Nemacki ovcar

Bane, da li si se odmorio malo? Tvoj Maks je slatkica mala. Baš je dobar. Ajk treba da ide na dresuru pa neće moći da se prijavi za februarski CACIB a mi ćemo Meša da prijavimo. Samo da naučimo stav i da se ne izvrće ispred sudije razmaženko.
Napravili smo motku sa lopticom. Poludeo je načisto:rotf:Pobi nas čoveče po dvorištu :dash:Sakrili smo da bi preživeli:rotf:

Neverovatno koliko su ludi za tom motkom i lopticom!! :)

Ljiljo,još me nisu zvali za hranu...ako ne zovnu,moram uzeti neku drugu...

Laki dušo, hvala za obojicu. Na proleće bi ti i Nidža mogli da dodjete autobusom ili kako već možete da vidite izložbu a i sve nas. Bilo bi divno. I tada su psi još lepši jer imaju onu zimsku dlaku.:heart:

Bane, da li si se odmorio malo? Tvoj Maks je slatkica mala. Baš je dobar. Ajk treba da ide na dresuru pa neće moći da se prijavi za februarski CACIB a mi ćemo Meša da prijavimo. Samo da naučimo stav i da se ne izvrće ispred sudije razmaženko.
Napravili smo motku sa lopticom. Poludeo je načisto:rotf:Pobi nas čoveče po dvorištu :dash:Sakrili smo da bi preživeli:rotf:

Odmor(sta to bese),salim se malo,odmorio jesam ali definitivno moram da uvedem maksa u jaci trening(trcanje uz biciklu) jer ga moram dovesti u red do februara.Sto se loptice tice treba ga povremeno pustiti i da je uhvati da (ne)izgubi volju za istom.Kako ste vi zadovoljni onim sto ste imali prilike da vidite juce od n.o?

Neverovatno koliko su ludi za tom motkom i lopticom!! :)

Ljiljo,još me nisu zvali za hranu...ako ne zovnu,moram uzeti neku drugu...

Zovi pa pitaj. A ako nemaju uzmi neku sličnu bar po ceni ali reci da je za No i koji uzrast. I pitaj vet.kada dodješ kući za vitoligam injekciju jednom mesečno do godinu dana. Posle se daje do starosti do 3 godine na svaka tri meseca a posle na svakih šest meseci.

Odmor(sta to bese),salim se malo,odmorio jesam ali definitivno moram da uvedem maksa u jaci trening(trcanje uz biciklu) jer ga moram dovesti u red do februara.Sto se loptice tice treba ga povremeno pustiti i da je uhvati da (ne)izgubi volju za istom.Kako ste vi zadovoljni onim sto ste imali prilike da vidite juce od n.o?

Pa Maks i ti ste bili super. Lepo je trčao na dugom povodcu iako je ring bio užasno mali ali si ti manevrisao onim povodcem kao da teraš konja:super: (mnogo je teško sve u malom krugu ići na dugom povodcu). Dopali su mi se psi ali ne i sve gazde. Ti si sve vreme bio pored Maksa (mislim da tako i treba), baš je lepo slušao i radio sve kako treba. Ali većina drugih je bila neobuzdana pa im je sudija dozvoljavao da vode pse pored noge na kratkom povodcu jer drugačije nisu mogli da ih iskontrolišu. Nadam se da će u februaru da daju veliki ring ali za svaki slučaj Miloš mora da vežba sa Mešom i jednu i drugu varijantu:dash:
Ostalo je bilo dobro, mada mislim da cela organizacija može biti bolja. Bar je bila bolja u moje vreme:hahaha:
Damo mi njemu lopticu ali onda neće da pusti nego nastavi da glodje i kanap i motku. Ludo kerče. Mada to je zacitlavao Žiku i mene a kada Miloš radi sa njim to je druga priča.
Prepredenko mali:heart:

Hvala Ljiljo,bice Mes pravi kada se malo uozbilji a sto se ringa tice cisto sumnjam da ce i u februaru biti drugacije jer rotvajlera je najmanje tri puta bilo vise od n.o!Svi vode uglavnom na anojeve specijalke gde sude Nemci i gde je sve mnogo ozbiljnije nego sto je juce bilo!

Hvala Ljiljo,bice Mes pravi kada se malo uozbilji a sto se ringa tice cisto sumnjam da ce i u februaru biti drugacije jer rotvajlera je najmanje tri puta bilo vise od n.o!Svi vode uglavnom na anojeve specijalke gde sude Nemci i gde je sve mnogo ozbiljnije nego sto je juce bilo!

A hoćeš da nam objasniš za te specijalke? I da li prvo mora da ima ocenu iz estetike pa da ide na tu specijalku ili na toj specijalki se daje i ocena iz estetike?:dontunderstand:
Da li je to ona u Novom Sadu za koju si nam pričao?

