Nemački bokser

• Začetnik teme Začetnik teme B@mbi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sto se tice price sa odgajivacnicama i psima iz kucnih kombinacija, ja nemam nista protiv njih, ocu da kazem da pri kupovini rase kao sto je boxer treba biti mnogo pazljiviji nego pri uzimanju vucijaka, rota itd... Pitaj prvog dobrog veterinara koji ce ti potvrditi isto! U svakom slucaju treba biti jako pazljiv kupovao iz odgajivacnice ili ne, ono sto sam ja hteo da ti kazem je da pri kupovini psa ciji su roditelji zdravstveno provereni ces sigurno imati vise sigurnosti u stene nego ako kupis prvo slatko stene koje nadjes u oglasima, a ne znas nista o njemu!!!
A ovi pametni sto komentarisu moje postove bi mogli vise da se pozabave savetovanjem tebe ako imaju ista pametno da kazu!!! Sve sto sam u prethodnom postu napisao je moje licno iskustvo i moj savet!
P.S. jel si izvodio svog psa na izlozbe?

Ajde ne pricaj nesto u sta se ocigledno ne razumes. Po cemu molim te treba vise paziti kad se kupuje bokser nego vucjak? Pre svih je vucjak degenerisana rasa u Srbiji, iz razloga koje ovde necu navoditi jer bi onda previse zasli u nesto sto je za ovog decka nebitno. U rotove se ne razumem i to necu da komentarisem.
Sto se kupovine preko oglasa tice, sasvim je u redu ukoliko povedes nekog sa sobom ko se u pse razume. Rodovnik je danas najlakse falsifikovati, takodje nikakav problem nije platiti i dobiti nagradu na izlozbi. OK, vece su verovatnoce da je pas dobar ako ima sta da se procita u rodovniku, ali nije 100% sigurno. Faktor srece je takodje bitan.

Не треба категорисати расу на овакав или онакав начин, ствар је генетике и одговорности како одгајивача тако и појединаца који продају штенце.
Мој пас је дошао из реномиране и познате одгајивачнице и угинуо, као и сви многи из његовог сродства, од генетске болести. Мислим, нема правила. Сами треба да процените на лицу места како је штене одржавано, да тражите потврде о вакцинацији, ако их нема, само окренете леђа. Поведете пријатеља који се разуме у све то, ако га имате. Али, и даље не знате шта тај пас носи у себи, све је то ризик али није разлог да га не узмете. Само треба да смањите ризик на "видљиве" ствари.

mili sasvim si upravu ja kupujem kera ali sam coveka obavestisa da pripremi podvrdu od veta za vakcine i kada ga budem kupovala samnom ide moj stric koji je stari kuckar(on je imo bas albino boxera od tada sam se zaljubila u boxere al tad sam bila bas mala...) on je imo razne rase i bas se razume u njih pa i ja mislim da su ovo uslovi za kupovinu psa ali uvek postoji doza nesigurnosti da pas ima neki problem to jednom mora da se desi...pozz za sve

Ono sto sam ja pokusao da stavim do znanja je to da sam ja posle incidenta koji mi se desio samo trazio da uzmem stene ciji roditelji imaju mnogo vise potvrda o zdravlju nego samo vakcine... Dakle moj savet je kad uzimate osetljivu rasu kao sto je boxer treba paziti mnogo! Dakle ono sto je karakteristicno za njih su bolesti srca! Sum koji je imao na srcu moj prethodni pas je mogao da se cuje i sa 6 nedelja, ali ja to tada nisam znao! Srce je kod njih najslabija tacka, zato kazem da nije isto kao neke rase koje su poznate kao ''stabilnije'' po tom pitanju! Treba naravno povesti nekoga ko poznaje pse i rasu i sto vise se informisati o coveku ciji su stenci i naravno roditeljima! U svakom slucaju puno srece zelim, jer iako imaju tu manu kao rasa po pitanju zdravlja oni su meni opet rasa br. 1.

aaaaaaaaa, ti nikako da shvatis, beli boxer nije albino boxer. Ne moze da bude albino nikako i da ima toliku fleku na uvu, tvoj boxer je jednostavno bele boje.

@designpara@gmail.com

tebi se desila losa stvar, ali si postao paranoican, nista ti ne znaci i svi lekarski pregledi i potvrde, moze da ti se desi i pored svega toga da dobijes stene koje krije neku bolest i da je ispolji tek u 2, 3 ili x godini zivota.

Inace to sto ga kupujes od renomirane odgojivacnice nista ne znaci, ti ljudi zive od toga i moraju da pare pse i zbog profita su spremnije od kucne varijante da i precute neke stvari.

