitela, ne prisustvo virusa..suprotno od PCR...očigledno je ako si pozitvna na antitela da su odlučili da poveruju testu pa kao aj da je bodemo...služe se statistikom...majmuni....ima neviđeno siguran test pljuvačke, znaš, ali preko bare...

blister

nadam se da ti nisam lupio nešto što nije trebalo....ali oni se zaista mnogo služe statistikom u dijagnostici...to im je i najlakše i najbrže....2008 sam radio PCR 2 puta iz radoznalosti (kako radi todoxin1)
toga privatno više nema, strogo po uputu specijaliste...

Razumela sam:),to je i infektolog rekao samo nemam pojma,znas kada neko kaze moze sve biti Ok,a mozda i ne bude tako pa sam se pitala da li to neko moze da potvrdi ili ono ti probaj pa kako ti bude,nikako nisu sigurno zvucali, sve tako nesto moze a i ne mora,mislim kome verovati ako ne tim lekarima ali nekako nisu ostavili jasan utisak u svakoms slucaju hvala:)

Може да има децу. ;)
А ти, пошто ниси инфицирана немаш чега да се плашиш. Ретко се хеп. Ц преноси полним путем- то смо апсолвирали. :)
Перинатална трансмисија (мајка-плод) је такође ретка. Чешћа је код жена које имају коинфекцију са ХИВ-ом и са високим титром ХЦВ РНК на порођају.
Нема јасних процената. :)

Hvala Sofija,mada niko jasno i konkretno tako nije rekao sve nesto moze da bude a i ne mora sto ostavlja porazavajucu utisak da ti neko sa sigurnoscu ne moze potvrditi takve stvari:)

Back