Nemanja Šarovic penicilin za AV i SNS⚠️

Nemam pojma što si htio reći, a mislim da ne znaš ni ti, ali čim si spomenuo Juru i Bobana, vjerojatno misliš da si rekao nešto jako pametno. Možeš li pojasniti što si zapravo htio reći? Ja sam ti rekao kako se to nama čini s ove strane, kako mi to doživljavamo što se dešava kod vas.
Hteo sam ti ukazati na 500 tisuća crnokosuljasa na nedavnom koncertu i da je glupo sa te strane komentirati neciji “velikonacionalizam”.
Znas onu, pogledaj prvo u svoje dvoriste.
Glupo je komentarisati subjektivne osjecaje i kako se vama cini; za objektivnu sliku morao bi da se izmaknes malo dalje.
Nije se 400 tisuća Hrvata iselilo iz HR u poslednjih 10-15 godina zbog Srba.

Ok :) izuzetci postoje, ali npr da moras da izaberes kolegu za neki projekat u tvom poslu, nemas njihov CV pred sobom, jedan Svajcarac drugi Marokanac.
Jesu li predrasude opravdane i sa razlogom ili ne.
Нису оправдане. :)
Само хоћу да кажем да за извођење неких закључака мора да се узме у обзир и контекст или, тачније, историјски процеси које је неки народ/нација прошао.
Ми постојимо вековима формирани као народ и тај моменат не може да не говори више него све америчке милијарде које су извртели за три века постојања.
Јер ово о чему се овде углавном прича је базирано на сувопарном материјализму.
А видимо из бројних примера да човек ипак не живи само од хлеба. Зато (твоја) генерализација није добра. ;)

Нису оправдане. :)
Само хоћу да кажем да за извођење неких закључака мора да се узме у обзир и контекст или, тачније, историјски процеси које је неки народ/нација прошао.
Ми постојимо вековима формирани као народ и тај моменат не може да не говори више него све америчке милијарде које су извртели за три века постојања.
Јер ово о чему се овде углавном прича је базирано на сувопарном материјализму.
А видимо из бројних примера да човек ипак не живи само од хлеба. Зато (твоја) генерализација није добра. ;)
Znaci izabrala bi Marokanca :p
Ja sam suprotnost materijalizmu i ne pravi mi razliku jel vozim kadilak ili ladu, ali me nerviraju grafiti po raspalim fasadama, pikavci na svakom koraku i smrad cigareta u restoranu.
Priznacemo da za to ne trebaju ni milijarde ni ti su za to krivi Amerikanci.

Mozda nije dobra, ali bi birao “Japanca” - rezultati njihovih proizvoda i rada garantuju kvalitet (u vecini slucajeva). :mrgreen:

Znaci izabrala bi Marokanca :p
Ja sam suprotnost materijalizmu i ne pravi mi razliku jel vozim kadilak ili ladu, ali me nerviraju grafiti po raspalim fasadama, pikavci na svakom koraku i smrad cigareta u restoranu.
Priznacemo da za to ne trebaju ni milijarde ni ti su za to krivi Amerikanci.
То је нешто друго.
Тога није било до пре 20-30 година.
У лошој смо фази.
Али историјски процеси трају јако дуго и тих 30 година је само једна временска капљица у временском континууму.
Сви би ми хтели да се за нашег живота све скоцка али то не иде тако. ;)

То је нешто друго.
Тога није било до пре 20-30 година.
У лошој смо фази.
Али историјски процеси трају јако дуго и тих 30 година је само једна временска капљица у временском континууму.
Сви би ми хтели да се за нашег живота све скоцка али то не иде тако. ;)
Znaci imali smo fazu ekipe sumnjivog intelekta koja je dovela do rata i u istom pravila gresku za greskom tako da je saveznike otudjila i ratove izgubila.
Onda je dosla nova generacija koja je rasprodala ono sto je ostalo i kulturno ukanalila drzavu i naciju u ovo sto gledamo danas.
Bojim se i da pomislim izgube li studenti ovu pobunu sada; kakva ce “elita” da se rodi od ovih danas na vlasti i hoce li za drzavu biti buducnosti.
Dugo ta faza traje.

btw. Kako komentarises maloumnike koji ovo rade…mislim da zasluzuje posebnu temu…

https://nova.rs/vesti/biznis/pljuste-tuzbe-protiv-torlaka-koji-vodi-darija-kisic/

Znaci imali smo fazu ekipe sumnjivog intelekta koja je dovela do rata i u istom pravila gresku za greskom tako da je saveznike otudjila i ratove izgubila.
Onda je dosla nova generacija koja je rasprodala ono sto je ostalo i kulturno ukanalila drzavu i naciju u ovo sto gledamo danas.
Bojim se i da pomislim izgube li studenti ovu pobunu sada; kakva ce “elita” da se rodi od ovih danas na vlasti i hoce li za drzavu biti buducnosti.
Dugo ta faza traje.

btw. Kako komentarises maloumnike koji ovo rade…mislim da zasluzuje posebnu temu…

https://nova.rs/vesti/biznis/pljuste-tuzbe-protiv-torlaka-koji-vodi-darija-kisic/
Као што рекох, познавање историје и све ће ти бити јасно.
Ова борба траје јер је реч о смени система, не о појединачним личностима.
Иначе се сводимо на дневну политику.

Back