Nemački bokser

• Začetnik teme Začetnik teme B@mbi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne,nije Vasa cerka vodila Eli,vec Vi.Pricala sam sa Vama.Sreli smo se u blizini SUPA,odnosno ispred kafica.Ja sam Vam pricala da i mi imamo boksera starog 6 meseci.Bilo je pre podne,a Vi ste pretpostavljam isli u prodavnicu i poveli Pas mi se ucinio poznatimposto sam videla slike na forumu i odmah sam pretpostavila da ste sa foruma,ali sam zaboravila da Vas pitam,a nisam ni bila bas sigurna.Ja sam se tada vracala iz SUPA,zbog licne karte.Ali nije ni vazno,ako se ne setite,vazno je da je Eli lepa i negovana kuca.Pitali ste dokle ce grickati,ja sam se tada nasmejala i rekla Vam da to nije nista da ce grickati sve dok ne izmenja zube,a ona je jos mala.Nas Roki jos nema sve prave zube,a grize kao lud.Pozdrav,mi smo inace sa Telepa,a Vi u blizini SUPA.Kakva slucajnost.:):)

Da, da secam se.

Ne znam sta da radim, neki govore da nije dovoljan samo kafortan, da bi trebalo da se daje i kalcijum. Moja Eli sada ima 3,5 meseca i do sada je pila samo kafortan, da li da joj ukljucim i malo kalcijuma?
Zena koja radi u vet apoteci mi rece da u kafortanu ima malo kalcijuma tj. nedovoljno za tako velike rase koji brzo rastu.

Poslednja izmena:
Ne znam sta da radim, neki govore da nije dovoljan samo kafortan, da bi trebalo da se daje i kalcijum. Moja Eli sada ima 3,5 meseca i do sada je pila samo kafortan, da li da joj ukljucim i malo kalcijuma?
Zena koja radi u vet apoteci mi rece da u kafortanu ima malo kalcijuma tj. nedovoljno za tako velike rase koji brzo rastu.

ja sam mome davao Pro Fit i tek cu sad poceti Kafortan i ne treba se puno cimati oko toga samo neka se pas zdravo hrani i bice super

Ako nema problema sa sapicama ili neki problem koji bi ukazivao na manjak kalcijuma nije potrbno da joj dajes i kalcijum.Mi smo Rokiju otprilike u tom periodu davali u kombinaciji kafortan i kalk tablete,posto je Roki poceo da krivi desnu sapu.Davala sam mu tu kombinaciju dva meseca i stanje se popravilo vec posle mesec dana.Sad mu dajem samo kafortan.Posto sada jede i kuvanu hranu u hranu mu ubacujem i jednu kasicicu samlevenih ljuski od jaja(one su bogate kalcijumom).

Sta mislite o kupiranju usiju?
Meni su lepi sa kupiranim usima, a slatki su i onako klempavi. Da li se usi kupiraju samo zbog izgleda ili mozda da bi bile manje sanse da dobiju upalu uha ili tako nesto?

Poslednja izmena:
Sta mislite o kupiranju usiju?
Meni su lepi sa kupiranim usima, a slatki su i onako klempavi. Da li se usi kupiraju samo zbog izgleda ili mozda da bi bile manje sanse da dobiju upalu uha ili tako nesto?
Meni su iskreno lepsi onako klempavi,i nekako dobrocudnije izgledaju tako.Mada kupirane usi daju potpuno drugaciji izgled psu.Apsolutno sam protiv kupiranja usiju i repa,ali moj sin vise voli kupirane boksere.Mi Rokiju nismo kupirali ni rep, ni usi.Rep bismo verovatno kupirali da smo ga kupili ranije,ali posto smo ga kupili sa 3.meseca,nismo imali srca,a odgajivac to nije uradio dok je bio mali.Dobro izgleda i sa repom.Ustvari oni su slatki kako god.Pravi pravcati lepotani.:)

