Немачка (Запад) помогао Турцима да истребе Јермене

БелиВук

Domaćin
Poruka
3.715
The German Reich provided the Ottoman Empire with the weapons to carry out the Armenian genocide, a new report claims. Prussian officers also laid the "ideological foundations" for the massacre
https://www.dw.com/en/new-report-details-germanys-role-in-armenian-genocide/a-43268266
Пуна им уста лажи о Сребреници, док ништа у медијама, њиховим школама и универзитетима о Западној помоћи Турској у истребљивању Јермена. Најподмуклије могуће од Запада. Запад је задњи ком неком треба да држи лекције о геноциду. Зашто толика подлост од Запада?
 
Zasto kazes Zapad ako je carska Nemacka koja je tad bila u ratu sa Francuskom i Engleskom vojno pomagala svog koalicionog saradnika u tom ratu? Turci su za tvoju informaciju ratovali na strani centralnih sila protiv Engleske (Australci na Galipolju, nije ti piznato?). Pa je sasvim logicno bilo da Mauzer i Krup prodaju oruzje svom vojnom partneru jer ga ovi nisu ptoizvodili a nisu ga mogli ni kipiti od Engleza ili Francuza.
Sasvim je normalno da su kao daleko bolje organizovana i u modernim ratovima prekaljena vojna sila Nemci davali i kadrovsku pomoc svom turskom saradniku. U tekstu se ne kaze da su nemacki oficiri ucestvovali u masovnim genicidima nego da su pojedinci ucestvovali u pojedinim zlocinima.

Za to vreme je ono sto mi ostali zovemo Zapad ( pre svega UK, Francuska, ostale evropske zemlje i prekomorske drzave sa nasledjem evropske kulture) podrzavao Jermene i sve ostale narode koji su bili protiv centralnih sila. No, priznanje turskog genocida nad Jermenima (nesto kasnije i nad Grcima)se gurnulo.pod tepih 1919 i kasnijih godina, tek u novije vreme su ga priznale Francuska i Nemacka.
 

Back
Top