Nemački bokser

• Začetnik teme Začetnik teme B@mbi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I da se ja josh malo pohwalim, sada smo nashi super dugara Roka (doberman 1god.) on i Bela su isti po karakteru, i zato se mnogo slazu...
Bela me swe slusha, ide pored noge, dodje kada je zowem, sedne, stane, i de u kucicu... juedino joj naredba lezi ne ide... al naucice... pozz za swe ljubitenje...

Jeli moguce da se ljudi tokliko plashe boxera???
Ewo weceras sam shtela Belly bez powodca (na shta je wec nawikla u wechernjim satima kada nema nikoga. . . ) oko 10h(pola 11h). . .
Do tada je morala da istoshtuje naredbu ,,pored", shto i jeste. . .
Onda kada smo izashli na chistinu blizi dechijeg parka je joj naredim ,,brishi", shto bi znachilo da moze slobodno da se krece. . .
Ona swa srecna pochne da juri i raduje se. . .
U nashoj blizini je bila josh jedna klupica sa nekim ljudima koji ochito nisu bili iz kraja. . .(ja bi moje budale prepoznala. . . )
Poshto je bio mrak ja nisam widela da je tu neko dete staro oko3/4 god. koliko sada ima moj brat. . .
Kako se Bella radowala, tebe je potrchlo za majkom koja se ne znam zashto udalji od njihowe klupice. . .
Bella je swa srecna pojurila za njom. . .
Zena se isprepadala i pochela da wice. . .
Dete se uplashi od njenog dranja i pochne da i ona wrishtii i da bezi mnogo brze. . .
I odjuri ona ka mami, i Bella za njom. . .
Narawno Bella pucajuci od srece, jer je tu dete, pochne da skache po majci koja je uhwatila swoje dete u ruke. . .
I zena poche da je dere na mene(dijalog!!!):
skloni kuche, ujedaje za noge!!!(Bella samo skache i hoce da se igra. . .)
Ja: ma nece ona je beba samo se igra. . .
Zena: Jesi ti normalna?
Ja: ko zna, mozda i nisam...
Zena: ma pomeri je. . .
Ja: ewo... Ona je josh beba, hoce da se igra imam i ja mladjeg brata i ona je nawikla na decu...
Zena: Ma wezi je na lanac ona napada. . .
Ja: necu da je wezujem. . .
Zena: shta je pushtash u parku.. .
Ja: pa deca se ne shtaju u 11 uveche po parkowima, zato je shtam owako kasno.. . .
Njen muz(waljda): Hocesh da je pomerish. . .
Ja; ewo, gospodine, schekajte malo... Idemo Bella...

I odosmo mi. . .

Jeli stwarno moguce da se ljudi plashe boxera samo zbog izgleda i ziwahnosti???
Owo je samo jedan od primera, kojih se wishe i ne secam, da su se ljudi uplashili Belle...
Obichno je ne shtam u blizi parka, ali mislim 11 uwewche...
Pa deca tada waljda spawaju...???...!!!

Jedan deda je hteo da me bije jer sam je shtela bez powodca...
A pustila sam je ujutru rano-kada nema nikoga, sem komshija koji nas odlichno poznaju...
Narawno da postoje ljudi koji su je mazili chim bi je wideli, ali ....
Wolela bih da chujem odgowor ne samo od ljubitelja boxera, nego i od swih ostalih...
Ukljuchujuci moderatora...
Pozz za swe. . . :heart:

Poslednja izmena:
Znas sta,ja sam veliki ljubitelj pasa,a dece nemam,a da ih imam ucila bi ih da ne trce u blizini pasa. Bela nije htela da povredi dete,ali je to lako mogla da uradi. Ovo ti pisem iz licnog iskustva. Moj pas se tako jednom prilikom radovao nasoj komsinici i skakao od srece i sasvim slucajno je dokacio zubom po ruci i napravio joj veliku ranu.
A ljudi koji se plase pasa se plase i civave,a pogotovo kad ni od kuda izleti toliki pas i krene na njihovo dete. Pa sta bi ti uradila?

ma ja svaki dan imam situacije sa ludacima, kad bi krenuo da pisem ne bi bilo kraja! Juce zamalo da se pobijem sa nekim matorim zato sto je vito zapiskio sa 3 kapljice neki zbun na ulici, mislim zbun koji spada pod gradsko zelenilo, nije nicije vlasnistvo... Pocela budala da mi se dere nesto, Vito i ja ga samo gledamo! :) Poceo da se dernja kako je to njegovo vlasnistvo... A isti dan ja u parku sa Vitom i neka zena se ukopala sa detetom ceka da ga vezem, stajala je tako par minuta jer je ja uopste nisam ni primetio, a ni Vito... Pa opet juce dok sam ga setao neka deca mu pritrce da ga pomaze, a keva njihova trci za njima i dere se nneeeee, ujeda kuca!!
Pa sta dalje da ti pricam, to je samo juce bilo! :) Maltene svaki dan tako...

Ma nisam ni ja idiot da shtam Belly blizy dece...
Pa chak ni na powodcu...
Ali 11 sati uweche, deca spawaju, i josh je bio mrak, pa kako sam ja mogla da znam da je tu dete...

Vilus, moj mladji brat ima saswim normalan odnos prema ziwotinjama... On je nawikao na njih. . .
Iskeno ne znam kako bih odreagowala kada bi neko kuche napalo njega. . .
Ali ipak on kada widi kucu on zna da pita da li sme da je mazi. . .
I narawno nikada je ne udara ili wuche za rep. . .