I moj sin je hteo da se kupiraju i usi i rep,ali nekako sam ga odgovorila od toga.Za rep sam rekla da je prestario,sto i jeste,a za usi sam mu objasnila da mogu da nastupe komplikacije.Ali mislim da na njegovu odluku nije uticalo nijedno ni drugo,sto sam mu rekla.Roki nam se svima uvukao pod kozu,ali njemu pogotovo i prvenstveno je to uticalo da donese odluku da mu se ne kupiraju ni rep ni usi,a mogu ti reci i da je i meni laknulo sto je tako odlucio.Secenje repa nije nista u odnosu na secenje usiju,probaj da joj objasnis sa te strane.Pozdrav

Cini mi se da sa kupiranim usima neces moci da je vodis na izlozbe,ako se ne varam?

Da, po novom zakonu psi sa kupiranim usima i repom ne mogu na izlozbe,to sam cula od odgajivaca od koga smo uzeli Rokija,to ako sam dobro razumela vazi za boksere,staforde i jos neke rase,mada se kod dobermena ne primenjuje jos uvek,tako sam cula a koliko je tacno ne znam.Ali uostalom ne drze svi ljudi pse da bi ih vodili na izlozbe to je moje misljenje..

Poslednja izmena:
Kako se vasi psi ponasaju po ovoj vrucini, da li manje jedu nego obicno i vise spavaju? Moja Eli nesto nece da doruckuje vec par dana, ruca ok, a veceru mrckelja nesto.

Roki takodje slabije jede,dorucak slabo,rucak izmrckelja ali ga pojede,jedino veceru smaze u jednom dahu.Mlati breskve kao lud,za to je uvek raspolozen.Po ceo dan spava i izlezava se jedino pred vece pocinje sou program.:)

Kako se vasi psi ponasaju po ovoj vrucini, da li manje jedu nego obicno i vise spavaju? Moja Eli nesto nece da doruckuje vec par dana, ruca ok, a veceru mrckelja nesto.
Lunci moja se uzasno smoreno ponasa...
samo lencari i nema sanse da jede...
uvece je kao navijena... tamo oko 10 pocne da trci, da jede, da luduje i mase repom... :D:D:D
sve je u redu, samo im je jaaaaakooooo toplo! :D

Danas kako je doslo zahladjenje i Roki je zivnuo,trci po dvoristu,skace i lepo je jeo.Ali nikako ne mogu da razumem prolaznike,kad naprave face kad dolazimo u susret,kao da ce ih Roki pojesti iako ih ni ne konstatuje.Primetila sam jos kad je bio mali da ima poprilicno nepoverenje prema nepoznatim,to ne pokazuje agresivnoscu nego ih jednostavno ignorise,ne prilazi im i jedino ako neko od nas prica sa tim ljudima onda hoce da da i da se pomazi inace,ako krenu da ga maze,on se izmice i sklanja,ne rezi i ne laje i nece da ujede.Jedino decu voli oni mogu da ga gnjave do mile volje,pa makar ih i ne poznavao.

pa tako je i kad mi idemo u setnju... do duse, Luna ne voli ni decu :)
jednostavno ih sve ignorise a ljudi se uvijaju i mrste kao sad ona ce ih povijati napraviti rezance od njih i ko zna sta jos...
ja se samo smeskam :)

Prilazi danas jedan covek i pita me,hoce li da ujede i pokazuje na Rokija,ja kazem nece samo ce vas pojesti,ali nije gladan malopre je pojeo jednog coveka pa ne moze.Ne znam da li se oni samo prave ili ne razaznaju prvo on je samo stene od 6,5 meseci,drugo ni ne gleda ih.Jedino,kazem ne svidja mi se bas sto toliko voli decu da dopusta da mu svasta rade i dosadjuju

Za moju Eli kazu kako je slatka sada kada je mala, ali kada poraste bice jako opasna. Svasta, zasto bi bila opasna, neki ljudi zaista imaju cudna razmisljanja, pa ja znam pekinezera koji ujeda za nogu svakog ko prodje blizu njega. Ko je jos video boksera da napada ljude po ulici. Mi smo se i odlucili za boksera zato sto ima divnu narav.

Back