B@mbi
Aktivan član
- Poruka
- 1.148
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imam 24 godine od toga 23 imam kucice. Znam dosta o njima, i nikada ne bi kupio kuce nekoj tamo zenski koju sam juce tokom noci upoznao. Devojka je naravno ozbiljna. Zajedno smo 7 godina. Ne voli vec obozava kucice, a pogotovo boxere.Nemoj da kupujes kuce kao poklon, ipak je to zivo bice, kupi joj nesto drugo.
Jedino ako ti devojka stvarno obozava kucice i znas da ce da vodi racuna o njemu.
pa oko 150 eura ali da li pitas za muzjaka ili zenku??? ako ti skupo kupi belog jer oni nemaju papire i nemogu na izlozbe pa su jeftiniji.....
pa oko 150 eura ali da li pitas za muzjaka ili zenku??? ako ti skupo kupi belog jer oni nemaju papire i nemogu na izlozbe pa su jeftiniji.....

a zasto da ne kupuje preko oglasa?
, umiljato, zgodno stenche.Nisa hteo da se mesam, ali moram da kazem da uopste ne podrzavam kupovinu boxera van proverenih odgajivacnica! Boxer je jako genetski modifikovana rasa sa puno zdravstvenih problema i genetski prenosivim bolestima! Ko kupuje pse iz kucnih varijanti ima mnogo vece sanse da ubode takvo stene nego ako odresi kesu i kupi u odgajivacnici koji se bave strucno i godinama ''popravljanjem'' tih mana! Nemoj da mislis da govorim ovo iz koristi neke ali to jeste tako! Ne mora da znaci naravno jer i ja sam prvo stene uzeo od proverenih roditelja pa sam morao da ga uspavam sa 5 meseci, ali mislim da kupujuci od nekih odredjenih roditelja mozes da zaobidjes moguce neprijatnosti posle par meseci! Moja prijateljica je uzela jednog boxera bez papira koji sve manje lici na boxera sto vise raste! Moj Boxer od 6 meseci je maltene veci od njega koji ima 7. Naravno ona ga voli i sve to stoji, ne obraca paznju na to, ali po meni ako uzimas rasnog psa nek bude sto vise u standardu svoje rase, nek pleni lepotom, u suprotnom ako ti nije do toga stalo uzmi mesanca iz azila! Mom psu je otac Megan v.d. burgsingidunum. Namerno sam jurio stene od ovog muzijaka jer je to kod nas jedini boxer koji je najkomletnije isproveravan i u zemlji i inostranstvu. Sve moguce snimke srca, kukova itd... Ima naravno jos pasa u zemlji koji su jako dobri, ali on po misljenju mnogih najbolji. On je sada u nemackoj tako da ovde neces naci njegove stence, ali pomocicu ti ako zelis da nadjemo stene kvalitetno, jer meni ne treba mnogo da saznam. U ovim odgajivacnicama koje ti mina dala ne moras da gledas burg singidunum jer oni nemaju stence, zogobox pogledaj, oni su jako dobri , ja sam mog psa od njih uzeo. Ima jos dobrih stenaca samo treba potraziti, POgledaj odgajivacnicu www.zogohof.co.yu. Znaci moj najiskreniji savet se svodi na to da kupis psa sto proverenijih roditelja!! Jer ja sam se opekao i kazem ti iz svog iskustva. Mogo toga moze da se zaobidje tim putem.
Dalje, sto se tice boje, stvar izbora, samo mala ispravka, kad kazes svidja mi se sareni, misli se na tigrastog. Jer kod boxera po standardu imas zutu i tigrastu boju i obe boje mogu da imaju beline! Kad pas ima preko 1\3 belog, nije u standardu. Moj prvi pas je bio Zuti sa belinama, imas da ga vidis u temi in memory, prvi je. Ovaj sada je skroz tigrasti i veruj mi da uopste o tome ne razmisljam, tako dane verujem ni da ce tvoja devojka, kad joj doneses malo cudo od 5 kg! Ovo je bitno zato sto mozda naidjes na tigrasto stene odlicnog kvaliteta ali ga preskocis zato sto je tigrasti. ALi na to vec ne zelim da uticam, samo kazem. Beli boxeri nisu priznati i ono zbog cega ih ja ne preporucujem je to sto pored svih bolesti boxera oni u 25% slucajeva mogu da razviju gluvocu i bela dlaka je jos osetljivija nego ove druge dve boje. Kao da ove ostale bolesti nisu dovoljne. Druga stvar je o sto kad uzmes malo stene slatko ti je kakvo god da je, ali kad poraste kod vlasnika znaju da porastu i ambicije... Naime, imas prelepog muzijaka ali niko nece da pari sa njim jer je beli. Ne zato sto su ruzni ili ih ne vole, vec zato sto ozbiljni odgajivaci pokusavaju da iskorene te probleme koje nose beli boxeri. Iz tih razloga po meni boxer ne treba da bude beli, kao sto doberman ne treba da bude zut! I nije mi jasna tolika pomama za belim boxerima... Ali kazem, stvar ukusa. A moram jos da ponovim ono sto sam rekao, ako neko vec zeli rasnog psa, zasto zeli da ga uzme iz neke leve price za sto manje para? Uvek sam smatrao da ne treba stedeti na bitnim stvarima u zivotu a to se pogotovu odnosi na pse! Ja sam odgajivacnice, priplodnjake i keruse u Srbiji prostudirao, jer sam 2x kupovao stene. I pre nego sto sam uzeo i jedno i drugo bavio sam se time bar 2 meseca. I mislim da je to ispravan nacin, jer ipak unosis u svoj zivot nekoga na vise godina!
Pogledaj, rapitaj se malo, sta god da te zanima, rado cu ti odgovoriti, ali molim te ne zaleci se, jer ovo je specificna rasa i ono sto treba da prvo uradis je da dobro proveris od koga si uzeo svog boxera.