Pa...seti se..znas sigurno...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
minos:Ma nema nista od toga...i na freskama se vidi da Uros podseca na Dusana.....
...Ajde,bre....Pa, na freskama Uros je pljunuti Dusan, samo plav ! Mislim, likom glave je pljuniti Dusan. Telom, ebem li ga na koga lici.Bi2:A, freske je radio foto-aparat?..![]()
![]()
...Ajde,bre....Pa, na freskama Uros je pljunuti Dusan, samo plav ! Mislim, likom glave je pljuniti Dusan. Telom, ebem li ga na koga lici.
Sta mislis ko se sve bavio freskoslikarstvom u to vreme i ko je sve ulazio u dvor da radi freske? Ljudi od poverenja koji su pustani u dvor, a ne svako ko je znao i umeo.
I, ako je Uros pljunuti Dusanov sin, zasto nije sahranjen tamo gde i ostali Nemanjici, pored pljunotog tate, nego je premesten cak na Frusku Goru?
Izgleda da ipak nije toliko pljunut....![]()

Bi2:A, freske je radio foto-aparat?..![]()
![]()
...Ajde,bre....Pa, na freskama Uros je pljunuti Dusan, samo plav ! Mislim, likom glave je pljuniti Dusan. Telom, ebem li ga na koga lici.
Sta mislis ko se sve bavio freskoslikarstvom u to vreme i ko je sve ulazio u dvor da radi freske? Ljudi od poverenja koji su pustani u dvor, a ne svako ko je znao i umeo.
I, ako je Uros pljunuti Dusanov sin, zasto nije sahranjen tamo gde i ostali Nemanjici, pored pljunotog tate, nego je premesten cak na Frusku Goru?
Ko, bre, ispljuva ove naše careve, materi mu ga natitkam...Bi2:... Pa, na freskama Uros je pljunuti Dusan, samo plav ! Mislim, likom glave je pljuniti Dusan. Telom, ebem li ga na koga lici.
(...)
minos:Mislis li da je verodostojnije zato sto je na francuskom?
minos:Telom jeko podseca na Dusana...to se lepo vidi u poredjenju sa telom kralja Vukasina,izrazito je veci od njega...na freskama je morao biti verodostojan lik osobe kako bi ga prepoznali oni koji ulaze u crkvu...
Telo je na Frusku Goru prebaceno u 18.-om veku,dotle je bilo u Nerodimlju,iz potpuno jasnih razloga..
.ali cini mi se da ti imas problem zato sto u svemu vidis zaveru...
Nisam znao da su i freskopisci morali da budu"politicki podobni"...ja sam sve nesto bio u zabludi da su bili umetnici...
lj_950:Ko, bre, ispljuva ove naše careve, materi mu ga natitkam...
Šiptar neki?
Foka?
Kooooo?
vujadin:И мени је то пало у очи, зато сам то и поставио, као и оно о Немања први и Немања други, и Дечански ванбрачни син Милутинов, а има и још, полако све ће доћи на ред.
...и Дечански ванбрачни син Милутинов,

Marge:De vanbracni, im'o covek 6 brakova, valjda nije josi jednu zensku potajno imao![]()
Marge:De vanbracni, im'o covek 6 brakova, valjda nije josi jednu zensku potajno imao![]()
svantoVID:mozete li napisati malo opsirnije o dezevu : dinic, corovic, spc varijante

i jos stosta
tako da,slobodno uporedjujte slike....samo me buni jedna stvar,jeste uporedili te slike iz vecine manastira ili samo iz jednog...deder,to treba razmotriti,mozda je na nekoj neki umetnik malo posvetleo Urosa a potamneo Dusana
a i nije mi jasno,koje su boje imali oci,mozda je dusan bio ono,vamp zavodnik,crna kosa crna brada i svetlo plave oci...onako prodorne...to pitam jer u na 99% fresaka oci ili iskopane ili zamucene...iskopane jr su nekad ljudi verovali da taj prah koji sastrugu sa ociju svetaca leci.
eto samo toliko,nemoj niko da mi zameri,nije bilo dolus malusno
minos:Da se nisi malo prevario u ovoj poslednjoj godini...1384?Tasta?
crni lepotan:dobro onda daj nesto
evo pitanja
kad su krstasi prolazili na celu sa Barbarosom, Nemanja je ponudio 20000 vojnika
koliko je to realno? koliko je Srbija tad imala stanovnika?