Istorijska kolijevka Srba je Zapadna Morava?

Prezime sve govori: Cosaccia

Focaccia, Cosaccia, Cucaracha

Jel ti ovo zvuci slovensko
Престани да се измотаваш ниси интересантан.
Потпис Стефана Косаче у Невесињу 1435.jpg

Потпис херцега Стефана Косаче.jpg

"Funkcija kneza kod srednjovekovnih Riđana svedoči da su oni imali značajno mesto u društvenim i političkim zbivanjima u oblastima Kosača, Sandalja Hranića i hercega Stjepana Vukčića, čije poreklo je takođe bilo vlaško."

- prof. Etnolog Djurdjica Petrovic

Ja sam pitao za izvor i pojašnjenje. Poznato mi je da se tvrdi da su Kosače vlaškog porekla. Ja pitam, da li je to osnovano i tačno, odnosno u kojoj meri.

Pa svi naucnici su to tvrdili ali ti se pitas

To nije tačno. Esad Kurtović:
Čitav dokument odaje mogućnost da se radi o vlasima porodice Kosača na trgu u Goraždu. Spomen Kosača vezanih za Goražde je siguran, pa bi navedeno moglo ići i u prilog destinaciji – naselju Kosače kod Goražda. Ova upečatljiva rečenična struktura u traženju nečijeg imena ostaje i dalje slab oslonac za praćenje genealogije Kosača.​

A čak i da jeste tačno (iako nije) da svi tvrde isto, a ja se pitam: pa šta? Je li zabranjeno?

To nije tačno. Esad Kurtović:
Čitav dokument odaje mogućnost da se radi o vlasima porodice Kosača na trgu u Goraždu. Spomen Kosača vezanih za Goražde je siguran, pa bi navedeno moglo ići i u prilog destinaciji – naselju Kosače kod Goražda. Ova upečatljiva rečenična struktura u traženju nečijeg imena ostaje i dalje slab oslonac za praćenje genealogije Kosača.​

A čak i da jeste tačno (iako nije) da svi tvrde isto, a ja se pitam: pa šta? Je li zabranjeno?

Pa nijesu Vlasi bili robovi pa da imaju vlasnike covjece

Besmisleno baljezgas o stvarima nebitnim za nasu prepisku, kulturno sam te zamolio za izvor tvoje tvrdnje, ako ga ne postavis bicu primoran da te smatram lazovom

Pa sta i ako imamo izvor da je bio dvojezican, sta bi tebi to mijenjao?

Imamo izvore da je Marko Miljanov pricao Albanski ali ipak srpski nacionalisti tvrde da nema albanske krvi i da Crnogorci nijesu voljeli Albance. Dzaba sve kada je covjek ogranicen

Ti si bukvalno tvrdio da izvor kaze da u pitanju su Vlasi u sluzbi porodice Kosače 😂

Kao da su Vlasi bili radnici i farmeri a ne nomadski stocari po planinama koji nijesu ni platili normalan porez

Dakle nidje zdrave pameti, cilj opravdava sredstvo ti ces protumaciti tako jer tebi ne odgovara da Kosace nijesu Srbi odnosno da su Vlasi. Jer ti to upropastava cijeli koncept “srpske cistote” tvog “rasadnika” Hercegovine.

Koja je u realnosti odvajkada rubni dio balkana i potpuni nedodjija i nerelevantan srpskom nacionalnom razvoju.

Dakle nidje zdrave pameti, cilj opravdava sredstvo ti ces protumaciti tako jer tebi ne odgovara da Kosace nijesu Srbi odnosno da su Vlasi. Jer ti to upropastava cijeli koncept “srpske cistote” tvog “rasadnika” Hercegovine.

Koja je u realnosti odvajkada rubni dio balkana i potpuni nedodjija i nerelevantan srpskom nacionalnom razvoju.

Je li ti znaš ko je Esad Kurtović?

Ti si bukvalno tvrdio da izvor kaze da u pitanju su Vlasi u sluzbi porodice Kosače 😂

Kao da su Vlasi bili radnici i farmeri a ne nomadski stocari po planinama koji nijesu ni platili normalan porez

Da, citirao sam ti šta piše Kurtović o tome. Šta je tvoja poenta, tačno; da čovek koji se celi život bavi srednjovekovljem i koji je i doktorirao na Kosačama lupeta najelementarnuje stvari?

Ja ne razumem šta ti to pokušavaš uopšte da kažeš...je li tebi to, izgleda, nekakva novina da su svi Vlasi pripadali nekoj crkvi, manastiru ili feudalnom gospodaru?

Da, citirao sam ti šta piše Kurtović o tome. Šta je tvoja poenta, tačno; da čovek koji se celi život bavi srednjovekovljem i koji je i doktorirao na Kosačama lupeta najelementarnuje stvari?

Ja ne razumem šta ti to pokušavaš uopšte da kažeš...je li tebi to, izgleda, nekakva novina da su svi Vlasi pripadali nekom manastiru ili gospodaru?

Ja vise dajem priznanje cestitim istoricarima SANU kao Simi Cirkovicu i Djurdji, nego bosanskom rezimliju ko sve radi da prekraja istoriju

Back