ZabranjeniLegenda
Buduća legenda
- Poruka
- 35.701
Mozes li postaviti izvor Kosacinog romanofonstva?
Prezime sve govori: Cosaccia
Focaccia, Cosaccia, Cucaracha
Jel ti ovo zvuci slovensko
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mozes li postaviti izvor Kosacinog romanofonstva?
Njegovo porijeklo moze biti eskimsko, srilankansko, kakvo god, daj molim te izvor u kome se tvrdi da je on romanofon, tj da je pricao nekim od romanskih jezikaPrezime sve govori: Cosaccia
Престани да се измотаваш ниси интересантан.Prezime sve govori: Cosaccia
Njegovo porijeklo moze biti eskimsko, srilankansko, kakvo god, daj molim te izvor u kome se tvrdi da je on romanofon, tj da je pricao nekim od romanskih jezika
Pa i Vlasi i Eskimi mogu biti pravoslavni vjernici koji postuju sv savu, sv sava je nacionalni praznik u Rumuniji
Da li ti razumijes ovu varijantu BCHS jezika koju ja govorim a koju su tvoji albanovlaski preci usvojili, daj izvor u kom stoji da je Kosaca romanofon, sto je tvoja originalna tvrdnja
Pa izvor u 15 v. pise da su Kosače Vlasi iz Gorazda
Da nisi pomešao; da nije reč o XIV stoleću i da nismo već pričali o tom izvoru koji se može komotno čitati kao Vlasi koji pripadaju Kosačama, a ne da su Kosače Vlasi?
Kosaca je tadasnji vlaski katun odnosno “pleme”. Dakle Vlasi Kosače.
Gde to piše?
"Funkcija kneza kod srednjovekovnih Riđana svedoči da su oni imali značajno mesto u društvenim i političkim zbivanjima u oblastima Kosača, Sandalja Hranića i hercega Stjepana Vukčića, čije poreklo je takođe bilo vlaško."
- prof. Etnolog Djurdjica Petrovic
Ja sam pitao za izvor i pojašnjenje. Poznato mi je da se tvrdi da su Kosače vlaškog porekla. Ja pitam, da li je to osnovano i tačno, odnosno u kojoj meri.
Besmisleno baljezgas o stvarima nebitnim za nasu prepisku, kulturno sam te zamolio za izvor tvoje tvrdnje, ako ga ne postavis bicu primoran da te smatram lazovomZamisli da pricas Crncu u americi da je on englez jer prica engleski, tako zvuci kad Srbin veli da je neko Srbin jer prica slovenski
Pa svi naucnici su to tvrdili ali ti se pitas
To nije tačno. Esad Kurtović:
Čitav dokument odaje mogućnost da se radi o vlasima porodice Kosača na trgu u Goraždu. Spomen Kosača vezanih za Goražde je siguran, pa bi navedeno moglo ići i u prilog destinaciji – naselju Kosače kod Goražda. Ova upečatljiva rečenična struktura u traženju nečijeg imena ostaje i dalje slab oslonac za praćenje genealogije Kosača.
A čak i da jeste tačno (iako nije) da svi tvrde isto, a ja se pitam: pa šta? Je li zabranjeno?
Besmisleno baljezgas o stvarima nebitnim za nasu prepisku, kulturno sam te zamolio za izvor tvoje tvrdnje, ako ga ne postavis bicu primoran da te smatram lazovom
Pa nijesu Vlasi bili robovi pa da imaju vlasnike covjece
Šta?
Šta si ti to sad izjavio?
Ti si bukvalno tvrdio da izvor kaze da u pitanju su Vlasi u sluzbi porodice Kosače
Kao da su Vlasi bili radnici i farmeri a ne nomadski stocari po planinama koji nijesu ni platili normalan porez
Dakle nidje zdrave pameti, cilj opravdava sredstvo ti ces protumaciti tako jer tebi ne odgovara da Kosace nijesu Srbi odnosno da su Vlasi. Jer ti to upropastava cijeli koncept “srpske cistote” tvog “rasadnika” Hercegovine.
Koja je u realnosti odvajkada rubni dio balkana i potpuni nedodjija i nerelevantan srpskom nacionalnom razvoju.
Ti si bukvalno tvrdio da izvor kaze da u pitanju su Vlasi u sluzbi porodice Kosače
Kao da su Vlasi bili radnici i farmeri a ne nomadski stocari po planinama koji nijesu ni platili normalan porez
Da, citirao sam ti šta piše Kurtović o tome. Šta je tvoja poenta, tačno; da čovek koji se celi život bavi srednjovekovljem i koji je i doktorirao na Kosačama lupeta najelementarnuje stvari?
Ja ne razumem šta ti to pokušavaš uopšte da kažeš...je li tebi to, izgleda, nekakva novina da su svi Vlasi pripadali nekom manastiru ili gospodaru?