Nemacki ovcar

PIgCT1367.jpg
[/IMG]

kakav pogled.....presladak je....:);):)

Raf je poceo sa treninzima otprilike sa 10 meseci mada je isao i u bebi razredu na izlozbe , tada smo vezbali neku ring dresuru ali je bio mnogo bebast i blesav da bi nesto naucio... I mama i tata su mu mnogo lepi pa je i on morao da bude lep mada je ona slika stvarno mnogo dobra ...

Za koji dan puni 6 meseci.Davao sam joj kafortan redovno a sad dobija po dve tablete kaldefosa vec skoro mesec dana (bez kafortana).Pregledao je glavni vojni veterinar i kaze ta to nije tako strasno,da retko koji vucjak ima idealno prave noge i da bi trebala da popravi stanje odrastanjem.Sto se tice hrane nije imao nikakvu primedbu.Ja pretpostavljam da je problem bio zbog njenog krupnog rasta,sa mesec dana je imala 5kg a sa dva meseca vec 11kg.Sada po mojoj proceni ima nekih 25kg.

Zadnje noge ni kod jednog psa nisu bas paralelne (ko sto ni covek ne drzi stopala paralelno stalno), postoji razlika izmedju normalnog drzanja zadnjih nogu i bas bolesnih X nogu za koje bi odmah znao da nisu normalne.
Pogledaj druge rase i videces da nisu zadnje noge bas u ovom polozaju II .Ja sam dosta imao takve probleme kao ti, mnogo sam brinuo oko gluposti.
I veruj mi kada vidis da su mu noge normalne, a za usi si vec konstatovao da su u redu (inace one se prosecno dizu do sest meseci), javice se neka druga stvar na Rei koja ce da te brine, i tako ti je to.
Daj joj vitamine, kalcijum i hrani je sto boljom hranom, i to je to sto je do tebe.

Wisnju moram da pitam posto vidim da je izvodila Rafu na izlozbe dal je imala problem sa pokazivanjem zuba.
Ovaj moj kreten nece da ih pokaze nikako.
Dal postoji nacin da se nauci?
Inace ima tek sedam meseci.

Wisnju moram da pitam posto vidim da je izvodila Rafu na izlozbe dal je imala problem sa pokazivanjem zuba.
Ovaj moj kreten nece da ih pokaze nikako.
Dal postoji nacin da se nauci?
Inace ima tek sedam meseci.

Нисам wishnja, али ми не замери на одговору .... има начина, почни тако што ћеш помало да га мазиш по уснама, испод њушке, па кад се навикне, крени мало и да му задижеш усне на горе, да би се видели предњи зуби, и тако мало по мало, навикнуће се. После лепо псу кажеш да седне, опкорачиш га, ухватиш за горње и доње усне и повућеш, али наравно, све нежно и бодри га кад је миран и кад ти дозвољава. Можеш и да се играш са њим, са неком играчком коју ћете да развлачите, тј. вучете, па док је он држи, ти га мази по устима, али пази да не почне да режи, јер ту онда мораш да одреагујеш.

Dobila si dobar savet, i Raf nije bio baš oduševljen pokazivanjem zuba ali moraš puno da se igraš sa njim nikako na sillu da mu otvaraš usta i polako skapiraće on ipak su oni pametnice...

To su mane razmaženih pasa... takvi su i moji bili , moras malo da budes strog /a prema njemu i naucis ga sta sme a sta ne ... Grickanje je verovatno posledica rasta novih zuba, u tom periodu sve živo grickaju jer ih svrbe desni , daj mu neke igračke i koske... Pozz

Back