E pa ja sam juce upoznala Ljilju i gospodina Mesha....hehehhehehekoji je ono cool lik...
Smejala sam s posle cak i u kolima kako se smorio KO ZMAJ!!!!
Ali apsolutno ga nista nije interesvalo!!!! PRESLADAK JE!!!!!!

A hoćeš da nam objasniš za te specijalke? I da li prvo mora da ima ocenu iz estetike pa da ide na tu specijalku ili na toj specijalki se daje i ocena iz estetike?:dontunderstand:
Da li je to ona u Novom Sadu za koju si nam pričao?

Pas nemora biti ocenjen da bi ste ga izveli na specijalku!Mozete voditi mesa u razredu od 6-9meseci gde ce dobiti opisnu ocenu(perspektivan,vrlo perspektivan)ali imajte na umu da ce se najmanje deset puta vise trcati nego sto je juce bilo u BG.To je po svemu sudeci zavrsna izlozba za n.o koja se odrzava 08-09.11 u N.Sadu,ali moj vam je savet da sacekate prolece!:think:

Pas nemora biti ocenjen da bi ste ga izveli na specijalku!Mozete voditi mesa u razredu od 6-9meseci gde ce dobiti opisnu ocenu(perspektivan,vrlo perspektivan)ali imajte na umu da ce se najmanje deset puta vise trcati nego sto je juce bilo u BG.To je po svemu sudeci zavrsna izlozba za n.o koja se odrzava 08-09.11 u N.Sadu,ali moj vam je savet da sacekate prolece!:think:

Čekamo proleće. Ionako obojica nemaju pojma:hahaha: Meš je još mali, malo da se raskrupnja tokom zime jer sad već sme malo ozbiljniji trening i normalno da se doteramo poslušnost i ozbiljnost a to sve ide sa mesecima starosti. Mada mi stvarno nemamo problema što se izvršavanja komandi tiče bar ovo što je do sada radjeno. A sad bez šale, on uopšte nije onako smoren. Kući ne možemo da ga obuzdamo, stalno nas davi da se sa njim igramo, vučemo, bacamo, kada je van dvorišta trči, juri se sa drugim psima, donosi lopticu, sluša dodji, stani, idemo, sedi, lezi, donesi, ne to. Jedino kada je u gomili pasa se isključi sve dok mu neko nešto ne naredi. Mrtav ladan je i na agiliti treninzima pored drugih pasa. Kada rade, onda rade a kada Miloš prekine sa radom ovaj prvo sedne, pa legne. Ne laje, ne trči za drugim psima, jednostavno čeka i kulira. I tvoj Maks je bio miran ali je prestajao ili presedeo pored tebe a ovaj blenta legne.:sad2:Juče ko god da ga video onako smorenog ne bi rekao da je neobuzdan. Čim smo izašli sa sajma živnuo je i odmah drugi pas. Ni mi nismo mogli da verujemo, tako da smo iznenadjeni kao i vi. Bez ikakve šale, da li je ovo problem?:think:

Ma Ljiljo, meni je Mesh bio premeden...a sto se tice guzve i moj Doda je negde u februaru kad je bila prosla izlozba bio isti ko mesh, smoren do bola...a isto cim smo izasli......jedva smo ga obuzdali....Mislim da se oni onako isprepadaju u celoj onoj gunguli.....Mislim da nije nista ozbiljno nego samo tako reaguje na guzvu, sto je mnogo bolje nego da je ko neki samo kidao ili ispoljavao neku agresiju.....
Meni je Mesh i bio sladak upravo zato sto sam kapirala da kod kuce nije tako miran ni pod tackom razno...hehehheh

Ma Ljiljo, meni je Mesh bio premeden...a sto se tice guzve i moj Doda je negde u februaru kad je bila prosla izlozba bio isti ko mesh, smoren do bola...a isto cim smo izasli......jedva smo ga obuzdali....Mislim da se oni onako isprepadaju u celoj onoj gunguli.....Mislim da nije nista ozbiljno nego samo tako reaguje na guzvu, sto je mnogo bolje nego da je ko neki samo kidao ili ispoljavao neku agresiju.....
Meni je Mesh i bio sladak upravo zato sto sam kapirala da kod kuce nije tako miran ni pod tackom razno...hehehheh

Hvala Ria. U pravu si. Kući je prava napast sa velikom sklonošću za uništavanjem svega i svačega:dash:što mi uzmemo u ruke. Jutros je stradao buket ruža koji sam ubrala da odnesem u kancelariju:sad2:Ma pravi haos kad ja treba da idem na posao, znači svakog dana. :dash::rotf:Ali je baš dobar i poslušan i prava razmazotina. :heart:I obožava Mazu i Mašu toliko da one sirote ne mogu da prežive njegovu ljubav pošto ih stalno zvekeće u glavu šapom moleći ih da se igraju sa njim.:think:

Back