Ni moji roditelji nisu od onih budala da prelaze ulicu kada wide kuche i da se deru kako nikada ne smeju da ih diraju. . .
Jednostawno puknem na takwe ljude. . .

E da shta nam donosi ewropska unija?
Kakwe zakone o psima?
(ne zelim da se swadjate u wezi politike, ja nisam ni za jednu stranku. . .)
Samo kakwi su zakoni u wezi pasa?
Pozz

Nisam rekla da tvoj brat ne zna da se ponasa,ali ti kazem da ljudima koji se plase pasa i sam prolazak pored njih izaziva jezu. Tvog batu nisam ni pomenula.

Mislim da ljude koji se plase pasa ne mozes ubediti da on hoce samo da se igra i to ne treba ni pokusavati. Zena se jednostavno uplasila i iz straha tako reagovala. Verujem da bi njena reakcija bila ista i da si pudlu setala.

pozz..za sve,pas mora biti na povodniku narocito boxer koji ima takav temperament i karakter

i koji kao sto kaze standard rase NEPOVERLJIVOST PREMA STRANCIMA, zato ces nekad doci u situaciju i da zarezi na nekoga samo zato sto je osetio nesto samo njemu znano,moj ti je savet da ga ne pustas sa kajisa u urbanim sredinama da ne bi imala neprijatnosti.......vecih razmera......(imao sam situacija da pas krene i na dete i coveka itd. iako svi moji psi odrastaju sa mojom decom i tako reci su pitomi ..-naravno na izlozbi je druga prica,xexeee...)sa boxerom se mora dosta raditi na socijalizaciji zbog svega toga...:super::bye:

Nisam rekla da tvoj brat ne zna da se ponasa,ali ti kazem da ljudima koji se plase pasa i sam prolazak pored njih izaziva jezu. Tvog batu nisam ni pomenula.

Mislim da ljude koji se plase pasa ne mozes ubediti da on hoce samo da se igra i to ne treba ni pokusavati. Zena se jednostavno uplasila i iz straha tako reagovala. Verujem da bi njena reakcija bila ista i da si pudlu setala.

Ma opushteno ja sam to rekla kao primer za malu decu...
pozz

pozz..za sve,pas mora biti na povodniku narocito boxer koji ima takav temperament i karakter

i koji kao sto kaze standard rase NEPOVERLJIVOST PREMA STRANCIMA, zato ces nekad doci u situaciju i da zarezi na nekoga samo zato sto je osetio nesto samo njemu znano,moj ti je savet da ga ne pustas sa kajisa u urbanim sredinama da ne bi imala neprijatnosti.......vecih razmera......(imao sam situacija da pas krene i na dete i coveka itd. iako svi moji psi odrastaju sa mojom decom i tako reci su pitomi ..-naravno na izlozbi je druga prica,xexeee...)sa boxerom se mora dosta raditi na socijalizaciji zbog svega toga...:super::bye:

znam da si mi ti prodao belly i to stoji...
ali ona nikada nije napala choweka, niti bilo koga drugog, pa chak ni u igri...
do sada nisam srela boxera koji je nepouzdan sa strancima...
to wazi koliko znam za chau chau...
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Mog psa prilicno ne zanimaju ljudi u okolini i ako bi krenuo nekome da se priblizava ja ga opozovem komandom... Ne vidim razlog da se drzi na povodcu ako se seta po parku ili tako negde... Na ulici je druga stvar... Jedino zasto bi se on zaleteo na nekoga i preplasio ga na smrt je zato sto hoce da se igra... ima naviku da skace ljudima u narucje! :)
Boxer je pas koji moze karakter da razvije iz krajnosti u krajnost, od jako dobrocudnog psa do strasno nepoverljivog i agresivnog... Izmedju ostalog ako ga spremas za izlozbe da ide na drugog psa, onda nije ni cudno! Moj ima strasno izrazenu dominaciju, do sada se potuka X puta i ne preza od velicine drugog psa, ali se ja trudim da ga izdresiram toliko da nemam nikakvih problema da ga zaustavim ako bilo sta krene... I naravno dobije batine kad krene prvi.
E sad ako imate psa koji ima tako izrazenu dominaciju, a vi ga jos huskate, pustate ga da zateze na druge pse, zbog stava ili slicno, on samo jos vise razvija takav svoj karakter i onda vremenom postaje zatvoreniji i prema ljudima... Ima puno ljudi koji ne znaju sa karakterom boxera, ne znaju nista o njima, ali misle da izgledaju jako opasno pored takvog psa i to im prija i zbog tog odnosa sa boxerom kod njih se i izvlaci ta losa strana...On je kombinacija psa sa opasnim izgledom i strasno dobrim karakterom i ne treba ih razvijati u suprotnom smeru.
Boxera uvek treba vaspitati da bude razigran, dobrocudan, jer kako god okrenete on u je u opasnim situacijama uvek dobar cuvar.

Ima puno ljudi koji ne znaju sa karakterom boxera, ne znaju nista o njima, ali misle da izgledaju jako opasno pored takvog psa i to im prija i zbog tog odnosa sa boxerom kod njih se i izvlaci ta losa strana...On je kombinacija psa sa opasnim izgledom i strasno dobrim karakterom i ne treba ih razvijati u suprotnom smeru.
Boxera uvek treba vaspitati da bude razigran, dobrocudan, jer kako god okrenete on u je u opasnim situacijama uvek dobar cuvar.

Potpuno se slazem....:super::super::super:
Moja bella je jedno ludo i weoma dorocudno kuche, koje je toliko dobro da nosi zwonchice na shapama da je chuju mrawi, da se pomere...:rolleyes:
Pozz:bye:

Back