Sto se tice price sa odgajivacnicama i psima iz kucnih kombinacija, ja nemam nista protiv njih, ocu da kazem da pri kupovini rase kao sto je boxer treba biti mnogo pazljiviji nego pri uzimanju vucijaka, rota itd... Pitaj prvog dobrog veterinara koji ce ti potvrditi isto! U svakom slucaju treba biti jako pazljiv kupovao iz odgajivacnice ili ne, ono sto sam ja hteo da ti kazem je da pri kupovini psa ciji su roditelji zdravstveno provereni ces sigurno imati vise sigurnosti u stene nego ako kupis prvo slatko stene koje nadjes u oglasima, a ne znas nista o njemu!!!
A ovi pametni sto komentarisu moje postove bi mogli vise da se pozabave savetovanjem tebe ako imaju ista pametno da kazu!!! Sve sto sam u prethodnom postu napisao je moje licno iskustvo i moj savet!
P.S. jel si izvodio svog psa na izlozbe?

Nisam. Nemam papire za njega.

Juce sam se zgrosila u Novom Sadu,naime juce je bio Cacin NS i ocenjivanje mog psa je bilo u istom ringu gde su bili i boxeri,u ringu je bila ktastrofa boxeri su se pobili par puta,jednom od boxera je curela krv iz vilice,e onda su se ponovo pobili i drugi boxer ga je ujeo sa sapu i naravno opet krv i vlasnici koji najnoramlnije su nastavili takmicenje i mamili psa sa rukavom za dresuru da bi sto bolje stajao u ringu,a krv curi psima na sve strane jednom iz usta,po grudima,drugom sapa krvari...ma.. uzasan prizor uzasan ja sam bila zgranuta.

Verujem, jer i dalje ima ljudi koji od boxera prave uzasno agresivne pse! Ali najbolji primer koliko ljudski faktor utice na odgoj psa je kad sam bio na beogradskoj izlozbi, gde je nekoliko boxera bilo reseno da zakolje svakog u prostoriji, a ostatak sasvim normalan i miran bez trunke agresivnosti! Pritom nije nikakav problem napraviti od boxera psa kakve si ti opisala jer je to rasa jako izrazenog karaktera koji je inace sam po sebi dobar cuvar, ali malo je potrebno da se gurne na tu losu stranu. Zato svi koji poznaju rasu kazu da mora jako brizljivo da se postupa sa njegovim karakterom! Zao mi je ipak sto ima ljudi koji tako odgajaju svoje pse...

Да, сад је завршена кинолошка сезона која ће почети тек у марту следеће године. Вероватно мислиш на специјалку за боксере? Можда да потражиш на сајту Кинолошког савеза план изложби или на сајту www.pas.co.yu

Pozdrav svima, nov sam ovde i vidim da se ima sta procitati. Mada vecina komentara bas i nisu na mestu. Najrealnije stanje je izneo designpara@.
designpara@iz koje odgajivacnice je bio tvoj pas i zasto si ga morao uspavati?
Pozdrav

Iz odgajivacnice Zogohof. Mada ne mogu da kazem nista lose za tu odgajivacnicu jer mislim da je to stvarno bio nesrecni slucaj. BOlest od koje je moj pas oboleo je izuzetno retka i puno veterinara cak nikad nije culo za nju. Zove se maligna hipertermija. Mucio se nedelju dana sa konstantnom temperaturom, potpunom malaksaloscu i bolovima po celom telu. Pre toga je bio uganuo nogu, pa mu se pojavila cista na oku, koja inace nije veliki problem, ali sve to ukupno je bilo previse. mada i sama ta bolest je dovoljna da pokopa psa. Pojavljuje se jednom u 10000 pasa ako ne i vise!!! I eto meni je zapalo... Pas je bio iz kombinacije Bodo Hazenbergof i Nefertiti igneshof. Odlicna kombinacija koja je dala 4 malisana, od kojih ostali normalno zive... Ono sto sam ja nekima pokusavao ovde da objasnim je da ako to moze da se desi psu iz dobre kombinacije, sta mogu da ocekuju od neproverenih pasa. Nisam rekao da ce svako stene imati problema, daleko od toga, ali sa kupovinom boxera treba jako paziti! I opet necete biti bas sigurni...

6_222.jpg

ovo joj je mama

a ovo tata

kuce su prelepe zar ne , da li moj kuca mora da bude u kuci mislim ja sam joj kupila kucicu se termo izolacijom a i oblepicu stiroperom taj covek mi rekao da su svi njegovi psi napolju u boxerivama i ja sam njoj napravila box ali da li bas mora da bude u kuci ako je ispod nule bice u supi gde se greje...posto su joj roditelji ovako jaki da li ce i ona biti, pospo cu da trcim sa njom svaki dan po 2x...pozz

aaaaaaaaaa koliko si platila stene? Da li se cena uklopila u tvoj budzet? Jer u startu si htela stene na poklon, pa si onda htela onog bez testisa, ali ako cena bude oko 50 eur, pa si onda htela belo stene (cak si trebala ici i da ga preuzmes)...
Nadam se i zelim ti da je ovo ono pravo sto tebi treba...
Verovatno znas (ili ce te odgajivac sa time upoznati) da se stene neistrcava. To tek krece kada navrsi 12/13 pa i vise meseci, do tada samo igra, setnja, jurcanje sa drugim psima...
Pozzzz

