Kada pročitam ovo...
2 Koričanima 2:11...
''Da nas ne prevari sotona;
jer znamo šta on misli.''
Pojma nemam kako to oni znaju šta sotona misli...Akcenat je na onom...misli...
Da se možda nisu družili sa njim, da im možda sotona nije rekao šta misli...
A ko treba da ti ovde da ti odgovori na ovo?
Obicno ni jedan vernik osim Plp jer u ovim pokusjaima nema ni malo ozbiljnosti.
Dodje ateista i onda iziokrente smisao recenoga i na osnovu toga, ismjete i popljujete veru hriscana i njihovog Boga, i tako uvek iznova i to vam se dozvoljava na ovom mestu?
Nerazumem u cemu je tu zadovoljstvo uvek iznova, pa dosadilo bi vec svakome?
Nacin kako si postavio pitanje nikako ne goovri o tome da vec odavno ucestvujes u diskusijama religije, vec kao da si juce poceo.
Pa na ovo pitanje bi vec trebao da znas i sam odgovor.
A kako apsotoli ne bi znali sta sotona misli, kada imamo Biblijske izvestaje o tome, ko je on, sta je on, kako deluje, sta hoce i koji su mu ciljevi.
Sam Isus je javio to apostolima, Pavle je imao vise nego dovoljno informacija.
Joh 8:42 A Isus im reče: Kad bi Bog bio vaš Otac, ljubili biste mene; jer ja od Boga izidjoh i dodjoh; jer ne dodjoh sam od sebe, nego me On posla.
Joh 8:43 Zašto ne razumete govor moj? Jer ne možete reči moje da slušate.
Joh 8:44 Vaš je otac djavo; i slasti oca svog hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.
Joh 8:45 A meni ne verujete, jer ja istinu govorim.
Joh 8:46 Koji me od vas kori za greh? Ako li istinu govorim, zašto mi vi ne verujete?
Joh 8:47 Ko je od Boga reči Božije sluša; zato vi ne slušate, jer niste od Boga.
Misao sotone je da unisti coveka i njegov zivot i njegov odnos sa Bogom.
Ne bira metodu i sredstva i nacin.
Prica o Jovu nam pokazuje da on ima ogranicenja, i da mora da se drzi i nekih pravila, jer bi nas inace sve unistio davno.
On ima svoja prava koja mu daju ljudi na zemlji, izabravsi da slede njegov put.
To je ono sto mu daje odredjena prava ovde na zemlji...
Da kazemo metaforicki, Ima predjeni cenzus...
Partija koja ne predje cenzus, nema nikakva prava koja bi imala nekog znacaja ili politickog dejstva vlasti na primer...
A ko nekoj partiji daje tu moc?
Pa njihovi biraci, ljudi.
Tako ljudi daju sotoni pravo delovanja na ovoj zemlji...
Na slican nacin mi odlucjemo da li ce mo omoguciti Bogu mesanje u nas zivot i anse spasenje ili ne.