ne ne ne nisi ukapiro desingpara mi je ponudio stene ali "kao"(tj za neke sitne pare i tata mi je reko da moze toliko para da se izdvoji za kucu...) na poklon ali imao je taj problem pa ga nisam uzela, ja sam zelele samo belo stene do 150 eur. e onda mi se covek javio i reko da ima zenku za 50 i ja pristala a ja idem po njega tek u subotu...A to za istrcavanje znam a ako nesto o boxerima ne budem znala recicemi moj stric jer je on imao boxera tj par rasa pasa... da ne duzim pricu ja sam super obavestena i znam da ce moja sreca biti super...
da li ti imas psa ili si imo , da li si i ti ljubitelj ove rase...???pozz

Pa naravno da sam ljubitelj boxera, zato sam i ovde.
Znaci na kraju uzimas tu belu zenkicu za 50 eur!?

Nemoj me pogresno razumeti, ali pas se nekupuje tek tako. Treba dobro razmisliti jer pored velike srece koju pas donosi to je i velika obaveza. Video sam da si svojevremeno htela uzeti haskija (opet 50-100eur), pa sada boxera. Pa u jednom momentu si pominjala da ces mesanca jer ipak rasnog boxera ce svi usvojiti a mesanca nece bas svi... Sta ako za 2 meseca pozelis neku trecu rasu!? Sta ce biti sa ovim malim boxerom!? Pas se nikada nekupuje iz nekog trenutnog hira ili zelje. Mora se dobro razmisliti o svemu. Jer ipak ce to zivo bice ziveti pored tebe narednih 10-ak godina. Neko je pominjao da zeli nekome kupiti psa na poklon. Pas se NIKADA nekupuje kao poklon. Pas se kupuje kada se stvore svi uslovi, kada se iskreno zeli i kada se nadje onaj pravi...
Najzesci su mi oni koji hoce stene za male novce, ali stene mora imati rodovnik, mora biti vakcinisano, revakcinisano, ako je muzjak da su oba testisa spustena i td i sve to za jedno 50/60 eur... E pa to je tesko naci. Proracunajte koliko kosta vakcina, koliko revakcina, rodovnik, to malo stene je moralo jesti za taj period dok je bilo kod odgajivaca. Njegov odgajivac je morao platiti parenje, mamu izvesti na bar na jednu izlozbu... U nekoj najpovoljnijoj varijanti dolazimo do racunice da to stene "kosta" bar 2-3 puta vise od tih 50-ak eur...
Svima je bitna ta cena. Sta ako se, nedaj Boze, taj mali pas razboli. Da li ce ti biti skupo da ga vodis kod veterinara? Da li ce ti biti skupo da ga hranis? Opet ti kazem, nemoj me pogresno razumeti, ja ti sa tvojim psom zelim svu srecu i ovde se neobracam direktno tebi nego svima, ali tvoj slucaj je samo povod.
Pozdrav svima.

ali stene mora imati rodovnik, mora biti vakcinisano, revakcinisano, ako je muzjak da su oba testisa spustena i td i sve to za jedno 50/60 eur... E pa to je tesko naci. Proracunajte koliko kosta vakcina, koliko revakcina, rodovnik, to malo stene je moralo jesti za taj period dok je bilo kod odgajivaca. Njegov odgajivac je morao platiti parenje, mamu izvesti na bar na jednu izlozbu... U nekoj najpovoljnijoj varijanti dolazimo do racunice da to stene "kosta" bar 2-3 puta vise od tih 50-ak eur...

Zasto mora imati rodovnik?
Jel problem ako mu nisu spustena oba testisa?
A sta ako ima zenku i muzjaka?
Zasto je morao izvesti mamu na jednu izlozbu?

Jeste kosta 2-3 puta vise od 50€ ako je mama ostenila samo jedno stene.

Medjutim zaboravljas jednu veoma bitnu stvar da ima i nas koji ne gledamo na stenjenje kao odgojivaci vec kao ljubitelji.

Moj primer, imao sam zenku i muzjaka, znaci nista me nije kostalo.

Posle sam prodao 7 stenaca, tacnije 6, jedno sam poklonio prijatelju.

Nekoliko sam prodao za 400€, a bilo je i za 100€.

Poenta price je da ako stene ostaje dugo kod odgajivaca kostace ga vise, cena ce da mu pada, jel boze moj nece niko da kupuje stene koje ima pola godine, a isam si rekao to stene jede hranu koja kosta.

Mozda je upravo to u pitanju kod ovog malog belog?!

Suvise razmisljas kao odgajivac, nisu svi u tom fazonu.

Back